• plane-takeoff
  • 2021-09-11
 • Längd: 12 dagar
 • price-icon Pris från: 45 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Kanadas vilda natur

Följ med på vår resa i Kanada där vi utforskar den vilda naturen! Den här rundresan med svensk guide kommer visa dig det bästa Kanada har att erbjuda. Några höjdpunkter under resans gång är Niagarafallen och Klippiga bergen med nationalparken Banff. Det är få andra länder som kan mäta sig med Kanadas vidunderligt vackra natur. Vi njuter av magnifika bergskedjor, sjöar och glaciärer. Mest spännande är det rika djurlivet och har vi tur så hittar vi björn, varg och älg. Längs vägar med oförglömliga vyer och storslagen natur besöker vi charmiga småstäder. Vi börjar i mångkulturella Toronto och avslutar i vackra Vancouver. Här erbjuds spännande valsafari i Stilla havet.

Vår rundresa i Kanada leds av en svensktalande guide med specialistkunskap om området.

Välkommen till bildvisning om våra resor till Kanada >>

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Ankomst i Toronto

Det är äntligen dags att börja vårt äventyr i Kanada. Vi reser med flyg från Skandinavien på eftermiddagen och landar i Kanada på kvällen. Vi åker direkt till vårt hotell för incheckning.

Hotell: Bond Palace
Måltider: Middag

Toronto

Andra dagen på vår resa i Kanada vaknar vi upp i Toronto som är en av världens mest mångkulturella städer, med sina 80 olika etniska tillhörigheter och över 100 olika språk. Som Kanadas största stad sprudlar staden bokstavligen av liv. Efter en god frukost beger vi oss gemensamt ut för en rundtur där vi bland annat kommer se CN Tower, som är en av världens högsta fristående byggnader. Vi kommer även få se universitetet, domstolen, stadshuset och det fashionabla shoppingdistriktet Yorkeville. Eftermiddagen är fri och ger oss möjlighet att fortsätta utforska denna fantastiska stad. På kvällen äter vi en trevlig välkomstmiddag tillsammans.

Hotell: Bond Palace
Måltider: frukost

 

Niagarafallen

Dagens resa tar oss till de mäktiga Niagarafallen som består av tre vattenfall på gränsen mellan Kanada och USA. Med sina enorma mängder vatten som forsar fram är fallen en mäktig syn att beskåda. Vid ankomst får vi en rundtur av området runt Niagarafallen. Vi har möjlighet att åka på en frivillig båttur som tar oss ända fram till vattenfallen. Där får vi en oslagbar vy och mäktig upplevelse av att vara så nära fallen. Efter lunch besöker vi den historiska staden Niagra-on-the-Lake, en välbevarad 1800-talsstad med all dess charm.

Hotell: Bond Palace
Måltider: frukost

Calgary

Efter en tidig frukost tar vi oss till Torontos flygplats för att flyga till Calgary. Calgary är dramatiskt inbäddad mellan prärier och bergstoppar samtidigt som det är en metropol. På väg till hotellet får vi en stadsrundtur, där vi får se många av stadens kända byggnader och platser som Fort Calgary och Calgary Tower, som med sina 1228 meter över havet är ett av världens högsta roterande observationsdäck.

Hotell: Hotel Blackfoot
Måltider: frukost

Banff och Yoho nationalpark samt Lake Louise

På morgonen reser vi vidare till Banff nationalpark som är Kanadas äldsta nationalpark och finns med på UNESCOS världsarvslista. Parken myllrar av vilda djur och växter och här finns möjlighet att se älg, grizzly- och svartbjörn, tjockhornsfår och bergsgetter. Vår resa fortsätter därefter mot Yoho nationalpark och vi får se hur naturen har format en fascinerande passage ur bergsklippan över en flod. Floden leder till den vackra sjön Emerald Lake som är en av nationalparkens mest omtyckta platser. Vår utflykt tar oss sedan vidare till sagolika Lake Louise där vi njuter av en picknick och hänförs av den vackra vyn och hur glaciären Victoria reflekteras i det turkosblå sjön.

Hotell: Banff Ptarmigan Inn
Måltider: frukost, lunch

Icefield Parkway and Athabasca

På morgonen lämnar vi hotellet och vår rundresa i Kanada tar oss längs med Icefield Parkway som är en av världens vackraste vägar. Området stoltserar med mer än 100 glaciärer, flera vattenfall, turkosa sjöar och svepande dalar. Vi stannar till vid sjön Bow Lake, Crowfoot Glacier och Peyto Lake för att njuta av landskapet. Vid Columbia Icefield, som är en av de största ytorna av is söder om polcirkeln, ser vi bland annat den enastående glaciären Athabasca.

Hotell: Banff Ptarmigan Inn
Måltider: frukost, lunch

Glacier och Mount Revelstoke nationalparker

Idag besöker vi både Glacier nationalpark och Mount Revelstoke nationalpark. Vi avslutar dagen med att komma fram till staden Kamloops. Kamloops är vackert beläget där södra och norra Thompson Rivers flyter samman. Staden har över 2000 soltimmar varje år och är känt för dess varierade landskap av täckta kullar, vidöppna gräsmarker, skogsklädda dalar och orörda sjöar.

Hotell: The Hampton Inn
Måltider: frukost, lunch

Hells Gate

Nu väntar vår sista etapp på vår resa i Kanada, Vancouver. Under vår resa mot Vancouver gör vi ett stopp vid Hells Gate. Vid Hells Gate ser vi hur miljontals liter vatten från Fraserfloden imponerande passerar en smal passage. Här tar vi en tur med en gondolbana som sträcker sig över floden högt upp i skyn. Från gondolen får vi ett fågelperspektiv av en av de mest förrädiska passagerna på Fraserfloden.

Hotell: The Lister Hotel
Måltider: frukost, lunch

Vancouver

Vi vaknar upp i den livliga staden Vancouver som ligger inbäddad mellan höga berg och djupa dalar vid Stilla havskusten. Staden rankas ofta som en av de bästa städerna att bo i. Idag besöker vi gemensamt berömda platser som Brockton Point med sina totempålar och historiska Gastown som är Vancouvers äldsta bevarade by. I Gastown finns fina marknader, mysiga kaféer och trevliga restauranger. Vi gör även ett besök i den berömda parken Stanley Park som är en grön oas belägen på en halvö. Eftermiddagen är fri att på egen hand upptäcka staden.

Hotell: The Lister Hotel
Måltider: frukost

Vancouver med valfria utflykter

Idag har vi en ledig dag då vi får möjlighet att följa med på en utflykt till Whistler, Vancouver Island och Victoria, eller valsafari mot egen kostnad. Kvällen avslutas med en gemensam avskedsmiddag. Övernattning i Vancouver.

Hotell: The Lister Hotel
Måltider: frukost, middag

Hemresa

Efter vår resa i Kanada med många nya intryck från Kanadas nationalparker och storstäder, är det dags att återvända till Skandinavien. Vi får transfer från hotellet i Vancouver till Vancouvers flygplats och påbörjar vår resa hemåt.

Måltider: frukost

Ankomst till Skandinavien

Vi landar i Skandinavien igen med många fina minnen och spännande vildmarkshistorier i bagaget, från vår fantastiska rundresa i Kanada.

Utflykter

 • Columbia Icefield

  Columbia Icefield

  Följ med på en at de mest unika attraktionerna Canadian Rockies har att erbjuda - Columbia Icefield Adventure. Med hjälp av massiva bilar kallade Ice Explorers beger man sig ut på den enastående glaciären Athabasca.

 • Dagstur till Whistler

  Dagstur till Whistler

  Utflykt till semesterorten och olympiska staden Whistler. Resan går via natursköna vägen Sea-to-Sky, sundet Howe och det kustnära samhället Britannia Beach och stopp vid vattenfallet Shannon Falls.

 • Valsafari i Vancouver

  Valsafari i Vancouver

  Vi välkomnas ombord på flaggskeppet Magic Ocean som ska ta med oss på en upplevelseresa i det lokala vattnet. Den kunniga personalen ombord tar med oss ut på havet i sökandet efter valar, sjöfåglar och andra sorters marint djurliv.

 • Valsafari och Vancouver Island

  Valsafari och Vancouver Island

  Under denna heldagstur finns chansen att se några av de lokala vilda djuren, har vi tur får se sälar, havsörn och späckhuggare. Vi fortsätter till Vancouver Islands med besök på Butchart Gardens och en stadsrundtur i Victoria.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-09-11
plane-landing Hemkomst
2021-09-22
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
45 950 kr
price-kr Enkelrum
59 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-09-11
plane-landing Hemkomst
2021-09-22
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
45 950 kr
price-kr Enkelrum
59 950 kr

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm/Köpenhamn-Toronto-Calgary och Vancouver-Köpenhamn/Stockholm
 • Rum på tre till fyrstjärniga hotell.
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande guide.
 • Informationspaket med faktahäfte.
 • Bagageservice och dricks.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår inte:

 • Elektroniskt inresetillstånd. Som svensk medborgare måste du ansöka om ett elektroniskt inresetillstånd för resa till Kanada (eTA). Det gör du online och i god tid före din resa mot en avgift på 7 kanadensiska dollar.

Flyg från/till Göteborg kan ordnas mot ett tillägg.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen.Pris för 12 dagar är 533 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan – Kanadas vilda natur.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor