• plane-takeoff
  • 2020-09-12
 • Längd: 12 dagar
 • price-icon Pris från: 45 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Kanadas vilda natur

Följ med på vår Kanada rundresa och de bästa naturupplevelserna! Några höjdpunkter under resans gång är Niagarafallen och Klippiga bergen med  nationalparken Banff. Det är få andra länder som kan mäta sig med den naturliga skönhet Kanada har att erbjuda. Vi njuter av magnifika bergskedjor, sjöar och glaciärer. Mest spännande är det rika djurlivet och har vi tur så hittar vi björn, varg och älg. Längs vägar med oförglömliga vyer och storslagen natur når vi charmiga småstäder. Vi börjar i mångkulturella Toronto och avslutar i vackra Vancouver. Här erbjuds spännande valsafari i Stilla Havet.

Vår Kanada rundresa leds av en svensktalande guide med specialistkunskap om området.

Välkommen till bildvisning om våra Kanadaresor >>

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Ankomst Toronto

Vi flyger från Skandinavien på eftermiddagen och landar i Kanada på kvällen. Vi åker direkt till vårt hotell för incheckning.

Hotell: Sheraton Centre
Måltider: –

Toronto

Vi vaknar upp i Toronto som är en av världens mest multikulturella städer med sina 80 olika etniska tillhörigheter och över 100 olika språk och som landets största stad sprudlar staden bokstavligen av liv. Efter frukost beger vi oss gemensamt ut för en rundtur där vi bland annat kommer att se CN Tower, som är en av världens högsta fristående byggnader, såväl som att vi får se universitetet, domstolen, stadshuset och det fashionabla shoppingdistriktet Yorkeville. Eftermiddag är fri och ger oss möjlighet att fortsätta utforska denna fantastiska stad. På kvällen äter vi en trevlig välkomstmiddag tillsammans.

Hotell: Sheraton Centre
Måltider: frukost, middag

 

Niagarafallen

Dagens utflykt tar oss till mäktiga Niagarafallen som består av tre vattenfall på gränsen mellan Kanada och USA. Med sina enorma mängder vatten som forsar fram är fallen en mäktig syn att beskåda. Vid ankomst får vi en rundtur av området runt fallen. Vi har möjlighet att åka på en frivillig båttur som tar oss ända fram till fallen och vi får en oslagbar vy och mäktig upplevelse av att vara så nära fallen. Efter lunch besöker vi den historiska staden Niagra-on-the-Lake, en välbevarad 1800-talsstad med all dess charm.

Hotell: Sheraton Centre
Måltider: frukost, lunch

Calgary

Efter en tidig frukost tar vi oss till Torontos flygplats för att flyga till Calgary. Calgary är dramatiskt inbäddad mellan prärier och bergstoppar samtidigt som det är en metropol. På väg till hotellet får vi en stadsrundtur där vi får se många av stadens kända byggnader och platser som Fort Calgary och Calgary Tower, som med sina 1228 meter över havet är ett av världens högsta roterande observationsdäck.

Hotell: Hotel Blackfoot
Måltider: frukost

Banff och Yoho nationalpark samt Lake Louise

På morgonen beger vi oss till Banff nationalpark som är Kanadas äldsta nationalpark och finns med på UNESCOS världsarvslista. Parken myllrar av vilda djur och växter och har finns möjlighet att se älg, grizzly- och svartbjörn, tjockhornsfår och bergsgetter. Vår resa fortsätter därefter mot Yoho nationalpark och vi får se hur naturen har format en fascinerande passage ur bergsklippan över en flod. Floden leder till den vackra sjön Emerald Lake som är en av nationalparkens mest omtyckta platser. Vår utflykt tar oss sedan vidare till sagolika Lake Louise där vi njuter av en picknick och hänförs av den vackra vyn av hur glaciären Victoria reflekteras i det turkosblå sjön.

Hotell: Fox Hotel & Suites
Måltider: frukost, lunch

Icefield Parkway and Athabasca

På morgonen lämnar vi hotellet för en tur längs Icefield Parkway som är en av världens vackraste vägar. Området stoltserar med mer än 100 glaciärer, flera vattenfall, turkosa sjöar och svepande dalar. Vi stannar till vid sjön Bow Lake, Crowfoot Glacier och Peyto Lake för att njuta av landskapet. Vid Columbia Icefield, som är en av de största ytorna av is söder om polcirkeln, ser vi bland annat den enastående glaciären Athabasca.

Hotell: Fox Hotel & Suites
Måltider: frukost, lunch

Glacier och Mount Revelstoke nationalparker

Idag besöker vi både Glacier nationalpark och Mount Revelstoke nationalpark och avslutar dagen med att komma fram till staden Kamloops. Kamloops är vackert beläget där södra och norra Thompson Rivers flyter samman. Staden har över 2000 soltimmar varje år och är känt för dess varierade landskap av täckta kullar, vidöppna gräsmarker, skogsklädda dalar och orörda sjöar.

Hotell: The Hampton Inn
Måltider: frukost, lunch

Hells gate

På vår resa till Vancouver gör vi ett stopp vid Hells Gate. Vid Hells Gate ser vi hur miljontals liter vatten från Fraserfloden imponerande passerar en smal passage. Här tar vi en tur med en gondolbana som sträcker sig över floden högt upp i skyn. Från gondolen får vi ett fågelperspektiv av en av de mest förrädiska passagerna på Fraserfloden.

Hotell: Georgian Court Hotel
Måltider: frukost, lunch

Vancouver

Vi vaknar upp i den livliga staden Vancouver som ligger inbäddad mellan höga berg och djupa dalar vid Stilla Havskusten. Staden rankas ofta som en av de bästa städerna att bo i. Idag besöker vi gemensamt berömda platser som Brockton Point med sina totempålar och historiska Gastown som är Vancouvers äldsta bevarade by och som har fina marknader, mysiga kaféer och trevliga restauranger. Vi gör även ett besök i den berömda parken Stanley Park som är en grön oas belägen på en halvö. Eftermiddagen är fri att på egen hand upptäcka staden.

Hotell: Georgian Court Hotel
Måltider: frukost

Vancouver med valfria utflykter

Idag har vi en ledig dag då vi får möjlighet att följa med på en utflykt till Whistler, Vancouver Island och Victoria eller valsafari mot egen kostnad. Kvällen avslutas med en gemensam avskedsmiddag. Övernattning i Vancouver.

Hotell: Georgian Court Hotel
Måltider: frukost, middag

Hemresa

Efter en rundresa med många nya intryck från Kanadas nationalparker och storstäder är det dags att återvända till Skandinavien. Vi får transfer från hotellet i Vancouver till Vancouvers flygplats och påbörjar vår resa hemåt.

Måltider: frukost

Ankomst till Skandinavien

Vi landar i Skandinavien igen med många fina minnen i bagaget.

Utflykter

 • Columbia Icefield

  Columbia Icefield

  Följ med på en at de mest unika attraktionerna Canadian Rockies har att erbjuda - Columbia Icefield Adventure. Med hjälp av massiva bilar kallade Ice Explorers beger man sig ut på den enastående glaciären Athabasca.

 • Dagstur till Whistler

  Dagstur till Whistler

  Utflykt till semesterorten och olympiska staden Whistler. Resan går via natursköna vägen Sea-to-Sky, sundet Howe och det kustnära samhället Britannia Beach och stopp vid vattenfallet Shannon Falls.

 • Valsafari i Vancouver

  Valsafari i Vancouver

  Vi välkomnas ombord på flaggskeppet Magic Ocean som ska ta med oss på en upplevelseresa i det lokala vattnet. Den kunniga personalen ombord tar med oss ut på havet i sökandet efter valar, sjöfåglar och andra sorters marint djurliv.

 • Valsafari och Vancouver Island

  Valsafari och Vancouver Island

  Under denna heldagstur finns chansen att se några av de lokala vilda djuren, har vi tur får se sälar, havsörn och späckhuggare. Vi fortsätter till Vancouver Islands med besök på Butchart Gardens och en stadsrundtur i Victoria.

Hotell

 • Sheraton Centre

  Sheraton Centre

  Njut av nyligen uppfräschade hotellrum på Sheraton Centre och bekvämligheter som spa, restaurang, gym och inomhuspool. Hotellet har ett utmärkt läge i hjärtat av stadens centrum och en perfekt utgångspunkt för att besöka stadens olika sevärdheter.

 • Georgian Court

  Georgian Court

  Vi bort på charmiga Georgian Court som är ett 4-stjärnigt boutiquehotell och ligger i centrala Vancouver.  Precis utanför hotellet hittar vi butikerna på Robson Street. På Georgian Court Hotel kan träna på deras gym som är öppet hela dygnet, njuta av deras ...

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-09-12
plane-landing Hemkomst
2020-09-23
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
45 950 kr
price-kr Enkelrum
59 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-09-12
plane-landing Hemkomst
2020-09-23
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
45 950 kr
price-kr Enkelrum
59 950 kr

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm/Köpenhamn-Toronto-Calgary och Vancouver-Köpenhamn/Stockholm
 • Rum på tre till fyrstjärniga hotell.
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande guide.
 • Informationspaket med faktahäfte.
 • Bagageservice och dricks.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår inte:

 • Elektroniskt inresetillstånd. Som svensk medborgare måste du ansöka om ett elektroniskt inresetillstånd för resa till Kanada (eTA). Det gör du online och i god tid före din resa mot en avgift på 7 kanadensiska dollar.

Flyg från/till Göteborg kan ordnas mot ett tillägg.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen.Pris för 12 dagar är 533 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor