• plane-takeoff
  • 2024-08-15
 • Längd: 12 dagar
 • price-icon Pris från: 69 990 kr
 • compas-iconSvensk guide

Kanadas vilda natur

Följ med på vår resa i Kanada där vi utforskar den vilda naturen! Den här rundresan med svensk guide kommer visa dig det bästa Kanada har att erbjuda. Några höjdpunkter under resans gång är Niagarafallen och Klippiga bergen med nationalparken Banff. Det är få andra länder som kan mäta sig med Kanadas vidunderligt vackra natur. Vi njuter av magnifika bergskedjor, sjöar och glaciärer. Mest spännande är det rika djurlivet och har vi tur så hittar vi björn, varg och älg. Längs vägar med oförglömliga vyer och storslagen natur besöker vi charmiga småstäder. Vi börjar i mångkulturella Toronto och avslutar i vackra Vancouver.

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Ankomst i Toronto

Vi flyger från Skandinavien och landar i Kanada på kvällen. Vi åker direkt till vårt hotell för incheckning.

Hotell: Chelsea Hotel
Måltider: Lättare middag

Toronto

Vi vaknar upp i Toronto som är en av världens mest multikulturella städer med över 200 olika etniska tillhörigheter och minst 140 olika språk och som landets största stad sprudlar staden bokstavligen av liv. Efter frukost beger vi oss ge­mensamt ut för en rundtur där vi bland annat kommer att se CN Tower, som är en av världens högsta fristående byggnader, såväl som att vi får se universitetet, domstolen, stadshuset och det fashionabla shoppingdistriktet Yorkeville. Efter­middag är fri och ger oss möjlighet att fortsätta utforska denna fantastiska stad. På kvällen äter vi en trevlig välkomstmiddag tillsammans.

Hotell: Chelsea Hotel
Måltider: Frukost, middag

 

Niagarafallen

Dagens utflykt tar oss till mäktiga Niagarafallen som består av tre vattenfall på gränsen mellan Kanada och USA. Med sina enorma mängder vatten som forsar fram är fallen en mäktig syn att beskåda. Vid ankomst får vi en rundtur av området runt fallen varefter vi åker på en båttur som tar oss ända fram till fallen och vi får en oslagbar vy och mäktig upplevelse av att vara så nära fallen. Vi besöker också den historiska staden Niagra-on-the-Lake, en välbevarad 1800-talsstad med all dess charm.

Hotell: Chelsea Hotel
Måltider: Frukost

Calgary

Efter en tidig frukost tar vi oss till Torontos flygplats för att flyga till Calgary. Cal­gary är dramatiskt inbäddad mellan prärier och bergstoppar samtidigt som det är en metropol. På väg till hotellet får vi en stadsrundtur där vi får se många av stadens kända byggnader och platser som Fort Calgary och Calgary Tower, som med sina 1228 meter över havet är ett av världens högsta roterande ob­servationsdäck.

Hotell: Residence Inn Calgary Downtown
Måltider: Frukost

 Banff, Yoho och Lake Louise

På morgonen beger vi oss till Banff nationalpark som är Kanadas äldsta natio­nalpark och finns med på UNESCOS världsarvslista. Parken myllrar av vilda djur och växter och har finns möjlighet att se älg, grizzly- och svartbjörn, tjock­hornsfår och bergsgetter. Vår resa fortsätter därefter mot Yoho nationalpark och vi får se hur naturen har format en fascinerande passage ur bergsklip­pan över en flod. Floden leder till den vackra sjön Emerald Lake som är en av nationalparkens mest omtyckta platser. Omkring lunchtid reser vi sedan vidare till sagolika Lake Louise där vi hänförs av hur glaciären Victoria re­flekteras i den turkosblå sjön. . Väl tillbaka i Banff finns möjlighet att åka med Banff-gondolen till toppen av Sulphur berget och njuta av den hisnande utsikten. Banff-gondel kan läggas till för 650kr per person.

Hotell: Rundlestone Lodge
Måltider: Frukost, lunch

Icefield Parkway and Athabasca

På morgonen lämnar vi hotellet för en tur längs Icefield Parkway som är en av världens vackraste vägar. Området stoltserar med mer än 100 glaciärer, flera vat­tenfall, turkosa sjöar och svepande dalar. Vi stannar till vid sjön Bow Lake, Crow­foot Glacier och Peyto Lake för att njuta av landskapet. Vid Columbia Icefield, som är en av de största ytorna av is söder om polcirkeln, ser vi bland annat den enastående glaciären Athabasca. Här tar vi även del av den unik attraktionen Columbia Icefield Adventure där vi får åka ett av de massiva terrängfordonen ut på glaciären.

Hotell: Rundlestone Lodge
Måltider: Frukost, lunch

Glacier och Mount Revelstoke

Idag besöker vi både Glacier nationalpark och Mount Revelstoke nationalpark och avslutar dagen med att komma fram till staden Kamloops. Kamloops är vackert belä­get där södra och norra Thompson Rivers flyter samman. Staden har över 2000 sol­timmar varje år och är känt för dess varierade landskap av täckta kullar, vidöppna gräsmarker, skogsklädda dalar och orörda sjöar.

Hotell: Coast Hotel Kamloops
Måltider: Frukost, lunch

Hells Gate

På vår resa till Vancouver besöker vi Boston Bar och omtalade Hells Gate, platsen där miljontals liter vatten från Fraserfloden imponerande passerar en smal passage. Här tar vi en tur med en gondolbana ovanför floden högt upp i skyn och vi får ett fågelperspektiv av en av de mest förrädiska passagerna på Fraserfloden.

Hotell: Sheraton Wall Centre
Måltider: Frukost, lunch

Vancouver

Vi vaknar upp i den livliga staden Vancouver som ligger inbäddad mellan höga berg och djupa dalar vid Stilla Havskusten. Staden rankas ofta som en av de bäs­ta städerna att bo i. Idag besöker vi gemensamt berömda platser som Brockton Point med sina totempålar och historiska Gastown som är Vancouvers äldsta be­varade by och som har fina marknader, mysiga kaféer och trevliga restauranger. Vi gör även ett besök i den berömda parken Stanley Park som är en grön oas belägen på en halvö. Eftermiddagen fri med valmöjligheten att boka Valsafari för 1900kr per person. Valsafarin erbjuds även som tillval under morgondagen.

Hotell: Sheraton Wall Centre
Måltider: Frukost

Vancouver med valfria utflykter

Ledig dag för att upptäcka Vancouver på egen hand. Alternativt finns möjligheten att med engelsktalande guide följa med på heldagsutflykt till Whistler, Vancouver Island eller ett Valsafari.

Till Whistler åker vi på Sea-to-Sky-Highway, ofta omnämnd som en av världens vackraste motorvägar, till Whistler. Med sina två berg Whistler Mountain och Blackcomb Mountain är det en mycket populär skidort men också alltmer besökt för sommaraktiviteter. Här avgjordes flertalet skidtävlingar under vinter-OS 2010 och transporten mellan topparna är en gondol 400 meter upp i luften. Vi njuter av en tur i gondolen som också är den högsta och längsta gondolturen i världen med sina 4 kilometer och 11 minuter. Whistler är pittoresk och vacker, och resan dit och tillbaka är spektakulär. Vi ägnar också dagen åt att strosa runt i den vackra byn. Pris:  1 900 kr.

Till Vancouver Island börjar dagen med en 90 minuters kryssning där vi njuter av ett häpnadsväckande landskap när vi passerar Juan de Fuca Straight och Gulf Island. Vi utforskar staden Victoria som är uppkallad efter den brittiska drottningen Victoria och besöker sedan Buthchart Garden med sina 22 hisnande hektar noggrant välskött trädgård. Pris: 2 300 kr.

Eller ta tillfället i akt och få chansen att beskåda flera olika typer av valar i sin naturliga miljö samt ett flertal olika sjöfåglar och andra marina arter. Vi åker med en specialbyggd lyxkatamaran som tar oss med ut på en guidad tur men där det även finns möjlighet att vistas inne i uppvärmd och torr hytt. Pris: 1 900kr.

Kvällen avslutas med en gemensam avskedsmiddag.

Hotell: Sheraton Wall Centre
Måltider: Frukost, middag

Hemresa

Vi har en ledig förmiddag innan vi beger oss mot flygplatsen och vår resa hem.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Ankomst till Skandinavien

Vi landar i Skandinavien igen med många fina minnen i bagaget.

Utflykter

 • Banff Gondol

  Banff Gondol

  Åk med Banff-gondolen till toppen av Sulphur berget och njut av den hisnande utsikten.

 • Dagstur till Whistler

  Dagstur till Whistler

  Utflykt till semesterorten och olympiska staden Whistler. Resan går via natursköna vägen Sea-to-Sky, sundet Howe och det kustnära samhället Britannia Beach och stopp vid vattenfallet Shannon Falls.

 • Valsafari i Vancouver

  Valsafari i Vancouver

  Ta tillfället i akt och få chansen att beskåda flera olika typer av valar i sin naturliga miljö samt ett flertal sjöfåglar och andra marina arter. En specialbyggd lyxkatamaran tar oss på en guidad tur.

 • Vancouver Island

  Vancouver Island

  Dagen inleds med en kryssning där vi njuter av ett häpnadsväckande landskap när vi passerar Juan de Fuca Straight och Gulf Island. I staden Victoria besöker vi Buthchart Garden med sin välskötta trädgård.

Hotell

 • Sheraton Wall Centre

  Sheraton Wall Centre

  Sheraton Wall Centre ligger i hjärtat av Vancouver, en kort promenad från butikerna på Robson Street, restaurangerna i Yaletown och flera andra nöjesområden.

 • Rundlestone Lodge

  Rundlestone Lodge

  Rundlestone Lodge ligger i hjärtat av Banff National Park. Lodgen erbjuder en välkomnande atmosfär, utmärkt läge, vänlig personal och bekväma rum.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-08-15
plane-landing Hemkomst
2024-08-26
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
69 990 kr
price-kr Enkelrum
88 590 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-08-15
plane-landing Hemkomst
2024-08-26
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
69 990 kr
price-kr Enkelrum
88 590 kr

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm/Köpenhamn-Toronto-Calgary och Vancouver-Stockholm/Köpenhamn. Göteborg mot tillägg.
 • Rum på tre till fyrstjärniga hotell.
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande guide.
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Dricks på de i programmet inkluderade restaurangerna.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

Tillägg: 

 • Flyg från Göteborg 2250 kr
 • Banff Gondol 650 kr
 • Heldagstur till Whistler 1 900 kr
 • Heldagstur till Vancouver Island 2 300 kr
 • Halvdagstur valsafari 1 900 kr

Alla utflykter måste förbokas.

I priset ingår inte:

 • Elektroniskt inresetillstånd. Som svensk medborgare måste du ansöka om ett elektroniskt inresetillstånd för resa till Ka­nada (eTA). Det gör du online och i god tid före din resa mot en avgift på 7 kanadensiska dollar.
 • Dryck till måltider.
 • Övrig dricks till lokala guider, restauranger och chaufförer.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 12 dagar är 636 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan – Kanadas vilda natur.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till Kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor