Kryssning i Kanada och Alaska

 • plane-takeoff
  • 2022-09-16
 • Längd: 17 dagar
 • price-icon Pris från: 59 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Kryssning i Kanada och Alaska

Följ med på vår spännande kryssning i Kanada och Alaska. Ta tillfället att resa till Alaskas orörda vildmark och upplev den storslagna naturen från vårt bekväma kryssningsfartyg. Vi inleder med stadsrundtur i Vancouver och en utflykt till Whistler, som är Coast Mountains berömda skidort. Längs med Alaskas vackra kust spanar vi efter knölval, späckhuggare och björn. Spännande utflykter med tåg, buss och mindre båtar ger oss möjlighet att komma den spektakulära naturen och det unika djurlivet nära. Samtidigt som vi betraktar de mäktiga bergen och glaciärerna, kan vi spela shuffleboard eller ligga i bubbelpoolen. Bästa tiden att resa till Alaska är på tidig höst.

Thabela Travels kryssningar till Kanada och Alaska går även att göra som skräddarsydd resa med valfritt avresedatum.

Läs bloggen om Thabela Travels kryssning i Kanada och Alaska.

Välkommen till bildvisning om vår kryssning till Kanada och Alaska! »

Afrika | Asien | Oceanien | Sydamerika | Nordamerika

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Välkommen till Seattle i USA

Det är dag att börja vår efterlängtade resa mot Alaska och Kanada. Vi flyger från Skandinavien på morgonen och anländer till Seattle tidig kväll. Vi åker direkt till vårt hotell där vi bjuds på en enklare middag.

Hotell: Crowne Plaza Seattle
Måltider: Lättare middag

Stadsrundtur i Seattle

Efter frukost gör vi en stadsrundtur i Seattle, som i folkmun kallas porten till Alaska. Seattle är nordvästra USA:s största stad och känt för landmärket Space Needle, som byggdes för världsutställningen 1962. Förutom Space Needle får vi se stadens karaktäristiska bondemarknad, laxslussen där fisk passerar från söt- till saltvatten, den vackra utsikten över Pugetsundet och den närliggande bergskedjan Olympic Mountain Range. På eftermiddagen reser vi vidare mot Vancouver i Kanada, med flyg.

Hotell: Sheraton Wall Centre
Måltider: Frukost, middag

Stadsrundtur Vancouver i Kanada

Vi åker på en stadsrundtur i den vackert belägna staden som ligger med havet och bergen. Vi passerar den gröna oasen Stanley Park belägen på en halvö och fortsätter till stadsdelarna Chinatown och Gastown, vars sågverk blev ursprung till stadens födelse. Det unika i att vara en storstad mitt i naturen har gjort att den rankas högt på listor över ”Världens bästa stad”. Vancouver vann 2013 också den prestigefyllda tävlingen som världens främsta miljöhuvudstad genom sin klimatsmarta stadsplanering. På kvällen äter vi en trevlig välkomstmiddag tillsammans.

Hotell: Sheraton Wall Centre
Måltider: Frukost

Dagsutflykt till Whistler

Vi åker på Sea-to-Sky-Highway, ofta omnämnd som en av världens vackraste motorvägar, till Whistler. Med sina två berg Whistler Mountain och Blackcomb Mountain är det en mycket populär skidort men också alltmer besökt för sommaraktiviteter. Här avgjordes flertalet skidtävlingar under vinter-OS 2010 i Kanada och transporten mellan topparna är en gondol 400 meter upp i luften. Orten är pittoresk och vacker, och resan dit och tillbaka är spektakulär. Vi ägnar dagen åt att strosa runt i den vackra byn.

Hotell: Sheraton Wall Centre
Måltider: Frukost

Ledig dag i Vancouver

Dagen är ledig för egna upptäckter i staden. Kanske går ni på en shoppingtur eller promenerar i Stanley Park. Ni kan även välja att följa med på en halvdagstur med valsafari, eller en heldagstur till Vancouver Island med Victoria och fyra timmar valsafari inkluderat.

Hotell: Sheraton Wall Centre
Måltider: Frukost

Ledig förmiddag – kryssningen börjar

Vi har förmiddagen ledig för egna aktiviteter innan det är dags att börja nästa etapp på vår resa, vår kryssning i Kanada och Alaska. Vid tidig eftermiddag åker vi till hamnen för att stiga ombord på kryssningsfartyget Norwegian Jewel. Innan middagen serveras har vi hunnit installera oss och kanske tagit en drink i baren.

Hotell: Norwegian Jewel
Måltider: Frukost, middag

Inside Passage Alaska med storslagna vyer

Hela dagen tillbringas till havs då vi kryssar längs med Alaskas kuststräcka som går under namnet Inside Passage Alaska. För miljontals år sedan skapades denna passage, som är ett av världens mest omtalade kryssningsrutter av södergående isblock. Vi bjuds på storslagna scener och det kan vara svårt att slita blicken från allt det vackra, för att istället delta i de aktiviteter som bjuds ombord. Som tur är kan utsikten beundras samtidigt som du exempelvis spelar ett parti shuffelboard på promenaddäck. Om vädret tillåter är ett dopp i poolen och en god bok från biblioteket på soldäck, en härlig stund medan vi kryssar fram längs med glaciärer, fjordar och snötäckta bergstoppar.

Hotell: Norwegian Jewel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Landstigning i Ketchikan, Alaska

Idag är det dags för vår första landstigning under vår kryssning i Kanada och Alaska. Vi stiger i land i Ketchikan, en pittoresk kuststaden i Alaska med smeknamnet ”Laxfiskets huvudstad”. Ursprungligen var Ketchikan ett fiskeläger och här är det fortfarande gynnsamt att fiska. Mycket tack vare en riklig mängd regn som också gett området en färgpalett av alla tänkbara nyanser av grönt. Spåren och inflytandet från ursprungsbefolkningen, indianstammarna Tlingit, Haida och Tsimshian, är starka. Som exempel har Ketchikan världens största samling av totempålar. En totem är en skepnad från naturen vald som skyddsande åt en person, en familj eller en stam. Snidade avbildningar i trä, ofta ceder, staplades på varandra och skapade de avlånga skulpturer vi kallar totempålar. Vi ger oss ut på vår första utflykt. På en bekväm expeditionsbåt kryssar vi ut för att spana efter örnar, örnnästen, sälar och annat marint liv.

Hotell: Norwegian Jewel
Måltider: Frukost, middag

Juneau - Alaskas huvudstad

Vår nästa landstigning görs i Juneau, Alaskas huvudstad sedan år 1906. Den ligger på ungefär samma breddgrader som Norrköping. Hit kan man inte komma landsvägen utan endast med flyg eller båt, då Juneau är omringat av berg och glaciärer. Det är en liten stad med endast 30 000 invånare och med en kosmopolitisk känsla i centrum, vilket är en härlig kontrast mot den närliggande vildmarken. År 1880 hittade lycksökaren Joseph Juneau guld här vilket skapade en anstormning, snart hade ett samhälle bildats mellan de höga bergen och Gastinau-kanalen. I Juneau kan man promenera runt och njuta av stadens utbud av museer, restauranger, och affärer. På Red Dog Saloon kan man smaka på lokalbryggd öl. Vi gör även en utflykt till Mendenhallglaciären.

Hotell: Norwegian Jewel
Måltider: Frukost, middag

Guldgrävarstaden Skagway

Till Skagway kom guldgrävare med ångbåt för att söka lyckan under slutet av 1800-talet, då guldådrorna i Klondikeområdet upptäckts. Tusentals lycksökare samlades för att härifrån göra den strapatsrika färden över bergen till guldfälten i Klondike. Här åker vi på en utflykt med den smalspåriga historiska järnvägen och lär oss mer om regionens historiska utveckling, samtidigt som vi njuter av det spektakulära landskapet.

Hotell: Norwegian Jewel
Måltider: Frukost, middag

Glacier Bay

Nu väntar två dagars avkopplande kryssning till havs. Denna första dag åker vi genom Glacier Bay, som är Unescos allra största naturbidrag. Det är som att resa i en vintersaga bland de blåskimrande isbergen och kalvande glaciärerna.

Hotell: Norwegian Jewel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Hubbardglaciären med Alaskas längsta isfront

Sista dagen till havs domineras landskapet av vattenfall och glittrande vikar. Hubbard-glaciären som vi kryssar förbi är hela tio kilometer bred och därmed Alaskas längsta isfront. Det tar ungefär 400 år för isen att färdas över glaciären, vilket innebär att de kalvande isbergen som dundrar ner i vattnet, som är stora som tiovåningshus, skapades runt den tid då Gustav II Adolf stupade i Lützen.

Hotell: Norwegian Jewel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Seward vid Alaskabukten

Det är dags att avluta kryssningsdelen av vår resa i Kanada och Alaska. Vi anländer till vår kryssnings ändhållplats Seward på morgonen. I Seward bor bara några tusen människor året runt, och samhället ligger vackert längst ute på en halvö som sträcker sig ut i Alaskabukten. På förmiddagen får vi känna kraften, spänningen och energin från de fantastiska slädhundarna när vi åker hundspann. Vår lokalguide berättar hur hundarna är utbildade och vi får höra spännande historier från spåret. Tillbaka på gården får vi se hundarna träna. Vi stannar till och gör en cirka 15 minuters vandring till Exit Glacier där vi kommer riktigt nära glaciären. Vi besöker Alaska Sealife Centre, där de fokuserar på vård av och utbildning om det marina livet.

Hotell: Seward Windsong Lodge
Måltider: Frukost

Vacker tågresa från Seward till Anchorage

Vi åker till Alaska Wildlife Conservation Centre, där man genom utbildning och vård vill stärka regionens djurliv. Här får vi se flera av de typiska djuren såsom bison, örnar och björnar. Sen eftermiddag äntrar vi tåget Coastal Classic till Anchorage. Tågrälsen går mestadels inte längs vägen, vilket gör att vi får se en annan vy än vad vi skulle ha fått från en buss. Vi reser genom vildmarken över Kenaibergen, floder och dalar och spanar hela tiden efter djurliv. Genom våra Gold Star-biljetter får vi tillgång till balkonger så att vi kan stå utomhus och njuta av naturen. Våra säten är på andra våningen, vilket ytterligare förbättrar utsikten. På tåget finns också en restaurangvagn där vi bjuds på middag och något gott att dricka.

Hotell: The Lakefront Anchorage Millennium Hotel
Måltider: Frukost, middag på tåget

Ledig dag i Anchorage

Ledig dag i Anchorage. Idag ägnar vi oss åt valfria aktiviteter. En tur till björnarnas kungadöme rekommenderas, eller flygtur en över Denali National Park. På kvällen äter vi en god avskedsmiddag tillsammans.

Hotell: The Lakefront Anchorage Millennium Hotel
Måltider: Frukost, middag

Stadsrundtur i Anchorage. Avresa från Alaska.

Vi börjar dagen med en stadsrundtur till bland annat Earthquake Park, som visar oss hur staden påverkades av jordbävningen 1964. Jordbävningen var världens andra kraftigaste som någonsin mätts. Vi får även se stadskärnan och museet som lär oss mer om Alaskas historia, kultur, konst och världens största sjöflygplats. I Anchorage bor nästan hälften av Alaskas invånare och staden har ungefär lika många invånare som Malmö. Stadens behändiga storlek gör det enkelt att hitta Anchorage. Vi möts här av en modern amerikansk stad, vilket kanske förvånar oss en smula efter att ha rest genom den vidsträckta vildmarken i Alaska. Efter förmiddagsutflykten är det dags att säga hejdå till vår resa till Kanada och Alaska och påbörja resan hem igen.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Hemkomst

Vi anländer hem till Skandinavien vid lunchtid med många fantastiska minnen och spännande historier från vår kryssning i Kanada och Alaska.

Utflykter

 • Flygtur över Denali

  Flygtur över Denali

  Upplev Denali Nationalpark från ovan! Denna flygtur tar dig till Alaskas mest otillgängliga och spektakulära vildmark, opåverkad av den moderna människan. En mycket populär och uppskattad flygtur.

 • Lake Clark nationalpark

  Lake Clark nationalpark

  Följ med på spännande björnsafari till Lake Clark nationalpark. Denna heldagsutflykt ger dig en unik möjlighet att se dessa fantastiska djur i sin naturliga miljö. Vi ger oss av tidigt på morgonen för att ta sjöflygplan vidare mot nationalparken.

 • Valsafari i Vancouver

  Valsafari i Vancouver

  Vi välkomnas ombord på flaggskeppet Magic Ocean som ska ta med oss på en upplevelseresa i det lokala vattnet. Den kunniga personalen ombord tar med oss ut på havet i sökandet efter valar, sjöfåglar och andra sorters marint djurliv.

 • Valsafari och Vancouver Island

  Valsafari och Vancouver Island

  Under denna heldagstur finns chansen att se några av de lokala vilda djuren, har vi tur får se sälar, havsörn och späckhuggare. Vi fortsätter till Vancouver Islands med besök på Butchart Gardens och en stadsrundtur i Victoria.

Hotell

 • Norwegian Jewel

  Norwegian Jewel

  I alla hytter finns twinsängar/dubbelsäng samt en sittplats och rejäla garderober. Alla hytter har egna badrum. I alla hytter finns också TV, telefon, kylskåp, luftkonditionering och hårtork.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-09-16
plane-landing Hemkomst
2022-10-02
calender Antal dagar
17 dagar
price-kr Del i dubbelrum
59 950 kr *
price-kr Enkelrum
77 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-09-16
plane-landing Hemkomst
2022-10-02
calender Antal dagar
17 dagar
price-kr Del i dubbelrum
59 950 kr
price-kr Enkelrum
77 950 kr

*Preliminärt pris, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm – Seattle, Anchorage – Stockholm. (Göteborg och Köpenhamn på förfrågan mot tillägg)
 • Rum på tre till fyrstjärniga hotell/standardhytt på kryssningsfartyget
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande professionell reseledning och lokala specialistguider
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokala guider, kryssningspersonal och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg.  Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa

I priset ingår ej:

 • Visum till USA. För resa till USA kräv ett inresetillstånd (ESTA). Detta tillhandahålls online mot en mindre kostnad.
 • Visum till Kanada
 • Flyg från Göteborg eller Köpenhamn. Pris beroende på platstillgång.
 • Dryckespacket – 1 100 kr/dag.

Uppgradering av hytt:

 • Hytt med fönster, cirka 14-15 kvm, fönster med utsikt:
  Del i dubbelhytt: 2 750 kr per person.
  Enkelhytt: 4 000 kr per person
 • Hytt med balkong, cirka 19 kvm, balkong med glasdörrar:
  Del i dubbelhytt: 9 950 kr per person
  Enkelhytt: 12 500 kr per person

Tillägg:

 • Björnutflykt till Lake Clark National Park från Anchorage dag 14. Utflykten kostar 9 400 kr per person. Kostnaden för björnutflykten betalas direkt och är inte återbetalningsbar vid eventuell avbokning. (endast ifall den blir inställd pga dåliga väderförhållanden) Antalet platser är begränsat och kunder rekommenderas att boka utflykten i samband med bokning av resan. Utflykten sker utan svensk reseledare.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 17 dagar är 710 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan – Kryssning i Kanada och Alaska.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor