Kryssning Kanada och Alaska

 • plane-takeoff
  • 2020-08-27
 • Längd: 16 dagar
 • price-icon Pris från: 58 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Kryssning Kanada och Alaska

Följ med på vår kryssning Kanada och Alaska. Vi erbjuder intressanta utflykter med expeditionsbåt, buss eller tåg. På så sätt får vi ta del av områdets unika natur, det rika djurlivet och befolkningens kultur. Bästa tiden att göra en kryssning längs Kanada och Alaskas storslagna naturlandskap är tidig höst. Vi börjar resan med att utforska vackra Vancouver. Avslutningsvis har vi en dag i Anchorage, där det blir tillfälle att göra en utflykt till Lake Clark National Park för att se björnar. Det här är resan för dig som vill kombinera spektakulär natur med en bekväm kryssning samt trevliga aktiviteter. Vi kan spela shuffleboard eller ligga i poolen samtidigt som vi betraktar de storslagna bergen och glaciärerna.

Thabela Travels kryssning Kanada och Alaska leds av svensk specialistguide.

Producent Katinna var 2017 med på denna rundresa. Läs blogg om hennes kryssning i Kanada och Alaska.

Välkommen till bildvisning om vår kryssning till Kanada och Alaska! »

Afrika | Asien | Oceanien | Sydamerika | Nordamerika

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa

Vi flyger från Skandinavien på morgonen och anländer till Vancouver tidig kväll. Vi åker direkt till vårt hotell där vi bjuds på en enklare middag.

Hotell: Sheraton Wall Centre
Måltider: Lättare middag

Stadsrundtur Vancouver

Vi åker på en stadsrundtur i den mellan hav och berg vackert belägna staden. Vi passerar den gröna oasen Stanley Park belägen på en halvö, och fortsätter till stadsdelarna Chinatown och Gastown vars sågverk blev ursprung till stadens födelse. Det unika i att vara en storstad mitt i naturen har gjort att den rankas högt på listor över ”Världens bästa stad”. Vancouver vann 2013 också den prestigefulla tävlingen som världens främsta miljöhuvudstad genom sin klimatsmarta stadsplanering. På kvällen äter vi en trevlig välkomstmiddag tillsammans.

Hotell: Sheraton Wall Centre
Måltider: Frukost, middag

Dagsutflykt till Whistler

Vi åker på Sea-to-Sky-Highway, ofta omnämnd som en av världens vackraste motorvägar, till Whistler. Med sina två berg Whistler Mountain och Blackcomb Mountain är det en mycket populär skidort men också alltmer besökt för sommaraktiviteter. Här avgjordes flertalet skidtävlingar under vinter-OS 2010 och transporten mellan topparna är en gondol 400 meter upp i luften. Orten är pittoresk och vacker, och resan dit och tillbaka är spektakulär. Vi ägnar dagen åt att strosa runt i den vackra byn.

Hotell: Sheraton Wall Centre
Måltider: Frukost

Ledig dag i Vancouver

Dagen är ledig för egna upptäckter i staden. Kanske går ni på en shoppingtur eller promenerar i Stanley Park. ni kan även välja att följa med på en halvdags tur med valsafari eller en heldagstur till Vancouver Island med Victoria och fyra timmar valsafari inkluderat.

Hotell: Sheraton Wall Centre
Måltider: Frukost

Ledig förmiddag – kryssningen börjar

Vi har förmiddagen ledig för egna aktiviteter innan det vid tidig eftermiddag är dags att åka till hamnen för att stiga ombord på kryssningsfartyget Norwegian Jewel. Innan middagen serveras har vi hunnit installera oss och kanske tagit en drink i baren.

Hotell: Norwegian Jewel
Måltider: Frukost, middag

Till havs

Hela dagen tillbringas till havs då vi kryssar längs kuststräckan som går under namnet Inside Passage Alaska. För miljontals år sedan skapades denna passage, som är en av världens mest omtalade kryssningsrutter, av södergående isblock. Storslagna scenerier bjuds oss och det kan vara svårt att slita blicken från allt det vackra för att istället delta i de aktiviteter som bjuds ombord. Men utsikten kan beundras samtidigt som exempelvis ett parti shuffelboard på promenaddäck. Om vädret tillåter är ett dopp i poolen och en god bok från biblioteket på soldäck en härlig stund medan vi kryssar fram längs efter glaciärer, fjordar och snötäckta bergstoppar.

Hotell: Norwegian Jewel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Landstigning i laxfiskets huvudstad

Ketchikan, den pittoreska kuststaden med smeknamnet ”Laxfiskets huvudstad”, är vår första landstigning under resan. Ursprunget är ett fiskeläger och omständigheterna är fortfarande gynnsamma för fiske, delvis tack vare en riklig mängd regn som också gett området en färgpalett av alla tänkbara nyanser av grönt. Spåren och influenser från ursprungsbefolkningen, indianstammarna Tlingit, Haida och Tsimshian, är starka. Som exempel har Ketchikan världens största samling av totempålar. En totem är en skepnad från naturen vald som skyddsande åt en person, en familj eller en stam. Snidade avbildningar i trä, ofta ceder, staplades på varandra och skapade de avlånga skulpturer vi kallar totempålar. Vi ger oss ut på vår första utflykt. På en bekväm expeditionsbåt kryssar vi ut för att spana efter örnar, örnnästen, sälar och annat marint liv.

Hotell: Norwegian Jewel
Måltider: Frukost, middag

Glaciärernas land

Vår nästa landstigning görs i Juneau, Alaskas huvudstad sedan år 1906. Den ligger på ungefär samma breddgrader som Norrköping. Hit kan man inte komma landsvägen utan endast med flyg eller båt då Juneau är omringat av berg och glaciärer. Det är en diskret stad med endast 30 000 invånare och med en kosmopolitisk känsla i centrum, vilket kontrasterar mot den närliggande vildmarken. År 1880 hittade lycksökaren Joseph Juneau guld här vilket skapade en anstormning, snart hade ett samhälle bildats mellan de höga bergen och Gastinau-kanalen. Vi gör en utflykt till Mendenhallglaciären. I Juneau kan man promenera runt och njuta av stadens utbud av museer, restauranger, och affärer. På Red Dog Saloon kan man smaka på lokal bryggd öl.

Hotell: Norwegian Jewel
Måltider: Frukost, middag

Guldgrävarstaden Skagway

Till Skagway kom guldgrävare med ångbåt för att söka lyckan under slutet av 1800-talet då guldådrorna i Klondikeområdet upptäckts. Tusentals lycksökare samlades för att härifrån göra den strapatsrika färden över bergen till guldfälten i Klondike. Här åker vi på en utflykt med den smalspåriga historiska järnvägen, och lär oss mer om regionens historiska utveckling samtidigt som vi njuter av det spektakulära landskapet.

Hotell: Norwegian Jewel
Måltider: Frukost, middag

Glacier Bay

Nu väntar två dagars avkopplande kryssning till havs. Denna första dag åker vi genom Glacier Bay, som är Unescos allra största naturbidrag. Det är som att resa i en vintersaga bland de blåskimrande isbergen och kalvande glaciärerna.

Hotell: Norwegian Jewel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Hubbardglaciären

Sista dagen till havs domineras landskapet av vattenfall och glittrande vikar. Hubbard-glaciären som vi kryssar förbi är hela tio kilometer bred och därmed Alaskas längsta isfront. Det tar ungefär 400 år för isen att färdas över glaciären, vilket betyder att de kalvande isbergen som dundrar ner i vattnet stora som tiovåningshus, skapades runt den tid då Gustav II Adolf stupade i Lützen.

Hotell: Norwegian Jewel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Seward

Vi ankommer till kryssningens ändhållplats Seward på morgonen. I Seward bor bara några tusen människor året runt, och samhället ligger vackert längst ute på en halvö som sträcker sig ut i Alaskabukten. På förmiddagen får vi känna kraften, spänningen och energien från de fantastiska slädhundarna när vi åker hundspann. Vår lokalguide berättar hur hundarana är utbildade och vi får höra spännande historier från spåret. Tillbaka på gården får vi se hundarna träna. Vi stannar till och gör en cirka 15 minuters vandring till Exit Glacier där vi kommer riktigt nära glaciären. Vi besöker Alaska Sealife Centre, där de fokuserar på omvårdnad av och utbildning om det maritima livet. Sen eftermiddag äntrar vi tåget Coastal Classic till Anchorage. Tågrälsen går mestadels inte längs vägen, vilket gör att vi får se en annan vy än vi skulle ha fått från en buss. Vi reser genom vildmarken över Kenaibergen, floder och dalar och spanar hela tiden efter djurliv. Genom våra Gold Star-biljetter får vi tillgång till balkonger så att vi kan stå utomhus och njuta av naturen. Våra säten är på andra våningen, vilket ytterligare förbättrar utsikten. På tåget finns också en restaurangvagn där vi bjuds middag och något gott att dricka.

Hotell: Embassy Suites by Hilton
Måltider: Frukost, middag

Stadsrundtur i Anchorage

Vi börjar dagen med en stadsrundtur till bland annat Earthquake Park, som visar oss hur staden påverkades av jordbävningen 1964, som var världens andra kraftigaste som mätts. Vi får även se stadskärnan, museet som lär oss mer om Alaskas historia, kultur och konst, och världens största sjöflygplats. Här bor nästan hälften av Alaskas invånare, staden har ungefär lika många invånare som Malmö och är lätt att navigera i. Vi möts här av en modern amerikansk stad, vilket kanske förvånar oss en smula efter att ha rest genom det vidsträckta landskapet. Vi forsätter till Alaska Wildlife Conservation Centre, där man genom utbildning och vård vill stärka regionens djurliv. Här får vi se flera av de typiska djuren såsom bison, örnar och björnar.

Hotell: Embassy Suites by Hilton
Måltider: Frukost

Ledig dag i Anchorage

Ledig dag i Anchorage. Idag ägnar vi oss åt våra valda aktiviteter. En tur till björnarnas kungadöme rekommenderas eller flygtur en över Denali National Park. På kvällen äter vi en god avskedsmiddag tillsammans.

Hotell: Embassy Suites by Hilton
Måltider: Frukost, middag

Anchorage. Avresa från Alaska.

Vi har en ledig förmiddag innan det är dags att påbörja resan hem igen.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Hemkomst

Vi anländer hem till Skandinavien vid lunchtid.

Utflykter

 • Flygtur över Denali

  Flygtur över Denali

  Upplev Denali Nationalpark från ovan! Denna flygtur tar dig till Alaskas mest otillgängliga och spektakulära vildmark, opåverkad av den moderna människan. En mycket populär och uppskattad flygtur.

 • Lake Clark nationalpark

  Lake Clark nationalpark

  Följ med på spännande björnsafari till Lake Clark nationalpark. Denna heldagsutflykt ger dig en unik möjlighet att se dessa fantastiska djur i sin naturliga miljö. Vi ger oss av tidigt på morgonen för att ta sjöflygplan vidare mot nationalparken.

 • Valsafari i Vancouver

  Valsafari i Vancouver

  Vi välkomnas ombord på flaggskeppet Magic Ocean som ska ta med oss på en upplevelseresa i det lokala vattnet. Den kunniga personalen ombord tar med oss ut på havet i sökandet efter valar, sjöfåglar och andra sorters marint djurliv.

 • Valsafari och Vancouver Island

  Valsafari och Vancouver Island

  Under denna heldagstur finns chansen att se några av de lokala vilda djuren, har vi tur får se sälar, havsörn och späckhuggare. Vi fortsätter till Vancouver Islands med besök på Butchart Gardens och en stadsrundtur i Victoria.

Hotell

 • Norwegian Jewel

  Norwegian Jewel

  I alla hytter finns twinsängar/dubbelsäng samt en sittplats och rejäla garderober. Alla hytter har egna badrum. I alla hytter finns också TV, telefon, kylskåp, luftkonditionering och hårtork.

 • Sheraton Wall Centre

  Sheraton Wall Centre

  Sheraton Vancouver Wall Centre ligger i hjärtat av Vancouver, en kort promenad från butikerna på Robson Street, restaurangerna i Yaletown och flera andra affärs- och nöjesområden. Här erbjuds rum med fönster från golv till tak och utsikt över stadskärnan, E...

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-08-27
plane-landing Hemkomst
2020-09-11
calender Antal dagar
16 dagar
price-kr Del i dubbelrum
58 950 kr *
price-kr Enkelrum
75 450 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-08-27
plane-landing Hemkomst
2020-09-11
calender Antal dagar
16 dagar
price-kr Del i dubbelrum
58 950 kr
price-kr Enkelrum
75 450 kr

*Preliminärt pris

 

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Köpenhamn tur och retur Kanada/USA. (Göteborg på förfrågan mot tillägg)
 • Rum på tre till fyrstjärniga hotell/standardhytt på kryssningsfartyget
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Dryckespaket “Ultimate Beverage Package” under kryssningen
 • Svensktalande professionell reseledning och lokala specialistguider
 • Informationspaket med faktahäfte
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokala guider, kryssningspersonal och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg.  Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa

I priset ingår ej:

 • Visum till USA. På grund av ökade säkerhetsförordningar, måste resenärer ansöka om ett inresetillstånd (ESTA) innan de reser till USA. Detta görs online mot en mindre kostnad. Dessutom måste alla resenärer ha ett maskinläsbart pass som ska vara giltigt under hela USA vistelsen
 • Visum till Kanada

Uppgradering av hytt:

 • Hytt med fönster, cirka 14-15 kvm, fönster med utsikt:
  Del i dubbelhytt: 1 500 kr per person
  Enkelhytt: 2 000 kr per person
 • Hytt med balkong, cirka 19 kvm, balkong med glasdörrar:
  Del i dubbelhytt: 6 800 kr per person
  Enkelhytt: 12 000 kr per person

Tillägg:

 • Björnutflykt till Lake Clark National Park från Anchorage dag 14. Utflykten kostar 8 700 kr per person. Kostnaden för björnutflykten betalas direkt och är inte återbetalningsbar vid eventuell avbokning. (endast ifall den blir inställd pga dåliga väderförhållanden) Antalet platser är begränsat och kunder rekommenderas att boka utflykten i samband med bokning av resan. Utflykten sker utan svensk reseledare.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 16 dagar är 675 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor