Kryssning Australien & Nya Zeeland

 • plane-takeoff
  • 2024-11-22
  • 2025-01-27
 • Längd: 21 dagar
 • price-icon Pris från: 77 450 kr
 • compas-iconSvensk guide

Kryssning Australien & Nya Zeeland

Vår kryssning Australien och Nya Zeeland är den perfekta kombinationen av kryssning och rundresa. Resan passar dig som vill resa bekvämt och inte byta hotell varje dag. Vi går och lägger oss på en plats och vaknar upp på en helt annan. Nya Zeeland är ett långt smalt land där de vackraste platserna ligger längs kusten och därför lämpar sig utmärkt att utforska från havet. Vi flyger bekvämt med Singapore Airlines och gör ett stopp i Singapore på utresan, storstaden där det historiska arvet blandas med modern framtid. I Sydney finns gott om tid att upptäcka staden, vi åker på stadsrundtur, får en guidning i Operahuset och njuter av vackra vyer i Blue Mountains. Vi kryssar runt Nya Zeelands kust och besöker små städer med specialiteter som unikt fågelliv, speciell arkitektur eller välkända viner. Sydalperna visar upp fjordar omfamnade av höga berg. Den unika naturen med snöklädda bergstoppar, glaciärer och regnskog är sagolikt vacker och lockar besökare från hela världen. Det är inte utan anledning att kända filmer så som Sagan om Ringen har spelats in här.

Vår kryssning till Australien och Nya Zeeland avslutas på den tropiska Stillahavskusten i norra Australien. Här väntar sandstränder inramade av kokospalmer och dagar fyllda med utflykter till regnskogen och Stora Barriärrevet.

Resan i januari kommer ha ett lite annorlunda program och avslutas istället i Auckland. Mer information kommer inom kort.

Se vår film om resan Kryssning Australien & Nya Zeeland här »

Se alla våra resor till Australien och Nya Zeeland »

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa från Skandinavien

Vi börjar vår rundresa Kryssning Australien och Nya Zeeland med ett stopp i storstadsmetropolen Singapore. Vi lämnar Skandinavien på förmiddagen och flyger österut med välrenommerade Singapore Airlines.

Välkomna till Singapore

Vi landar i Singapore på morgonen och beger oss direkt ut för att upptäcka staden. Vi börjar dagen med en promenad i den vackra Orkidéparken i Botaniska trädgården. Därefter fortsätter stadsrundturen med buss. Historiska platser blandas med det moderna Singapore. Vi avslutar stadsrundturen med en välkomstlunch där vi får lära känna varandra. Eftermiddagen är ledig för egna upptäckter. Kanske lockar en Singapore Sling på anrika kolonialhotellet Raffles?

Hotell: Park Regis
Måltider: Lunch

Avresa mot Sydney

Dagen är fri för egna upptäckter i Singapore. På kvällen flyger vi vidare mot Australien och världens kanske vackraste stad, Sydney.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Stadsrundtur Sydney

Vi landar i Sydney på morgonen och åker direkt på stadsrundtur för att lära känna staden som placerades på kartan av James Cook som 1770 seglade förbi. Vår rundtur bjuder bland annat på stopp i Botaniska trädgården med underbar vy över stadens klassiska landmärken, besök på världsberömda Bondi Beach och en härlig lunch. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg.

Hotell: Rydges World Square
Måltider: Lunch

Mytomspunna Blue Mountains

Idag åker vi på en heldagsutflykt till Blue Mountains. Världsarvet som är inbäddat i mjuka toner av blått, från eukalyptusoljan som träden avger, är hem till den ikoniska klippformationen ”De tre systrarna”. Det blir en dag fylld med vackra vyer och naturupplevelser. Vi åker med världens brantaste bergbana ner till Jamieson Valley och vandrar till ett vattenfall. Med lite tur ser vi kakaduor och rosella-papegojor.

Hotell: Rydges World Square
Måltider: Frukost, lunch

Sydney

Dagen är fri för egna aktiviteter i Sydney. Kanske tar du färjan till mysiga Manly, promenerar i botaniska trädgården eller flanerar bland affärer och caféer. Valet är ditt!

Hotell: Rydges World Square
Måltider: Frukost

Sydney

Idag får vi följa med på en guidad rundtur i det mästerverk som för många symboliserar Sydney och det moderna Australien, Operahuset. Den segelliknande byggnaden är idag en av landets främsta platser för scenkonst och bjuder dessutom på en fängslande historia.

På eftermiddagen kliver vi ombord på kryssningsfartyget, som kommer att vara vårt hem under tio nätter.

Hotell: Ovation of the Seas
Måltider: Frukost, middag

Till havs

Dagen tillbringar vi till havs med möjlighet att utnyttja alla fartygets bekvämligheter. På förmiddagen bjuder vår svensktalande guide in till ett spännande föredrag om Nya Zeeland.

Hotell: Ovation of the Seas
Måltider: Frukost, lunch, middag

Till havs

Vi har ytterligare en dag till havs. Ombord på Ovation of the Seas erbjuds många aktiviteter som till exempel utomhusbiograf, levande musik och shower. Längst fram med panoramautsikt ligger en relaxavdelning endast för vuxna, här finns pooler, bubbelbad och lounge. En perfekt plats att varva ner och ladda om för nya äventyr. Det finns såklart också spa och gym ombord. För en hisnande utsikt finns möjlighet att testa North Star. En utsiktsplattform som hissas upp med en arm för ge bästa 360 graders panoramavy.

Hotell: Ovation of the Seas
Måltider: Frukost, lunch, middag

Fiordland - fantastisk natur med rikt djurliv

Nu har vi korsat Tasmanhavet och nått Nya Zeelands sydvästkust. Vi tillbringar dagen med att utforska magiska Fiordlands nationalpark. Vi kryssar in i tre av de största och vackraste fjordarna, Milford, Doubtful och Dusky Sound. Från bergen forsar några av Nya Zeelands största vattenfall ner i fjordarna. På sluttningarna växer tempererad regnskog, i ravinerna vilar glaciärer och bergstopparna är täckta med snö. Kombinationen av alpint landskap och regnskog gör området extra intressant. Här finns gott om marina djur och möjligheten att se delfiner, pingviner och sälar är god.

Hotell: Ovation of the Seas
Måltider: Frukost, lunch, middag

Dunedin

Dunedin grundades av skottar på 1800-talet och därför påminner staden om Edinburgh. Än idag lever den skotska dialekten och traditionerna kvar.

Vi som har bokat utflyktspaketet åker på en stadsrundtur samt äter lunch på vackra Larnach Castle. Därefter åker vi ut på Otagohalvön till Royal Albatross Centre. Här finns världens enda häckningskoloni av nordliga kungsalbatrosser på fastland. Ta chansen att se dessa magnifika fåglar och dess bon i naturreservatet Pukekura. För att uppleva djurriket och arter som inte går att se från land går vi ombord på Monarken. Vi kryssar fram runt Taiaroa Head med möjlighet att se flera arter av albatrosser, pälssälar, andra marina däggdjur samt upp till 20 arter av havsfåglar.

Hotell: Ovation of the Seas
Måltider: Frukost, lunch, middag

Christchurch

Den engelska arkitekturen och traditionerna lever fortfarande kvar sedan nybyggarna kom hit i mitten av 1800-talet. Staden är även känd som ”trädgårdsstaden” och Christchurchs botaniska trädgård är en underbar plats att besöka.

I utflykspaketet ingår en tur med linbana upp till en av de högsta alptopparna som erbjuder en fantastisk utsikt över staden, de mäktiga bergen och de dramatiska kullarna. Vi gör en stadsrundtur och åker med stadens historiska spårvagn runt de centrala delarna av Christchurch. Lunch ingår.

Hotell: Ovation of the Seas
Måltider: Frukost, lunch, middag

Wellington

Wellington anser sig vara den häftigaste huvudstaden i världen och nu får ni chansen att själva avgöra om det stämmer. Trots att det är en liten stad finns här ett överflöd av kulturella attraktioner som Nationalbiblioteket, Nationalarkivet, teatrar och utmärkta museer. Staden är också hem för landets filmindustri och har smeknamnet Wellywood.

I utflyktspaketet ingår en stadsrundtur och en guidad rundtur på Te Papa som är Nya Zeelands nationalmuseum. Här får vi en överblick i landets geologiska, biologiska och kulturella historia. Vi tar också en tur med kabelbanan som har blivit en symbol för Wellington och går från en utsiktsplats i bergen till den största shoppinggatan i city.

Hotell: Ovation of the Seas
Måltider: Frukost, lunch, middag

Picton

Vi lägger till vid Picton i Marlborough Sounds hjärta. I denna pittoreska hamnstad finner vi mysiga kaféer och restauranger, butiker med lokala hantverk samt ett flytande sjöfartsmuseum.

Vi som bokat utflyktspaketet följer med på en halvdagstur till det världskända vindistriket Marlborough. Vi färdas genom Marlborough-regionens vackra landskap och provar viner på väl utvalda vingårdar. Njut av vinprovningar och lär dig om vinproduktionen i regionen. Lunch på vingård ingår.

Hotell: Ovation of the Seas
Måltider: Frukost, lunch, middag

Till havs

Vi kryssar vidare tillbaka mot Australien. Kanske kopplar ni av vid poolen, tränar på gymmet, spelar spel eller unnar er en skön kroppsbehandling på Spa. Kanske lockar en bok från fartygets bibliotek eller ett parti boule på gräsmattan ombord.

Hotell:  Ovation of the Seas
Måltider: Frukost, lunch, middag

Till havs

Vi kryssar vidare längs med Australiens kust med siktet inställt på Sydney. På förmiddagen finns möjlighet att lyssna till ännu ett spännande föredrag av vår guide, denna gång om Australien och de platser ni snart ska få besöka.

Hotell:  Ovation of the Seas
Måltider: Frukost, lunch, middag

Sydney - Cairns

Tidig morgon lägger fartyget till i Sydney. På eftermiddagen flyger vi vidare till Cairns på Australiens nordöstra kust. Här bor vi i Palm Cove, en mysig by intill en tropisk sandstrand.

Hotell: Peppers Beach Club and Spa
Måltider: Frukost

Stora Barriärrevet

Vi seglar ut med katamaran till Stora Barriärrevet och ankrar vid Michaelmas Cay. En vacker sandö omgiven av koraller. Barriärrevet är världens största marina nationalpark som sträcker sig längs hela Australiens nordöstkust. Det blir tillfälle att snorkla eller åka med den halvt nedsänkbara glasbåten om man föredrar att beskåda fiskar och koraller utan att bli blöt. Kanske nöjer du dig med att ta en simtur i Stilla Havet som här är cirka 30 grader. Ön har dessutom ett rikt fågelliv.

Hotell: Peppers Beach Club and Spa
Måltider: Frukost, lunch

Tropiska norr

Vi åker med ett historiskt tåg, vars vagnar fortfarande ser ut som de gjorde i början av 1900-talet, till byn Kuranda som är belägen mitt i Queenslands tropiska regnskog. Längs vägen bjuds vi på enastående vyer över Barriärrevet, regnskogen och tropiska dalgångar med vackra vattenfall. Under dagen har vi möjlighet att lära oss mer om regnskogen och aboriginernas kultur. Efter besöket i norr tar vi linbanan, som sveper precis ovanför den täta regnskogsvegetationen, hemåt. På kvällen samlas vi för avslutningsmiddag på en av Palm Coves mysiga strandrestauranger.

Hotell: Peppers Beach Club and Spa
Måltider: Frukost, lunch, middag

Hemresa

På eftermiddagen har det blivit dags att lämna Palm Cove och Australien för att  påbörja resan hem.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Hemkomst

Vi landar i Skandinavien med många fina minnen i bagaget från en fantastisk resa i Australien och Nya Zeeland.

Hotell

 • Uppgradera till balkonghytt

  Uppgradera till balkonghytt

  Uppgradera till balkonghytt på kryssningen för att kunna njuta av vyerna runt omkring från er hytt!

 • Ovation of the seas spa & pool

  Ovation of the seas spa & pool

  Längst fram i fartyget med panoramautsikt finns en relaxavdelning med bubbelbad och forsande laguner under kristallkronor som bara är tillgänglig för vuxna. Spa med stort urval av behandlingar och gym.

 • Ovation of the seas North Star

  Ovation of the seas North Star

  North Star är en utsiktsplattform som hissas upp med en arm för att du ska få bästa 360 graders panoramavy. Missa inte denna hisnande upplevelse.

 • Ovation of the Seas

  Ovation of the Seas

  Ovation of the Seas ägs av Royal Caribbean och invigdes 2016. Fartyget är ett av världens mest moderna och har plats med drygt 4 000 passagerare.

 • Hytter ombord på fartyget

  Hytter ombord på fartyget

  I de stilrent inreda hytterna med gott om utrymme kan vi slappna av i och känna oss som hemma.  Kassaskåp, hårfön, duschartiklar och 24timmars room service ingår.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-11-22
plane-landing Hemkomst
2024-12-12
calender Antal dagar
21 dagar
price-kr Del i dubbelrum
77 450 kr
price-kr Enkelrum
98 450 kr
plane-takeoff Avresa
2025-01-27
plane-landing Hemkomst
2025-02-18
calender Antal dagar
23 dagar
price-kr Del i dubbelrum
77 450 kr *
price-kr Enkelrum
98 450 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-11-22
plane-landing Hemkomst
2024-12-12
calender Antal dagar
21 dagar
price-kr Del i dubbelrum
77 450 kr
price-kr Enkelrum
98 450 kr
plane-takeoff Avresa
2025-01-27
plane-landing Hemkomst
2025-02-18
calender Antal dagar
23 dagar
price-kr Del i dubbelrum
77 450 kr
price-kr Enkelrum
98 450 kr

*Priset är preliminärt för avgången den 27 januari 2025. Den resan kommer ha ett lite annorlunda program och istället avslutas i Auckland. Kontakta Thabela Travel för mer information.

Kryssning Australien och Nya Zeeland, 22 november 2024

I priset ingår:

 • Flyg från Köpenhamn till Australien tur och retur.
 • Inrikesflyg i Australien.
 • Rum på fyrstjärniga hotell / utsides standardhytt på kryssningsfartyget.
 • Måltider, transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande professionell guide. På vissa platser lokala specialistguider.
 • Bagageservice där det erbjuds.
 • Dricks till bärare, chaufförer, lokala guider samt vid gemensamma måltider i Australien.
 • Dricks till personal på kryssningsfartyget (obligatorisk serviceavgift 1 520 kr)
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg.  Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Dryck till måltider.
 • Thabela Travels utflyktspaket på Nya Zeeland.*
 • Visum till Nya Zeeland (NZeTA). Ansökan görs online innan avresa mot en kostnad på 23NZD.
 • Turistavgift för Nya Zeeland, betalas i samband med ansökan om NZeTA och kostar 35NZD.

Tillägg:

 • Anslutningsflyg från Stockholm 2 250 kr per person. Begränsat antal.
 • Anslutningsflyg från Göteborg 2 350 kr per person. Begränsat antal.
 • Thabela Travels utflyktspaket på Nya Zeeland.*
 • Uppgradering till balkonghytt på kryssningen. 3 250 kr per person för del i dubbelhytt. Begränsat antal.
 • Dryckespaket Deluxe ombord på Ovation of the Seas 7 995 kr per person.
 • Dryckespaket Refreshment ombord på Ovation of the Seas 3 195 kr per person.

*Mer information kommer inom kort.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten.

Avbeställningsskydd behöver tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 21 dagar är 1021 kr per person.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

För svenska medborgare krävs visum till både Australien och Nya Zeeland, dessa söks online av resenären och mer information om detta erhålles i bokningsinformationen som skickas ut efter bokning av resan.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar vår resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor