Kryssning Australien & Nya Zeeland

 • plane-takeoff
  • 2020-11-19
  • 2021-01-21
 • Längd: 23 dagar
 • price-icon Pris från: 68 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Kryssning Australien & Nya Zeeland

Kryssning Australien och Nya Zeeland är en perfekt kombination av kryssning och rundresa. Vi går och lägger oss på en plats och vaknar upp på en helt annan. Resan börjar i Singapore, där vi gör en stadsrundtur och även får tid till egna aktiviteter, innan vi flyger vidare mot Nya Zeeland. Fartyget kryssar runt Nya Zeelands fantastiska kust med besök både i de stora städerna och i de mindre orternas mysiga hamnar.  Beskåda  bubblande gyttjepooler, uppträdande gejsrar och häpnadsväckande omgivningar. Doubtful Sound är otroligt djurrikt och chanserna att se både delfiner och sälar är goda.

I Australien börjar vi med att besöka vackra Tasmanien. Det blir det gott om tid i Sydney där vi även besöker operahuset. Vi seglar med katamaran ut till Stora Barriärrevet för att spendera dagen på en korallö. Njut av tropisk sandstrand flankerad av kokospalmer och sköna bad i Stilla Havet. Med tåg åker vi sedan upp till den tropiska regnskogen. Det blir även ett besök hos aboriginerna, de undervisar om sin kultur och lär oss hur man kastar boomerang.

Se film från vår kryssning Australien och Nya Zeeland nedan:

 

Se alla våra resor till Australien och Nya Zeeland »

Välkommen till bildvisning om våra resor till Australien och Nya Zeeland! »

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa

Avfärd från Skandinavien på förmiddagen. Vi flyger med välkända Singapore Airlines direkt från Skandinavien till Singapore. Singapore Airlines har den snabbaste förbindelsen mellan Stockholm och Singapore. De flyger även direkt från Köpenhamn till Singapore.

Singapore Stadsrundtur

Ankomst till Singapore på morgonen. Vi åker direkt på en stadsrundtur. Vi besöker ett hinduiskt tempel, China Town och Little India. Britterna tilldelade folkgrupperna olika stadsdelar. I botaniska trädgården ser vi en vacker orkidépark. Det finns även möjlighet att besöka det anrika kolonialhotellet Raffles. På kvällen flyger vi mot Australien och tropiska Cairns.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Lunch

Ankomst Australien

Vi landar på morgonen och när vi har hämtat ut bagaget kör vi till hotellet. Vi bor i Palm Cove som ligger vid en tropisk sandstrand flankerad av kokospalmer som erbjuder sköna bad i Stilla Havet. Dagen är ledig med möjlighet till bad eller kanske ett besök inne i Cairns. På kvällen äter vi en god middag tillsammans.

Hotell: The Reef House Resort & Spa
Måltider: Middag

Cairns - Stora Barriärrevet

Vi seglar ut med katamaran på Stora Barriärrevet och ankrar vid Michaelmas Cay. En vacker sandö omgiven av koraller. Ön har ett rikt fågelliv med ca 38 olika fågelarter. Barriärrevet är världens största marina nationalpark som sträcker sig längs hela Australiens nordöstkust. Det blir tillfälle att snorkla och åka med på den halvt nedsänkbara glasbåten för att beskåda fiskar och koraller utan att bli blöt. Kanske nöjer ni er med en simtur i Stilla Havet som här är ca 30 grader.

Hotell: The Reef House Resort & Spa
Måltider: Frukost, lunch

Kuranda

Med tåg tar vi oss till byn Kuranda, belägen i den tropiska regnskogen. Här finns en lokal marknad och möjlighet till shopping. Det går en linbana tillbaks som sveper precis ovanför den täta regnskogsvegetationen, vi stannar vid ett par stationer för att promenera och lära om växtligheten. Det blir även ett besök hos aboriginerna. De undervisar om sin kultur och lär oss hur man kastar boomerang.

Hotell: The Reef House Resort & Spa
Måltider: Frukost, lunch

Flyg till Sydney

Sydney anses även vara Australiens vackraste. Staden placerades på kartan av James Cook som 1770 seglade förbi. Kapten Artur Phillip landsteg i Sydney 1788 med den första flottan straffångar från England. En brittisk koloni grundades och fångarna blev de första nybyggarna.

Hotell: Park Royal Darling Harbour
Måltider: Frukost

Sydney - Blue Mountains

Idag åker vi på en heldagsutflykt till Blue Mountains, där en blå dimma av olja från eukalyptusträden vilar i dalgångarna. Den legendomspunna klippformationen ”De tre systrarnas” namn härstammar från en aboriginsägen. Vi åker med världens brantaste bergbana ner till Jamieson Valley och vandrar till ett vackert vattenfall. Med lite tur ser vi kakaduor och rosella-papegojor. På vägen tillbaka passerar vi Homebush Bay, där de olympiska spelen ägde rum år 2000.

Hotell: Park Royal Darling Harbour
Måltider: Frukost, lunch

 

 

Sydney - Stadsrundtur

Vi åker på stadsrundtur i Sydney. Darling Harbour byggdes inför 200-årsjubileumet, här ligger sjöfartsmuseet och akvariet som är två av stadens mest populära museer. Från botaniska trädgården har vi utsikt över Operahuset och Harbour Bridge. Vi följer hamninfarten till världskända Bondi Beach. Vi följer med på en guidad tur av det kända Operahuset som är ritat av en dansk arkitekt och klätt av keramikplattor från Höganäs.

Hotell: Park Royal Darling Harbour
Måltider: Frukost, lunch

Sydney

Dagen är ledig för egna aktiviteter. På eftermiddagen åker vi till hamnen för att kliva ombord på kryssningsfartyget som kommer att vara vårt hem under 10 nätter.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, middag

Till havs

Vi kyssar längs med Australiens kust. Passa på att upptäcka fartygets alla upplevelser. Kanske kopplar ni av vid poolen, tränar på gymmet, spelar spel eller unnar er en skön kroppsbehandling på Spa. Läs en bok från fartygets bibliotek eller spela boule på gräsmattan ombord.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Tasmanien

Vi startar dagen med en rundtur i Hobart innan vi åker vidare till Richmond, Tasmaniens mest populära plats att besöka. Tillsammans med platsens historia och befolkningens gästvänlighet är platsen väldigt populär för mat och vinkännare. Här hittar vi även byggnader från tidigt 1800-tal med Georgiansk arkitektur. Lunch äter vi på en vingård innan vi beger oss tillbaka mot hamnen. På vägen passerar vi fler historiska byggnader och platser. Vi hinner även med ett besök i den botaniska trädgården innan vi kliver ombord fartyget igen.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Till havs

Till havs.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Tasmanien

Vi kryssar vidare över Tasmansjön med siktet inställt på Nya Zeeland. Vi har möjlighet att utnyttja alla fartygets bekvämligheter.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Fiordlands nationalpark

Idag rekommenderar vi att kameran är laddad och med mycket plats på minneskortet. Dagen spenderar vi på fartyget kryssande genom magiska Fiordlands nationalpark. Vi kryssar i Duskey Sound som tidigare var ett Maoriläger men med få permanenta boenden. Doubtful Sound är otroligt djurrik och chanserna att se både delfiner och sälar är goda. Självklart besöker vi den världsberömda fjorden Milford Sound. På sluttningarna växer tempererad regnskog, i ravinerna ligger glaciärerna från vintern kvar och på topparna är det fortfarande snö.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Dunedin

Dunedin grundades av skottar på 1800-talet och det är därför som staden påminner om Edinburgh. Än idag lever den skotska dialekten och traditioner kvar i staden. De som har bokat utflyktspaketet åker på en stadsrundtur för att sedan bege oss mot Weller Rock där vi åker på en båtutflykt till Taiaroa Head. Vi äter lunch i den vackra trädgården Glenfalloch och får en guidad tur i Larnach Castle.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Akaroa

Tidigt på morgonen ankrar vi i den charmiga lilla staden Akaroa. Hamnen är vackert inbäddad av fantastiska berg. De som har bokat utflyktspaketet åker igenom den häpnadsväckande omgivningen och kommer fram till Christchurch. Den engelska arkitekturen och traditionerna lever fortfarande kvar sedan nybyggarna
kom hit på mitten av 1800-talet.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Till havs

Vi kyssar i Stillahavets vatten, längs med Nya Zeelands östkust.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Tauranga

Hamnen i Tauranga är landets störta exporthamn. Härifrån skeppar man bland annat kiwifrukten till Japan. De som har bokat utflyktspaketet åker till Rotorua, maorifolkets kulturcentrum. Ni åker på en stadsrundtur och besöker även fårfarmen Agrodome. Ni åker sedan till Te Puia Thermal Valley. Här ser ni bubblande gyttjepooler och uppträdande gejsrar.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Auckland - stadsrundtur

På förmiddag åker på en stadsrundtur som och tar oss till byn Parnell och Auckland Domain, som är en underbar park där vi bland annat kan hitta Auckland Memorial museet. Vi fortsätter till Queens Street och vidare till Bastion Point. Där får vi vackra vyer över staden och dess omgivning.

Hotell: Sky City Hotel Auckland
Måltider: Frukost

Auckland

Vi har en ledig dag i Auckland.

Hotell: Sky City Hotel Auckland
Måltider: Frukost, middag

Hemresa

På eftermiddagen startar vi vår hemresa. För de som vill finns möjlighet att förlänga med några dagar på Nya Zeeland eller i Singapore.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Hemkomst

Vi landar i Skandinavien igen med många fina minnen i bagaget.

Utflykter

 • Utflyktspaket

  Utflyktspaket

  Välj att boka in Thabelas utflyktspaket under kryssningen. Utflykterna är noga utvalda för varje plats vi besöker. Självklart följer Thabela Travels svensktalande guide med på alla utflykter i paketet. Kontakta Thabela Travel för mer information.

Hotell

 • Kryssningsfartyg –             Celebrity Solstice

  Kryssningsfartyg – Celebrity Solstice

  Fartyget har mycket spännande att erbjuda resenären. I aktern finns det nya området Lawn Club med äkta gräs, egen glasblåsningsuppvisning och -studio skapade i samarbete med Corning Museum of Glas.

 • Inomhus- eller utomhuspool

  Inomhus- eller utomhuspool

  Njut av lyxig fritid med en drink vid poolkantens sköna solstolar. Inne eller ute är upp till dig!

 • Hytter ombord på fartyget

  Hytter ombord på fartyget

  I de stilrent inreda hytterna med gott om utrymme kan vi slappna av i och känna oss som hemma.  Kassaskåp, hårfön, duschartiklar och 24timmars room service ingår.

 • Lawn Club

  Lawn Club

  På Celebrity Solstice får vi möjligheten att känna gräs mellan tårna mitt ute i havet. Den äkta gräsmattan är en uppskattad plats att njuta av en picknick på. Eller varför inte utmana vännerna i krocket?

 • Restauranger

  Restauranger

  Njut av nya läckerheter i någon av fartygets alla restauranger varje dag. Personalen arbetar passionerat för att ge oss det bästa utbudet av kulinariska upplevelser.

 • Uppgradera till balkonghytt

  Uppgradera till balkonghytt

  Välj att uppgradera till balkonghytt på kryssningen. Då ingår även dryckespaketet "Classic"

 • Palm Cove

  Palm Cove

  Vi väljer att bo i Palm Cove, en by som ligger ca 2 mil norr om Cairns. Hotellet ligger inbäddat i tropisk regnskogsvegetation med närhet till sandstranden där kokospalmer växer och en miljö som bjuder in till lugnabad i Stillahavets ljumma vatten.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-11-19
plane-landing Hemkomst
2020-12-11
calender Antal dagar
23 dagar
price-kr Del i dubbelrum
68 950 kr *
price-kr Enkelrum
93 450 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-01-21
plane-landing Hemkomst
2021-02-11
calender Antal dagar
22 dagar
price-kr Del i dubbelrum
68 950 kr *
price-kr Enkelrum
93 450 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-11-19
plane-landing Hemkomst
2020-12-11
calender Antal dagar
23 dagar
price-kr Del i dubbelrum
68 950 kr
price-kr Enkelrum
93 450 kr
plane-takeoff Avresa
2021-01-21
plane-landing Hemkomst
2021-02-11
calender Antal dagar
22 dagar
price-kr Del i dubbelrum
68 950 kr
price-kr Enkelrum
93 450 kr

*Preliminärt pris.

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm/Köpenhamn till Australien/Nya Zeeland tur och retur. (Göteborg på förfrågan mot tillägg)
 • Rum på tre till fyrstjärniga hotell / insides standardhytt på kryssningsfartyget (utan fönster).
 • Måltider, transporter, flygresor, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande professionell reseledning.
 • På vissa platser lokala specialistguider.
 • Visum till Australien för svenska medborgare.
 • Exklusivt informationspaket med faktahäfte.
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Dricks till personal på kryssningsfartyget (obligatoriska serviceavgifter värde ca 1 600 kr)
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka  2 500 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Visum till Nya Zeeland (ETA). Ansökan görs online innan avresa mot en kostnad på 12NZD

Tillägg

 • Thabela Travels utflyktspaket 6 650 kr per person
 • Balkonghytt på kryssningen inklusive dryckespaket, 6 950 kr per person (begränsat antal)

Flyg från/till Göteborg kan ordnas mot ett tillägg.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd tecknas med fördel vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 24 dagar är 961 kr per person. Pris för 22 dagar är 890kr per person.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

För svenska medborgare krävs visum till Australien, vilket Thabela Travel ombesörjer. Viseringen kopplas elektroniskt till din flygbiljett. Uppehållstillstånd till Singapore erhålles på plats.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor