• plane-takeoff
  • 2022-10-18
  • 2022-11-23
 • Längd: 22 dagar
 • price-icon Pris från: 63 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Kryssning Australien & Nya Zeeland

Vår kryssning i Australien och Nya Zeeland är den perfekta kombinationen av kryssning och rundresa. Vi går och lägger oss på en plats och vaknar upp på en helt annan. Resan börjar i Singapore, där vi gör en stadsrundtur och även får tid till egna aktiviteter, innan vi flyger vidare mot Sydney. På stadsrundturen i Sydney besöker vi Operahuset och Bondi Beach. Vi kryssar runt Nya Zeelands fantastiska kust med besök både i de stora städerna och i de mindre orternas mysiga hamnar. Sydalperna med Doubtful Sound räknas som ett av världen vackraste bergsområden. Här finns gott om marina djur och chanserna att se både delfiner och sälar är goda.

Resan avslutas på Stora Barriärrevet där vi seglar ut med en katamaran för att spendera dagen på en härlig korallö. Njut av tropisk sandstrand flankerad av kokospalmer och sköna bad i Stilla Havet. Med tåg åker vi sedan upp till den tropiska regnskogen. Det blir även ett besök hos aboriginerna, där de undervisar om sin kultur och lär oss hur man kastar boomerang. Program nedan gäller för avresan i oktober 2022. Klicka här för att se resebeskrivning för kryssningen i Australien och Nya Zeeland med avresa 10 januari 2022.

Se film från vår kryssning i Australien och Nya Zeeland nedan:

 

Se alla våra resor till Australien och Nya Zeeland »

Välkommen till bildvisning om våra resor till Australien och Nya Zeeland! »

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa

Det har blivit dags för oss att ta första steget mot vår härliga kryssning i Australien och Nya Zeeland. Avresa med flyg från Skandinavien på förmiddagen.

Singapore - Stadsrundtur

Ankomst till Singapore på morgonen. Vi åker direkt på en stadsrundtur. Vi besöker ett hinduiskt tempel, China Town och Little India. Britterna tilldelade folkgrupperna olika stadsdelar. I botaniska trädgården ser vi en vacker orkidépark. Det finns även möjlighet att besöka det anrika kolonialhotellet Raffles. Eftermiddagen är ledig för egna upptäcktsfärder.

Hotell: Park Regis Singapore
Måltider: Lunch

Singapore

Dagen är ledig för egna aktiviteter. Vi bor inom gångavstånd till Clarke Quay, där finns det gott om affärer och många trevliga uteserveringar vid floden. På kvällen flyger vi vidare mot Australien.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Sydney - Stadsrundtur

Vi landar i Sydney på morgonen och åker direkt på stadsrundtur. Darling Harbour byggdes inför 200-årsjubileumet, här ligger sjöfartsmuseet och akvariet som är två av stadens mest populära museer. Från botaniska trädgården har vi utsikt över Operahuset och Harbour Bridge. Vi följer hamninfarten till världsberömda Bondi Beach. Det blir också en guidad tur av det kända Operahuset, som är ritat av en dansk arkitekt och klätt av keramikplattor från Höganäs.

Hotell: Parkroyal Darling Harbour
Måltider: Lunch

Sydney

Dagen är ledig för egna aktiviteter i Sydney, Australiens största stad! På eftermiddagen åker vi till hamnen för att kliva ombord på kryssningsfartyget som kommer att vara vårt hem under 12 nätter.

Hotell: Parkroyal Darling Harbour
Måltider: Frukost

Till havs

Dagen spenderar vi till havs med möjlighet att utnyttja alla fartygets bekvämligheter. På förmiddagen bjuder vår svensktalande guide in till ett spännande föredrag om Nya Zeelands natur, djurliv och kultur samt om de platser vi kommer att besöka på resan.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Till havs

Dagen spenderas till havs. Varför inte ta en picknick på fartygets gräsmatta på övre soldäck? Eller kanske spendera några timmar med en bra bok vid poolen? Möjligheterna är många på detta fantastiska fartyg!

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Fiordland - fantastisk natur med rikt djurliv

Idag rekommenderar vi att kameran har gott om plats på minneskortet. Vi kryssar genom magiska Fiordlands nationalpark i Nya Zeeland. Dusky Sound var tidigare en maori-boplats. Här finns gott om marina djur och chanserna att se både delfiner och sälar är goda. Självklart besöker vi den världsberömda fjorden Milford Sound. På sluttningarna växer tempererad regnskog, i ravinerna ligger glaciärerna från vintern kvar och på topparna är det fortfarande snö.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Dunedin

Dunedin grundades av skottar på 1800-talet och det är därför som staden påminner om Edinburgh. Än idag lever den skotska dialekten och traditioner kvar i staden. De som har bokat utflyktspaketet åker på en stadsrundtur, för att sedan bege sig mot Weller Rock där vi åker på en båtutflykt till Taiaroa Head. Vi äter lunch i den vackra trädgården Glenfalloch och får en guidad tur i Larnach Castle.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Christchurch

Den engelska arkitekturen och traditionerna lever fortfarande kvar sedan nybyggarna kom hit på mitten av 1800-talet. Staden är även känd som ”trädgårdsstaden” och Christchurchs botaniska trädgård är en underbar plats att besöka.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Wellington

Wellington anser sig vara den häftigaste lilla huvudstaden i världen och nu får ni chansen att se med egna ögon varför staden har det ryktet. Få en överblick över stadens geologiska, biologiska och kulturella historia på Te Papa, Nya Zeelands nationalmuseum. I staden finns även möjlighet att promnera längs Oriental Bay samt en fin utsiktsplats i Mount Victoria. En annan höjdpunkt i staden är Weta Workshop – här skapades design och effekter till flera storfilmer, bland annat Sagan om Ringen och Hobbit.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Napier

Upptäck Art Deco-arkitektur i den här vackra kuststaden med några av Hawke’s Bay bästa vingårdar. Napiers förödande jordbävning 1931 resulterade i en magnifik och omfattande ombyggnadsinsats, vilket gör staden till den stad med störst täthet av Art Deco-byggnader i världen. Promenera längs Napiers vackra gator och beundra arkitekturen. Utanför staden finns möjligheten att besöka vingårdar, och vid Cape Kidnappers finns världens största häckningsplats, perfekt för fågelskådare.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Tauranga

I den här eleganta kuststaden kommer ni att upptäcka Maoriernas land. Taurangas vita sandstränder erbjuder något för alla. Koppla av och sola på en av Nya Zeelands vackraste och mest populära kuster. Se delfiner leka i vattnet eller ta en simtur med dessa älskvärda varelser. Det finns mängder av vattenaktiviteter i Tauranga, men det finns något även för landkrabborna. Tauranga kallas ibland för Nya Zeelands rivirera och det finns gott om gallerior, butiker, historia samt caféer och restauranger i toppklass.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Auckland

På förmiddagen åker på en stadsrundtur som och tar oss till byn Parnell och Auckland Domain, som är en underbar park där vi bland annat kan hitta Auckland Memorial museet. Vi fortsätter till Queens Street och vidare till Bastion Point. Där får vi vackra vyer över staden och dess omgivning. Sydney och Auckland konkurrerar om att vara störst, bäst och vackrast. Därför finner vi även här en Harbour Bridge och ett Sky Tower. Eftermiddagen är ledig för egna aktiviteter i Nya Zeelands största stad.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Till havs

Vi kryssar vidare. Passa på att upptäcka fartygets alla upplevelser. Kanske kopplar ni av vid poolen, tränar på gymmet, spelar spel, eller unnar er en skön kroppsbehandling på spa. Läs en bok från fartygets bibliotek, eller spela boule på gräsmattan ombord.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Till havs

Vi kryssar vidare längs med Australiens kust med siktet inställt på Australiens äldsta stad Sydney. Staden anses även vara Australiens vackraste. Staden placerades på kartan av James Cook som 1770 seglade förbi. Kapten Artur Phillip landsteg i Sydney 1788 med den första flottan straffångar från England. En brittisk koloni grundades och fångarna blev de första nybyggarna.

Hotell: Celebrity Solstice
Måltider: Frukost, lunch, middag

Sydney - Blue Mountains

Idag avslutar vi kryssningsdelen av vår resa till Australien och Nya Zeeland. Men resan fortsätter på land och vi åker på en heldagsutflykt till Blue Mountains, där en blå dimma av olja från eukalyptusträden vilar i dalgångarna. Den legendomspunna klippformationen ”De tre systrarnas” namn härstammar från en aboriginsägen. Vi åker med världens brantaste bergbana ner till Jamieson Valley och vandrar till ett vackert vattenfall. Med lite tur ser vi kakaduor och rosella-papegojor. På vägen tillbaka passerar vi Homebush Bay, där de olympiska spelen ägde rum år 2000.

Hotell: Park Royal Darling Harbour
Måltider: Frukost, lunch

Sydney - Cairns

Flyg till Cairns vid Stora Barriärrevet. Vi bor i Palm Cove som ligger vid en tropisk sandstrand flankerad av kokospalmer, som erbjuder sköna bad i Stilla Havet.

Hotell: The Reef House Resort & Spa
Måltider: Frukost

Kuranda

Med tåg tar vi oss till byn Kuranda, belägen i den tropiska regnskogen i Australien. Här finns en lokal marknad och möjlighet till shopping. Det går en linbana tillbaka som sveper precis ovanför den täta regnskogsvegetationen. Vi stannar vid ett par stationer för att promenera och lära oss om växtligheten. Det blir även ett besök hos aboriginerna. De undervisar om sin kultur och lär oss hur man kastar boomerang

Hotell: The Reef House Resort & Spa
Måltider: Frukost, lunch

Stora Barriärrevet

Vi seglar ut med katamaran på Stora Barriärrevet och ankrar vid Michaelmas Cay. En vacker sandö omgiven av koraller. Ön har ett rikt fågelliv med ca 38 olika fågelarter. Barriärrevet är världens största marina nationalpark som sträcker sig längs hela Australiens nordöstkust. Det blir tillfälle att snorkla och åka med på den halvt nedsänkbara glasbåten, för att beskåda fiskar och koraller utan att bli blöt. Kanske nöjer ni er med en simtur i Stilla Havet som här är ca 30 grader.

Hotell: The Reef House Resort & Spa
Måltider: Frukost, lunch

Hemresa

Vi checkar ut på förmiddagen och har sedan dagen på egen hand. På kvällen startar vi vår hemresa.

Det går att förlänga med extra nätter i Cairns, eller lägga till en övernattning i Singapore på hemvägen. Se tilläggsresor nedan.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Hemkomst

Vi landar i Skandinavien igen med många fina minnen i bagaget från vår kryssning i Nya Zeeland och Australien.

Utflykter

 • Utflyktspaket

  Utflyktspaket

  Välj att boka in Thabelas utflyktspaket under kryssningen. Utflykterna är noga utvalda för varje plats vi besöker. Självklart följer Thabela Travels svensktalande guide med på alla utflykter i paketet. Kontakta oss för mer info.

Hotell

 • Kryssningsfartyg –             Celebrity Solstice

  Kryssningsfartyg – Celebrity Solstice

  Fartyget har mycket spännande att erbjuda resenären. I aktern finns det nya området Lawn Club med äkta gräs, egen glasblåsningsuppvisning och -studio skapade i samarbete med Corning Museum of Glas.

 • Inomhus- eller utomhuspool

  Inomhus- eller utomhuspool

  Njut av lyxig fritid med en drink vid poolkantens sköna solstolar. Inne eller ute är upp till dig!

 • Hytter ombord på fartyget

  Hytter ombord på fartyget

  I de stilrent inreda hytterna med gott om utrymme kan vi slappna av i och känna oss som hemma.  Kassaskåp, hårfön, duschartiklar och 24timmars room service ingår.

 • Lawn Club

  Lawn Club

  På Celebrity Solstice får vi möjligheten att känna gräs mellan tårna mitt ute i havet. Den äkta gräsmattan är en uppskattad plats att njuta av en picknick på. Eller varför inte utmana vännerna i krocket?

 • Restauranger

  Restauranger

  Njut av nya läckerheter i någon av fartygets alla restauranger varje dag. Personalen arbetar passionerat för att ge oss det bästa utbudet av kulinariska upplevelser.

 • Uppgradera till balkonghytt

  Uppgradera till balkonghytt

  Uppgradera till balkonghytt på kryssningen för att kunna njuta av vyerna runt omkring från er hytt!

 • Palm Cove

  Palm Cove

  Vi väljer att bo i Palm Cove, en by som ligger ca 2 mil norr om Cairns. Hotellet ligger inbäddat i regnskogsvegetation med närhet till sandstranden där kokospalmer växer och en miljö som bjuder in till bad i Stillahavets ljumma vatten.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-10-18
plane-landing Hemkomst
2022-11-08
calender Antal dagar
22 dagar
price-kr Del i dubbelrum
63 950 kr *
price-kr Enkelrum
88 950 kr *
plane-takeoff Avresa
2022-11-23
plane-landing Hemkomst
2022-12-14
calender Antal dagar
22 dagar
price-kr Del i dubbelrum
64 950 kr *
price-kr Enkelrum
89 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-10-18
plane-landing Hemkomst
2022-11-08
calender Antal dagar
22 dagar
price-kr Del i dubbelrum
63 950 kr
price-kr Enkelrum
88 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-11-23
plane-landing Hemkomst
2022-12-14
calender Antal dagar
22 dagar
price-kr Del i dubbelrum
64 950 kr
price-kr Enkelrum
89 950 kr

*Preliminärt pris, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Program för kryssningen varierar mellan de olika avresorna. Program ovan gäller för 8 november 2021. Klicka här för att se program för vår kryssning i Australien och Nya Zeeland med avresa 10 januari 2022.

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm – Australien tur och retur. (Köpenhamn och Göteborg mot tillägg). Inrikesflyg Australien.
 • Rum på tre till fyrstjärniga hotell / insides standardhytt på kryssningsfartyget (utan fönster).
 • Måltider, transporter, flygresor, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Dryckespaket ombord på kryssningen.
 • Svensktalande professionell reseledning. På vissa platser lokala specialistguider.
 • Visum till Australien för svenska medborgare.
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Dricks till personal på kryssningsfartyget (obligatoriska serviceavgifter värde ca 1 650 kr)
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka  1 700 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Dryck till måltid förutom på kryssningen.
 • Extra utflykter.
 • Visum till Nya Zeeland (ETA). Ansökan görs online innan avresa mot en kostnad på 12NZD.
 • Turistavgift för Nya Zeeland, betalas i samband med ansökan om ETA och kostar 32NZD.

Tillägg:

 • Thabela Travels utflyktspaket ca 8 500 kr per person
 • Balkonghytt på kryssningen, 6 750 kr per person (begränsat antal)
 • Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Avbeställningsskydd tecknas med fördel vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6,25 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 24 dagar är 961 kr per person. Pris för 22 dagar är 890kr per person.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

För svenska medborgare krävs visum till Australien, vilket Thabela Travel ombesörjer. Viseringen kopplas elektroniskt till din flygbiljett. Visum krävs även för Nya Zeeland och söks online av resenären. Uppehållstillstånd till Singapore erhålles på plats.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar vår resa – Kryssning i Australien och Nya Zeeland.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Singapore

Singapore

Dela upp hemresan genom att förlänga resan med två nätter i Singapore. Singapore är en unik stad med starka kontraster mellan skyskrapor och vajande palmer. Det finns otroligt mycket att upptäcka i Sydostasiens minsta land. Singapore är en modern och välorganiserad storstad i Asien. Här...

Singapore

Dela upp hemresan genom att förlänga resan med två nätter i Singapore. Singapore är en unik stad med starka kontraster mellan skyskrapor och vajande palmer. Det finns otroligt mycket att upptäcka i Sydostasiens minsta land. Singapore är en modern och välorganiserad storstad i Asien. Här finns gott om restauranger, barer och självklart shopping i världsklass!

 • Ankomst till Singapore

  Ankomst till Singapore

  Vi ankommer till Singapore på eftermiddagen eller kvällen.

 • Gardens By The Bay

  Gardens By The Bay

  Ledig dag i Singapore. Vi rekommenderar ett besök till Gardens By The Bay. Besök trädgården Flower Dome som är en av väldens största inglasade växthus. Här ser ni vacker vårblomning med växter från världens alla hörn. Besök gärna Cloud Forest där man hittar ett av världens högsta inomhusvattenfall. Passa även på att besöka den kända byggnaden Marina Bay Sands. Man får en fantastisk 360 graders utsikt över hela staden och hamnen 57 våningar över marken.

 • Ledig dag i Singapore

  Ledig dag i Singapore

  Dagen är ledig för egna aktiviteter. Vi bor inom gångavstånd till Clarke Quay, där det finns gott om affärer och många trevliga uteserveringar vid floden.

   

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
2 350 kr
price-kr Enkelrum
3 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
2 350 kr
price-kr Enkelrum
3 950 kr
I priset ingår:
 • Två nätter på Park Regis Singapore**** inklusive frukost.
 • Transfer från flygplatsen till hotellet och tillbaka till flygplatsen.
 • Weekendpris med ankomst fre-sön.

I priset ingår ej:

 • Måndag-torsdag tillägg del i dbl 400 kr, enk 800 kr.
 • Transfer nattid (kl 22-07) tillägg 225 kr per väg.
 • Dricks till bärare, chaufförer och guider
 • Utflykter
Priset kan påverkas av platstillgång på flyg. Pris för ändring av returdatum ingår ej.
Minimum två resenärer. Minimum två resenärer.

Tropiska Palm Cove

Tropiska Palm Cove

Tilläggsresa i Cairns bjuder på lata dagar i utkanten av regnskogen. Bo kvar på Reef House Resort & Spa beläget på palmstranden vid Stillahavet. Med närheten till Cairns, regnskogen och barriärrevet väljer du själv om du vill spendera dagarna genom shopping, snorkling eller kanske ett...

Tropiska Palm Cove

Tilläggsresa i Cairns bjuder på lata dagar i utkanten av regnskogen. Bo kvar på Reef House Resort & Spa beläget på palmstranden vid Stillahavet. Med närheten till Cairns, regnskogen och barriärrevet väljer du själv om du vill spendera dagarna genom shopping, snorkling eller kanske ett möte med krokodiler.  

 • Palm Cove

  Palm Cove

  När gruppen lämnar Australien stannar vi kvar i Palm Cove. Välj att spendera dagen på stranden, åka in till Cairns eller kanske slappa vid poolen. Valet är ditt!

 • Palm Cove - Cape Tribulation

  Palm Cove - Cape Tribulation

  Frivillig heldagsutflykt där vi besöker en av världens äldsta regnskogar. Vi åker båt på Daintreefloden för att spana efter krokodiler samt gör en guidad tur i regnskogen. Tropisk lunch i regnskogen. Utflykten tar ca 11timmar.

 • Hemresa

  Hemresa

  Vi äter en god frukost innan vi blir hämtade och körda till flygplatsen för hemresa mot Skandinavien igen.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 450 kr
price-kr Enkelrum
5 600 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 450 kr
price-kr Enkelrum
5 600 kr

I priset ingår:

 • Två nätter på 4* Reef House Resort & Spa, Verandah Room
 • Frukost.
 • Transfer Cairns flygplats till hotellet t/r.

I priset ingår ej:

 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Extra utflykt Cape Tribulation 1 500 kr per person.

Priset kan påverkas av platstillgång på flyg. Pris för ändring av retur ingår ej. Minimum två resenärer.

Liknande resor