• plane-takeoff
  • 2021-10-26
  • 2022-01-15
  • 2022-10-25
  • 2023-01-14
 • Längd: 18 dagar
 • price-icon Pris från: 59 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Australiens Höjdpunkter

Följ med på en underbar resa i Australien och upplev alla platser du drömt om. Tillsammans med vår duktiga svenska guide reser vi runt i Australien och utforskar det bästa som landet “Down Under” har att erbjuda. Vi börjar med att bekanta oss med djurlivet på Kangaroo Island och besöka vingårdarna runt Adelaide. Mitt i landet ligger den mytomspunna klippan Ayers Rock omgiven av den röda öknen. Alice Springs är en isolerad småstad i ”the Outback” och där besöker vi the Flying Doctor. Det blir gott om tid i Sydney. Vi åker på stadsrundtur och besöker det vackra operahuset, den mäktiga bron Harbor Bridge och den kända stranden Bondi Beach. I tropiska Cairns möter regnskogen det Stora Barriärrevet. Vi seglar med katamaran ut i Stilla havet för att se de färgrika korallerna och tropiska fiskarna. Aboriginerna visar stolt sin kultur och lär oss att kasta boomerang. Vi bor vid en strand omgiven av kokospalmer, så räkna med många bad!

Thabela Travel kan även organisera en skräddarsydd resa till Australien.

Se alla våra resor till Australien och Nya Zeeland »

Välkommen till bildvisning om våra Australienresor! »

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Australien

Det är dags att äntligen börja vår Australienresa. Avfärd sker på förmiddagen och vi flyger med välkända Singapore Airlines, från Skandinavien till Singapore.

Singapore – Stadsrundtur

Ankomst till Singapore på morgonen där vi direkt åker på en stadsrundtur. Vi besöker ett hinduiskt tempel, Chinatown och Little India. Britterna tilldelade folkgrupperna i Singapore olika stadsdelar under kolonialtiden. I botaniska trädgården ser vi en vacker orkidépark. Efter stadsrundturen finns det möjlighet att besöka det anrika kolonialhotellet Raffles. Eftermiddagen är ledig för egna upptäckter.

Hotell: Park Regis Singapore
Måltider: Lunch

Flyg till Australien

Dagen är ledig för egna aktiviteter. Vi bor inom gångavstånd till Clarke Quay, där finns det gott om affärer och många trevliga uteserveringar vid floden. På kvällen reser vi vidare mot Australien med flyg.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Ankomst Australien, Adelaide

Vi börjar vår rundresa i Australien med att landa i Adelaide på morgonen. Staden är delstaten South Australias huvudstad. Vi åker direkt på en stadsrundtur innan vi checkar in på hotellet. Adelaide är känd för sina många och vackra kyrkor, men även för de fantastiska grönskande parkerna som omringar innerstaden. Eftermiddagen är ledig för egna aktiviteter. Vi bor centralt med närhet till den botaniska trädgården och gångavstånd till shoppingcentret Rundle Mall.

Hotell: Peppers Waymouth Hotel
Måltider: –

Vinprovning i Barossa Valley - Färja till Kangaroo Island

Vi startar dagen med att resa till Barossa Valley, som är Australiens mest berömda vindistrikt med drygt 60 vingårdar. Vi lär oss om vinodling i Australien och avnjuter en vinprovning, som avslutas med en välsmakande lunch och ett glas vin från gården. Efter besöket på vingården åker vi mot hamnen och färjan som tar oss över till Kangaroo Island, en ö med vacker inhemsk australiensisk natur.

Hotell: Kangaroo Island Seafront Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Kangaroo Island

Vi gör en rundtur på Kangaroo Island och fascineras av det dramatiska landskapet. Ingen annanstans i Australien kan man komma i kontakt med så många djur på en så liten yta. Ön har därför kallats för Noaks Ark och en tredjedel av ytan består av nationalparker. Kangaroo Islands geografiska isolering och avsaknad av rovdjur har lett till att man har introducerat ett flertal utrotningshotade australiensiska djur till ön. Dessutom finns här 1 miljon merinofår. Vi kan under dagen att se bland annat kängurur, koalor och sjölejon.

Hotell: Kangaroo Island Seafront Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Adelaide – Alice Springs

Vi tar morgonfärjan tillbaka till Adelaide och åker direkt till flygplatsen för nästa steg på vår Australienresa – halvöknen och Alice Springs. Vi checkar in på hotellet och samlas sedan igen för att åka på en australiensiskt ”Bush BBQ-middag”. Vi äter middag under den vackra stjärnhimlen och serveras bland annat stekar och korv. Dricka ingår till maten. Framåt kvällen blir det stjärnskådning och vi hjälps åt att hitta Södra korset.

Hotell: Crown Plaza Lasseters Hotel
Måltider: Frukost, middag

Stadsrundtur i Alice Springs

Vi åker på stadsrundtur i Alice Springs med besök på The Royal Flying Doctor Service, School of the Air och telegrafstationen. Det är intressant att höra hur folket lever i ”the Outback”. The Flying Doctor servar ett område med en radie av 60 mil, men där bor bara 16 000 invånare. Barnen utbildas via korrespondensundervisning. Alice Springs växte upp på 1870-talet kring telegrafstationen. När telegraflinjen mellan Adelaide och Darwin invigdes tog ett meddelande till Europa, som tidigare tagit flera månader, bara några timmar. Eftermiddagen är ledig.

Extra utflykt: Luftballong över den oändliga outbacken

Hotell: Crown Plaza Lasseters Hotel
Måltider: Frukost

Buss genom halvöknen till Ayers Rock

Vi reser vidare i Australien med buss genom halvöknen från Alice Springs till Ayers Rock. En genomsnittlig boskapsstation här är stor som Skåne och ger tillräckligt med föda för en ko per kvadratkilometer. På eftermiddagen tar vi en promenad i en ravin vid The Olgas, som är en vacker klippformation mitt i ökenlandskapet. Under solnedgången njuter vi av utsikten av Ayers Rock, som är känd för att ändra färg i solens strålar.

Hotell: Desert Gardens Hotel
Måltider: Frukost

Flyg till Sydney

Vi kliver upp tidigt på morgon för att se solen stiga över Ayers Rock, även känd som Uluru. Vi åker runt Ayers Rock och vandrar i det vackra ökenlandskapet. Ayers Rock är det som finns kvar av en bergskedja där resten vittrat bort. Klippan består av sandsten som innehåller mycket järn. Järnet har angripits av vatten och syre och rostat, vilket är förklaringen till dess röda färg. Efter Ayers Rock flyger vi vidare till Sydney, som anses vara Australiens vackraste stad. Kapten Arthur Phillip landsteg i Sydney 1788 med den första flottan straffångar från England. En brittisk koloni grundades och fångarna blev de första nybyggarna.

Hotell: Parkroyal Darling Harbour
Måltider: Frukost

Stadsrundtur i Sydney

Vi startar dagen med ett besök i Operahuset. Där gör vi en rundtur i den världskända byggnaden, som är ritad av en dansk arkitekt och klädd med kakelplattor från Höganäs. The Rocks är Sydneys äldsta stadsdel med historiska byggnader och mysiga gränder. Här går vi ombord på vår lunchkryssning för att se de ikoniska sevärdheterna från havssidan. Vi njuter av en läcker fisk- och skaldjursbuffé, samtidigt som vi har en fantastisk utsikt över stadssiluetten och den vackra hamninfarten med dess branta klippor. Vi åker på stadsrundtur och fortsätter utforska Sydney. Sydney som är Australiens äldsta stad placerades på kartan av Kapten James Cook som 1770 seglade förbi. Darling Harbour byggdes inför 200-årsjubileumet. Här ligger sjöfartsmuseet och akvariet som är två av Sydneys mest populära museer. Från botaniska trädgården har vi utsikt över Operahuset och Sydney Harbour Bridge. Vi följer hamninfarten till Bondi Beach som är känd för sina vältränade livvakter.

Hotell: Parkroyal Darling Harbour
Måltider: Frukost, lunch

Heldagstur till Blue Mountains

Idag tar vår resa i Australien oss vidare på en heldagsutflykt till Blue Mountains, där en blå dimma av olja från eukalyptusträden vilar i dalgångarna. Den legendomspunna klippformationen ”De tre systrarna” har ett namn som härstammar från en aboriginsägen. Vi åker med världens brantaste bergbana ner till Jamieson Valley och vandrar i eukalyptusskogen till ett vackert vattenfall. Med lite tur ser vi kakaduor och rosella-papegojor. Vi besöker även en park med alla Australiens inhemska djur och här blir det tillfälle att se koalor och kängurur på nära håll. På vägen tillbaka mot Sydney passerar vi Homebush Bay, där de Olympiska spelen ägde rum år 2000.

Hotell: Parkroyal Darling Harbour
Måltider: Frukost, lunch

Ledig dag i Sydney

Ledig dag. Kanske väljer ni att ta färjan till Manly Beach och ha en skön dag på stranden eller shopping i Sydney. Valmöjligheterna i denna stad är många!

Extra utflykt: Hunter Valley vintur

Hotell: Parkroyal Darling Harbour
Måltider: Frukost

 

Flyg till tropiska Cairns

Morgonen är fri för egna aktiviteter innan vi åker till flygplatsen. Nästa anhalt på vår Australienresa är den tropiska Stillhavskusten och vi landar i Cairns. Där väntar Stora Barriärrevet och regnskogen. Vi bor i Palm Cove som ligger vid en tropisk sandstrand omgiven av kokospalmer, som erbjuder möjlighet till sköna bad i Stilla Havet.

Hotell: The Reef House Palm Cove
Måltider: Frukost

Heldagstur till Stora Barriärrevet

Vi seglar ut med en katamaran på Stora Barriärrevet och ankrar vid Michaelmas Cay, som är en vacker sandö omgiven av koraller. Ön har ett mycket rikt fågelliv med ca 38 olika fågelarter. Barriärrevet är världens största marina nationalpark som sträcker sig längs hela Australiens nordöstkust. Det blir tillfälle att snorkla, eller åka med på den halvt nedsänkbara glasbåten, för att beskåda fiskar och koraller utan att bli blöt. Kanske nöjer ni er med en simtur i Stilla Havet som här är ca 30 grader varmt. Har vi tur får vi se fåglar som fregattfåglar, sulor och tärnor.

Hotell: The Reef House Palm Cove
Måltider: Frukost, lunch

Tropisk regnskog och aboriginer

Med linbana som sveper precis ovanför den täta regnskogvegetationen åker vi upp till Kuranda, mitt i den tropiska regnskogen. Här finns en lokal marknad och möjlighet till shopping. På tillbakavägen stannar vi vid ett par stationer för att promenera och lära oss mer om växtligheten. Avslutningsvis blir det ett besök hos aboriginerna, som kommer lära oss mer om deras kultur. Naturligtvis lär de oss också hur man kastar boomerang och bjuder på en dans- och musikuppvisning. På kvällen äter vi en trevlig avslutningsmiddag tillsammans.

Hotell: The Reef House Palm Cove
Måltider: Frukost, lunch, middag

Hemresa

Det är dags att säga hejdå till Australien och resa hem. Vi startar vår återresa med mellanlandning i Singapore.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Hemkomst från Australien

Vi landar i Skandinavien på förmiddagen med många fina minnen i bagaget från vår resa i Australien.

Utflykter

 • Luftballong över the Outback

  Luftballong över the Outback

  Äventyret börjar i tidig gryning för att när ballongerna förbereds kunna se hur solen går upp över klipporna. Vi svävar i tystnad över ett fantastiskt vackert oändligt landskap och ofta ser vi kängurur.

Hotell

 • Yulara Ayers Rock

  Yulara Ayers Rock

  Vi bor i Yulara som är en hotellby i anslutning till Ayers Rock. Hotellet är centralt beläget med gångavstånd till centrum där vi bland annat hittar restauranger, små affärer och barer. Hotellet har även en trevlig swimmingpool.

 • Palm Cove

  Palm Cove

  Vi väljer att bo i Palm Cove, en by som ligger ca 2 mil norr om Cairns. Hotellet ligger inbäddat i regnskogsvegetation med närhet till sandstranden där kokospalmer växer och en miljö som bjuder in till bad i Stillahavets ljumma vatten.

 • Lasseters Alice Springs

  Lasseters Alice Springs

  Lasseters Hotel är naturskönt beläget i utkanten av Alice Springs med en trevlig resortkänsla. Hotellet har en stor pool, restaurang och bar. 

 • Singapore Park Regis

  Singapore Park Regis

  Ett mycket uppskattat hotell med utmärkt centralt läge. Några minuters promenad bort ligger Nationalmuseet, Singapore Art Museum och shoppingkvarteren. Det finns även gott om restauranger i närområdet.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-10-26
plane-landing Hemkomst
2021-11-12
calender Antal dagar
18 dagar
price-kr Del i dubbelrum
59 950 kr
price-kr Enkelrum
71 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-01-15
plane-landing Hemkomst
2022-02-01
calender Antal dagar
18 dagar
price-kr Del i dubbelrum
59 950 kr
price-kr Enkelrum
71 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-10-25
plane-landing Hemkomst
2022-11-11
calender Antal dagar
18 dagar
price-kr Del i dubbelrum
59 950 kr *
price-kr Enkelrum
71 950 kr *
plane-takeoff Avresa
2023-01-14
plane-landing Hemkomst
2023-01-31
calender Antal dagar
18 dagar
price-kr Del i dubbelrum
59 950 kr *
price-kr Enkelrum
71 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-10-26
plane-landing Hemkomst
2021-11-12
calender Antal dagar
18 dagar
price-kr Del i dubbelrum
59 950 kr
price-kr Enkelrum
71 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-01-15
plane-landing Hemkomst
2022-02-01
calender Antal dagar
18 dagar
price-kr Del i dubbelrum
59 950 kr
price-kr Enkelrum
71 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-10-25
plane-landing Hemkomst
2022-11-11
calender Antal dagar
18 dagar
price-kr Del i dubbelrum
59 950 kr
price-kr Enkelrum
71 950 kr
plane-takeoff Avresa
2023-01-14
plane-landing Hemkomst
2023-01-31
calender Antal dagar
18 dagar
price-kr Del i dubbelrum
59 950 kr
price-kr Enkelrum
71 950 kr

*Preliminärt pris, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg från Köpenhamn tur och retur Australien. Tillägg för Stockholm och Göteborg.
 • Rum på tre-fyrstjärniga hotell.
 • Måltider, transporter, flygresor, inträden och utflykter enligt resebeskrivningen.
 • Svensktalande guide, på vissa platser lokala specialistguider.
 • Bagageservice (där servicen erbjuds) och dricks till bärare.
 • Dricks till guider och chaufförer samt vid gemensamma måltider.
 • Visum till Australien för svenska medborgare.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 2 450 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen ca 30 dagar innan avresa.

Tillägg oktoberresan (samt preliminära tillägg för januari):

 • Flyg från Stockholm eller Göteborg från ca 1 200 kr per person.
 • Uppgradering till Premium Economy Skandinavien – Singapore tur och retur ca 8 000. Läs mer här

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 18 dagar är 747 kr per person.

För svenska medborgare krävs visum till Australien, vilket Thabela Travel ombesörjer. Viseringen kopplas elektroniskt till ditt pass. Uppehållstillstånd till Singapore erhålles på plats.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan – Australiens Höjdpunkter.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Singapore

Singapore

Dela upp hemresan genom att förlänga resan med två nätter i Singapore. Singapore är en unik stad med starka kontraster mellan skyskrapor och vajande palmer. Det finns otroligt mycket att upptäcka i Sydostasiens minsta land. Singapore är en modern och välorganiserad storstad i Asien. Här...

Singapore

Dela upp hemresan genom att förlänga resan med två nätter i Singapore. Singapore är en unik stad med starka kontraster mellan skyskrapor och vajande palmer. Det finns otroligt mycket att upptäcka i Sydostasiens minsta land. Singapore är en modern och välorganiserad storstad i Asien. Här finns gott om restauranger, barer och självklart shopping i världsklass!

 • Ankomst till Singapore

  Ankomst till Singapore

  Vi ankommer till Singapore på eftermiddagen eller kvällen.

 • Gardens By The Bay

  Gardens By The Bay

  Ledig dag i Singapore. Vi rekommenderar ett besök till Gardens By The Bay. Besök trädgården Flower Dome som är en av väldens största inglasade växthus. Här ser ni vacker vårblomning med växter från världens alla hörn. Besök gärna Cloud Forest där man hittar ett av världens högsta inomhusvattenfall. Passa även på att besöka den kända byggnaden Marina Bay Sands. Man får en fantastisk 360 graders utsikt över hela staden och hamnen 57 våningar över marken.

 • Ledig dag i Singapore

  Ledig dag i Singapore

  Dagen är ledig för egna aktiviteter. Vi bor inom gångavstånd till Clarke Quay, där det finns gott om affärer och många trevliga uteserveringar vid floden.

   

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
2 350 kr
price-kr Enkelrum
3 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
2 350 kr
price-kr Enkelrum
3 950 kr
I priset ingår:
 • Två nätter på Park Regis Singapore**** inklusive frukost.
 • Transfer från flygplatsen till hotellet och tillbaka till flygplatsen.
 • Weekendpris med ankomst fre-sön.

I priset ingår ej:

 • Måndag-torsdag tillägg del i dbl 400 kr, enk 800 kr.
 • Transfer nattid (kl 22-07) tillägg 225 kr per väg.
 • Dricks till bärare, chaufförer och guider
 • Utflykter
Priset kan påverkas av platstillgång på flyg. Pris för ändring av returdatum ingår ej.
Minimum två resenärer. Minimum två resenärer.

Tropiska Palm Cove

Tropiska Palm Cove

Tilläggsresa i Cairns bjuder på lata dagar i utkanten av regnskogen. Bo kvar på Reef House Resort & Spa beläget på palmstranden vid Stillahavet. Med närheten till Cairns, regnskogen och barriärrevet väljer du själv om du vill spendera dagarna genom shopping, snorkling eller kanske ett...

Tropiska Palm Cove

Tilläggsresa i Cairns bjuder på lata dagar i utkanten av regnskogen. Bo kvar på Reef House Resort & Spa beläget på palmstranden vid Stillahavet. Med närheten till Cairns, regnskogen och barriärrevet väljer du själv om du vill spendera dagarna genom shopping, snorkling eller kanske ett möte med krokodiler.  

 • Palm Cove

  Palm Cove

  När gruppen lämnar Australien stannar vi kvar i Palm Cove. Välj att spendera dagen på stranden, åka in till Cairns eller kanske slappa vid poolen. Valet är ditt!

 • Palm Cove - Cape Tribulation

  Palm Cove - Cape Tribulation

  Frivillig heldagsutflykt där vi besöker en av världens äldsta regnskogar. Vi åker båt på Daintreefloden för att spana efter krokodiler samt gör en guidad tur i regnskogen. Tropisk lunch i regnskogen. Utflykten tar ca 11timmar.

 • Hemresa

  Hemresa

  Vi äter en god frukost innan vi blir hämtade och körda till flygplatsen för hemresa mot Skandinavien igen.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 450 kr
price-kr Enkelrum
5 600 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 450 kr
price-kr Enkelrum
5 600 kr

I priset ingår:

 • Två nätter på 4* Reef House Resort & Spa, Verandah Room
 • Frukost.
 • Transfer Cairns flygplats till hotellet t/r.

I priset ingår ej:

 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Extra utflykt Cape Tribulation 1 500 kr per person.

Priset kan påverkas av platstillgång på flyg. Pris för ändring av retur ingår ej. Minimum två resenärer.

Liknande resor