• plane-takeoff
  • 2020-10-27
  • 2021-01-19
 • Längd: 18 dagar
 • price-icon Pris från: 61 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Australiens Höjdpunkter

Följ med på någon av våra resor till Australien med svensk guide och upplev alla platser du drömt om. I landet “Down Under” reser vi från djurlivet på Kangaroo Island och vingårdarna runt Adelaide till den röda öknen i ”the Outback”. Där utforskar vi den mytomspunna klippan Ayers Rock och besöker the Flying Doctor. Det blir gott om tid i Sydney. Vi åker på stadsrundtur och besöker det vackra operahuset, den mäktiga bron Harbor Bridge och den kända stranden Bondi Beach. I tropiska Cairns möter regnskogen det Stora Barriärrevet. Vi seglar med katamaran ut i Stilla havet för att se de färgrika korallerna och tropiska fiskarna. Aboriginerna visar stolt sin kultur och lär oss att kasta boomerang.

Thabela Travels resor till Australien leds av en svensk specialistguide

Se alla våra rundresor till Australien och Nya Zeeland »

Välkommen till bildvisning om våra Australienresor! » 

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Australien

Avfärd på förmiddagen. Vi flyger med välkända Singapore Airlines från Skandinavien till Singapore.

Singapore – Stadsrundtur

Ankomst till Singapore på morgonen där vi direkt åker på en stadsrundtur. Vi besöker ett hinduiskt tempel, China Town och Little India. Britterna tilldelade folkgrupperna olika stadsdelar. I botaniska trädgården ser vi en vacker orkidépark. Efter stadsrundturen finns det möjlighet att besöka det anrika kolonialhotellet Raffles. Eftermiddagen är ledig för egna upptäckter.

Hotell: Park Regis Singapore
Måltider: Lunch

Flyg till Australien

Dagen är ledig för egna aktiviteter. Vi bor inom gångavstånd till Clarke Quay, där finns det gott om affärer och många trevliga uteserveringar vid floden. På kvällen flyger vi vidare mot Australien.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Ankomst Australien, Adelaide

På morgonen landar vi i Adelaide som är delstaten South Australias huvudstad. Vi åker direkt på en stadsrundtur innan vi checkar in på hotellet. Adelaide är känd för sina många och vackra kyrkor men även för de fantastiska grönskande parkerna som omringar innerstaden. Eftermiddagen är ledig för egna aktiviteter. Vi bor centralt med närhet till den botaniska trädgården och gångavstånd till shoppingcentret Rundle Mall.

Hotell: Majestic Roof Garden Hotel Adeleide
Måltider: –

Vinprovning i Barossa Valley färja till Kangaroo Island

Vi startar dagen med att åka till Barossa Valley, som är Australiens mest berömda vindistrikt med drygt 60 vingårdar. Vi lär oss om vinodlandet i Australien och avnjuter en vinprovning som avslutas med en välsmakande lunch, inkl. ett glas vin från gården. Efter besöket på vingården åker vi mot hamnen och färjan som tar oss över till Kangaroo Island, en ö med vacker inhemsk australisk natur.

Hotell: Aurora Ozone Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Kangaroo Island

Vi gör en rundtur på Kangaroo Island och fascineras av det dramatiska landskapet. Ingen annanstans i Australien kan man komma i kontakt med så många djur på en så liten yta. Ön har därför kallats för Noaks Ark och en tredjedel av ytan består av nationalparker. Kangaroo Islands geografiska isolering och avsaknad av rovdjur har lett till att man har introducerat ett flertal utrotningshotade australiska djur. Dessutom finns här 1 miljon merinofår. Vi kan under dagen att se bland annat kängurur, koalor och sjölejon.

Hotell: Aurora Ozone Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Adelaide – Alice Springs

Vi tar morgonfärjan tillbaka till Adelaide och åker direkt till flygplatsen för avresa mot halvöknen och Alice Springs. Vi checkar in på hotellet och samlas sedan igen för att åka på en australiensiskt ”Bush BBQ-middag”. Vi äter middag under den vackra stjärnhimlen och serveras bland annat stekar och korv. Dricka ingår till maten. Framåt kvällen blir det stjärnskådning och vi hjälps åt att hitta södra korset.

Hotell: Crown Plaza Lasseters Hotel
Måltider: Frukost, middag

Stadsrundtur i Alice Springs

Vi åker på en stadsrundtur med besök på The Royal Flying Doctor Service, School of the Air och telegrafstationen. Det är intressant att höra hur folket lever i ”the Outback”. The Flying Doctor servar ett område med en radie av 60 mil, men där bor bara 16 000 invånare. Barnen utbildas via korrespondensundervisning. Alice Springs växte upp på 1870-talet kring telegrafstationen. När telegraflinjen mellan Adelaide och Darwin invigdes tog ett meddelande till Europa, som tidigare tagit flera månader, bara några timmar. Eftermiddagen är ledig.
Extra utflykt: Luftballong över den oändliga outbacken

Hotell: Crown Plaza Lasseters Hotel
Måltider: Frukostt

Buss genom halvöknen till Ayers Rock

Vi åker buss genom halvöknen från Alice Springs till Ayers Rock. En genomsnittlig boskapsstation här är stor som Skåne och ger tillräckligt med föda för en ko per kvadratkilometer. På eftermiddagen tar vi en promenad i en ravin vid the Olgas, som är en vacker klippformation mitt i ökenlandskapet. Solnedgången njuter vi av vid Ayers Rock, som är känd för att ändra färg i solens strålar.

Hotell: Desert Gardens Hotel
Måltider: Frukost

Flyg till Sydney

Tidig morgon kliver vi upp för att se solen stiga över Ayers Rock, även känd som Uluru. Vi åker runt Ayers Rock och gör några vandringar i området. Klippan är det som finns kvar av en bergskedja där resten vittrat bort. Ayers Rock består av sandsten som innehåller mycket järn. Järnet har angripits av vatten och syre och rostat, vilket är förklaringen till dess röda färg. Vi flyger till Sydney som anses vara Australiens vackraste stad. Kapten Artur Phillip landsteg i Sydney 1788 med den första flottan straffångar från England. En brittisk koloni grundades och fångarna blev de första nybyggarna.

Hotell: Parkroyal Darling Harbour
Måltider: Frukost

Stadsrundtur i Sydney

Vi startar dagen med ett besök i Operahuset. Där gör vi en rundtur i den världskända byggnaden som är ritad av en dansk arkitekt och är klätt av kakelplattor från Höganäs. The Rocks är Sydneys äldsta stadsdel med historiska byggnader och mysiga gränder. Här går vi ombord på vår lunchkryssning för att även få möjlighet att se de ikoniska sevärdheterna från havssidan. Vi njuter av en läcker fisk- och skaldjursbuffé samtidigt som vi har en fantastisk utsikt över stadssiluetten och den vackra hamninfarten med branta klippor. Vi åker på stadsrundtur i Sydney som är Australiens äldsta stad och placerades på kartan av kapten James Cook som 1770 seglade förbi. Darling Harbour byggdes inför 200-årsjubileumet. Här ligger sjöfartsmuseet och akvariet som är två av Sydneys mest populära museer. Från botaniska trädgården har vi utsikt över Operahuset och Sydney Harbour Bridge. Vi följer hamninfarten till Bondi Beach som är känd för sina vältränade livvakter.

Hotell: Parkroyal Darling Harbour
Måltider: Frukost, lunch

Heldagstur till Blue Mountains*

Vi gör en heldagsutflykt till Blue Mountains, där en blå dimma av olja från eukalyptusträden vilar i dalgångarna. Den legendomspunna klippformationen ”De tre systrarnas” namn härstammar från en aboriginsägen. Vi åker med världens brantaste bergbana ner till Jamieson Valley och vandrar i eukalyptusskogen till ett vackert vattenfall. Med lite tur ser vi kakaduor och rosella-papegojor. Vi besöker även en park med alla Australiens inhemska djur och här blir det tillfälle att se koalor och kängurur på nära håll. På vägen tillbaka mot Sydney passerar vi Homebush Bay, där de Olympiska spelen ägde rum år 2000.

Hotell: Parkroyal Darling Harbour
Måltider: Frukost, lunch

Ledig dag i Sydney*

Ledig dag. Kanske väljer ni att ta färjan till Manly Beach och ha en skön dag på stranden eller shopping i Sydney. Valmöjligheterna i denna stad är många!
Extra utflykt: Hunter Valley vintur

Hotell: Parkroyal Darling Harbour
Måltider: Frukost

 

Flyg till tropiska Cairns

Morgonen är fri för egna aktiviteter innan vi åker till flygplatsen. Vi landar i tropiska Cairns vid Stora Barriärrevet och regnskogen. Vi bor i Palm Cove som ligger vid en tropisk sandstrand flankerad av kokospalmer som erbjuder möjlighet till sköna bad i Stilla Havet.

Hotell: Peppers Beach Club & Spa Palm Cove Resort
Måltider: Frukost

Heldagstur till Stora Barriärrevet

Vi seglar ut med en katamaran på Stora Barriärrevet och ankrar vid Michaelmas Cay, som är en vacker sandö omgiven av koraller. Ön har ett mycket rikt fågelliv med ca 38 olika fågelarter. Barriärrevet är världens största marina nationalpark som sträcker sig längs hela Australiens nordöstkust. Det blir tillfälle att snorkla, eller åka med på den halvt nedsänkbara glasbåten för att beskåda fiskar och koraller utan att bli blöt. Kanske nöjer ni er med en simtur i Stilla Havet som här är ca 30 grader varmt. Har vi tur får vi se fåglar som fregattfåglar, sulor och tärnor.

Hotell: Peppers Beach Club & Spa Palm Cove Resort
Måltider: Frukost, lunch

Tropisk regnskog och aboriginer

Med linbana som sveper precis ovanför den täta regnskogsvegetationen åker vi upp till Kuranda, mitt i den tropiska regnskogen. Här finns en lokal marknad och möjlighet till shopping. På tillbaka vägen stannar vid ett par stationer för att promenera och lära oss om växtligheten. Avslutningsvis blir det ett besök hos aboriginerna, de undervisar oss om sin kultur. Naturligtvis lär de oss hur man kastar boomerang och bjuder på en dans- och musikuppvisning. På kvällen äter vi en trevlig avslutningsmiddag tillsammans.

Hotell: Peppers Beach Club & Spa Palm Cove Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Hemresa

Vi startar vår återresa med mellanlandning i Singapore.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Hemkomst från Australien

Vi landar i Skandinavien på förmiddagen med många fina minnen i bagaget.

Utflykter

 • Luftballong över ökenlandskapet

  Luftballong över ökenlandskapet

  Äventyret börjar i tidig gryning för att när ballongerna förbereds kunna se hur solen går upp över de karga och kantiga klipporna. Detta sätt att färdas ger er möjlighet att i tystnad uppleva ett fantastiskt vackert landskap, öde och oändligt.

Hotell

 • Yulara Ayers Rock

  Yulara Ayers Rock

  Vi bor i Yulara som är en hotellby i anslutning till Ayers Rock. Hotellet är centralt beläget med gångavstånd till centrum där vi bland annat hittar restauranger, små affärer och barer. Hotellet har även en trevlig swimmingpool.

 • Palm Cove

  Palm Cove

  Vi väljer att bo i Palm Cove, en by som ligger ca 2 mil norr om Cairns. Hotellet ligger inbäddat i tropisk regnskogsvegetation med närhet till sandstranden där kokospalmer växer och en miljö som bjuder in till lugnabad i Stillahavets ljumma vatten.

 • Lasseters Alice Springs

  Lasseters Alice Springs

  Lasseters Hotel är naturskönt beläget i utkanten av Alice Springs med en trevlig resortkänsla. Hotellet har en stor pool, restaurang och bar.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-27
plane-landing Hemkomst
2020-11-13
calender Antal dagar
18 dagar
price-kr Del i dubbelrum
61 950 kr
price-kr Enkelrum
75 950 kr
plane-takeoff Avresa
2021-01-19
plane-landing Hemkomst
2021-02-05
calender Antal dagar
18 dagar
price-kr Del i dubbelrum
62 950 kr *
price-kr Enkelrum
76 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-27
plane-landing Hemkomst
2020-11-13
calender Antal dagar
18 dagar
price-kr Del i dubbelrum
61 950 kr
price-kr Enkelrum
75 950 kr
plane-takeoff Avresa
2021-01-19
plane-landing Hemkomst
2021-02-05
calender Antal dagar
18 dagar
price-kr Del i dubbelrum
62 950 kr
price-kr Enkelrum
76 950 kr

*Preliminärt pris.

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm tur och retur Australien. Se tillägg för Köpenhamn och Göteborg nedan.
 • Rum på tre-fyrstjärniga hotell.
 • Måltider, transporter, flygresor, inträden och utflykter enligt resebeskrivningen.
 • Svensktalande guide, på vissa platser lokala specialistguider.
 • Bagageservice (där servicen erbjuds) och dricks till bärare.
 • Dricks till guider och chaufförer samt vid gemensamma måltider.
 • Visum till Australien för svenska medborgare.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 2 450 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen ca 30 dagar innan avresa.

Tillägg oktoberresan:

 • Flyg från Göteborg från 1 200 kr per person.
 • Flyg från Köpenhamn 1 990 kr per person.
 • Flyg från Köpenhamn Premium Economy Köpenhamn – Singapore tur och retur från 9 500 kr per person.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 18 dagar är 747 kr per person.

För svenska medborgare krävs visum till Australien, vilket Thabela Travel ombesörjer. Viseringen kopplas elektroniskt till ditt pass. Uppehållstillstånd till Singapore erhålles på plats.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor