Australien och Nya Zeeland

 • plane-takeoff
  • 2024-11-07
  • 2025-02-05
 • Längd: 27 dagar
 • price-icon Pris från: 114 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Australien och Nya Zeeland

Våra resor till Australien och Nya Zeeland är för dig som vill uppleva de finaste platserna som länderna har att erbjuda. I Australien kommer vi få besöka allt från underbara Kangaroo Island med sitt unika djur- och naturliv till det tropiska norr med barfotalyx, regnskog och upptäckter under ytan. Vi har också gott om tid att uppleva ljuvliga Sydney och Australiens röda mitt med höjdpunkter som Uluru i solnedgång och Flying Doctor. På Nya Zeeland slås vi av Sydöns skönhet. Vi bjuds vi på storslagen natur och rikt djurliv. Vi kryssar i Milford Sound, upptäcker den vilda Otagohalvön utanför Dunedin och utforskar Queenstowns vackra omgivningar. Vår resa till Australien och Nya Zeeland avslutas med ett stopp i Auckland. Vi reser bekvämt med Singapore Airlines och gör ett stopp i Singapore på utresan.

Februariresan går i omvänd ordning och avslutas i Australien, se fullständigt program för båda resorna i PDFen.

Thabela Travels skräddarsyr även resor till Australien och Nya Zeeland.

Se alla våra rundresor till Australien och Nya Zeeland »

 

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Australien & Nya Zeeland

Vi börjar vår rundresa Australien och Nya Zeeland med ett stopp i storstadsmetropolen Singapore. Vi lämnar Skandinavien på förmiddagen och flyger österut med välrenommerade Singapore Airlines.

Stadsrundtur Singapore

Vi landar i Singapore på morgonen och beger oss direkt ut för att upptäcka staden. Vi börjar dagen med en promenad i den vackra Orkidéparken i Botaniska trädgården. Därefter fortsätter stadsrundturen med buss. Historiska platser blandas med det moderna Singapore. Vi avslutar stadsrundturen med en välkomstlunch där vi får lära känna varandra. Eftermiddagen är ledig för egna upptäckter. Kanske lockar en Singapore Sling på anrika kolonialhotellet Raffles?

Hotell: Park Regis Singapore
Måltider: Lunch

Upptäck mer av Singapore

Dagen är fri för att upptäcka mer av Singapore på egen hand. På kvällen flyger vi vidare mot Adelaide och Australien.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Ankomst Australien

Välkomna till South Australias huvudstad, Adelaide. Vi landar på morgonen och reser direkt söderut med buss och färja till Kangaroo Island, en ö med vacker inhemsk australiensisk natur. Här har vi eftermiddagen fri för egna strövtåg.

Hotell: Kangaroo Island Seafront
Måltider: –

Kangaroo Island

Vi gör en rundtur på Kangaroo Island och fascineras av det dramatiska landskapet. Ingen annanstans i Australien kan man komma i kontakt med så många djur på en så liten yta. En tredjedel av ytan består av nationalparker. Kangaroo Islands geografiska isolering och avsaknad av rovdjur har lett till att man har introducerat utrotningshotade australiensiska djur till ön. Under dagen kan vi se bland annat kängurur, koalabjörnar, sjölejon och om vi har tur kanske även ett myrpiggsvin.

Hotell: Kangaroo Island Seafront
Måltider: Frukost, lunch

McLaren Vale & Adelaide

Vi lämnar Kangaroo Island och reser till vinregionen McLaren Vale som är en av Australiens äldsta och mest kända vindistrikt. Området är känt för sina generösa röda viner av Shiraz och Grenache och för att experimentera med nya druvsorter. Vi lär oss om vinodling i Australien och avnjuter en vinprovning och välsmakande lunch på en av områdets mysiga vingårdar. På eftermiddagen ankommer vi till Adelaide där vi spenderar kvällen och natten.

Hotell: Crown Plaza Adelaide
Måltider: Frukost, lunch

Mot Australiens röda centrum

Efter frukost åker vi till Adelaides flygplats för avresa mot Australiens mitt och Alice Springs. Väl framme checkar vi in på hotellet och har eftermiddagen och kvällen ledig.

Hotell: Crown Plaza Alice Springs
Måltider: Frukost

Alice Springs

Alice Springs växte fram på 1870-talet kring telegrafstationen. Här åker vi på stadsrundtur och besöker The Royal Flying Doctor Service, School of the Air och telegrafstationen. Vi lyssnar till spännande historier om livet i ”the Outback” och om de utmaningar det innebär att leva här. The Flying Doctor servar ett område med en radie av 60 mil, där endast 16 000 invånare bor. På kvällen följer vi med på en Outback Bush BBQ. Vi äter middag under bar himmel och lyssnar till historier och klassiska australiensiska sånger. Framåt kvällen blir det stjärnskådning och vi hjälps åt att hitta Södra korset.

Extra utflykt: Luftballong över den oändliga outbacken

Hotell: Crown Plaza Alice Springs
Måltider: Frukost, middag

Alice Springs till Uluru

Vi reser vidare i Australien med buss genom halvöknen från Alice Springs till Uluru. På eftermiddagen fortsätter vi runt klippan och gör små stopp och korta promenader för att höra mer om den mytomspunna monoliten. Vi rundar av dagen med att se Uluru ändra färg i takt med att solen går ner.

Hotell: Voyages Desert Gardens Hotel
Måltider: Frukost

Soluppgång över Uluru. Flyg till Sydney

Vi kliver upp tidigt på morgonen för att se solen stiga över Uluru. Efter frukost på hotellet upptäcker vi mer av det sagolika landskapet och tar en promenad i en ravin vid the Olgas, en vacker klippformation mitt i ökenlandskapet. Efter morgonens upptäckter flyger vi vidare till Sydney, som av många anses vara Australiens vackraste stad.

Hotell: Rydges World Square Sydney
Måltider: Frukost

Ljuvliga Sydney

Vi startar dagen med en stadsrundtur i Sydney som är Australiens äldsta stad och placerades på kartan av Kapten James Cook som 1770 seglade förbi. Vår rundtur bjuder på stadens guldkorn och tar oss bland annat ut till ikoniska Bondi Beach. Vi åker på en lunchkryssning där vi får uppleva sevärdheterna från havssidan och avslutar eftermiddagen med en rundtur i Operhuset, ritad av den danske arkitekten Jørn Utzon och klädd med kakelplattor från Höganäs.

Hotell: Rydges World Square Sydney
Måltider: Frukost, lunch

Blue Mountains

Idag åker vi på en heldagsutflykt till Blue Mountains. Världsarvet som är inbäddat i mjuka toner av blått, från eukalyptusoljan som träden avger, är hem till den ikoniska klippformationen ”De tre systrarna”. Det blir en dag fylld med vackra vyer och naturupplevelser. Vi åker med världens brantaste bergbana ner till Jamieson Valley och vandrar till ett vattenfall. Med lite tur ser vi kakaduor och rosella-papegojor.

Hotell: Rydges World Square Sydney
Måltider: Frukost, lunch

Ledig dag i Sydney

Dagen är fri för egna aktiviteter i Sydney. Kanske väljer ni att ta färjan till Manly Beach för en vacker promenad längs kusten eller en skön dag på stranden. Kanske lockar shopping eller en föreställning på Operahuset. Valmöjligheterna i denna stad är många!

Hotell: Rydges World Square Sydney
Måltider: Frukost

Flyg till det tropiska norra Australien

Nästa anhalt på vår Australienresa är den tropiska Stillhavskusten. Här väntar Stora Barriärrevet och regnskogen. Vi bor i den förtjusande lilla byn och strandparadiset Palm Cove, bara 30 minuter norr om Cairns.

Hotell: Peppers Beach Club & Spa Palm Cove
Måltider: Frukost

Katamaran till Stora Barriärrevet

Vi seglar ut med en katamaran på Stora Barriärrevet och ankrar vid en vacker sandö omgiven av koraller. Ön har ett mycket rikt fågelliv med ca 38 olika fågelarter. Har vi tur får vi se fåglar som fregattfåglar, sulor och tärnor. Barriärrevet är världens största marina nationalpark som sträcker sig längs hela Australiens nordöstkust. Det blir tillfälle att snorkla, eller åka med på den halvt nedsänkbara glasbåten för att beskåda fiskar och koraller utan att bli blöt. Kanske nöjer ni er med en simtur i Stilla Havets kristallblå vatten.

Hotell: Peppers Beach Club & Spa Palm Cove
Måltider: Frukost, lunch

Tropisk regnskog

Vi åker med ett historiskt tåg, vars vagnar fortfarande ser ut som de gjorde i början av 1900-talet, till byn Kuranda som är belägen mitt i Queenslands tropiska regnskog. Längs vägen bjuds vi på enastående vyer över Barriärrevet, regnskogen och tropiska dalgångar med vackra vattenfall. Vi fortsätter sedan vidare till Rainforestation där vi lär oss mer om regnskogen och aboriginernas kultur. Till lunch serveras en klassisk Aussie BBQ. Efter besöket i norr tar vi linbanan, som sveper precis ovanför den täta regnskogsvegetationen, hemåt. På kvällen samlas vi för middag på en av Palm Coves mysiga strandrestauranger.

Hotell: Peppers Beach Club & Spa Palm Cove
Måltider: Frukost, lunch, middag

Mot Nya Zeeland

Det har blivit dags att lämna Australien och flyga vidare till Christchurch och Nya Zeeland. Vi landar sent och åter direkt till hotellet för check in.

Hotell: Novotel Christchurch Cathedral Square
Måltider: Frukost

Christchurch

Det har nu blivit dags att uppleva Nya Zeeland. Vi börjar dagen med en stadsrundtur. Den engelska arkitekturen och traditionerna lever fortfarande kvar i staden sedan nybyggarna kom hit på mitten av 1800-talet. Staden är även är känd som ”trädgårdsstaden” och Christchurch botaniska trädgård är en underbar plats att besöka. Eftermiddagen är fri för egna upptäckter.

Extra utflykt: Christchurch Tramcar Restaurant

Hotell: Novotel Christchurch Cathedral Square
Måltider: Frukost

Christchurch - Dunedin

Efter frukost har det blivit dags att resa söderut mot Dunedin, känt för sitt rika djurliv och storslagna natur. Bussresan går genom ett vackert landskap och längs vägen passar vi på att göra små stopp för att uppleva mer av denna fina etapp. På kvällen går vi på ölprovning och äter en trevlig middag på Speights Ale House Restaurant.

Hotell: Scenic Hotel Southern Cross Dunedin
Måltider: Frukost, middag

Vackra Otagohalvön

Idag beger vi oss ut på Otagohalvön. Den natursköna kustvägen tar oss hela vägen till Wellers Rock, varifrån vi gör en båtutflykt ut till Taiaroa Head. Här finns ett överflöd av marint liv och med lite tur kan vi få se den väldiga kungsalbatrossen. I området häckar många fågelarter som sjöfågel, pingviner och en mängd vadare. Båtturen följs av en guidad tur där vi får höra historien om kungsalbatrossen. Dagen bjuder också på en trevlig lunch på Nya Zeeland enda slott, ljuvliga Larnach Castle, samt en stadsrundtur i Dunedin.

Hotell: Scenic Hotel Southern Cross Dunedin
Måltider: Frukost, lunch

Dunedin - Te Anau

Vi korsar sydön och beger oss mot Te Anau. Vi åker genom ett vackert bergslandskap längs glaciärsjöar och vattenfall.

Extra utflykt: Lysmaskgrotta

Hotell: Distinction Luxmore Hotel
Måltider: Frukost

Milford Sound

Vi lämnar Te Anau på morgonen och reser norrut mot en av Nya Zeelands kanske vackraste platser, Milford Sound. Här kliver vi ombord på ett fartyg och kryssar ut i fjorden. På sluttningarna växer tempererad regnskog, i ravinerna ligger glaciärerna och på topparna är det fortfarande snö. Har vi tur kommer en delfinflock och slår följe med båten. Det finns gott om tid på fjorden att njuta av den unika upplevelsen. På eftermiddagen fortsätter vi resan mot äventyrsstaden Queenstown.

Hotell: Novotel Queenstown Lakeside
Måltider: Frukost, lunch

Queenstown

Idag utforskar vi Queenstown och dess omgivningar. Vi börjar dagen med ett besök i en Kiwipark där vi  får lära oss mer om denna flygoförmögna nationalikon. Vi besöker därefter en vingård, äter en välsmakande lunch och lär vi oss hemligheten bakom de prisbelönta vinerna framställda i dalgångarna mellan snöklädda berg. Under eftermiddagen ser vi mer av omgivningarna och den forna guldstaden Arrowtown.

Extra utflykt: Middag på Bob’s Peak

Hotell: Novotel Queenstown Lakeside
Måltider: Frukost, lunch

Ledig dag i Queenstown

Ni har en dag för egna upptäckter i äventyrsstaden Queenstown.

Extra utflykt: Besök på fårfarm

Hotell: Novotel Queenstown Lakeside
Måltider: Frukost

Queenstown - Auckland

På morgonen flyger vi vidare till Auckland, Nya Zeelands största stad och enligt många  – den vackraste! Vi åker på stadsrundtur som bland annat tar oss till Auckland Domain, en underbar park där vi också hittar Auckland Museum. Vi besöker Bastion Point som bjuder på vackra vyer över staden. Sydney och Auckland konkurrerar om att vara störst, bäst och vackrast. Därför finner vi även här en Harbour Bridge och ett Sky Tower. På kvällen äter vi avslutningsmiddag på The Orbit Revolving Restaurant, varifrån vi har en makalös utsikt över staden.

Hotell: Sky City Auckland
Måltider: Frukost, middag

 

Avresa mot Skandinavien

På eftermiddagen har det blivit dags att lämna Auckland och avsluta vår rundresa i Australien och Nya Zeeland.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Hemkomst

Vi landar i Skandinavien på morgonen med många fina minnen i bagaget från vår innehållsrika resa till Australien och Nya Zeeland.

Utflykter

 • Luftballong över the Outback

  Luftballong över the Outback

  Äventyret börjar i tidig gryning för att när ballongerna förbereds kunna se hur solen går upp över klipporna. Vi svävar i tystnad över ett fantastiskt vackert oändligt landskap och ofta ser vi kängurur.

 • Lysmaskgrotta

  Lysmaskgrotta

  Vi åker på kvällen båt över Lake Te Anau till grottorna som har gett sjön och staden dess namn. De är bara tillgängliga med båt och omfattar ett grottsystem på 200 meter.

 • Middag på Bob´s peak

  Middag på Bob´s peak

  Den vackraste utsikten över Queenstown, Lake Wakatipu och bergskedjan Remarkables i bakgrunden får vi när vi tar södra halvklotets brantaste linbana upp till Bob’s Peak. Vi äter middag med bästa utsikten vid panoramafönstren.

Hotell

 • Palm Cove

  Palm Cove

  Vi väljer att bo i Palm Cove. Vårt boende har ett fint poolområde och stranden här beskrivs ofta som en av de mest bildsköna i Australien. Här njuter vi av härliga dopp i poolen och sköna promenader längs den vackra stranden.

 • Queenstown

  Queenstown

  I Queenstown andas vi in den friska alpluften. Vi bor mitt i Queenstowns naturliga skönhet med närheten till den vackra sjön. Lake Wakatipu omringas berg och ger oss en fantastisk utsikt över Sydalperna.

 • Yulara Ayers Rock

  Yulara Ayers Rock

  Vi bor i Yulara som är en hotellby i anslutning till Ayers Rock. Hotellet är centralt beläget med gångavstånd till centrum där vi bland annat hittar restauranger, små affärer och barer. Hotellet har även en trevlig swimmingpool.

 • Singapore

  Singapore

  Ett mycket uppskattat hotell med utmärkt centralt läge. Några minuters promenad bort ligger Nationalmuseet, Singapore Art Museum och shoppingkvarteren. Det finns även gott om restauranger i närområdet.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-11-07
plane-landing Hemkomst
2024-12-03
calender Antal dagar
27 dagar
price-kr Del i dubbelrum
114 950 kr
price-kr Enkelrum
141 950 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-05
plane-landing Hemkomst
2025-03-01
calender Antal dagar
25 dagar
price-kr Del i dubbelrum
119 950 kr
price-kr Enkelrum
147 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-11-07
plane-landing Hemkomst
2024-12-03
calender Antal dagar
27 dagar
price-kr Del i dubbelrum
114 950 kr
price-kr Enkelrum
141 950 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-05
plane-landing Hemkomst
2025-03-01
calender Antal dagar
25 dagar
price-kr Del i dubbelrum
119 950 kr
price-kr Enkelrum
147 950 kr

Australien och Nya Zeeland, 7 november 2024

I priset ingår:

 • Flyg från Köpenhamn tur och retur Australien/Nya Zeeland.
 • Inrikesflyg på Nya Zeeland och i Australien.
 • Rum på fyrstjärniga hotell.
 • Måltider, transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande professionell guide.
 • På vissa platser lokala specialistguider.
 • Bagageservice (där servicen erbjuds).
 • Dricks till bärare, chaufförer, lokala guider samt vid gemensamma måltider.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Anslutningsflyg från Stockholm 2 350 kr per person. Begränsat antal.
 • Anslutningsflyg från Göteborg 2 850 kr per person. Begränsat antal.
 • Extra utflykter.
 • Visum till Nya Zeeland (NZeTA). Ansökan görs online innan avresa mot en kostnad på 23 NZD.
 • Turistavgift för Nya Zeeland, betalas i samband med ansökan om NZeTA och kostar 35 NZD.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 27 dagar är 1277 kr per person.

För svenska medborgare krävs visum till Australien och Nya Zeeland, mer information om detta kommer i bokningsinformationen.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan till Australien och Nya Zeeland.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor