• plane-takeoff
  • 2024-01-21
 • Längd: 22 dagar
 • price-icon Pris från: 76 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Nya Zeeland med Söderhavet

Följ med på en underbar resa till Nya Zeeland och Söderhavet, där du får den bästa kombinationen av vacker natur och sköna bad. Under tre veckor reser vi genom Nya Zeelands magiskt hänförande landskap. Vi möts av höga berg och djupa dalar, spegelblanka sjöar och vattenfall som bildar regnbågar i solens sken. Landskapet växlar från subtropiskt på Nordön till glaciärer, berg och fjordar på Sydön. Vi åker på många härliga utflykter och vi hoppas att få skåda både valar, delfiner och en mängd andra djur såsom olika fåglar. Vi bekantar oss också med maoriernas kultur på denna resa. Under resan åker vi även till Söderhavet och bor på Fiji. Här njuter vi av paradiset med det turkosa havet och kritvita stränder. På utresan stannar vi en natt i Singapore. Klicka nedan på öppna PDF för att se program med Söderhavet.

Se alla våra resor till Australien och Nya Zeeland »

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Nya Zeeland

Avresa från Stockholm på kvällen med Singapore Airlines. Nu börjar vår spännande rundresa till Nya Zeeland och Söderhavet!

Stadsrundtur Singapore

Ankomst till Singapore på morgonen som är vårt första stopp på vår resa i Nya Zeeland och Söderhavet. Vi åker direkt på en härlig stadsrundtur där vi besöker ett hinduiskt tempel, China Town och Little India. Britterna tilldelade olika folkgrupper olika stadsdelar. I botaniska trädgården ser vi en vacker orkidépark. Efter stadsrundturen finns det möjlighet att besöka det anrika kolonialhotellet Raffles. Eftermiddagen är ledig för egna upptäckter.

Hotell: Park Regis Singapore
Måltider: lunch

Christchurch / Singapore

Dagen är ledig för egna aktiviteter i Singapore. Vi bor inom gångavstånd till Clarke Quay, där det finns gott om affärer och många trevliga uteserveringar vid floden. På kvällen flyger vi vidare mot Nya Zeeland.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Christchurch

Vi landar i Christchurch på förmiddagen. På väg mot hotellet gör vi en kortare stadsrundtur med bussen. Det kan vara lätt att tro att vi är i England när vi promenerar runt i staden. Den engelska arkitekturen och traditionerna lever fortfarande kvar sedan nybyggarna kom hit på mitten av 1800-talet. Staden är även är känd som ”trädgårdsstaden” och Christchurchs botaniska trädgård är en underbar plats att besöka.

Hotell: Distinction Christchurch Hotel
Måltider: –

Tranzalpintåg

Vi ger oss av från Christchurch och vår rundresa i Nya Zeeland och Söderhavet fortsätter med tåg. I Christchurch stiger vi nämligen på Tranzalpintåget, som under fem timmar tar oss rakt över sydön genom ett fullständigt hänförande och dramatiskt landskap, fram till Greymouth. Ombord på tåget finns en trevlig cafeteria med lokala drycker och snacks. Tåget är försett med panoramafönster och en av vagnarna har även öppna fönster för bästa möjliga upplevelse. När vi kommer fram till Greymouth äter vi en god lunch tillsammans innan vi åker vidare till byn Franz Josef. Byn är belägen vid glaciären med samma namn. I Franz Josef är det bara ett hundratal personer som är permanent bofasta men under semestern kan byn ta emot upp till 2000 besökare per dag.

Hotell: Scenic Hotel Franz Josef
Måltider: Frukost, lunch

Flodsafari i Jetboat - Queenstown

Efter frukost åker vi vidare och passerar den kända glaciären, Fox Glacier. Resan går längs med kristallblåa glaciärsjöar i ett vackert alplandskap. När vi anländer till Haast beger vi oss ut på flodsafari i Jetboats. Den lokala båtföraren delar med sig av sin kunskap om denna glaciärdal och den tempererade regnskogen som trivs i dalen. Vi äter en god lunch innan vi kliver på bussen igen. På eftermiddagen anländer vi till alpstaden Queenstown mest känd som en äventyrsstad. Staden är belägen bredvid den vackra sjön Lake Wakatipu och omringas av höga berg.

Extra utflykt: Helikoptertur över glaciärerna.

Hotell: Rydges Queenstown
Måltider: Frukost, lunch

Arrowtown

Vi utforskar Queenstown och dess omgivningar. Vi besöker den gamla guldgrävarstaden Arrowtown där lycksökare under kärva förhållanden vaskade guld på 1860-talet. Huvudgatan har inte ändrats sedan dess. Vi besöker the Lakes District Museum och får en inblick i historien om Nya Zeelands södra landskap. En ny nisch bland farmarna här är vinodling. På vingården, där vi äter en välsmakande lunch, lär vi oss hemligheten bakom de prisbelönta vinerna framställda i dalgångarna mellan snöklädda berg.

Hotell: Rydges Queenstown
Måltider: Frukost, lunch

Queenstown - Besök på fårfarm

Ledig dag för egna strövtåg, utflykter eller shopping.

Extra utflykt: Besök på fårfarm.

Hotell: Rydges Queenstown
Måltider: Frukost

Queenstown - Milford Sound

Vi lämnar Queenstown och beger oss mot Fiordland Nationalpark. Vi åker genom ett vackert bergslandskap längs glaciärsjöar och vattenfall till Milford Sound. Där kliver vi ombord på fartyget som tar oss ut i fjorden. På sluttningarna växer tempererad regnskog, i ravinerna ligger glaciärerna från vintern kvar och på topparna är det fortfarande snö. Har vi tur kommer en delfinflock och slår följe med båten Efter båtturen åker vi vidare till Te Anau. Vi stannar längs vägen och gör vandringar. I bokskogen brukar kean titta nyfiket fram, det är den enda alpina papegojan.

Extra utflykt: Lysmaskgrotta

Hotell: Distinction Luxmore Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Te Anau - Dunedin

Vi lämnar Te Anau och beger oss mot Dunedin. Landskapet som vi beskådar mellan Te Anau och Dunedin är typiskt för Nya Zeelands Sydö, frodig bokskog, öppna jordbruksmarker och vackra dalar. Dunedin grundades av skottar på 1800-talet och det är därför som staden påminner om Edinburgh. Än idag lever den skotska dialekten och traditionerna kvar i staden. På kvällen går vi på ölprovning och äter en trevlig middag på Speights Brewery Restaurant.

Hotell: Scenic Hotel Southern Cross
Måltider: Frukost, middag

Dunedin - Albatrosser

På morgonen åker vi på stadsrundtur i Dunedin innan vi gör en båtutflykt från Wellers Rock ut till Taiaroa Head. Här finns ett överflöd av marint liv och med lite tur kan vi få se den väldiga kungsalbatrossen, som har ett vingspann på över tre meter. I princip hela världspopulationen av kungsalbatrossen häckar i Nya Zeeland. I Taiaroa Head häckar förutom kungsalbatrossen även många andra fågelarter som sjöfågel, pingviner och en mängd vadare. Vi följer även med på en guidad tur där vi får höra historien om kungsalbatrossen.

Hotell: Scenic Hotel Southern Cross
Måltider: Frukost, lunch

Dunedin - Rotorua

På förmiddagen flyger vi till Rotorua med ett byte på vägen. I Rotorua är den vulkaniska aktiviteten hög och det ryker och puttrar överallt. Det vilar en lätt lukt av svavel över hela staden. Rotorua är maorifolkets kulturcentrum. På kvällen besöker vi Te Puia Thermal Valley där vi ser Nya Zeelands nationella ikon, den flygoförmögna Kiwifågeln. För bara några år sedan fanns det flera miljoner kiwifåglar i landet men antalet är nu nere i runt 100 000, vilket gör att fågeln är starkt utrotningshotad. Medan vi promenerar i det planterade buskaget lär vi oss hur arbetet kring att skydda fågeln fungerar. Vi lär oss även om Maorifolkets konstverk och hantverk. Senare på kvällen upplever vi maorikulturen, lär oss mer om deras konstverk och hantverk, samt bjuds på en dansuppvisning. Vi avnjuter även en traditionell hāngī-middag innan det blir dags att åka till vårt hotell.

Hotell: Novotel Rotorua Lakeside
Måltider: Frukost, middag

Rotorua - Lake Rotomahana

Redwood är känt för att vara det största trädet i världen. På morgonen tar vi en promenad längs hängbroar 10-20 m upp i träden. Vi får ett fint fågelperspektiv över skogen med inhemska växter så som silverfern som är Nya Zeelands nationalträd. Vi åker vidare till Waimangu Thermal Valley där Frying Pan Lake ligger. Detta är en av världens största heta källor. Vi går en promenad i området tillsammans med vår guide och njuter av naturen med små bubblande gejsrar. Vi åker därefter på en båttur Lake Rotomahana. och njuter av den storslagna naturen.

Hotell: Novotel Rotorua Lakeside
Måltider: Frukost

Auckland - Stadsrundtur

Vi åker tillbaka till Auckland, Nya Zeelands största stad och enligt många – den vackraste! Precis som i Sydney hittar vi även här en Harbour Bridge och ett Sky Tower. På eftermiddagen åker vi på en stadsrundtur. Vi tar oss till byn Parnell och Auckland Domain som är en underbar park. Vi fortsätter till Queens Street och vidare till Bastion Point. Där får vi vackra vyer över staden och dess omgivning.

Hotell: Sky City Hotel Auckland
Måltider: Frukost

Auckland - Val- och delfinsafari

Ledig för egna aktiviteter.

Extra utflykt: Val- och delfinsafari.

Hotell: Sky City Hotel Auckland
Måltider: Frukost, middag

Fiji

På morgonen startar nästa spännande etapp av vår resa i Nya Zeeland och Söderhavet. Vi styr vår resa mot flygplatsen för att sedan fortsätta mot Söderhavet och Fiji. Där väntar turkosblått vatten med finkorniga vita sandstränder och kokospalmer som prasslar lätt i den ljumma havsbrisen.

Hotell: Westin Fiji Resort & Spa
Måltider: Frukost

Örundtur

På förmiddag ger vi oss ut på en rundtur för att utforska Fiji. Många slås över hur lugna och vänliga alla människor på Fiji är och vi blir ofta bemötta med ett leende. En tur runt öarna i Söderhavet behöver aldrig ta mer än 30 minuter

Hotell: Westin Fiji Resort & Spa
Måltider: Frukost, lunch

Ledig dag i paradiset

Ledig dag i Söderhavet. Passa på att sola på de vackra vita stränderna och ta ett behagligt dopp i det turkosblåa vattnet.

Hotell: Westin Fiji Resort & Spa
Måltider: Frukost

Ledig dag i paradiset

En underbar ledig dag i Söderhavet. Läs en bra bok i skuggan av de vajande palmerna eller ge dig iväg på upptäcktsfärd i Fiji.

Hotell: Westin Fiji Resort & Spa
Måltider: Frukost

Flyg till Auckland

Vi vaknar på Fiji och äter en god frukost, innan det är dags att inleda den sista etappen på vår resa i Nya Zeeland och Söderhavet. Vi bege oss mot flygplatsen för att åka tillbaka till Auckland.

Hotell: Sky City
Måltider: Frukost

Hemresa

Vi har en sista dag i Auckland, innan vi på kvällen kliver ombord på flyget som tar oss mot Singapore och sedan vidare hem igen.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Hemkomst

Vi landar i Skandinavien igen med många underbara minnen i bagaget från vår resa i Nya Zeeland och Söderhavet.

Utflykter

 • Helikopter över Queenstown

  Helikopter över Queenstown

  På denna natursköna flygning får vi en slående utsikt över sjön Wakatipu, från mynningen av Shotoverfloden till den populära skidanläggningen Coronet Peak. Njut av Nya Zeelands fantastiska landskap under 30 minuters flygning.

 • Helikoptertur över glaciärer

  Helikoptertur över glaciärer

  Följ med på en fantastisk upplevelse och flyg helikopter över de mäktiga glaciärerna. Vi ser de kända glaciärerna Franz Josef och Fox glacier från ovan och får en fantastisk vy över landskapet.

 • Jet Boat i Shotover Canyon

  Jet Boat i Shotover Canyon

  Följ med på ett hissnande äventyr genom den dramatiska flodbädden. Vi med på en spännande 25 minuter lång Jet boat-resa på Shotover floden. Båtförarna bjuder oss på kittlande 360 ° snurrar och tar oss med fart genom floden.

 • Lysmaskgrotta

  Lysmaskgrotta

  Vi åker på kvällen båt över Lake Te Anau till grottorna som har gett sjön och staden dess namn. De är bara tillgängliga med båt och omfattar ett grottsystem på 200 meter.

 • Middag på Bob´s peak

  Middag på Bob´s peak

  Den vackraste utsikten över Queenstown, Lake Wakatipu och bergskedjan Remarkables i bakgrunden får vi när vi tar södra halvklotets brantaste linbana upp till Bob’s Peak. Vi äter middag med bästa utsikten vid panoramafönstren.

 • Val- & delfinsafari i Auckland

  Val- & delfinsafari i Auckland

  Vi åker ut på Haurakigolfen som är en av de bästa platserna i världen att se valar och delfiner på. Parken är oerhört artrikt, 25 av de 37 marina däggdjur som finns på södra halvklotet har skådats i dessa farvatten.

Hotell

 • Fiji – The Westin Denarau Island Resort & Spa

  Fiji – The Westin Denarau Island Resort & Spa

  Vi bor på huvudön Viti Levus västkust. Hotellet är beläget på stranden och med närheten till aktiviteter som minigolf, vattenland och restauranger.

 • Queenstown

  Queenstown

  I Queenstown andas vi in den friska alpluften. Vi bor mitt i Queenstowns naturliga skönhet med närheten till den vackra sjön. Lake Wakatipu omringas berg och ger oss en fantastisk utsikt över Sydalperna.

 • Singapore Park Regis

  Singapore Park Regis

  Ett mycket uppskattat hotell med utmärkt centralt läge. Några minuters promenad bort ligger Nationalmuseet, Singapore Art Museum och shoppingkvarteren. Det finns även gott om restauranger i närområdet.

 • Te Anau Distinction Luxmore

  Te Anau Distinction Luxmore

  Te Anau betyder grottan med virvlande vatten på maori och är numera den viktigaste orten i det södra Sjödistriktet. I närheten till shoppingcentret och till sjön med samma namn som staden gör att läget är perfekt.

 • Scenic Hotel Franz Josef Glacier

  Scenic Hotel Franz Josef Glacier

  I hjärtat av byn finner du detta hotell. Nära till hands finns  många vandringsleder och andra utomhusaktiviteter. Du kan också njuta av de privata varma poolerna.

 • Skycity Hotel Auckland

  Skycity Hotel Auckland

  Detta hotell är en plats där du kan uppleva äkta Kiwi-gästfrihet. Utforska sevärdheterna i pulserande Aukland eller skäm bort dig själv på hotellets spa.

 • Scenic Hotel Southern Cross

  Scenic Hotel Southern Cross

  Detta hotell ligger i hjärtat av Dunedin och har renoverats omfattande och erbjuder nu modern stil, utsökt kvalitet, bekvämlighet och exceptionell service.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-01-21
plane-landing Hemkomst
2024-02-11
calender Antal dagar
22 dagar
price-kr Del i dubbelrum
76 950 kr *
price-kr Enkelrum
96 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-01-21
plane-landing Hemkomst
2024-02-11
calender Antal dagar
22 dagar
price-kr Del i dubbelrum
76 950 kr
price-kr Enkelrum
96 950 kr

*Pris är preliminärt för resan till Nya Zeeland och Söderhavet. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg från Köpenhamn-Nya Zeeland/Fiji tur och retur (Stockholm och Göteborg mot tillägg).
 • Rum på hotell med god standard.
 • Måltider, transporter, flygresor, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande guide i Singapore och på Nya Zeeland
 • På vissa platser lokala specialistguider.
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Dricks till guider och chaufförer samt vi gemensamma måltider.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 3 000 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen ca 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Dryck till måltid.
 • Extra utflykter.
 • Visum till Nya Zeeland (ETA). Ansökan görs online innan avresa mot en kostnad på 12NZD.
 • Turistavgift för Nya Zeeland, betalas i samband med ansökan om ETA och kostar 32NZD.

Tillägg:

 • Flyg från Stockholm eller Göteborg har ett flygtillägg från 1 990 kr extra per person

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 22 dagar är 961 kr per person.

Svenska medborgare behöver inte något visum till Fiji för vistelse under 30 dagar.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan till Nya Zeeland och Söderhavet.

Tilläggsresor

Singapore

Singapore

Dela upp hemresan genom att förlänga resan med två nätter i Singapore. Singapore är en unik stad med starka kontraster mellan skyskrapor och vajande palmer. Det finns otroligt mycket att upptäcka i Sydostasiens minsta land. Singapore är en modern och välorganiserad storstad i Asien. Här...

Singapore

Dela upp hemresan genom att förlänga resan med två nätter i Singapore. Singapore är en unik stad med starka kontraster mellan skyskrapor och vajande palmer. Det finns otroligt mycket att upptäcka i Sydostasiens minsta land. Singapore är en modern och välorganiserad storstad i Asien. Här finns gott om restauranger, barer och självklart shopping i världsklass!

 • Ankomst till Singapore

  Ankomst till Singapore

  Vi ankommer till Singapore på eftermiddagen eller kvällen.

 • Gardens By The Bay

  Gardens By The Bay

  Ledig dag i Singapore. Vi rekommenderar ett besök till Gardens By The Bay. Besök trädgården Flower Dome som är en av väldens största inglasade växthus. Här ser ni vacker vårblomning med växter från världens alla hörn. Besök gärna Cloud Forest där man hittar ett av världens högsta inomhusvattenfall. Passa även på att besöka den kända byggnaden Marina Bay Sands. Man får en fantastisk 360 graders utsikt över hela staden och hamnen 57 våningar över marken.

 • Ledig dag i Singapore

  Ledig dag i Singapore

  Dagen är ledig för egna aktiviteter. Vi bor inom gångavstånd till Clarke Quay, där det finns gott om affärer och många trevliga uteserveringar vid floden.

   

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
2 350 kr
price-kr Enkelrum
3 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
2 350 kr
price-kr Enkelrum
3 950 kr
I priset ingår:
 • Två nätter på Park Regis Singapore**** inklusive frukost.
 • Transfer från flygplatsen till hotellet och tillbaka till flygplatsen.
 • Weekendpris med ankomst fre-sön.

I priset ingår ej:

 • Måndag-torsdag tillägg del i dbl 400 kr, enk 800 kr.
 • Transfer nattid (kl 22-07) tillägg 225 kr per väg.
 • Dricks till bärare, chaufförer och guider
 • Utflykter
Priset kan påverkas av platstillgång på flyg. Pris för ändring av returdatum ingår ej.
Minimum två resenärer. Minimum två resenärer.

Liknande resor