Nya Zeeland med Söderhavet

 • plane-takeoff
  • 2021-01-14
 • Längd: 23 dagar
 • price-icon Pris från: 78 900 kr
 • compas-iconSvensk guide

Nya Zeeland med Söderhavet

Våra Nya Zeeland resor som inkluderar Söderhavet erbjuder den bästa kombinationen av vacker natur och sköna bad. Under tre veckor reser vi genom Nya Zeelands magiskt hänförande landskap. Vi möts av höga berg och djupa dalar, spegelblanka sjöar och vattenfall som bildar regnbågar i solens sken.  Landskapet växlar från subtropiskt på Nordön till glaciärer, berg och fjordar på Sydön. Vi åker på många utflykter då vi hoppas få skåda både valar, delfiner och en mängd andra djur så som olika fåglar. Vi bekantar oss också med maoriernas kultur på denna resa. Under resan åker vi till Söderhavet och bor på Fiji. Här njuter vi av paradiset med det turkosa havet och kritvita stränder. På utresan stannar vi en natt i Dubai.

Se alla våra resor till Australien och Nya Zeeland »

Välkommen till bildvisning om våra Oceanienresor! »

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Nya Zeeland

Avresa från Stockholm på kvällen.

Stadsrundtur Dubai

Vi landar i den moderna staden som möter paradisstränder. Dubai har kallats mellanösterns svar på Las Vegas med sina höga skyskrapor och lyxhotell. Dubais unika mix av spektakulära byggnader, unika aktiviteter, mat och kulturliv. Vi åker på en stadsrundtur på förmiddagen och eftermiddagen är ledig för egna upptäckter.

Hotell: Novotel Deira City Center
Måltider:

Flyg till Nya Zeeland

Vi äter en god frukost på hotellet innan vi på förmiddagen flyger vi vidare mot Nya Zeeland och Christchurch.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Ankomst till Christchurch

Vi landar i Christchurch på förmiddagen. Det kan vara lätt att tro att vi är i England när vi promenerar runt i staden. Den engelska arkitekturen och traditionerna lever fortfarande kvar sedan nybyggarna kom hit på mitten av 1800-talet. Staden är även är känd som ”trädgårdsstaden” och Christchurchs botaniska trädgård är en underbar plats att besöka.

Hotell: Chateau on the Park
Måltider:

Tranz Alpintåg genom ett dramatiskt landskap

I Christchurch stiger vi på Tranzalpintåget som under fem timmar oss rakt över sydön genom ett fullständigt hänförande och dramatiskt landskap fram till Greymouth. Ombord på tåget finns en trevlig cafeteria med lokala drycker och snacks. Tåget är försett med panoramaföster och en av vagnarna har även öppna fönster för bästa möjliga upplevelse. När vi kommer fram till Greymouth äter vi en god lunch tillsammans innan vi åker vidare till byn Franz Josef. Byn är belägen vid glaciären med samma namn. I Franz Josef är det bara ett hundratal personer som är permenet bofasta men under semestern kan byn ta emot upp till 2000 besökare per dag.

Hotell: Scenic Hotel Franz Josef
Måltider: Frukost, lunch

Flodsafari på Haas River. Buss till alpstaden Queenstown

Efter frukost åker vi vidare och passerar den kända glaciären, Fox Glacier. Resan går längs med kristallblåa glaciärsjöar i ett vackert alplandskap. När vi anländer till Haast beger vi oss ut på flodsafari i Jetboats. Den lokala båtföraren delar med sig av sin kunskap om denna glaciärdal och den tempererade regnskogen som trivs i dalen. Vi äter en god picknicklunch innan vi kliver på bussen igen. På eftermiddagen anländer vi till Wanaka beläget bredvid sjön med samma namn. Här bjuds vi på en avslappnade miljö med en vacker vy över Mount Aspiring och Lake Wanaka.
Extra utflykt: Helikoptertur över glaciärerna

Hotell: Ramada Resort Wanaka/Wanaka Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Guldgrävarstaden Arrowtown och vinprovning

På morgonen åker vi vidare mot Queenstown en alpstad mest känd som en äventyrsstad. Staden är belägen bredvid den vackra sjön Lake Wakatipu och omringas av höga berg. Vi utforskar Queenstown och dess omgivningar. Vi besöker den gamla guldgrävarstaden Arrowtown där lycksökare under kärva förhållanden vaskade guld på 1860-talet. Huvudgatan har inte ändrats sedan dess. Vi besöker the Lakes District Museum och får en inblick i historien om Nya Zeelands södra landskap. En ny nisch bland farmarna här är vinodling. På vingården, där vi äter en välsmakande lunch, lär vi oss hemligheten bakom de prisbelönta vinerna framställda i dalgångarna mellan snöklädda berg.

Hotell: Novotel Queenstown
Måltider: Frukost, lunch

Besök på fårfarm

På dagen åker vi båt över sjön för att besöka en fårfarm. Vi ser fårhundarna arbeta och lär oss hur man klipper får. Lunch äter vi på gården med utsikt över sjön och sydalperna. Eftermiddagen är ledig för egna aktiviteter.

Hotell: Novotel Queenstown
Måltider: Frukost, lunch

Båttur i Fiordland

Vi lämnar Queenstown och beger oss mot Fiordland Nationalpark. Vi åker genom ett vackert bergslandskap längs glaciärsjöar och vattenfall till Milford Sound. Där kliver vi ombord på fartyget som tar oss ut i fjorden. På sluttningarna växer tempererad regnskog, i ravinerna ligger glaciärerna från vintern kvar och på topparna är det fortfarande snö. Har vi tur kommer en delfinflock och slår följe med båten Efter båtturen åker vi vidare till Te Anau. Vi stannar längs vägen och gör vandringar. I bokskogen brukar kean titta nyfiket fram, det är den enda alpina papegojan.

Hotell: Kings Gate Te Anau
Måltider: Frukost, lunch

Buss genom Sydöns vackra landskap till Dunedin

Vi lämnar Te Anau och beger oss mot Dunedin. Landskapet som vi beskådar mellan Te Anau och Dunedin är typiskt för Nya Zeelands Sydö, frodig bokskog, öppna jordbruksmarker och vackra dalar. Dunedin grundades av skottar på 1800-talet och det är därför som staden påminner om Edinburgh. Än idag lever den skotska dialekten och traditioner kvar i staden. På kvällen gör vi en ölprovning och äter en trevlig middag på Speights Brewery Restaurant.

Hotell: Scenic Hotel Southern Cross
Måltider: Frukost, middag

Båtutflykt till Taiaroa Head. Albatrosser och pingviner

På morgonen åker vi på en stadsrundtur i Dunedin innan vi gör en båtutflykt från Wellers Rock ut till Taiaroa Head. Här finns ett överflöd av marint liv och med lite tur kan vi få se den väldiga kungsalbatrossen, som har ett vingspann på över tre meter. Här häckar många andra fågelarter som sjöfågel, pingviner och en mängd vadare. Vi följer även med på en guidad tur där vi får höra historien om kungsalbatrossen.

Hotell: Scenic Hotel Southern Cross
Måltider: Frukost, lunch

Rotorua med besök i Maoriby och hangimiddag

På förmiddagen flyger vi till Auckland där vi direkt kliver på bussen som tar oss till Rotorua. I Rotorua är den vulkaniska aktiviteten hög och det ryker och puttrar överallt. Det vilar en lätt lukt av svavel över hela staden. Rotorua är maorifolkets kulturcentrum. På kvällen besöker vi Te Puia där vi ser landes nationella ikon, den flygoförmögna Kiwifågeln. För bara några år resan fanns det flera miljoner kiwifåglar i landet men antalet är nu nere i runt 100 000 vilket gör att fågeln är starkt utrotningshotad. Medan vi promenerar i den planterade buskaget lär vi oss hur arbetet kring att skydda fågeln fungerar.

Hotell: Novotel Rotorua
Måltider: Frukost

Bubblande gyttjepooler och uppträdande gejsrar.

Nya Zeelands största naturkatastrof inträffade 1886. De vita- och rosa terrasserna var en stor turistattraktion som kallades världens åttonde underverk. Mount Taraweras utbrott förstördes terrasserna totalt, flera byar begravdes och områdets vegetation förstördes. Vi åker sedan till Te Puia Thermal Valley. Här ser vi bubblande gyttjepooler, och uppträdande gejsrar. Vi lär oss även om Maorifolkets konstverk och hantverk. På kvällen besöker upplever vi maorikulturen och ser en dansuppvisning. Här äter vi en traditionell hangimiddag.

Hotell: Novotel Rotorua
Måltider: Frukost, middag

Auckland

Vi åker tillbaka till Auckland, Nya Zeelands största stad som konkurrerar med Sydney om att vara vackrast och bäst. Därför hittar vi även här en Harbour Bridge och ett Sky Tower. På eftermiddagen åker vi på en stadsrundtur. Vi tar oss till byn Parnell och Auckland Domain, som är en underbar park. Vi fortsätter till Queens Street och vidare till Bastion Point. Där får vi vackra vyer över staden och dess omgivning.

Hotell: Sky City Hotel Auckland
Måltider: Frukost

Val- och delfinsafari

Förmiddagen är ledig för egna aktiviteter och på eftermiddagen går vi till hamnen och kliver på båten för att följa med på ett fantastiskt naturäventyr. Vi åker ut på Haurakigolfen som är en av de bästa platserna i världen att få möjligheten att se valar och delfiner på. Parken är oerhört artrikt, 25 av de 37 marina däggdjur som finns på södra halvklotet har skådats i dessa farvatten. Under dagen får vi utmärkt guidning av experterna ombord. På kvällen äter vi en trevlig middag tillsammans.

Hotell: Sky City Hotel Auckland
Måltider: Frukost, middag

Flyg Söderhavet

På förmiddagen startar vi vår resa mot flygplatsen för att sedan fortsätta mot Söderhavet och Fijis  turkosblått vatten med finkorniga vita sandstränder, kokospalmer som prasslar lätt i den ljumma havsbrisen.

Hotell: Westin Fiji Resort & Spa
Måltider: Frukost

Örundtur

På förmiddag ger vi oss ut på en rundtur för att upptäcka ön. Många slås över hur lugna och vänliga alla människor är och vi blir ofta bemötta med ett leende. En tur runt öarna i Söderhavet behöver aldrig ta mer än 30 minuter.

Hotell: Westin Fiji Resort & Spa
Måltider: Frukost, lunch

Ledig dag i paradiset

Lediga dagar i Söderhavet.

Hotell: Westin Fiji Resort & Spa
Måltider: Frukost

Ledig dag i paradiset

Lediga dagar i Söderhavet.

Hotell: Westin Fiji Resort & Spa
Måltider: Frukost

Flyg till Auckland

Vi vaknar en sista morgon i Söderhavet innan det är dags att bege oss mot flygplatsen och åka tillbaka till Auckland.

Hotell: Sky City /liknande
Måltider: Frukost

Hemresa

Mitt på dagen kliver vi ombord på flyget som tar oss via Dubai och hem igen.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Hemkomst

Vi landar i Skandinavien igen med många fina minnen i bagaget.

Utflykter

 • Flyg helikopter över Queenstown

  Flyg helikopter över Queenstown

  På denna natursköna flygning får vi en slående utsikt över sjön Wakatipu, från mynningen av Shotoverfloden till den populära skidanläggningen Coronet Peak. Luta dig bakåt och njut av Nya Zeelands fantastiska landskap under denna 30 minuters flygning.

 • Helikoptertur över glaciärer

  Helikoptertur över glaciärer

  Följ med på en fantastisk upplevelse och flyg helikopter över de mäktiga glaciärerna. Vi ser de kända glaciärerna Franz Josef och Fox glacier från ovan och får en fantastisk vy över landskapet.

 • Jet Boat i Shotover Canyon

  Jet Boat i Shotover Canyon

  Följ med på ett hissnande äventyr genom den dramatiska flodbädden. Under 25 minuter åker vi med på en spännande Jet boat-resa i en exklusiv del av Shotover floden. De erfarna båtförarna bjuder oss på kittlande 360 ° snurrar och tar oss med fart genom floden...

 • Lysmaskgrotta

  Lysmaskgrotta

  Vi åker på kvällen båt över Lake Te Anau till grottorna som har gett sjön och staden dess namn. De är bara tillgängliga med båt och omfattar ett grottsystem på 200 meter.

Hotell

 • Fiji – The Westin Denarau Island Resort & Spa

  Fiji – The Westin Denarau Island Resort & Spa

  Vi bor på huvudön Viti Levus västkust. Hotellet är beläget på stranden och med närheten till aktiviteter som minigolf, vattenland och restauranger.

 • Queenstown

  Queenstown

  I Queenstown vaknar vi upp och andas in den friska alpluften. Vi bor mitt i Queenstowns naturliga skönhet med närheten till den vackra sjön. Lake Wakatipu omringas berg och ger oss en fantastisk utsikt över Sydalperna.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-01-14
plane-landing Hemkomst
2021-02-05
calender Antal dagar
23 dagar
price-kr Del i dubbelrum
78 900 kr *
price-kr Enkelrum
102 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-01-14
plane-landing Hemkomst
2021-02-05
calender Antal dagar
23 dagar
price-kr Del i dubbelrum
78 900 kr
price-kr Enkelrum
102 950 kr

*Kontakta Thabela Travel för pris i enkelrum

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm tur och retur Nya Zeeland/Fiji.
 • Rum på tre till fyrstjärniga hotell.
 • Måltider, transporter, flygresor, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande guide på Nya Zeeland, engelsktalande guide i Söderhavet.
 • På vissa platser lokala specialistguider.
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Dricks till guider och chaufförer samt vi gemensamma måltider på Nya Zeeland.
 • Exklusivt informationspaket med karta och faktahäfte.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 3 000 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen ca 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Dryck till måltid.
 • Extra utflykter.
 • Visum till Nya Zeeland (ETA). Ansökan görs online innan avresa mot en kostnad på 12NZD.
 • Välj att klimatkompensera din resa för 150 kr eller 250 kr. Läs mer www.thabelatravel.com/klimatkompensation

Tillägg:

 • Flyg från Köpenhamn 3 450 kr extra per person (inklusive en extra natt i Dubai)
 • Flyg från Göteborg ca 2 000 kr per person

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 22 dagar är 890 kr per person.

Svenska medborgare behöver inte något visum till Fiji för vistelse under 30 dagar.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Liknande resor