Nya Zeeland med Söderhavet

 • plane-takeoff
  • 2021-10-28
  • 2022-01-15
 • Längd: 22 dagar
 • price-icon Pris från: 76 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Nya Zeeland med Söderhavet

Våra Nya Zeeland resor som inkluderar Söderhavet erbjuder den bästa kombinationen av vacker natur och sköna bad. Under tre veckor reser vi genom Nya Zeelands magiskt hänförande landskap. Vi möts av höga berg och djupa dalar, spegelblanka sjöar och vattenfall som bildar regnbågar i solens sken.  Landskapet växlar från subtropiskt på Nordön till glaciärer, berg och fjordar på Sydön. Vi åker på många utflykter då vi hoppas få skåda både valar, delfiner och en mängd andra djur så som olika fåglar. Vi bekantar oss också med maoriernas kultur på denna resa. Under resan åker vi till Söderhavet och bor på Fiji. Här njuter vi av paradiset med det turkosa havet och kritvita stränder. På utresan stannar vi en natt i Singapore.

Se alla våra resor till Australien och Nya Zeeland »

Välkommen till bildvisning om våra Oceanienresor! »

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Nya Zeeland

Avresa från Stockholm på kvällen med Singapore Airlines.

Stadsrundtur Singapore

Ankomst till Singapore på morgonen. Vi åker direkt på en stadsrundtur. Vi besöker ett hinduiskt tempel, China Town och Little India. Britterna tilldelade folkgrupperna olika stadsdelar. I botaniska trädgården ser vi en vacker orkidépark. Efter stadsrundturen finns det möjlighet att besöka det anrika kolonialhotellet Raffles. Eftermiddagen är ledig för egna upptäckter.

Hotell: Park Regis Singapore
Måltider: lunch

Christchurch / Singapore

Dagen är ledig för egna aktiviteter i Singapore. Vi bor inom gångavstånd till Clarke Quay, där det finns gott om affärer och många trevliga uteserveringar vid floden. På kvällen flyger vi vidare mot Nya Zeeland.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Christchurch

Vi landar i Christchurch på förmiddagen. På väg mot hotellet gör vi en kortare stadsrundtur med bussen. Det kan vara lätt att tro att vi är i England när vi promenerar runt i staden. Den engelska arkitekturen och traditionerna lever fortfarande kvar sedan nybyggarna kom hit på mitten av 1800-talet. Staden är även är känd som ”trädgårdsstaden” och Christchurchs botaniska trädgård är en underbar plats att besöka.

Hotell: Novotel Christchurch Cathedral Square
Måltider: –

Tranzalpintåg

I Christchurch stiger vi på Tranzalpintåget som under fem timmar oss rakt över sydön genom ett fullständigt hänförande och dramatiskt landskap fram till Greymouth. Ombord på tåget finns en trevlig cafeteria med lokala drycker och snacks. Tåget är försett med panoramafönster och en av vagnarna har även öppna fönster för bästa möjliga upplevelse. När vi kommer fram till Greymouth äter vi en god lunch tillsammans innan vi åker vidare till byn Franz Josef. Byn är belägen vid glaciären med samma namn. I Franz Josef är det bara ett hundratal personer som är permenet bofasta men under semestern kan byn ta emot upp till 2000 besökare per dag.

Hotell: Scenic Hotel Franz Josef
Måltider: Frukost, lunch

Flodsafari i Jetboat - Wanaka

Efter frukost åker vi vidare och passerar den kända glaciären, Fox Glacier. Resan går längs med kristallblåa glaciärsjöar i ett vackert alplandskap. När vi anländer till Haast beger vi oss ut på flodsafari i Jetboats. Den lokala båtföraren delar med sig av sin kunskap om denna glaciärdal och den tempererade regnskogen som trivs i dalen. Vi äter en god lunch innan vi kliver på bussen igen. På eftermiddagen anländer vi till Wanaka beläget bredvid sjön med samma namn. Här bjuds vi på en avslappnade miljö med en vacker vy över Mount Aspiring och Lake Wanaka.
Extra utflykt: Helikoptertur över glaciärerna

Hotell: Edgwater Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Queenstown - Arrowtown

På morgonen åker vi vidare mot Queenstown en alpstad mest känd som en äventyrsstad. Staden är belägen bredvid den vackra sjön Lake Wakatipu och omringas av höga berg. Vi utforskar Queenstown och dess omgivningar. Vi besöker den gamla guldgrävarstaden Arrowtown där lycksökare under kärva förhållanden vaskade guld på 1860-talet. Huvudgatan har inte ändrats sedan dess. Vi besöker the Lakes District Museum och får en inblick i historien om Nya Zeelands södra landskap. En ny nisch bland farmarna här är vinodling. På vingården, där vi äter en välsmakande lunch, lär vi oss hemligheten bakom de prisbelönta vinerna framställda i dalgångarna mellan snöklädda berg.

Hotell: Holiday Inn Queenstown Frankton Road
Måltider: Frukost, lunch

Queenstown - Besök på fårfarm

På dagen åker vi båt över sjön för att besöka en fårfarm. Vi ser fårhundarna arbeta och lär oss hur man klipper får. Lunch äter vi på gården med utsikt över sjön och sydalperna. Eftermiddagen är ledig för egna aktiviteter.

Hotell: Holiday Inn Queenstown Frankton Road
Måltider: Frukost, lunch

Queenstown - Milford Sound

Vi lämnar Queenstown och beger oss mot Fiordland Nationalpark. Vi åker genom ett vackert bergslandskap längs glaciärsjöar och vattenfall till Milford Sound. Där kliver vi ombord på fartyget som tar oss ut i fjorden. På sluttningarna växer tempererad regnskog, i ravinerna ligger glaciärerna från vintern kvar och på topparna är det fortfarande snö. Har vi tur kommer en delfinflock och slår följe med båten Efter båtturen åker vi vidare till Te Anau. Vi stannar längs vägen och gör vandringar. I bokskogen brukar kean titta nyfiket fram, det är den enda alpina papegojan.

Hotell: Distinction Luxmore Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Te Anau - Dunedin

Vi lämnar Te Anau och beger oss mot Dunedin. Landskapet som vi beskådar mellan Te Anau och Dunedin är typiskt för Nya Zeelands Sydö, frodig bokskog, öppna jordbruksmarker och vackra dalar. Dunedin grundades av skottar på 1800-talet och det är därför som staden påminner om Edinburgh. Än idag lever den skotska dialekten och traditioner kvar i staden. På kvällen gör vi en ölprovning och äter en trevlig middag på Speights Brewery Restaurant.

Hotell: Scenic Hotel Southern Cross
Måltider: Frukost, middag

Dunedin - Albatrosser

På morgonen åker vi på en stadsrundtur i Dunedin innan vi gör en båtutflykt från Wellers Rock ut till Taiaroa Head. Här finns ett överflöd av marint liv och med lite tur kan vi få se den väldiga kungsalbatrossen, som har ett vingspann på över tre meter. Här häckar många andra fågelarter som sjöfågel, pingviner och en mängd vadare. Vi följer även med på en guidad tur där vi får höra historien om kungsalbatrossen.

Hotell: Scenic Hotel Southern Cross
Måltider: Frukost, lunch

Dunedin - Rotorua

På förmiddagen flyger vi till Rotorua med ett byte på vägen. I Rotorua är den vulkaniska aktiviteten hög och det ryker och puttrar överallt. Det vilar en lätt lukt av svavel över hela staden. Rotorua är maorifolkets kulturcentrum. På kvällen besöker vi Te Puia Thermanl Valley där vi ser landes nationella ikon, den flygoförmögna Kiwifågeln. För bara några år resan fanns det flera miljoner kiwifåglar i landet men antalet är nu nere i runt 100 000 vilket gör att fågeln är starkt utrotningshotad. Medan vi promenerar i den planterade buskaget lär vi oss hur arbetet kring att skydda fågeln fungerar. Vi lär oss även om Maorifolkets konstverk och hantverk. Senare på kvällen upplever vi maorikulturen, lär oss mer om deras konstverk och hantverk samt bjuds på en dansuppvisning. Vi avnjuter även en traditionell hangimiddag här innan det blir dags att åka till vårt hotell.

Hotell: Novotel Rotorua Lakeside
Måltider: Frukost, middag

Rotorua - Lake Rotomahana

Vi åker till Waimangu Thermal Valley där Frying Pan Lake ligger. Detta är en av världens största heta källor. Vi går en promenad i området tillsammans med vår guide och njuter av naturen med små bubblande gejsrar. Vi åker därefter på en båttur på Lake Rotomahana och njuter av den storslagna naturen. Eftermiddagen är ledig för egna aktiviteter.

Hotell: Novotel Rotorua Lakeside
Måltider: Frukost

Auckland - Stadsrundtur

Vi åker tillbaka till Auckland, Nya Zeelands största stad och enligt många – den vackraste! Precis som i Sydney hittar vi även här en Harbour Bridge och ett Sky Tower. På eftermiddagen åker vi på en stadsrundtur. Vi tar oss till byn Parnell och Auckland Domain, som är en underbar park. Vi fortsätter till Queens Street och vidare till Bastion Point. Där får vi vackra vyer över staden och dess omgivning.

Hotell: Sky City Hotel Auckland
Måltider: Frukost

Auckland - Val- och delfinsafari

Förmiddagen är ledig för egna aktiviteter och på eftermiddagen går vi till hamnen och kliver på båten för att följa med på ett fantastiskt naturäventyr. Vi åker ut på Haurakigolfen som är en av de bästa platserna i världen att få möjligheten att se valar och delfiner på. Parken är oerhört artrikt, 25 av de 37 marina däggdjur som finns på södra halvklotet har skådats i dessa farvatten. Under dagen får vi utmärkt guidning av experterna ombord. På kvällen äter vi en trevlig middag tillsammans.

Hotell: Sky City Hotel Auckland
Måltider: Frukost, middag

Fiji

På morgonen startar vi vår resa mot flygplatsen för att sedan fortsätta mot Söderhavet och Fijis turkosblått vatten med finkorniga vita sandstränder, kokospalmer som prasslar lätt i den ljumma havsbrisen.

Hotell: Westin Fiji Resort & Spa
Måltider: Frukost

Örundtur

På förmiddag ger vi oss ut på en rundtur för att upptäcka ön. Många slås över hur lugna och vänliga alla människor är och vi blir ofta bemötta med ett leende. En tur runt öarna i Söderhavet behöver aldrig ta mer än 30 minuter.

Hotell: Westin Fiji Resort & Spa
Måltider: Frukost, lunch

Ledig dag i paradiset

Lediga dagar i Söderhavet.

Hotell: Westin Fiji Resort & Spa
Måltider: Frukost

Ledig dag i paradiset

Lediga dagar i Söderhavet.

Hotell: Westin Fiji Resort & Spa
Måltider: Frukost

Flyg till Auckland

Vi vaknar en sista morgon på Fiji innan det är dags att bege oss mot flygplatsen och åka tillbaka till Auckland.

Hotell: Sky City
Måltider: Frukost

Hemresa

Vi har en sista dag att uppleva Auckland på innan vi på kvällen kliver vi ombord på flyget som tar oss mot Singapore och sedan vidare hem igen.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Hemkomst

Vi landar i Skandinavien igen med många fina minnen i bagaget.

Utflykter

 • Helikopter över Queenstown

  Helikopter över Queenstown

  På denna natursköna flygning får vi en slående utsikt över sjön Wakatipu, från mynningen av Shotoverfloden till den populära skidanläggningen Coronet Peak. Njut av Nya Zeelands fantastiska landskap under 30 minuters flygning.

 • Helikoptertur över glaciärer

  Helikoptertur över glaciärer

  Följ med på en fantastisk upplevelse och flyg helikopter över de mäktiga glaciärerna. Vi ser de kända glaciärerna Franz Josef och Fox glacier från ovan och får en fantastisk vy över landskapet.

 • Jet Boat i Shotover Canyon

  Jet Boat i Shotover Canyon

  Följ med på ett hissnande äventyr genom den dramatiska flodbädden. Vi med på en spännande 25 minuter lång Jet boat-resa på Shotover floden. Båtförarna bjuder oss på kittlande 360 ° snurrar och tar oss med fart genom floden.

 • Lysmaskgrotta

  Lysmaskgrotta

  Vi åker på kvällen båt över Lake Te Anau till grottorna som har gett sjön och staden dess namn. De är bara tillgängliga med båt och omfattar ett grottsystem på 200 meter.

Hotell

 • Fiji – The Westin Denarau Island Resort & Spa

  Fiji – The Westin Denarau Island Resort & Spa

  Vi bor på huvudön Viti Levus västkust. Hotellet är beläget på stranden och med närheten till aktiviteter som minigolf, vattenland och restauranger.

 • Queenstown

  Queenstown

  I Queenstown andas vi in den friska alpluften. Vi bor mitt i Queenstowns naturliga skönhet med närheten till den vackra sjön. Lake Wakatipu omringas berg och ger oss en fantastisk utsikt över Sydalperna.

 • Singapore Park Regis

  Singapore Park Regis

  Ett mycket uppskattat hotell med utmärkt centralt läge. Några minuters promenad bort ligger Nationalmuseet, Singapore Art Museum och shoppingkvarteren. Det finns även gott om restauranger i närområdet.

 • Te Anau Distinction Luxmore

  Te Anau Distinction Luxmore

  Te Anau betyder grottan med virvlande vatten på maori och är numera den viktigaste orten i det södra Sjödistriktet. I närheten till shoppingcentret och till sjön med samma namn som staden gör att läget är perfekt.

 • Novotoel Christchurch Cathedral

  Novotoel Christchurch Cathedral

  Känn dig som hemma i den vackra stadens centrum. Här kan du njuta av utsikten över de södra Alperna i ditt ljusa rum och medan du njuter av maten på hotellets restaurang.

 • Scenic Hotel Franz Josef Glacier

  Scenic Hotel Franz Josef Glacier

  I hjärtat av byn finner du detta hotell. Nära till hands finns  många vandringsleder och andra utomhusaktiviteter. Du kan också njuta av de privata varma poolerna.

 • Holiday Inn Queenstown Frankton Road

  Holiday Inn Queenstown Frankton Road

  Beläget så att du kan utforska Queens Town eller stanna inne och skäm bort dig själv på detta fina spa. Njut av en bekväm vistelse.

 • Skycity Hotel Auckland

  Skycity Hotel Auckland

  Detta hotell är en plats där du kan uppleva äkta Kiwi-gästfrihet. Utforska sevärdheterna i pulserande Aukland eller skäm bort dig själv på hotellets spa.

 • Edgewater hotel

  Edgewater hotel

  Vackert belägen vid sjön och bergen kan du luta dig tillbaka och njuta av den underbara utsikten. Njut av maten på denna fantastiska restaurang.

 • Scenic Hotel Southern Cross

  Scenic Hotel Southern Cross

  Detta hotell ligger i hjärtat av Dunedin och har renoverats omfattande och erbjuder nu modern stil, utsökt kvalitet, bekvämlighet och exceptionell service.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-10-28
plane-landing Hemkomst
2021-11-18
calender Antal dagar
22 dagar
price-kr Del i dubbelrum
76 950 kr *
price-kr Enkelrum
96 950 kr *
plane-takeoff Avresa
2022-01-15
plane-landing Hemkomst
2022-02-05
calender Antal dagar
22 dagar
price-kr Del i dubbelrum
76 950 kr *
price-kr Enkelrum
96 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-10-28
plane-landing Hemkomst
2021-11-18
calender Antal dagar
22 dagar
price-kr Del i dubbelrum
76 950 kr
price-kr Enkelrum
96 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-01-15
plane-landing Hemkomst
2022-02-05
calender Antal dagar
22 dagar
price-kr Del i dubbelrum
76 950 kr
price-kr Enkelrum
96 950 kr

*Pris är preliminärt. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm**/Köpenhamn tur och retur Nya Zeeland/Fiji (Göteborg på förfrågan mot tillägg).
 • Rum på tre till fyrstjärniga hotell.
 • Måltider, transporter, flygresor, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande guide i Singapore och på Nya Zeeland
 • På vissa platser lokala specialistguider.
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Dricks till guider och chaufförer samt vi gemensamma måltider.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 3 000 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen ca 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Dryck till måltid.
 • Extra utflykter.
 • Visum till Nya Zeeland (ETA). Ansökan görs online innan avresa mot en kostnad på 12NZD.
 • Turistavgift för Nya Zeeland, betalas i samband med ansökan om ETA och kostar 32NZD.

**Tillägg:

 • Flyg från Stockholm på avgången i januari har ett flygtillägg på 1 990 kr extra per person
 • Flyg från Göteborg ca 2 000 kr per person

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 22 dagar är 890 kr per person.

Svenska medborgare behöver inte något visum till Fiji för vistelse under 30 dagar.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Liknande resor