Fantastiska Nya Zeeland

 • plane-takeoff
  • 2025-02-16
 • Längd: 17 dagar
 • price-icon Pris från: 79 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Fantastiska Nya Zeeland

Följ med på en underbar rundresa till Nya Zeeland där får vi uppleva det bästa av Nya Zeelands natur och kultur. Det storslagna landskapet växlar från subtropiskt på Nordön, till glaciärer, berg och fjordar på Sydön. I städerna ingår alltid en stadsrundtur. I Sydalperna spanar vi efter valar, delfiner och en mängd andra djur. Vi kryssar i Fjordlands magnifika landskap omringade av höga berg. Längs stupen mot fjorden växer suptropisk regnskog, på bergstopparna ligger snö kvar även på sommaren och flera vattenfall störtar ner i fjorden. De vackra vyerna kommer vi sent att glömma! Älskar du fåglar är Nya Zeeland det perfekta resmålet. Här häckar kungsalbatrosser, pingviner och kea som är den enda alppapegojan i världen. Med tåg korsar vi Sydöns dramatiska landskap och fortsätter fram till de kända glaciärerna. Under vår rundresa bekantar vi oss också med maoriernas fascinerande kultur. Det finns möjlighet att förlänga resan till Fiji i Söderhavet. På utresan stannar vi en dag i Singapore där vi gör en stadsrundtur. Vi flyger med Singapore Airlines som har den snabbaste och bekvämaste förbindelsen till Nya Zeeland.

Vi kan även skräddarsy din rundresa till Nya Zeeland. Kontakta vår Nya Zeeland-specialist!

Se alla våra rundresor till Australien och Nya Zeeland » 

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Nya Zeeland

Äntligen är det dags att börja vår resa mot Nya Zeeland. Vi lämnar Skandinavien på förmiddagen och reser österut med Singapore Airlines.

Singapore - Stadsrundtur

Storstadsmetropolen Singapore är resan första stopp och vi beger oss direkt ut för att upptäcka staden. Vi börjar med en promenad i den vackra Orkidéparken i Botaniska trädgården. Därefter fortsätter stadsrundturen med buss. Historiska platser blandas med det moderna Singapore. Vi avslutar stadsrundturen med en välkomstlunch där vi får lära känna varandra. Eftermiddagen är ledig för egna upptäckter. Kanske lockar en Singapore Sling på anrika kolonialhotellet Raffles?

Hotell: Park Regis Singapore
Måltider: Lunch

Singapore - Christchurch

Dagen är ledig för egna strövtåg i Singapore.

På eftermiddagen beger vi oss mot flygplatsen för att fortsätta vår resa till Nya Zeeland.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Christchurch

Vi landar i Christchurch på förmiddagen och gör en kort stadsrundtur med buss för orientera oss. Det är lätt att tro att vi befinner oss i England. Den engelska arkitekturen och traditionerna lever fortfarande kvar sedan nybyggarna kom hit på mitten av 1800-talet. Staden är även känd som ”trädgårdsstaden”. Christchurchs botaniska trädgård är en underbar plats att besöka.

Extra utflykt: Christchurch Tramcar Restaurant

Hotell: Novotel Christchurch Cathedral Square
Måltider: –

Tranzalpintåg

Vår rundresa i Nya Zeeland fortsätter med tåg. I Christchurch stiger vi på Tranzalpintåget som under fem timmar oss tar oss rakt över sydön. Utanför tågets panoramafönster passerar de södra alpernas dramatiska landskapet med karga bergsklippor, djupa raviner och spegelblanka sjöar förbi. Ombord på tåget finns en trevlig cafeteria och en av vagnarna har öppna fönster för bästa möjliga upplevelse. När vi kommer fram till Greymouth äter vi en gemensam lunch innan vi åker vidare till byn Franz Josef. Byn är belägen vid glaciären med samma namn.

Hotell: Scenic Hotel Franz Josef
Måltider: Frukost, lunch

Flodsafari - Queenstown

Efter frukost åker vi vidare och passerar den kända glaciären, Fox Glacier. Resan går vidare längs kristallblå glaciärsjöar i ett vackert alplandskap. I Haast gör vi en avstickare och upptäcker mer av världsarvsområdet med jetboats. Vår båtförare delar med sig av sin kunskap om glaciärdalen och den tempererade regnskog som trivs här. Vi äter lunch innan vi reser vidare. På sen eftermiddagen anländer vi till alpstaden Queenstown, Nya Zeeelands äventyrsstad. Staden är vackert belägen intill sjön Lake Wakatipu och omringas av höga berg.

Hotell: Novotel Queenstown Lakeside
Måltider: Frukost, lunch

Arrowtown

Idag utforskar vi Queenstown och dess omgivningar. Vi besöker den gamla guldgrävarstaden Arrowtown där lycksökare under kärva förhållanden vaskade guld på 1860-talet. Huvudgatan har inte ändrats sedan dess. En ny nisch bland farmarna här är vinodling. På vingården, där vi äter en välsmakande lunch, lär vi oss hemligheten bakom de prisbelönta vinerna framställda i dalgångarna mellan snöklädda berg.

Extra utflykt: Middag på Bob’s Peak

Hotell: Novotel Queenstown Lakeside
Måltider: Frukost, lunch

Queenstown

Vi har dagen fri för egna aktiviteter. Kanske vill du snöra på dig vandringsskorna och uppleva någon av de många promenad- och vandringlederna i området? Kanske lockar shopping eller mat- och vin upplevelser? Valet är ditt.

Extra utflykt: Besök på fårfarm

Hotell: Novotel Queenstown Lakeside
Måltider: Frukost

Queenstown - Milford Sound

Vi lämnar Queenstown och beger oss mot Fiordland Nationalpark. Vi åker genom ett vackert bergslandskap längs glaciärsjöar och vattenfall till Milford Sound. Där kliver vi ombord på fartyget som tar oss ut i fjorden. På sluttningarna växer tempererad regnskog, i ravinerna vilar glaciärer och på topparna är det fortfarande snö. Har vi tur kommer en delfinflock och slår följe med båten. Vi äter en picknick lunch under kryssningen. Efter båtturen åker vi vidare till Te Anau. Vi stannar längs vägen för korta promenader. I bokskogen brukar Kean titta nyfiket fram, det är den enda alpina papegojan i världen.

Extra utflykt: Lysmaskgrotta

Hotell: Distinction Luxmore Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Te Anau - Dunedin

Vi lämnar Te Anau och beger oss mot Dunedin. Landskapet som vi beskådar mellan Te Anau och Dunedin är typiskt för Nya Zeelands Sydö, frodig bokskog, öppna jordbruksmarker och vackra dalar. Dunedin grundades av skottar på 1800-talet och det är därför som staden påminner om Edinburgh. Än idag lever den skotska dialekten och traditioner kvar i staden. På kvällen går vi på ölprovning och äter en trevlig middag på Speight’s Ale House Restaurant.

Hotell: Scenic Hotel Southern Cross
Måltider: Frukost, middag

Dunedin - Albatrosser

Idag beger vi oss ut på Otagohalvön. Den natursköna kustvägen tar till Royal Albatross Center är vi får höra historien om kungsalbatrossen. Vi gör en båtutflykt ut till Taiaroa Head. Här finns ett överflöd av marint liv och med lite tur kan vi få se den väldiga kungsalbatrossen. I området häckar många fågelarter som sjöfågel, pingviner och en mängd vadare. Dagen bjuder också på en trevlig lunch på Nya Zeeland enda slott, ljuvliga Larnach Castle, samt en stadsrundtur i Dunedin.

Hotell: Scenic Hotel Southern Cross
Måltider: Frukost, lunch

Dunedin - Rotorua

Idag lämnar vi sydön och reser mot Rotorua. Här är den vulkaniska aktiviteten hög och det ryker och puttrar överallt. Det vilar en lätt lukt av svavel över hela staden. Vi har eftermiddagen fri för egna upptäckter.

Extra utflykt: Wai Ariki Hot Springs & Spa

Hotell: Novotel Rotorua Lakeside
Måltider: Frukost, middag

Rotorua - Lake Rotomahana

Idag besöker vi Waimangu Thermal Valley där Frying Pan Lake ligger. Detta är en av världens största heta källor. Vi går en promenad i området och åker därefter på en båttur Lake Rotomahana. På eftermiddagen besöker vi Te Puia Thermal Valley där vi får se Nya Zeelands nationella ikon, den flygoförmögna Kiwifågeln. För bara några år sedan fanns det flera miljoner kiwifåglar i landet men antalet är nu nere i runt 100 000, vilket gör att fågeln är starkt utrotningshotad. Vi lär oss hur arbetet kring att skydda fågeln fungerar. Senare på kvällen upplever vi maorikulturen, lär oss mer om deras konstverk och hantverk, samt bjuds på en dansuppvisning. Vi avnjuter även en traditionell Hāngi-middag.

Hotell: Novotel Rotorua Lakeside
Måltider: Frukost, middag

Auckland - Stadsrundtur

Idag har det blivit dags att resa vidare mot Auckland, Nya Zeelands största stad och enligt många  – den vackraste! Vi åker på stadsrundtur och besöker bland annat byn Parnell och Auckland Domain. Vi åker också till Bastion Point, där vi får en vacker vy över staden och dess omgivning. Precis som i Sydney hittar vi även här en Harbour Bridge och ett Sky Tower.

Hotell: Sky City Hotel Auckland
Måltider: Frukost

Auckland

Ledig dag för egna aktiviteter.
På kvällen summerar vi vår rundresa i Nya Zeeland och träffas för en avslutningsmiddag.

Extra utflykt: Delfin & valsafari.

Hotell: Sky City Hotel Auckland
Måltider: Frukost, middag

Hemresa

Morgonen är fri för egna aktiviteter. På eftermiddagen går flyget mot Singapore och vidare till Skandinavien.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Hemkomst

Vi landar i Skandinavien med många fina minnen i bagaget från vår underbara rundresa i Nya Zeeland.

Utflykter

 • Lysmaskgrotta

  Lysmaskgrotta

  Vi åker på kvällen båt över Lake Te Anau till grottorna som har gett sjön och staden dess namn. De är bara tillgängliga med båt och omfattar ett grottsystem på 200 meter.

 • Middag på Bob´s peak

  Middag på Bob´s peak

  Den vackraste utsikten över Queenstown, Lake Wakatipu och bergskedjan Remarkables i bakgrunden får vi när vi tar södra halvklotets brantaste linbana upp till Bob’s Peak. Vi äter middag med bästa utsikten vid panoramafönstren.

 • Val- & delfinsafari i Auckland

  Val- & delfinsafari i Auckland

  Vi åker ut på Haurakigolfen som är en av de bästa platserna i världen att se valar och delfiner på. Parken är oerhört artrikt, 25 av de 37 marina däggdjur som finns på södra halvklotet har skådats i dessa farvatten.

Hotell

 • Singapore

  Singapore

  Ett mycket uppskattat hotell med utmärkt centralt läge. Några minuters promenad bort ligger Nationalmuseet, Singapore Art Museum och shoppingkvarteren. Det finns även gott om restauranger i närområdet.

 • Scenic Hotel Franz Josef Glacier

  Scenic Hotel Franz Josef Glacier

  Hotellet ligger i hjärtat av byn Franz Josef och har närhet till glaciären med samma namn. Passa på att utforska omgivningen ute i vandringslederna. Bo bekvämt i någon av de 130 rummen och koppla av på hotellets restaurang och bar.

 • Te Anau Distinction Luxmore

  Te Anau Distinction Luxmore

  Från Te Anau Distinction Luxmore har du gångavstånd till fascinerande Te Anau-sjön, och närhet till Fiordland nationalpark. Du finner även shoppingcentret samt andra attraktioner i närheten, vilket bidrar till en bekväm vistelse.      

 • Skycity Hotel Auckland

  Skycity Hotel Auckland

  Detta hotell är en plats där du får uppleva äkta Kiwi-gästfrihet och Aucklands pulserande storstadskänsla. Beläget alldeles intill ikoniska Sky Tower finner du även flertal restauranger och barer, och hotellet själv erbjuder spa och andra faciliteter.

 • Scenic Hotel Southern Cross

  Scenic Hotel Southern Cross

  Detta hotell ligger i hjärtat av Dunedin och erbjuder närhet till shopping och matupplevelser nära till hands. Denna byggnad med anor från 1883 är ett landmärke som nu förenar Dunedins distinkta charm med modern komfort.        

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-16
plane-landing Hemkomst
2025-03-04
calender Antal dagar
17 dagar
price-kr Del i dubbelrum
79 950 kr
price-kr Enkelrum
98 450 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-16
plane-landing Hemkomst
2025-03-04
calender Antal dagar
17 dagar
price-kr Del i dubbelrum
79 950 kr
price-kr Enkelrum
98 450 kr

I priset ingår:

 • Flyg från Köpenhamn- Nya Zeeland tur och retur.
 • Inrikesflyg på Nya Zeeland.
 • Rum på tre-fyrstjärniga hotell.
 • Måltider, transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande professionell guide.
 • På vissa platser lokala specialistguider.
 • Bagageservice (där servicen erbjuds).
 • Dricks till bärare, chaufförer, lokala guider samt vid gemensamma måltider.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, ca 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Anslutningsflyg från Stockholm 2 750 kr per person.
 • Anslutningsflyg från Göteborg 2 890 kr per person.
 • Extra utflykter.
 • Visum till Nya Zeeland (NZeTA). Ansökan görs online innan avresa mot en kostnad på 23 NZD
 • Turistavgift för Nya Zeeland, betalas i samband med ansökan om NZeTA och kostar 35 NZD

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 17 dagar är 850 kr per person.

För svenska medborgare krävs visum till Nya Zeeland.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar rundresan – Fantastiska Nya Zeeland.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor