• plane-takeoff
  • 2022-10-25
 • Längd: 15 dagar
 • price-icon Pris från: 89 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Papua Nya Guinea

På våra resor till Papua Nya Guinea får ni uppleva djup djungel och kulturella traditioner som är helt unika för vår jord. Vi bekantar oss med hulifolket som är kända för sina dekorerade peruker. Sepikfolket är känt för sitt vackra hantverk. I den avlägsna höglandsdjungeln spanar vi efter den exotiska paradisfågeln. Vi flyger med privata plan in i den täta djungeln. Befolkningen i dessa otillgängliga områden får sällan besök utifrån. Jan Hasselberg, som blir vår guide på resan, har nära kontakt med befolkningen. Vi blir därför kungligt välkomnade och generöst invigda i deras traditioner med mystiska ritualer och danser. Hans bok om Papua Nya Guinea handlar om Tufi. Där får vi genuina möten med de papuaner som har kommit honom nära.

Thabela Travels resor till Papua Nya Guinea har max 18 deltagare och brukar bli fullbokade tidigt. Resan går även att boka skräddarsydd med valfritt avresedatum.

Thabela Travel har Papua Nya Guinea vecka på Facebook med inlägg varje dag 24-30 maj. Följ oss på Facebook för att få inläggen i ditt flöde »

Avresa mot Singapore

Avresa från Skandinavien mitt på dagen. Vi flyger med bekväma Singapore Airlines som har den snabbaste förbindelsen mellan Skandinavien och Singapore.

Stadsrundtur i Singapore

Ankomst till Singapore på morgonen där vi direkt åker på en stadsrundtur. Vi besöker ett hinduiskt tempel, China Town och Little India. Britterna tilldelade folkgrupperna olika stadsdelar. I botaniska trädgården ser vi en vacker orkidépark. Efter stadsrundturen finns det möjlighet att besöka det anrika kolonialhotellet Raffles. Eftermiddagen är ledig för egna upptäckter.

Hotell: Park Regis Singapore
Måltider: Lunch

Singapore – Papua Nya Guinea

Dagen är ledig för egna aktiviteter. Vi bor inom gångavstånd till Clarke Quay, där finns det gott om affärer och många trevliga uteserveringar vid floden. På kvällen flyger vi vidare mot Port Moresby och Papua Nya Guinea.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Flyg till Tari

Vi landar i huvudstaden Port Moresby tidigt på morgonen och därifrån flyger vi direkt vidare till Tari. Hulifolket, som bor i detta område, är det största och mest färgrika och ikoniska folkslaget i Papua Nya Guinea. De har blivit kända för sina peruker med mänskligt hår prydda med färgglada blommor och fjädrar. När vi väl har landat blir det transfer till Ambua Lodge, som är inbäddat på kanten av den grönskande gröna regnskogen som blickar ut över det lugna Tari Valley nedanför. Spendera eftermiddagen med att njuta av Ambuas slingrande skogsstigar som du följer längs den grönskande regnskogen förbi vackra vattenfall och över traditionella broar. Under promenaden i detta paradis har du chans att hitta upp till 13 exotiska fågelarter  tillsammans med ett brett utbud av färgglada blommor, exotiska växter och insekter.

Hotell: Ambua Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Besök i perukskola hos Hulifolket

En dag fylld av besök hos hulifolket i byar och på landsbygden som är berömda för sina färgglada och unika traditioner. Hulimännen stoltserar med sina vackra huvudbonader så kallade Bilas som är omsorgsfullt konstruerade av mänskligt hår som de har dekorerat med blommor, mossa och fågelfjädrar. Deras bilas kombinerat med deras unika dans och sång är avsett för att både hänföra åskådarna, samt för att skrämma fienden. Vi besöker männens perukskola. Unga män odlar här sina peruker i kombination med en utbildning. Detta  kompletteras med en begränsad kost, tabuer och speciell magi. Håret spolas regelbundet med rituellt vatten och det tar 18 månader tills det har uppnått önskad längd och klipps av för att användas som peruk. Vi tar vidare en promenad genom de lokala byarna för att uppleva hur hulifolket stolt har bevarat sin tro och tradition från förfäderna.

Hotell: Ambua Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Singsing med Hulifolket

Hulifolket är känt för sina stamkrig där horder av skrikande, bågförsedda krigare slogs i månader mot sina fiender. Men de primadonneliknande krigarna slutade direkt om det började regna, för att inte förstöra sina vackra kroppsmålningar och hårdekorationer. Stamkrigen handlar främst om landområden, grisar och kvinnor. Prioriteringen är i nämnd ordning. Grisar är viktiga i hulifolkets kultur eftersom de används i matlagningen men även som brudpris, böter och som rituella gåvor. Vi får även uppleva en singsing som är ett traditionellt möte med dans och sång. Enligt tradition besöker deltagarna innan en ansiktsmålare för att utsmyckas och de bär sin vackraste peruk och klädsel.

Hotell: Ambua Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Flyg till Karawari

Vi flyger vidare med vårt chartrade plan från Taridalen över orörd regnskog och berg till Karawari. Detta är ett av landets mest otillgängliga och orörda område. Det finns inga vägar hit, så vi måste chartra ett eget flygplan för vår grupp. Inom området tar man sig fram med kanot. Här bor Sepikfolket helt isolerade och deras kultur är genuint bevarad. Sepik uttrycker sin kultur och andetro genom sina handgjorda vackra hantverk. Sepikfloden är som ett galleri av konst där varje by har unika traditioner och skapar eget hantverk. Sepikfolket visar krokodilernas och flodgudarnas andar stor vördnad vilket återspeglas i deras konst och andehus. Masker, trummor, korgar och skulpturer integreras med deras dagliga liv och animistiska övertygelser. Vi besöker en by där vi ser hur befolkningen arbetar och kanske vill ni köpa något konstverk för att ta med hem.

Hotell: Karawari Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Flodtur Sepik River

Sepikfolket lever tätt intill floden vilket är deras nav. Männen paddlar mellan byarna i sina smala kanoter som ofta är fulla med föremål för handelsutbyte. Kvinnorna fiskar och lagar sago, som är deras traditionella maträtt. Barnen leker glatt i lianerna intill floden. De traditionella byar som vi besöker längs floden ger oss en fin inblick i Sepikfolkets liv. Vi tar oss med båt in till den djupa djungeln, ett av landets mest otillgängliga och orörda områden. Vi spanar efter fågelliv längs floderna och de närliggande sjöarna.

Hotell: Karawari Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Flyg till Mt Hagen

Vi flyger vidare till Mount Hagen som är affärshjärtat på Papua Nya Guinea och är tillhåll för ett antal viktiga branscher som te, kaffe, gruvdrift och transport. Det är en stad där sten möter stål och där tradition och historia kombineras med en modernare livsstil. Vi kommer här att möta Melpa-folkets traditioner och levnadssätt. Efter lunch följer vi med på en naturvandring i den orörda regnskogen som är hem åt många orkidéarter. Här har över 180 arter av fåglar lokaliserats och av dessa är ca 10 tillhörande den berömda paradisfågeln. Logen har nära till långa vandringsleder vilket ger oss gott om möjligheter att utforska den unika ekologin i området.

Hotell: Rondon Ridge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Besök hos melpafolket med mudmen

En heldag som spenderas med att utforska Hagen området och Waghi Valley som kännetecknas av Melpa folkets unika kultur och traditioner. Vi besöker bland annat Polga village där vi får se ”mudmen” presentera en kuslig dans samtidigt som de är insmorda i lera och med stora masker över huvudet.

Hotell: Rondon Ridge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Flyg till Tufi

Transfer till Mount Hagens flygplats för flyg till Port Moresby och sedan vidare till den lilla byn Tufi belägen vid spetsen av en halvö. Här börjar Söderhavet med sina vita stränder, kokospalmer och korallrev. Korallreven på Papua Nya Guinea har världens rikaste marina miljö och klaraste vatten. Här är vår ciceron Jan Hasselberg nästan som hemma efter många och långa vistelser. Han har även skrivit en bok om området. Vi välkomnas av vår cicerons vänner på resortets vackra terrass. Vid Tufis kaj kan man både bada och snorkla, eller paddla en runda med resortets kanoter eller kajaker.

Hotell: Tufi Resort
Måltider: Frukost, middag

Tufi med härliga stränder

Denna dag ges möjlighet att snorkla eller dyka i ett av de fantastiska reven i närheten av Tufi. Korallreven på Papua Nya Guinea har världens rikaste marina miljö och klaraste vatten. Annars tillbringas förmiddagen under palmerna på en underbar strand, och i byn bakom. Vi får en demonstration av hur man bygger en kanot och får även prova på att paddla. Både kanoter och hus görs fortfarande på samma sätt som för hundra år sedan. Lunchen serveras på stranden. På eftermiddagen besöker vi en by med vacker utsikt över fjordarna. Här får vi en introduktion till Tufis unika landskapsformation och historia, med både stamkrig och världskrigsepisoder, och får se hur dom stora, färggranna Birdwing-fjärlarna utvecklas.

Hotell: Tufi Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Tufi med besök i byar

Efter frukost åker vi idag båt ut från Tufi på det vidsträckta havet omringat av höga berg. Vi färdas till några av byarna vid de karakteristiska fjordarna. Byborna möter oss med dansande, och demonstrerar så sina loka traditioner, bland annat hur de monterar de fantastiska huvudbonaderna och hur de särpräglade ansiktstatueringarna görs. Vi serveras lunch med lokal cuisine i en av byarna, och så får vi se hur den traditionella maten tillagas. Ett dopp vid en palmklädd strand är det också alltid möjlighet för.

Hotell: Tufi Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Stadsrundtur i Port Morsby

Vår vistelse på Tufi närmar sig sitt slut och på morgonen flyger vi till Port Moresby. Vi inleder besöket med en tur till den botaniska trädgården där vi ser landets största samling av orkidéer och andra växter. Här finns också trädkängurur, reptiler och paradisfåglar. Vi fortsätter sedan att utforska Port Moresby genom en stadsrundtur. Huvudstaden ger oss en sammanfattande inblick i landets historia.

Hotell: Airways Hotel
Måltider: Frukost, middag

Flyg till Singapore

Strax efter lunch kliver vi ombord på flyget som tar oss tillbaka till Singapore och vidare hem igen. För den som vill stanna ytterligare en eller ett par dagar i Singapore eller fortsätta till Borneo så finns det möjlighet till att göra det mot ett tillägg. Kontakta oss för mer information och prisuppgifter.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Hemkomst

Vi anländer till Skandinavien på morgonen med många fantastiska minnen i bagaget.

Måltider: Frukost

Hotell

 • Karawari Lodge

  Karawari Lodge

  Utsikt över Karawari River och låglandsregnskog så långt ögat kan nå. Byggd som ett andeshus och gäster bor i hyddor av vacker lokal arkitektur. Här finns 229 fågelarter varav flera paradisfåglar.

 • Ambua Lodge

  Ambua Lodge

  Prisbelönt ecolodge med magnifik utsikt över Taridalen. Fågelälskares paradis och hem för 13 arter av paradisfåglar. Bakom lodgen finns höglandsregnskog som erbjuder underbara djungelpromenader.

 • Randon Ridge

  Randon Ridge

  Denna lodge ligger på en höjd av 2 300 m ö h och erbjuder magnifik utsikt över Kumborbergen. I regnskogen runt boendet finns vandringsleder som ger gott om möjligheter att utforska det unika ekosystemet i området.

 • Tufi Resort

  Tufi Resort

  Tufi Resort är en boutiquelodge belägen på en vulkanklippa med vacker utsikt över fjorden. En anledning till varför många gäster väljer att bo på Tufi Resort är de fantastiska korallrev som finns i området.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-10-25
plane-landing Hemkomst
2022-11-08
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
89 950 kr *
price-kr Enkelrum
95 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-10-25
plane-landing Hemkomst
2022-11-08
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
89 950 kr
price-kr Enkelrum
95 950 kr

* Prelimärt pris, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm-Singapore-Port Moresby tur och retur (Göteborg och Köpenhamn mot tillägg)
 • Inrikesflyg inom Papua Nya Guinea
 • Rum på tre till fyrstjärniga hotell samt lodger
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande professionell reseledning och lokala specialistguider
 • Informationspaket med faktahäfte
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokalguider och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa

Tillägg:

 • Avresa från Göteborg 1 500 – 2 500 kr
 • Avresa från Köpenhamn  750 kr (direktflyg)
 • Uppgradering Premium Economy Skandinavien – Singapore tur och retur 7 950 kr per person (begränsat antal platser). Läs mer här

Visum ordnas vid ankomst på flygplatsen i Port Moresby. Detta visum är gratis och giltigt för 60 dagars vistelse i Papua Nya Guinea.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 16 dagar är 675 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Borneo

Borneo

Den fantastiska regnskogen härbärgerar många spännande djurarter, varav flera är utrotningshotade. De charmiga orangutangerna, de spektakulära näsaporna och det enorma fågellivet blir några av våra möten under resan. För att upptäcka så mycket djurliv som möjligt beger vi oss in i...

Borneo

Den fantastiska regnskogen härbärgerar många spännande djurarter, varav flera är utrotningshotade. De charmiga orangutangerna, de spektakulära näsaporna och det enorma fågellivet blir några av våra möten under resan. För att upptäcka så mycket djurliv som möjligt beger vi oss in i nationalparker, ut på floder och högt upp i träden. På södra Borneo möter vi ibanfolket som visar oss hur man jagar med blåsrör och pilar, och vi får se deras traditionella långhus. Läs mer om resan här.

Singapore

Singapore

Dela upp hemresan genom att förlänga resan med två nätter i Singapore. Singapore är en unik stad med starka kontraster mellan skyskrapor och vajande palmer. Det finns otroligt mycket att upptäcka i Sydostasiens minsta land. Singapore är en modern och välorganiserad storstad i Asien. Här...

Singapore

Dela upp hemresan genom att förlänga resan med två nätter i Singapore. Singapore är en unik stad med starka kontraster mellan skyskrapor och vajande palmer. Det finns otroligt mycket att upptäcka i Sydostasiens minsta land. Singapore är en modern och välorganiserad storstad i Asien. Här finns gott om restauranger, barer och självklart shopping i världsklass!

 • Ankomst till Singapore

  Ankomst till Singapore

  Vi ankommer till Singapore på eftermiddagen eller kvällen.

 • Gardens By The Bay

  Gardens By The Bay

  Ledig dag i Singapore. Vi rekommenderar ett besök till Gardens By The Bay. Besök trädgården Flower Dome som är en av väldens största inglasade växthus. Här ser ni vacker vårblomning med växter från världens alla hörn. Besök gärna Cloud Forest där man hittar ett av världens högsta inomhusvattenfall. Passa även på att besöka den kända byggnaden Marina Bay Sands. Man får en fantastisk 360 graders utsikt över hela staden och hamnen 57 våningar över marken.

 • Ledig dag i Singapore

  Ledig dag i Singapore

  Dagen är ledig för egna aktiviteter. Vi bor inom gångavstånd till Clarke Quay, där det finns gott om affärer och många trevliga uteserveringar vid floden.

   

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
2 350 kr
price-kr Enkelrum
3 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
2 350 kr
price-kr Enkelrum
3 950 kr
I priset ingår:
 • Två nätter på Park Regis Singapore**** inklusive frukost.
 • Transfer från flygplatsen till hotellet och tillbaka till flygplatsen.
 • Weekendpris med ankomst fre-sön.

I priset ingår ej:

 • Måndag-torsdag tillägg del i dbl 400 kr, enk 800 kr.
 • Transfer nattid (kl 22-07) tillägg 225 kr per väg.
 • Dricks till bärare, chaufförer och guider
 • Utflykter
Priset kan påverkas av platstillgång på flyg. Pris för ändring av returdatum ingår ej.
Minimum två resenärer. Minimum två resenärer.

Liknande resor