• plane-takeoff
  • 2020-10-24
 • Längd: 15 dagar
 • price-icon Pris från: 81 800 kr
 • compas-iconSvensk guide

Papua Nya Guinea

På våra resor till Papua Nya Guinea möter vi människor som sällan får besök utifrån. Landet har enbart ett fåtal farbara vägar. Vi flyger därför med privata plan in i den täta djungeln för att nå de otillgängliga områdena. På Papua Nya Guinea är både den djupa djungeln och de kulturella traditionerna helt unika för vår jord. Här lever vissa folkslag fortfarande som på sten­åldern. Vi bekantar oss med hulifolket som är kända för sina vackert dekorerade peruker. I den avlägsna höglandsdjungeln spanar vi efter den exotiska paradisfågeln. Jan Hasselberg kommer att vara vår ciceron. Tack vare Jan, som känner befolkningen, blir vi kungligt välkomnade och generöst invigda i deras traditioner med mystiska ritualer och danser. Hans bok om Papua Nya Guinea handlar om Tufi och där får vi träffa de papuaner som har kommit honom nära.

Är något område som ingår i denna resa drabbad av Coronaepidemin vid din avresa så planeras antingen programmet om till Coronafritt område eller så får du avboka med full återbetalning, enligt våra resevillkor här.

Thabela Travels resor till Papua Nya Guinea har max 18 deltagare och brukar bli fullbokade tidigt.

Välkommen på bildvisning om våra rundresor till Papua Nya Guinea! »

Avresa mot Singapore

Avresa från Skandinavien mitt på dagen. Vi flyger med välkända Singapore Airlines direkt från Skandinavien till Singapore. Singapore Airlines har den snabbaste förbindelsen mellan Stockholm och Singapore. De flyger även direkt från Köpenhamn till Singapore.

Ankomst till Singapore

Ankomst till Singapore på morgonen där vi direkt åker på en stadsrundtur. Vi besöker ett hinduiskt tempel, China Town och Little India. Britterna tilldelade folkgrupperna olika stadsdelar. I botaniska trädgården ser vi en vacker orkidépark. Efter stadsrundturen finns det möjlighet att besöka det anrika kolonialhotellet Raffles. Eftermiddagen är ledig för egna upptäckter.

Hotell: Grand Park City Hall
Måltider: Lunch

Stadsrundtur Singapore – Papua Nya Guinea

Dagen är ledig för egna aktiviteter. Vi bor inom gångavstånd till Clarke Quay, där finns det gott om affärer och många trevliga uteserveringar vid floden. På kvällen flyger vi vidare mot Port Moresby och Papua Nya Guinea.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Flyg till Mount Hagen

Vi landar i huvudstaden Port Moresby tidigt på morgonen. Vi åker direkt vidare till Mt Hagen. Denna plats lovar oss evigt vårväder och magnifika utsikter över bland annat Hagen Range, Mount Giluwe och Wahgi Valley.

Hotell: Rondon Ridge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Mount Hagen - naturpromenad

Mount Hagen City är affärshjärtan på Papua Nya Guinea och stöder ett antal viktiga branscher som te, kaffe, gruvdrift och transport. Det är en stad där sten möter stål och där tradition och historia kombineras med en modernare livsstil. Vi följer med på historien genom Melpa-folkets traditioner och levnadssätt. Efter lunch följer vi med på en naturvandring i den orörda regnskogen som ger hem till många orkidéarter. Här har över 180 arter av fåglar lokaliserats och av dessa är ca 10 den berömda paradisfågeln. Logen har timmar med vandringsleder vilket ger oss gott om möjligheter att utforska den unika ekologin i detta område.

Hotell: Rondon Ridge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Mt Hagen - besök hos Hulifolket

Denna dag kommer vi att besöka olika byar. Vi besöker bland annat Polga village där vi får de ”mudmen” presentera en kuslig dans samtidigt som de är insmorda i lera och med stora masker över huvudet. Vi kommer även att besöka Huli Village i Mount Hagen. Här ser vi hur Huli folket växer sina peruker, hur de målar ansikten och de kommer att uppträda för oss. Hulifolket är känt för sina stamkrig där horder av skrikande, bågförsedda krigare slogs i månader mot sina fiender. Men de primadonnelikande krigarna slutade direkt om det började regna, för att inte förstöra sina vackra kroppsmålningar och hårdekorationer.

Hotell: Rondon Ridge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Flyg till Karawari

Med flyg tar vi oss till Karawari i Arambak Country, ett av landets mest otillgängliga och orörda område. Här finns inga vägar eller affärer. Den enda vägen in till området är med lodgernas privata flygplan. Här bor Sepikbefolkning helt isolerade. Sepik uttrycker sin kultur och övertygelse genom sina handgjorda konstverk. Här kliver vi ombord fartyget Sepik Spirit som kommer att vara vårt hem under tre nätter.

Hotell: Sepik Spirit
Måltider: Frukost, lunch, middag

Sepik River

Efter frukost åker vi mot den avlägsna ”Black Water Lakes” som står i kontrast mot flodens skogsbevuxna banker. Vi äter vår lunch vid sjön innan vi besöker byar vars innevånare är duktiga skulptörer. Vi ser hur befolkningen arbetar och vi ges möjlighet att köpa fint handgjorda konstverk i form av masker, trummor, korgar med mera.

Hotell: Sepik Spirit
Måltider: Frukost, lunch, middag

Sepik River

Vi åker längs de djungelfransiga vattenvägarna. Vi spanar efter fågelliv längs floderna och de närliggande sjöarna. Vi besöker traditionella byar längs med vägen och ger oss en inblick i deras liv.

Hotell: Sepik Spirit
Måltider: Frukost, lunch, middag

Port Moresby

Vi lämnar fartyget och beger oss tillbaka mot huvudstaden. Med flyg tar vi oss via Mt Hagen tillbaka till Port Moresby där vi checkar in på vårt hotell. Eftermiddagen är ledig för avkoppling på hotellet.

Hotell: Port Moresby
Måltider: Frukost

Port Moresby flyg till Tufi

Vi startar dagen med en tur till den botaniska trädgården där vi ser landets tätaste samling av orkidéer och andra växter. Här finns också trädkängurur, reptiler och paradisfåglar. Vi fortsätter sedan att utforska Port Moresby genom en stadsrundtur. Huvudstaden ger oss en inblick i landets historia. Med flyg tar vi oss rakt över landet till den lilla byn Tufi belägen vid spetsen av en halvö. Här börjar Söderhavet med sina vita stränder, kokospalmer och korallrev, och här är vår ciceron nästan som hemma efter många och långa vistelser. Vi välkomnas av vår cicerons vänner på resortens berömda terrass. Vid Tufis kaj kan man både bada och snorkla, eller paddla en runda med resortens kanoter och kajaker.

Hotell: Tufi Resort
Måltider: Frukost, middag

Tufi

Denna dagen ges möjlighet att snorkla eller dyka i ett av de fantastiska reven i närheten av Tufi. Korallreven på Papua Nya Guinea har världens rikaste marina miljö och klaraste vatten. Annars tillbringas förmiddagen under palmerna på en underbar strand, och i byn bakom. Vi får en demonstration av hur man bygger en kanot och får även prova på att paddla. Både kanoter och hus görs fortfarande på samma sätt som för hundra år sedan. Lunchen serveras på stranden. På eftermiddagen besöker vi en by med vacker utsikt över fjordarna. Här får vi en introduktion till Tufis unika landskapsformation och historia, med både stamkrig och världskrigsepisoder, och får se hur dom stora, färggranna Birdwing-fjärlarna utvecklas.

Hotell: Tufi Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Tufi

Efter frukost åker vi idag båt ut från Tufi på det vidsträckta havet omringat av höga berg. Vi färdas till några av byarna vid de karakteristiska fjordarna. Byborna möter oss med dansande, och demonstrerar så sina loka traditioner, bl.a. hur de monterar de fantastiska huvudbonaderna och hur de särpräglade ansiktstatueringarna görs. Vi serveras lunch med lokal cuisine i en av byarna, och så får vi se hur den traditionella maten tillagas. Ett dopp vid en palmklädd strand är det också alltid möjlighet för.

Hotell: Tufi Resort
Måltider: Frukost, lunch, middag

Hemresa

Vår vistelse på Tufi närmar sig sitt slut på morgonen flyger vi till Port Moresby för att sedan kliva ombord flyget som tar oss tillbaka till Singapore och vidare hem igen. För den som vill stanna ytterligare en eller ett par dagar i Singapore finns det möjlighet till att göra det mot ett tillägg. Kontakta oss för mer information och prisuppgifter.

Hotell: Nattflyg
Måltider: Frukost

Hemkomst

Vi anländer till Skandinavien på morgonen med många fantastiska minnen i bagaget.

Hotell

 • Tufi Resort

  Tufi Resort

  Tufi Resort är en boutiquelodge belägen högt uppe på en vulkanklippa med vacker utsikt över fjorden. En av anledningarna till varför många gäster väljer att bo på Tufi Resort är den fantastiska dykningen som området har att bjuda på.

 • Randon Ridge

  Randon Ridge

  Denna lodge ligger på en höjd av 2.300 meter över havet och erbjuder magnifik utsikt över Kumbor-bergen. I regnskogen runt boendet finns vandringsleder som ger gott om möjligheter att utforska det unika ekosystemet i området.

 • Sepik Spirit

  Sepik Spirit

  Denna flytande lodge ligger idylliskt belägen djupt i hjärtat av den mystiska Sepikfloden. Mitt i flodens vatten kan du njuta av en drink på övre däck med utsikt över solnedgången.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-24
plane-landing Hemkomst
2020-11-07
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
81 800 kr *
price-kr Enkelrum
93 350 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-24
plane-landing Hemkomst
2020-11-07
calender Antal dagar
15 dagar
price-kr Del i dubbelrum
81 800 kr
price-kr Enkelrum
93 350 kr

*Preliminärt pris.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Köpenhamn*-Singapore-Port Moresby tur och retur (Göteborg på förfrågan)
 • Inrikesflyg inom Papua Nya Guinea
 • Rum på tre till fyrstjärniga hotell samt lodger
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande professionell reseledning och lokala specialistguider
 • Informationspaket med faktahäfte
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokalguider och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa

Tillägg:

 • Flyg från Göteborg 1 500 – 2 500 kr
 • *Direktflyg Köpenhamn – Singapore 1 800 kr i ekonomiklass
 • Uppgradering Premium Economy Köpenhamn – Singapore tur och retur 9 500kr per person
 • Uppgradering Premium Economy Stockholm – Singapore tur och retur 6 000kr per person

Visum ordnas vid ankomst på flygplatsen i Port Moresby. Detta visum är gratis och giltigt för 60 dagars vistelse i Papua Nya Guinea.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 15 dagar är 640 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Borneo

Borneo

Den fantastiska regnskogen härbärgerar många spännande djurarter, varav flera är utrotningshotade. De charmiga orangutangerna, de spektakulära näsaporna och det enorma fågellivet blir några av våra möten under resan. För att upptäcka så mycket djurliv som möjligt beger vi oss in i...

Borneo

Den fantastiska regnskogen härbärgerar många spännande djurarter, varav flera är utrotningshotade. De charmiga orangutangerna, de spektakulära näsaporna och det enorma fågellivet blir några av våra möten under resan. För att upptäcka så mycket djurliv som möjligt beger vi oss in i nationalparker, ut på floder och högt upp i träden. På södra Borneo möter vi ibanfolket som visar oss hur man jagar med blåsrör och pilar, och vi får se deras traditionella långhus. Läs mer om resan här.

Liknande resor