• plane-takeoff
  • 2022-02-11
  • 2022-10-22
 • Längd: 17 dagar
 • price-icon Pris från: 57 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Patagonien med Påskön

Välkommen med på en spännande resa till Argentina och Chile, där du upplever det bästa från båda länderna. Hundra år efter den svenske botanikern Carl Skottsbergs legendariska resa till den yttersta södern, reser vi till det mytomspunna Patagonien som delas av Argentina och Chile. Valdéshalvön, känd för sina valar, sjöelefanter och pingviner, är en fascinerande del av Patagonien. Vi reser till Eldslandet där vi finner världens sydligaste stad, Ushuaia, samt Beaglekanalen. I hjärtat av Patagoniens fjällmassiv får vi uppleva Los Glaciares nationalpark (Argentina) och Torres del Paine nationalpark (Chile). Räkna med storslagna vyer och glittrande insjöar, i skuggan av glaciärerna.

Vår resa till Patagonien och Påskön går även att göra med engelsk guide och valfritt avresedatum.

Välkommen på bildvisning om vår resor till Argentina, Chile och Påskön!

Afrika | Asien | Oceanien | Sydamerika | Nordamerika

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Argentina

Äntligen börjar vår efterlängtade resa till Patagonien. Avresa sker från Skandinavien sen eftermiddag.

Ankomst Argentina – Buenos Aires

Första stoppet på vår resa är Buenos Aires och vi anländer till staden tidig morgon. Vår första dag ägnas åt en rundtur i Buenos Aires där solen alltid sägs skina. Vi besöker de galna mödrarnas torg, Plaza de Mayo, med dess katedral och det gamla stadshuset. Efter en välkomstlunch på en genuin argentinsk restaurang med tangotema, fortsätter vi till den gamla hamnen som omvandlats till ett av de mest exklusiva bostadsområdena i Buenos Aires. Ni kan välja mellan att stanna i Buenos Aires eller göra en tilläggsutflykt med två nätter till Iguazúfallen. Dag 5 vid inrikesflygplatsen förenas alla i gruppen igen. Se separat program för Iguazú.

Hotell: Boca Design Hotel
Måltider: Lunch

Buenos Aires

För er som har valt att stanna kvar i Buenos Aires väntar ledig tid och ni kan strosa runt i den vackra staden, njuta av folklivet och kanske shoppa lite. Ett besök på Reserva Ecologica Costanera Sur, Buenos Aires nationalpark, passar den som älskar djur och natur. Nationalparken har fler än 300 fågelarter, samt flodsköldpaddor och iguaner. För er som valt utflykten till Iguazú, väntar en resa med flyg på morgonen från inrikesflygplatsen till Iguazú.

Hotell: Boca Design Hotel (La Aldea de la Selva Hotel i Iguazú)
Måltider: Frukost

Extra tillägg: Utflykt Uruguay eller Pampas

Buenos Aires

Har ni valt att stanna i Buenos Aires har ni en ledig dag och kanske vill man spendera dagen på stranden. Har ni rest till Iguazúfallen så ägnas denna dag åt strövtåg längs det välordnade system av stigar och observationsplatser som uppförts på den argentinska sidan.

Hotell: Boca Design Hotel (La Aldea de la Selva Hotel i Iguazú)
Måltider: Frukost

 

 

Buenos Aires – Patagonien

På eftermiddagen så möts gruppen från Iguazú och de som valt att stanna i Buenos Aires upp vid flygplatsen i Buenos Aires för att tillsammans flyga till Trelew där vi landar på kvällen. Kontrasten mot det varma vädret i Buenos Aires och Iguazúfallen till Patagonien, 300 mil söderut är slående. Flygplatsen är ödslig och landskapet är kargt, men platsen är också ett solsäkert område i den torra delen av Patagonien. Vi äter en gemesam middag på hotellet.

Hotell: Dazzler Puerto Madryn Hotel eller liknande
Måltider: Frukost, middag

Patagonien – Valdéshalvön

Hela dagen ägnas åt nationalparken ute på Valdéshalvön där vi kommer att stifta bekantskap med några av djurarterna som kännetecknar Patagonien. Vi förundras över världens största koloni av de berömda Magellanpingvinerna. Här finns 300 000 vuxna pingviner, och ett stort antal ungar (de räknas som vuxna först vid 4 års ålder). Pingvinerna kommer hit för att häcka och stannar tills april då de börjar simma norrut mot varmare vatten. Sjöelefanterna har här sin enda koloni på det sydamerikanska fastlandet. Namnet kommer av att vuxna hannar får en stor nos som liknar en snabel och vi ser bjässar som väger upp mot 3,5 ton. Denna årstid är ungarna några månader gamla och de leker i vattnet för att bekanta sig med sin omgivning. Vi har även chansen att se valar, späckhuggare, den egendomliga gnagaren mara, Sydamerikas struts bergsnandu, den vilda lamasläktingen guanaco och patagonisk skunk är några andra djur som ofta visar sig för besökare. Vi äter lunch på Faro Punta Delgada Restaurang som ligger precis intill stranden där sjöelefanterna håller till. För de som önskar ges tillfälle att gå ned på stranden för att komma sjöelefanterna riktigt nära.

Hotell: Dazzler Puerto Madryn Hotel eller liknande
Måltider: Frukost, lunch

Patagonien – Eldslandet Ushuaia

Tidig morgon reser vi vidare i Argentina med flyg till Ushuaia, den sydligaste staden i världen och huvudstaden i provinsen Eldslandet. Idag gör vi en halvdagstur för att lära känna det sydligaste naturskyddsområdet och den enda nationalparken med havsstränder: Tierra del Fuego Parque Nacional, Eldslandet. Denna vackra nationalpark har ett dramatiskt landskap med vattenfall, sjöar, skogar, berg och glaciärer. Parken är mycket rik på flora och fauna med ett stort och varierat antal arter. Här ges möjlighet till vandring i sydbokskog och ängsmarker. I november har gässen fått sina ungar och flera arter av orkidéer är i blom. Efter att vi beundrat den vackra naturen och sett vilda djur som exempelvis bävrar och fåglar, kommer vi fram till Lapataiaviken.

Hotell: Fueguino Hotel
Måltider: Frukost, lunchpaket

Eldslandet Ushuaia – Isla Martillo

Vi beger oss ut på Beaglekanalen i små båtar till ön Isla Martillo som är hem åt ytterligare en koloni av magellanpingviner. Kolonin består idag av ca 3000 magellanpingviner, ett tiotal åsnepingviner samt ett hundratal magellanskarvar, som häckar på klipporna åt söder. Denna pingvinkoloni är den enda som kan nås från Ushuaia och den växer gradvis varje år. Livsmiljön här gynnar pingvinerna eftersom det finns få rovdjur i området, rikligt med mat och marken och vegetationen ger tillräckligt med skydd för deras bon och ungar. Här ges tillfälle att vandra med pingvinerna och komma riktigt nära för att observera dem i deras naturliga miljö, en fantastisk upplevelse som man aldrig glömmer!

Hotell: Fueguino Hotel
Måltider: Frukost, lunchpaket

Ushuaia – El Calafate

Tidig morgon gör vi en stadsrundtur i Ushuaia där vi beundrar kontrasten mellan stadens moderna byggnader och de typiska trähusen med gaveltak. Turen runt Ushuaia är en utflykt full av historia och kultur. Berg, hav, glaciärer, sjöar och skog kombineras i ett imponerande landskap. En kort flygresa tar oss till El Calafate, centrum för den som vill utforska sydliga delen av Patagonien som ligger i Argentina, med utflykter i Los Glaciares nationalpark som finns med på Unescos världsarvslista. Vi checkar in på vårt bekväma hotell med utsikt över Lago Argentino. Ledig eftermiddag.

Hotell: Design Suites Hotel
Måltider: Frukost

Los Glaciares Nationalpark - Båttur bland isberg

Efter frukost kryssar vi mot Upsalaglaciären, döpt av geologen Quensel som reste med Skottsberg 1907-1909 i Patagonien. Från båten ser vi även Spegazzini glaciären och Perito Moreno glaciären. Trakten är rik på kondorer, världens största flygande fågel. Utflykten fortsätter med båt på Lago Argentino fram till turkosskiftande väldiga isberg. Vi äter en picknicklunch ombord på båten, innan vi omgivna av enorma isberg kryssar tillbaks mot El Calafate.

Hotell: Design Suites Hotel
Måltider: Frukost, lunchpaket

Glaciären Perito Moreno – Estancia

En av resans verkliga höjdpunkter står idag på programmet, den ständigt kalvande Perito Moreno glaciären. Från terrasser kan man se när den dramatiska glaciären kalvar, men man kan också vandra längs välgjorda stigar i området. Stora isblock bryts under kraftfullt brakande loss från den 60 meter höga glaciärväggen, störtar nedåt och landar i vitskummande vattenkaskader. Patagonien är glesbefolkat och marken är inte lämpad för jordbruk, men här finns 6 miljoner får. På kvällen besöker vi en vackert belägen estancia, där man föder upp får och nötkreatur. Här får vi ta del av en gauchos (argentinsk cowboys) dagliga arbete vilket huvudsakligen sker från hästryggen. De visar även hur de klipper fåren. Vi bjuds på grillat lamm med passande rött vin.

Hotell: Design Suites Hotel
Måltider: Frukost, lunchpaket, middag

Argentina – Chile

Det är dags att resa vidare från Argentina och köra mot den chilenska gränsen. Efter frukost reser vi med buss genom det vackra landskapet till Torres del Paine nationalpark. Landskapet här nere kommer vi aldrig att glömma. Vi ser inte många hus längs vägen, men däremot fårflockar, kor och någon enstaka gaucho till häst. Den sydamerikanska strutsen och lamasläktingen guanaco brukar dyka upp och ibland även en skunk, eller ett bältdjur. Vi bor i Torres del Paine nationalpark, precis vid vattnet med de majestätiska, vitklädda bergstopparna i bakgrunden.

Hotell: Hosteria Pehoe
Måltider: Frukost

Torres del Paine nationalpark – Puerto Natales

Vi har en heldag i Torres del Paine nationalpark och vi stannar ofta för att njuta av landskapet. Naturen och vyerna i en av världens vackraste parker är fantastiska, med turkosa sjöar och mäktiga glaciärer. Det finns också med lite tur möjlighet att se vilda djur. Efter lunch går vi vidare tills vi når stranden vid Grey Lake, där vi kan se en linje av isberg och de glaciärer som ligger på andra sidan sjön. Vi ser även sjöarna Sarmiento, Nordenskjold, Pehoe, Amarga och bergen i Paine-massivet som Torres, Cuernos och Paine Grande. Vi åker ut ut parken för att fortsätta söderut och stannar längs vägen för ett besök i Milodons grotta.

Hotell: Natalino Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Puerto Natales – Santiago de Chile

Vi reser vidare i Chile med bil och kör ytterligare 25 mil söderut till Punta Arenas. Från Punta Arenas kommer vi resa till Santiago de Chile med flyg. Vi landar på kvällen och checkar in på vårt hotell.

Hotell: Atton Vitacura Hotel
Måltider: Frukost

Santiago de Chile

Idag kommer vi att få uppleva Santiago de Chile, en blandning mellan det gamla och det moderna. Vi besöker den moderna stadskärnan med Monedapalatset som är säte för Chiles president. Det var här som Pinochet störtade Allende 1973 och tog över makten som diktator. Chile är känt för sina goda viner och på eftermiddagen besöker vi en av landets äldsta vingårdar Santa Rita, en underbar vingård mitt i vinparadiset Maipodalen. Här bjuds vi på vinprovning tillsammans med en välkomponerad fyrarättersmiddag, som en fantastisk avslutning på denna magiska resa till Argentina och Chile.

Hotell: Atton Vitacura Hotel
Måltider: Frukost, avskedsmiddag

Avresa Santiago till Skandinavien eller Påskön

Fri förmiddag och sedan transfer till flygplatsen för återresa till Skandinavien, eller fortsatt resa till Påskön.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst från Chile

Vi landar på eftermiddagen i Skandinavien med många oförglömliga minnen från vår resa till Patagonien, som tagit oss genom både Argentina och Chiles vackraste landskap.

Utflykter

 • Estancia på Pampas

  Estancia på Pampas

  Varför inte utforska hur det går till på det bördiga Pampas? Dagen avslutas med grillfest och till köttet serveras välsmakande argentinskt vin. Begär pris från Thabela Travel.

 • La Colonia i Uruguay

  La Colonia i Uruguay

  Heldagsutflykt till Uruguay och Colonia del Sacramento som är en kolonial juvel med slingrande gränder och färgstarka hus från 1600-talet. Begär pris från Thabela Travel.

 • Tangoafton med middag

  Tangoafton med middag

  Tangon utvecklades i Buenos Aires immigrantkvarter mot slutet av 1800-talet och har idag utvecklats till en sensuell konst och dansarna är extremt skickliga. Vi serveras en smakfull middag med vin i romantisk atmosfär. Begär pris från Thabela Travel.

Hotell

 • Hotel Boca by Design

  Hotel Boca by Design

  Hotel Boca by Design ligger ett stenkast från det välkända Plaza de Mayo och är det första hotellet med fotbollstema i Buenos Aires. Bada i en uppvärmd inomhuspool eller basta efter en händelserik dag.

 • Design Suites Hotel

  Design Suites Hotel

  Design Suites Hotel erbjuder gärsterna rymliga och unikt inredda rum med en fantastisk utsikt över sjön.

 • Hosteria Pehoe, Torres del Paine

  Hosteria Pehoe, Torres del Paine

  Hosteria Pehoe är beläget i Torres del Paine nationalpark. Oslagbart läge med fantastisk utsikt över mäktiga berg and Pehoé-sjön.

 • Lago Pehoé Hotel

  Lago Pehoé Hotel

  Lago Pehoé Hotel ligger i Torres del Paine nationalpark på en ö i sjön med samma namn som hotellet. Läget är sagolikt vackert omgivet av berg och blommor. Standarden är enkel, dock med all önskad komfort.

 • Dazzler by Wyndham Puerto Madryn

  Dazzler by Wyndham Puerto Madryn

  Beläget i centrala Puerto Madryn vid norra Patagoniens kust. Gästerna kan förutom bekväma och moderna rum också njuta av spa, gym, bastu, massagerum och en vacker uteplats med utsikt över bukten.

 • Cilene del Faro Hotel

  Cilene del Faro Hotel

  Några meter från Beaglekanalen och precis brevid de viktigaste museerna i Ushuaia ligger detta 4-stjärniga hotell med en magnifik utsikt över  både Anderna och Beaglekanalen.

 • Natalino Hotel

  Natalino Hotel

  Natalino Hotel är modernt och bekvämt med en arkitektur som passar in fint i Patagoniens natursköna landskap. Gäster har tillgång till pool, gym, massagerum, bar, restaurang och en mysig terass. 

 • Atton Vitacura Hotel

  Atton Vitacura Hotel

  Atton Vitacura är ett modernt hotell beläget ett par kilometer utanför Santiago. Njut av en drink i deras trädgård, i restaurangen serveras mat från flera delar av världen.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-02-11
plane-landing Hemkomst
2022-02-27
calender Antal dagar
17 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 950 kr
price-kr Enkelrum
66 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-10-22
plane-landing Hemkomst
2022-11-07
calender Antal dagar
17 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 950 kr *
price-kr Enkelrum
66 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-02-11
plane-landing Hemkomst
2022-02-27
calender Antal dagar
17 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 950 kr
price-kr Enkelrum
66 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-10-22
plane-landing Hemkomst
2022-11-07
calender Antal dagar
17 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 950 kr
price-kr Enkelrum
66 950 kr

*Preliminärt pris, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn–Buenos Aires//Santiago–Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
 • Rum 14 nätter på tre-fyrstjärniga hotell.
 • Frukost alla dagar och 11 måltider.
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Svensktalande guide.
 • Bagageservice, dricks till lokala guider och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om
  flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Dryck till måltid.
 • Utflykter bokade på plats.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6,25 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 17 dagar är 712 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan till Patagonien med Påskön.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Iguazúfallen (från Buenos Aires t/r)

Iguazúfallen (från Buenos Aires t/r)

Iguazúfallen, en av Sydamerikas mest spektakulära platser, inbäddat mellan Argentina, Brasilien och Paraguay. Det räknas som världens största vattenfall och är nästan 3 km brett och består av ca 270 vattenfall.

Iguazúfallen (från Buenos Aires t/r)

Iguazúfallen, en av Sydamerikas mest spektakulära platser, inbäddat mellan Argentina, Brasilien och Paraguay. Det räknas som världens största vattenfall och är nästan 3 km brett och består av ca 270 vattenfall.

 • Buenos Aires - Iguazú

  Buenos Aires - Iguazú

  På morgonen blir ni upphämtade på hotellet för transfer till flygplatsen. Knappt två timmars flygresa senare landar vi i det mäktiga Iguazú. Idag utforskar vi fallen från den brasilianska sidan.

 • Iguazú

  Iguazú

  Denna dag ägnas åt strövtåg längs det välordnade system av stigar och observationsplatser som uppförts på den argentinska sidan. En höjdpunkt är den korta tågresan med påföljande vandring ut till djävulsgapet, ”Garganta del Diablo”.

 • Avresa Iguazú

  Avresa Iguazú

  Iguazú med sina storslagna vattenfall på brasilianska och argentinska sidan om fallen gör denna region till ett av de största naturskyddade områdena i Sydamerika. Runt lunchtid är det tyvärr dags att lämna Iguazú och vi flyger tillbaka till Buenos Aires.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-02-13
plane-landing Hemkomst
2022-02-15
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 950 kr
price-kr Enkelrum
7 350 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-02-13
plane-landing Hemkomst
2022-02-15
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 950 kr
price-kr Enkelrum
7 350 kr

Avresa varje vecka beroende på tillgänglighet. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg Buenos Aires – Iguazú tur och retur
 • Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen
 • 2 nätter på La Aldea de la Selva Hotel
 • Engelsk guide

I priset ingår ej:

 • Bagagehantering, dricks till lokala guider och chaufförer
 • Dricks
 • Dryck

Vi förbehåller oss rätten att justera priset då ett mindre flygtillägg kan tillkomma beroende på platstillgång. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Påskön

Påskön

Påskön är en av de mest avlägsna öarna på jorden. Här finns mer än 600 stenstatyer föreställande huvuden. Statyerna kallas moaier och de flesta är huggna i stenbrottet Rano Raraku. Den största moaien väger 270 ton, är 23 meter hög och den krävde 20 stenhuggare för att tillverkas.

Påskön

Påskön är en av de mest avlägsna öarna på jorden. Här finns mer än 600 stenstatyer föreställande huvuden. Statyerna kallas moaier och de flesta är huggna i stenbrottet Rano Raraku. Den största moaien väger 270 ton, är 23 meter hög och den krävde 20 stenhuggare för att tillverkas.

 • Santiago - Påskön

  Santiago - Påskön

  Flyget från Santiago till Påskön avgår på morgonen och tar drygt fem timmar. Påskön som även kallas Rapa Nui – jordens navel, har ca 5 000 invånare varav de flesta bor i staden Hanga Roa.

 • Orongo, Rano Kau, Ahu Vinapu, Ana Kai Tangata

  Orongo, Rano Kau, Ahu Vinapu, Ana Kai Tangata

  Vi gör en halvdagsutflykt till Ahu Vinapu. Muren som kallas Ahu Tahaira påminner om inkaväggarna med sina perfekt sammanfogade stenblock. Stenbyggnaderna är några av de äldsta på ön och har daterats till 600-talet.

 • Ahu Akivi

  Ahu Akivi

  Här finns sju stycken moaier med kropparna vända mot havet. De blickar mot den punkt där solen går ner och representerar de första sju utforskarna som skickades till Rapa Nui av kung Hotu Matua.

 • Rapa Nui

  Rapa Nui

  Dagens första stopp görs vid Akahanga som var den första kungens begravningsplats. Platsen ligger mycket ensligt på sydsidan av ön. Här ser vi liksom på resten av ön gamfalkar och halvvilda hästar.

 • Santiago de Chile

  Santiago de Chile

  På förmiddagen finns tid för egna upptäckter och strövtåg. Inom gångavstånd från hotellet ligger Ahu Tahai med tre moaier. På eftermiddagen flyger vi tillbaka till Santiago dit vi ankommer sen kväll.

 • Hemresa

  Hemresa

  Vårt flyg mot Skandinavien avgår efter lunch från Santiagos flygplats.

   

 • Hemkomst Skandinavien

  Hemkomst Skandinavien

  Hemkomst till Skandinavien mitt på dagen.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-02-26
plane-landing Hemkomst
2022-03-03
calender Antal dagar
6 dagar
price-kr Del i dubbelrum
14 950 kr
price-kr Enkelrum
18 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-02-26
plane-landing Hemkomst
2022-03-03
calender Antal dagar
6 dagar
price-kr Del i dubbelrum
14 950 kr
price-kr Enkelrum
18 950 kr

I priset ingår:

 • Flyg Santiago – Påskön tur och retur
 • 5 nätter på 3-4 stjärniga hotell
 • Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen
 • Engelsk guide

I priset ingår ej:

 • Bagagehantering, dricks till lokala guider och chaufförer
 • Dryck
 • Utflykter bokade på plats

Vi förbehåller oss rätten att justera priset då ett mindre flygtillägg kan tillkomma beroende på platstillgång. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan. Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor