• plane-takeoff
  • 2020-10-25
 • Längd: 17 dagar
 • price-icon Pris från: 66 100 kr
 • compas-iconSvensk guide

Patagonien med Påskön

Följ med på vår resa Chile Argentina Påskön med svensk guide och upplev Patagoniens finaste naturområden. Valdéshalvön erbjuder ett fascinerande djurliv med valar, sjöelefanter och pingviner. Eldslandet är världens sydligaste utpost och ligger vackert vid Beaglekanalen. I hjärtat av Patagoniens fjällmassiv ligger nationalparkerna Los Glaciares och Torres del Paine. Där njuter vi av kondorer, vårblommor och kalvande glaciärer. Välj tilläggsresa till Påskön i Stilla Havet som är känd för sina stenstoder eller Iguazufallen med tropisk regnskog. Iguazu är ett av världens största vattenfall som ligger inbäddat mellan Paraguay, Brasilien och Argentina.

Thabela Travels resa Chile Argentina Påskön leds av en svensk guide med specialistkunskap.

Välkommen på bildvisning om vår resa till Chile Argentina och Påskön!

Afrika | Asien | Oceanien | Sydamerika | Nordamerika

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Argentina

Avresa på eftermiddagen från Skandinavien mot Argentina.

Ankomst Argentina – Buenos Aires – stadsrundtur

Ankomst till Buenos Aires tidig morgon där vi möter våren under bussresan in till staden. Dagen ägnas åt en stadsrundtur i staden där solen alltid sägs skina och inkluderar sevärdheter som Avenida 9 de Julio, världens bredaste aveny, El Obelisco och Avenida Corrientes. Första stoppet sker på de galna mödrarnas torg, Plaza de Mayo, där vi besöker katedralen och Cabildo, det gamla stadshuset. Vi strosar genom Buenos Aires mest traditionella stadsdel San Telmo, där vi också bor, som kännetecknas av dess gamla koloniala hus och kullerstensgator. Sedan går turen till stadsdelen La Boca där det ljuder tangomusik allt sedan de första italienska immigranterna anlände. Här bjuds vi på en härlig välkomstlunch på en genuin argentinsk restaurang med tangotema. Vi fortsätter till Puerto Madero, den gamla hamnen i staden som omvandlats till ett av de mest exklusiva och gastronomiska bostadsområdena i Buenos Aires. Vid en av kajerna ligger fartyget Uruguay förtöjt, som år 1903 undsatte Otto Nordenskjölds svenska Antarktisexpedition. Turen går vidare till Palermo, ett av de största områdena i staden och där man finner flera grönskande trädgårdar och konstgjorda dammar omgivna av eleganta byggnader. Avslutningsvis besöker vi stadsdelen Recoleta med kyrkogården där Evita Perón ligger begravd.

Ni kan välja mellan att stanna i Buenos Aires eller göra en tilläggsutflykt med två nätter till Iguazú. Stannar ni i Buenos Aires ansluter ni vid inrikesflygplatsen dag 5. Hotell, två frukost, och transfer från hotellet till flygplatsen ingår.

Hotell: Boca Design Hotel
Måltider: Lunch

Buenos Aires

För er som har valt att stanna kvar i Buenos Aires har ni ledig tid och kan strosa runt i den vackra staden, njuta av folklivet och kanske shoppa lite. Ett besök på Reserva Ecologica Costanera Sur, Buenos Aires Nationalpark kan vara intressant och fler än 300 fågelarter kan beskådas samt flodsköldpaddor och iguaner. För er som valt utflykten till Iguazù avreser ni på morgonen från inrikesflygplatsen till Iguazú.

Hotell: La Aldea de la Selva Hotel (Boca Design Hotel i Buenos Aires)
Måltider: Frukost

Extra tillägg: Utflykt Uruguay

Buenos Aires

Har ni valt att stanna i Buenos Aires har ni en ledig dag och kanske vill man spendera dagen på stranden. Har ni rest till Iguazú så ägnas denna dag åt strövtåg längs det välordnade system av stigar och observationsplatser som uppförts på den argentinska sidan.

Hotell: La Aldea de la Selva Hotel (Boca Design Hotel i Buenos Aires)
Måltider: Frukost

 

 

Iguazú – Patagonien

På eftermiddagen så möts gruppen från Iguazú och de som valt att stanna i Buenos Aires upp vid flygplatsen i Buenos Aires för att tillsammans flyga till Trelew där vi landar sen kväll. Kontrasten mot det varma vädret i Buenos Aires och Igauzúfallen till Patagonien, 300 mil söderut är slående. Flygplatsen är ödslig, landskapet är kargt och knappt en människa syns till. Vi har kommit hit för att valarna kalvar i viken utanför Puerto Madryn under denna del av året. Platsen är också ett solsäkert område i den torra delen av Patagonien.

Hotell: Península Valdés Hotel eller liknande
Måltider: Frukost, middag

Patagonien – Valdéshalvön

Hela dagen ägnas åt nationalparken ute på Valdéshalvön som räknas som ett av världsarven. Vi kommer att stifta bekantskap med några av Patagoniens specialiteter inom djurvärlden. Denna årstid finns det gott om valar längs kusten och vi beger oss ut med båt för att beskåda dessa magnifika varelser på nära håll. En vuxen sydkapare väger mer än en fullastad dubbeldäckare. Sjöelefanterna har här sin enda koloni på det sydamerikanska fastlandet. Namnet kommer av att vuxna hannar får en stor nos som liknar en snabel och vi ser bjässar som väger upp mot 3,5 ton. Späckhuggare, den egendomliga gnagaren mara, Sydamerikas struts bergsnandu, den vilda lamasläktingen guanaco och patagonisk skunk är några andra djur som ofta visar sig för besökare. Vi avnjuter en härlig lunch på Faro Punta Delgada Restaurang som ligger precis intill stranden där sjöelefanterna håller till. För de som önskar ges tillfälle att gå ned på stranden för att komma sjöelefanterna riktigt nära. Vi återvänder till Puerto Madryn vid solnedgången.

Hotell: Península Valdés Hotel eller liknande
Måltider: Frukost, lunch

Patagonien – Eldslandet Ushuaia

Efter frukost reser vi med flyg till Ushuaia, den sydligaste staden i världen och huvudstaden i provinsen Tierra del Fuego, Antarktis och Södra Atlanten. Idag gör vi en halvdagstur för att lära känna det sydligaste naturskyddsområdet och den enda nationalparken med havsstränder: Tierra del Fuego Parque Nacional, Eldslandet. Denna fantastiska nationalpark har ett dramatiskt landskap med vattenfall, skogar, berg och glaciärer. Parkens topografi är mycket omfattande med berg, floder, dalar och sjöar. Den är väldigt rik på flora och fauna med ett stort och varierat antal arter. Här ges möjlighet till promenader i sydbokskog och ängsmarker. Under vår resa får vi chansen att uppleva samtliga skogstyper här nere och när vädret är bra är Eldslandets nationalpark en otrolig idyll, jämförbar med småländska höglandet i vårskrud. I november har gässen fått sina ungar och flera arter av orkidéer är i blom. Efter att vi beundrat den vackra naturen och de vilda djur vi ser som exempelvis bävrar och fåglar kommer vi fram till Lapataiaviken.

Hotell: Alto Andino Hotel
Måltider: Frukost, lunchpaket

Eldslandet Ushuaia – Isla Martillo

Vi beger oss ut på Beaglekanalen i små båtar till en ön Isla Martillo som är hem till de berömda Magellanpingvinerna. Denna årstid är ungarna nykläckta och det är full aktivitet på stranden. Kolonin består idag av ca 3000 Magellanpingviner, ett tiotal åsnepingviner samt ett hundratal Magellanskarvar som häckar på klipporna åt söder. Denna pingvinkoloni är den enda som kan nås från Ushuaia, och den växer gradvis varje år. Livsmiljön här gynnar pingvinerna eftersom det finns väldigt få rovdjur i området, riklig mat och marken och vegetationen ger tillräckligt med skydd för deras bon och ungar. Här ges tillfälle att vandra med pingvinerna och komma dem riktigt nära för att observera dem i dess naturliga miljö, en fantastisk upplevelse som man aldrig glömmer! Här kan vi även beskåda olika arter av sjöfåglar och njuta av den vackra floran.

Hotell: Alto Andino Hotel
Måltider: Frukost, lunchpaket

Ushuaia – El Calafate

Frukost på hotellet. Efter att ha beundrat kontrasten mellan moderna byggnader och de typiska trähusen med gaveltak fortsätter vi vår tur och ser det gamla Casa de Gobierno (Tierra del Fuegos regeringshus) och Nuestra Señora de la Merced-kyrkan. Under utflykten passerar vi också Saint Christopher fartyget som gick på grund i Ushuaia Bay 1953. Stadsturen runt Ushuaia är en utflykt full av historia och kultur, och ett perfekt tillfälle för avkoppling för att njuta av skönheten i denna stad där berg, hav, glaciärer, sjöar och skog kombineras i ett imponerande landskap. En kort flygresa från Ushuaia tar oss till El Calafate, centrum för den som vill utforska den argentinska delen av det sydliga Patagoninen. På senare år har staden vuxit snabbt och uppvisar idag verklig nybyggaranda. Man kan härifrån göra enastående utflykter i Los Glaciares Nationalpark som finns med på Unescos världsarvslista. Vi checkar in på vårt bekväma hotell med en otrolig utsikt över Lago Argentino. Här kan vi med lite tur få se chilensk flamingo. Ledig eftermiddag. På kvällen besöker vi en vackert belägen så kallad estancia, där man föder upp får och nötkreatur. Här får vi ta del av en gauchos (argentinsk cowboys) dagliga arbete vilket huvudsakligen sker från hästryggen. De visar även hur de klipper fåren. Vi bjuds på grillat lamm med passande rött vin.

Hotell: Design Suites Hotel
Måltider: Frukost, middag

Södra Patagonien – Upsalaglaciären

Efter frukost kryssar vi mot Upsalaglaciären, döpt av geologen Quensel som reste med Skottsberg 1907-1909 i Patagonien. Från båten ser vi även Spegazzini och Perito Moreno glaciärerna. Trakten är rik på kondorer, världens största flygande fågel. Utflykten fortsätter med båt på Lago Argentino fram till turkosskiftande väldiga isberg. Vi äter en picknicklunch ombord på båten innan vi omgivna av enorma isberg kryssar tillbaks mot El Calafate.  Patagonien är glesbefolkat och marken är inte lämpad för jordbruk, men här finns 6 miljoner får.

Hotell: Design Suites Hotel
Måltider: Frukost, lunchpaket

Södra Patagonien – Perito Moreno

En av resans verkliga höjdpunkter står idag på programmet, den ständigt kalvande glaciären Perito Moreno. Från terrasser kan man se när den dramatiska glaciären kalvar, men man kan också vandra längs välgjorda stigar i området. Stora isblock bryts under kraftfullt brakande loss från den 60 meter höga glaciärväggen, störtar nedåt och landar i vitskummande vattenkaskader.

Hotell: Design Suites Hotel
Måltider: Frukost, lunchpaket

El Calafate – Torres del Paine

Dags att köra mot den chilenska gränsen. Efter frukost reser vi med buss genom det vackra landskapet till Torres del Paine. Landskapet här nere kommer vi aldrig att glömma. Vi ser inte många hus längs vägen, men däremot fårflockar, kor och någon enstaka gaucho till häst (Argentinas motsvarighet till cowboy). Den sydamerikanska strutsen och lamasläktingen guanaco brukar dyka upp och ibland även en skunk eller ett bältdjur. Vi bor i nationalparken Torres del Paine, precis vid vattnet och de majestätiska, vitklädda bergstopparna i bakgrunden.

Hotell: Hosteria Pehoe
Måltider: Frukost, middag

Torres del Paine – Puerto Natales

Vi har en heldag i nationalparken, vi stannar ofta för att njuta av landskapet och tannar först till för ett besök i Milodons grotta. Naturen och scenerierna i en av världens vackraste parker är fantastiska, med turkosa sjöar och mäktiga glaciärer. Det finns också chans att se vilda djur. Efter lunch går vi vidare tills vi når stranden vid Grey Lake där vi kan se en linje av isberg och de glaciärer som ligger på andra sidan sjön. Vi ser även sjöarna Sarmiento, Nordenskjold, Pehoe, Amarga och bergen i Paine-massivet som Torres, Cuernos och Paine Grande. Vi åker ut ut parken för att fortsätta en liten bit söder ut där vi övernattar.

Hotell: Natalino Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Puerto Natales – Santiago de Chile

Vi kör ytterligare 25 mil söder ut till Punta Arenas för vidare flyg till Santiago de Chile.

Hotell: Atton Vitacura Hotel
Måltider: Frukost

Santiago de Chile

Idag kommer vi att få uppleva Santiago, en blandning mellan det gamla och det moderna. Vår tur genom staden kommer att visa den enorma och varierande geografi som denna metropol har att erbjuda. Vi besöker den moderna stadskärnan med Monedapalatset som är säte för Chiles president. Det var här som Pinochet störtade Allende 1973 och tog över makten som diktator . Chile är känt för sina goda viner och på eftermiddagen besöker vi en av landets äldsta vingårdar Santa Rita, en underbar vingård mitt i vinparadiset Maipodalen. Här bjuds vi på vinprovning tillsammans med en välkomponerad fyrarätters middag som en fantastisk avslutning på denna magiska resa.

Hotell: Atton Vitacura Hotel
Måltider: Frukost, avskedsmiddag

Avresa Santiago till Skandinavien eller Påskön

Mitt på dagen ordnas transfer till flygplatsen för återresa mot Skandinavien. För de som önskar finns möjlighet att förlänga med resa till Påskön (se nedan).

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst från Chile

Ankomst Skandinavien.

Utflykter

 • Estancia på Pampas

  Estancia på Pampas

  Varför inte utforska hur det går till på det bördiga Pampas? Dagen avslutas med grillfest och till köttet serveras välsmakande argentinskt vin. Begär pris från Thabela Travel.

 • Iguazufallen

  Iguazufallen

  Iguazúfallen, en av Sydamerikas mest spektakulära platser, ligger inbäddat mellan Argentina, Brasilien och Paraguay. Det räknas som ett av världens största vattenfall, är nästan 3 km brett och består av ca 270 vattenfall. Här frodas regnskogen i de konstant...

 • La Colonia i Uruguay

  La Colonia i Uruguay

  Heldagsutflykt till Uruguay och Colonia del Sacramento som är en kolonial juvel med slingrande gränder och färgstarka hus från 1600-talet. Staden grundades av portugiserna och arkitekturen påminner om gamla stan i Lissabon. Begär pris från Thabela Travel.

 • Tangoafton med middag

  Tangoafton med middag

  Tangon utvecklades i Buenos Aires immigrantkvarter mot slutet av 1800-talet och har idag utvecklats till en sensuell konst och dansarna är extremt skickliga. Vi serveras en smakfull middag med vin i romantisk atmosfär. Begär pris från Thabela Travel.

Hotell

 • Hotel Boca by Design

  Hotel Boca by Design

  Hotel Boca by Design ligger ett stenkast från det välkända Plaza de Mayo och är det första hotellet med fotbollstema i Buenos Aires. Njut av en spabehandling, bada i en uppvärmd inomhuspool eller basta efter en händelserik dag.

 • Peninsula Valdés Hotel

  Peninsula Valdés Hotel

  Hotellet är beläget i det pittoreska Puerto Madryn och erbjuder gästerna moderna faciliteter med ett panoramisk utsikt över innesjön, Nuevo Golfo.

 • Alto Andino Hotel

  Alto Andino Hotel

  Alto Andino, hotellet är beläget i den sydligaste staden i världen. Njut av unika förnimmelser i varmt inredda sviter med utsikt över det fantastiska landskapet i Patagonien.

 • Design Suites Hotel

  Design Suites Hotel

  Design Suites Hotel erbjuder gärsterna rymliga och unikt inredda rum med en fantastisk utsikt över sjön.

 • Hosteria Pehoe, Torres del Paine

  Hosteria Pehoe, Torres del Paine

  Hosteria Pehoe är beläget i Torres del Paine nationalpark. Oslagbart läge med fantastisk utsikt över mäktiga berg and Pehoé-sjön.

 • Lago Pehoé Hotel

  Lago Pehoé Hotel

  Lago Pehoé Hotel ligger i Torres del Paine nationalpark på en ö i sjön med samma namn som hotellet. Det finns en gångbro som leder till ön. Läget är sagolikt vackert omgivet av berg och blommor. Standarden är enkel men dock med all önskad komfort.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-25
plane-landing Hemkomst
2020-11-10
calender Antal dagar
17 dagar
price-kr Del i dubbelrum
66 100 kr
price-kr Enkelrum
76 600 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-10-25
plane-landing Hemkomst
2020-11-10
calender Antal dagar
17 dagar
price-kr Del i dubbelrum
66 100 kr
price-kr Enkelrum
76 600 kr

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Göteborg–Buenos Aires//Santiago–Stockholm/Göteborg i ekonomiklass
 • Boende på tre till fyrstjärniga hotell
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande professionell reseledning
 • Engelsktalande lokala specialistguider
 • Exklusivt informationspaket med faktahäfte
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokala guider och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 2 700 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen ca 30 dagar innan avresa.

Tillägg för flyg från Köpenhamn är 750 kr per person.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 17 dagar är 712 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Iguazúfallen (från Buenos Aires t/r)

Iguazúfallen (från Buenos Aires t/r)

Iguazúfallen, en av Sydamerikas mest spektakulära platser, ligger inbäddat mellan Argentina, Brasilien och Paraguay. Det räknas som ett av världens största vattenfall och är nästan 3 km brett och består av ca 270 vattenfall. Här frodas regnskogen i de konstanta vattenångorna som...

Iguazúfallen (från Buenos Aires t/r)

Iguazúfallen, en av Sydamerikas mest spektakulära platser, ligger inbäddat mellan Argentina, Brasilien och Paraguay. Det räknas som ett av världens största vattenfall och är nästan 3 km brett och består av ca 270 vattenfall. Här frodas regnskogen i de konstanta vattenångorna som sprutar upp och vackra regnbågar bildas över området. Nationalparken har ett rikt djurliv med en enorm mångfald av färggranna fåglar, näsbjörnar, kapucinapor och andra djur. Vi upptäcker fallen längs med områdets välordnade system av stigar och observationsplatser. Under vår vistelse här så kommer vi att utforska både den argentinska och den brasilianska sidan av fallen. En höjdpunkt är den korta tågresan ut till djävulsgapet, det så kallade ”Garganta del Diablo”. Här forsar vattnet ner hela 80 meter!  Vi bor bekvämt på en lyxig ekolodge i regnskogen.

 • Iguazúfallen sett från två länder

  Iguazúfallen sett från två länder

  Den första dagen upptäcker vi den brasilianska sidan som erbjuder en fin överblick över fallen och erbjuder helt fantastiska fototillfällen. Dag två ägnas åt strövtåg längs det välordnade system av stigar och observationsplatser som uppförts på den argentinska sidan. Med lite tur observeras förutom otaliga färggranna fåglar även näsbjörnar och kapucinapor.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-10-29
plane-landing Hemkomst
2019-10-31
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 890 kr
price-kr Enkelrum
8 290 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-10-29
plane-landing Hemkomst
2019-10-31
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 890 kr
price-kr Enkelrum
8 290 kr

I priset ingår:

 • Två nätter på La Aldea de la Selva Lodge
 • Flyg till och från Iguazú
 • Frukost samtliga dagar
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Lokala engelsktalande specialistguider
 • Svensktalande reseledning vid minst 10 deltagare

I priset ingår ej:

 • Bagagehantering, dricks till lokala guider och chaufförer
 • Extra utflykter

Vi reserverar oss för mindre flyg- eller hotelltillägg beroende på platstillgång. Minimum två resenärer.

Svensktalande reseledning samt dricks inkluderas vid minst 10 fullt betalande resenärer.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Påskön

Påskön

Påskön är en av de mest avlägsna öarna på jorden. Här finns mer än 600 stora stenstatyer föreställande olika huvuden. Statyerna kallas moaier och de flesta är huggna i stenbrottet Rano Raraku. Dessa enorma statyer står nästan alla med ansiktena riktade in mot land. Den största...

Påskön

Påskön är en av de mest avlägsna öarna på jorden. Här finns mer än 600 stora stenstatyer föreställande olika huvuden. Statyerna kallas moaier och de flesta är huggna i stenbrottet Rano Raraku. Dessa enorma statyer står nästan alla med ansiktena riktade in mot land. Den största moaien väger 270 ton, är 23 meter hög och det krävdes 20 stenhuggares heltidsarbete under ett år för att tillverka den. Ön befolkades av två folkslag, Kortöron och Långöron, Även om Kortöronen utgjorde en klar majoritet så var Långöronen överklassen och det var dem som tillverkade stenstatyerna, detta upphörde dock på 1500-talet. Då var ön redan överbefolkad och all palmskog skövlad. Européerna upptäckte Påskön på påskdagen 1722 genom holländaren Jakob Roggeveen. Ön annekterades av Chile 1888 och den nuvarande ursprungsbefolkningen är av polynesisk härkomst. Thor Heyerdahl från Norge drog paralleller mellan Sydamerikas kultur och Påsköns, bland annat på grund av arkitekturen i stenmurarna, solguden Tiki och fågelmannakulten. Han ville bevisa att inkafolket kunde resa hit från Sydamerika och tillverkade därför balsaflotten Kon-Tiki och seglade med den till Söderhavet. Därefter ledde Thor Heyerdahl en expedition till Påskön på 1950-talet. Flera av hans kontroversiella teorier har nu förkastats.

 • Ankomst till Påskön

  Ankomst till Påskön

  Flyget från Santiago till Påskön avgår på morgonen och tar drygt fem timmar. Påskön som även kallas Rapa Nui – jordens navel, har ca 5 000 invånare varav de flesta bor i staden Hanga Roa. Vårt hotell ligger bara en kort promenad därifrån och är en perfekt plats för avkoppling.

 • Halvdagsutflykt till Ahu Vinapu

  Halvdagsutflykt till Ahu Vinapu

  Vi gör en halvdagsutflykt till Ahu Vinapu. Muren som kallas Ahu Tahaira påminner om inkaväggarna med sina perfekt sammanfogade stenblock. Det var säkert här som Thor Heyerdahl fick uppfattningen att det kom kolonisatörer från Sydamerikas fastland.

 • Halvdagsutflykt Ahu Akivi

  Halvdagsutflykt Ahu Akivi

  Halvdagsutflykt till Ahu Akivi där det finns sju stycken moaier med kropparna vända mot havet. De blickar mot den punkt där solen går ner under höstdagjämningen och representerar de första sju utforskarna som skickades till denna avlägset belägna ö Rapa Nui av kung Hotu Matua.

 • Heldagsutflykt Rapa Nui

  Heldagsutflykt Rapa Nui

  Dagens första stopp görs vid Akahanga som var den första kungens begravningsplats. Platsen ligger mycket ensligt på sydsidan av ön. Här ser vi liksom på resten av ön gamfalkar och halvvilda hästar. Vid Ahu Tongariki restes 15 moaier upp under första halvan av 90-talet med hjälp av ett japanskt projekt.

 • Ledig dag - återresa Santiago

  Ledig dag - återresa Santiago

  På förmiddagen finns tid för egna upptäckter och strövtåg. Inom gångavstånd från hotellet ligger Ahu Tahai med tre moaier. De renoverades 1967-68 av amerikanen William Mulloy. Här finns även ett båthus, samt den gamla landstigningsplatsen.

 • Avresa från Santiago

  Avresa från Santiago

  Vårt flyg mot Skandinavien avgår efter lunch från Santiagos flygplats.

   

 • Ankomst Skandinavien

  Ankomst Skandinavien

  Hemkomst till Skandinavien mitt på dagen.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-11
plane-landing Hemkomst
2019-11-18
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 950 kr
price-kr Enkelrum
20 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-11
plane-landing Hemkomst
2019-11-18
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 950 kr
price-kr Enkelrum
20 950 kr

I priset ingår:

 • Flyg till och från Påskön
 • Sex nätter på hotell (varav fem nätter på Påskön)
 • Frukost samtliga dagar samt en middag
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Lokala engelsktalande specialistguider
 • Svensktalande reseledning vid minst 10 deltagare
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 500kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, ca 30 dagar innan avresa

I priset ingår ej:

 • Bagagehantering, dricks till lokala guider och chaufförer
 • Utflykter bokade på plats

Vi reserverar oss för mindre flyg- eller hotelltillägg beroende på platstillgång. Minimum två resenärer.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Liknande resor