• plane-takeoff
  • 2020-11-12
  • 2021-02-11
 • Längd: 19 dagar
 • price-icon Pris från: 65 450 kr
 • compas-iconSvensk guide

Sydamerikas Guldkorn

Följ med på en av våra mest populära resor till Sydamerika med svensk guide. Vi reser genom Peru, Bolivia, Chile, Argentina och Brasilien.  Alla länderna bjuder på fantastisk natur, kulinariska läckerheter och pulserande storstäder. Vi börjar med Machu Picchu som ligger inbäddat i regnskogen och är ett av världens sju underverk. Inte långt från Machu Picchu ligger Inkarikets huvudstad Cusco. I Chile njuter vi av natursköna miljöer med vingårdar och gastronomi i världsklass. Buenos Aires bjuder på passionerad tango och därifrån åker vi till storslagna Iguazú, ett av världens största vattenfall. Vi avslutar med vackra Rio de Janeiro som ligger inbäddat mellan grönskande berg och fantastiska stränder. På den här resan får du uppleva det bästa som Sydamerika har att erbjuda!

Thabela Travels resor till Sydamerika leds av en guide med specialistkunskap.

Välkommen till reseafton om våra Sydamerikaresor! »

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Ankomst till Peru

Avresa från Skandinavien på morgonen mot Peru. Ankomst till Perus huvudstad Lima på kvällen.

Hotell: Costa del Sol Hotel Wyndham Lima Airport
Måltider: –

Inkas heliga dalgång – Pisac

På morgonen går flyget till Cusco som ligger på över 3 300 m och var Inkarikets huvudstad. Vi reser till Urubambadalen, som även kallas Inkas heliga dal. Vi stannar till vid Pisac för att besöka den färgstarka marknaden. Längst in i dalen ligger Ollantaytambo som är en av få platser där spanjorerna förlorade ett avgörande slag under erövringen. Pizarro kom hit 1536, men på inkräktarna regnade det pilar, spjut och stenar. Därefter överrumplade indianerna Pizarro med att översvämma terrasserna nedanför med hjälp av anlagda kanaler. Hästarna fick problem att röra sig i vattnet, så spanjorerna retirerade. På vägen besöker vi den färgstarka marknaden i Pisac där vi även avnjuter en härlig lunch. Därefter åker vi och checkar in på vårt hotell.

Hotell: Sonesta Pousada del Inca Yucay Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Machu Picchu

På morgonen tar vi tåget från Ollantaytambo till byn Aguas Calientes. Sedan beger vi oss till Machu Picchu som är en av världens olösta gåtor. Vad var det för människor som byggde den här staden och varför valde de en så svårtillgänglig plats? Den amerikanska historikern Hiram Bingham upptäckte ruinområdet 1911 och det tog två år att återerövra inka-staden från djungelns grepp. Läget mellan två bergstoppar gör att dimman ofta lägger sig i dalgången och bidrar med mystiken. Forskarna tror templet byggdes på 1400-talet av Inka Pachacutic och övergavs 100 år senare. Osäkerheten om vad staden använts till är stor. Machu Picchu har en hög andel religiös arkitektur, så många menar att det var ett säte för andlig och ceremoniell verksamhet. Intressant är att områdets skörd från terrassodlingarna måste ha varit betydligt större än vad befolkningen förbrukade. Kanske var Machu Picchus funktion att förse prästerna och kungafamiljen i Cusco med cocablad.

Hotell: Hilton Garden Inn Cusco
Måltider: Frukost, lunch

Maras, Moray och Chinchero

Vi befinner oss mitt i Anderna och i Amerikas äldsta stad. Enligt legenden grundades Cusco på 1100-talet av den förste inkan Manco Capac, (solens son). Denna plats döptes till Qosqo, som betyder jordens navel. Inkarikets expansion inleddes på 1400-talet och kom så småningom att sträcka sig från Colombia i norr till Chile i söder. På  morgonen efter frukost besöker vi bland annat Korikancha templet och Sacsayhuamán. Massiva stenblock, de största väger 128 ton, bildar en sicksack linje. Cusco skapades med formen av en puma och linjen sägs symbolisera tänderna. Murarna byggdes utan fogmassa och med sådan precision att inte ens en knivsudd går att sticka in mellan blocken. Vid jordbävningar har kolonialbyggnaderna gett vika, men inkapalatsen har stått intakta. I katedralen på torget ser vi en målning som föreställer Kristi sista måltid där lärjungarna äter inkadelikatessen marsvin. Eftermiddagen fri tid.

Hotell: Hilton Garden Inn Cusco
Måltider: Frukost

Cusco till Puno genom Anderna

Vi åker buss från Cusco till Puno och ser längs vägen Andernas vackra bergslandskap passera utanför fönstret. Högslätten kallas Altiplano och är det jordbruksområde där bland annat potatisen hör hemma. Potatisen upptäcktes faktiskt i Peru år 1530 av spanjoren Gonzalo Jiminez de Quesada som år 1539 förde den till Spanien och här odlas idag över 3 000 potatissorter. Stora lama- och alpackaflockar betar på sluttningarna. Första stoppet sker i den lilla byn Andahuaylillas som har en sagolikt vacker 1700-tals kyrka som vi besöker. Vi äter lunch på en lokal restaurang och på eftermiddagen når vi Titicacasjön som ligger på 3 850 meter över havet. Vårt hotell ligger strax utanför Puno, med en strålande vacker utsikt över sjöns klarblå vatten. Gemensam middag på hotellet.

Hotell: Casa Andina Premium Puno eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

Taquile och Uro-öarna

Idag utforskar vi världens högsta belägna sjö, Titicacasjön. Vi besöker Taquileöarna och dess invånare som varmt välkomnar besökare och stolt visar upp sina traditioner, hantverk och färgstarka kläder. Vi blir inbjudna i ett hem och ser hur de lever innan vi äter en välsmakande lunch gjord på lokala läckerheter. Sedan fortsätter vi mot de flytande Uro-öarna och dess invånare.

Hotell: Casa Andina Premium Puno eller liknande
Måltider: Frukost, lunch

Puno till Valparaiso

Efter frukost fortsätter vi resan mot La Paz med buss och på vägen åker vi igenom några fina byar och ser fantastisk natur. Belägen i en dal vid foten av Anderna på 3,632 meters höjd bjuder staden på indianmarknader med hantverk med traditionella tyger och broderier. Vi upptäcker La Paz och åker på en stadsrundtur på eftermiddagen. Vi besöker den koloniala delen av staden med San Francisco-kyrkan, guldmuseet, Murillo-torget och njuter av oförglömliga vyer från utsiktsplatsen  ”Mirador de Killi Killi”. Därefter åker vi linbana och får en fantastisk utsikt över staden.

Hotell: La Casona Hotel eller liknade
Måltider: Frukost, lunch

Valparaiso

På morgonen flyger vi från La Paz till Santiago de Chile  där vi åker på en stadsrundur och sedan vidare till Valparaiso. Den pittoreska och färgglada hamnstaden är upptagen på Unescos världsarvslista. Det är Chiles bohema kvarter, där konsten lever i varje hörn. På kvällen gemensam middag i närliggande närliggande Viña del Mar.

Hotell: Diego De Almagro Valparaiso Hotel
Måltider: Frukost, middag

Valparaiso

Ledig dag i Valparaiso. Den vackra och färgglada hamnstaden som är upptagen på Unescos världsarvslista är också Chiles bohemiska kvarter, där konsten lever i varje hörn. I närliggande Viña del Mar, hittar vi Chiles längsta stränder. Idag ges chans till egna utflykter. Vi rekommenderar ett besök i Valparaiso charmiga stadskärna som ligger vackert på branta kullar utmed Stilla havskusten. Valparaiso är även känt som Chiles kulturstad med sina branta gator kantade av färgglada hus och utomhushissar. Många kända konstnärer har genom tiderna lockats av Valparaiso och både Evert Taube och Sting har skrivit låtar om staden. Där hittar vi även nobelpristagaren Pablo Nerudas hus, La Sebastiana.

Hotell: Diego De Almagro Valparaiso Hotel
Måltider: Frukost

Buenos Aires

Transfer till Santiago och flyg till Buenos Aires på eftermiddagen där vi bor vackert och centralt i det traditionella San Telmo. Vi avslutar kvällen med en klassisk tangoafton och njuter av en smakfull middag med passande dryck. Den dramatiska och sensuella dansen återspeglar stadens historia och karaktäristiska drag.

Hotell: Boca Hotel by Design Suites
Måltider: Frukost, middag

Buenos Aires

Dagen ägnas åt en halvdags stadsrundtur i Sydamerikas mest europeiska stad. I stadsdelen La Boca ljuder tangomusik allt sedan de första italienska immigranterna anlände. Vi besöker de galna mödrarnas Plaza del Mayo med det rosa presidentpalatset och stadsdelen La Recoleta med kyrkogården, där Evita Peron ligger begravd. Vi åker vidare ner till Puerto Madero och stadens moderna delar. Vid en av kajerna ligger fartyget Uruguay förtöjt, som år 1903 undsatte Otto Nordenskjölds svenska Antarktisexpedition.

Hotell: Boca Hotel by Design Suites
Måltider: Frukost

Buenos Aires

Ledig dag i Buenos Aires och kanske vill man spendera dagen på stranden, eller gå runt i staden och bara njuta av pulsen och folklivet. Det finns även möjlighet att boka ett utflyktspaket till Uruguay.

Hotell: Boca Design Hotel i Buenos Aires
Måltider: Frukost
Extra tillägg: Utflykt Uruguay

Buenos Aires - Iguazú

Flyg till Iguazu där ni landar på eftermiddagen. Iguazú med sina storslagna vattenfall på brasilianska och argentinska sidan om fallen gör denna region till ett av de största naturskyddade områdena i Sydamerika. Iguazúfallen är nästan 3 km breda och består av 275 vattenfall. Vi bor naturskönt på en lyxig ekolodge i regnskogen.

Hotell: La Aldea de la Selva Hotel
Måltider: Frukost

Iguazú

Denna dag ägnas åt strövtåg längs det välordnade system av stigar och observationsplatser som uppförts på den argentinska sidan. Här ligger den större delen av vattenfallen och man kommer dem ännu närmare via de 3 långa gångbroar som finns. En höjdpunkt är den korta tågresan med påföljande vandring ut till djävulsgapet, ”Garganta del Diablo”. Här bjuds det på hisnande utsiker över naturens under! Upptäck fallen genom att följa lederna som vindlar sig genom den grönskande regnskogen och med lite tur observeras förutom otaliga färggranna fåglar även näsbjörnar och kapucinapor.

Hotell: La Aldea de la Selva Hotel
Måltider: Frukost

Iguazú - Rio de Janeiro

På morgonen utforskar vi fallen från den brasilianska sidan. De brasilianska fallen ligger på västra sidan av Paranástaten i Brasilien och förklarades som världsarv år 1986 av UNESCO.  De fyra största forsarna på den brasilianska sidan är: Floriano, Deodoro, Benjamín Constant och Salto Unión. De kraftfulla fallen skapar ett permanent dis där det ofta bildas regnbågar. Det är verkligen en gudomlig upplevelse att blicka ut över ett av världens vackraste naturliga skådespel till ljudet av det forsande vattnet! På eftermiddagen lämnar vi Iguazú och flyger till Rio de Janeiro där vi checkar in på vårt hotell som ligger mitt på Copacabana och äter en gemensam middag på kvällen.På morgonen utforskar vi fallen från den brasilianska sidan. De brasilianska fallen ligger på västra sidan av Paranástaten i Brasilien och förklarades som världsarv år 1986 av UNESCO.  De fyra största forsarna på den brasilianska sidan är: Floriano, Deodoro, Benjamín Constant och Salto Unión. De kraftfulla fallen skapar ett permanent dis där det ofta bildas regnbågar. Det är verkligen en gudomlig upplevelse att blicka ut över ett av världens vackraste naturliga skådespel till ljudet av det forsande vattnet! På eftermiddagen lämnar vi Iguazú och flyger till Rio de Janeiro där vi checkar in på vårt hotell som ligger mitt på Copacabana.

Hotell: Arena Copacabana Hotel
Måltider: Frukost

Rio de Janeiro – Kristusstatyn

Vi gör den hisnande färden med tåg upp till Corcovado och Kristusstatyn och njuter av den svindlande utsikten över Rio. Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg.

Hotell: Arena Copacabana Hotel
Måltider: Frukost

Rio de Janeiro - Sockertoppen

Med linbana tar vi oss upp till Sockertoppen. Härifrån har vi en strålande utsikt över Rio och Kristusstatyn som med sina utsträckta armar ger staden sin välsignelse. Vi ser Copacabana dit Caricoas, lokalbefolkningen i Rio, kommer för att sola, surfa och bada. På vår andra sida har vi Guanabarabukten som bär på historien om hur Rio de Janeiros fått sitt namn. Vi äter en god brasiliansk grillunch tillsammans. Granne med några av Rios finaste stadsdelar har stora slumkvarter, favelas, brett ut sig. Här bor över en miljon av Rios befolkning men här finns också de flesta av alla sambaskolor som deltar under den stora karnevalen i Rio. Vi går runt i en favela och får träffa människorna som bor här och får lära känna deras vardag. Tillsammans äter vi en välsmakande avskedsmiddag med på en trevlig restaurang i närheten av vårt hotell.
Hotell: Arena Copacabana Hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Ledig dag i Rio - Avresa

Ledig dag. Transfer till flygplatsen för hemresa mot Skandinavien.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst Skandinavien

Flyget ankommer Skandinavien på eftermiddagen. I bagaget har vi oförglömliga minnen.

Utflykter

 • Estancia på Pampas

  Estancia på Pampas

  Varför inte utforska hur det går till på det bördiga Pampas? Dagen avslutas med grillfest och till köttet serveras välsmakande argentinskt vin. Begär pris från Thabela Travel.

 • La Colonia i Uruguay

  La Colonia i Uruguay

  Heldagsutflykt till Uruguay och Colonia del Sacramento som är en kolonial juvel med slingrande gränder och färgstarka hus från 1600-talet. Staden grundades av portugiserna och arkitekturen påminner om gamla stan i Lissabon. Begär pris från Thabela Travel.

Hotell

 • El Mapi Machu Picchu

  El Mapi Machu Picchu

  Nybyggt modernt hotell som ligger i Aguas Calientes precis vid foten av Machu Picchu. Hotellet har designats med tanken på att ta tillvara på det naturen har att erbjuda och man jobbar mycket med hållbart resande och att bevara Perus fantastiska natur.

 • Casa Andina

  Casa Andina

  Hotellet ligger i stadsdelen Miraflores som är ett område i Lima med blomfyllda parker, fina shoppingområden och vackra stränder. Hotellet ligger strategiskt med promenadavstånd till restauranger och butiker.

 • Pestana Rio Atlantica

  Pestana Rio Atlantica

  Ett trevligt hotell vid stranden Copacabana som ligger inom gångavstånd till Ipanema som anses vara Rio de Janeiros finaste område. Koppla av på hotellets takterrass med pool och vidunderlig utsikt över Copacabana.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-11-12
plane-landing Hemkomst
2020-11-30
calender Antal dagar
19 dagar
price-kr Del i dubbelrum
65 450 kr *
price-kr Enkelrum
77 950 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-02-11
plane-landing Hemkomst
2021-03-01
calender Antal dagar
19 dagar
price-kr Del i dubbelrum
65 450 kr *
price-kr Enkelrum
77 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-11-12
plane-landing Hemkomst
2020-11-30
calender Antal dagar
19 dagar
price-kr Del i dubbelrum
65 450 kr
price-kr Enkelrum
77 950 kr
plane-takeoff Avresa
2021-02-11
plane-landing Hemkomst
2021-03-01
calender Antal dagar
19 dagar
price-kr Del i dubbelrum
65 450 kr
price-kr Enkelrum
77 950 kr

* Preliminärt pris.

I priset ingår:

 • Flygresor Stockholm/Göteborg Lima // Rio de Janeiro – Stockholm/Göteborg
 • Boende på tre till fyrstjärniga hotell
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Svensktalande professionell reseledning
 • Engelsktalande lokala specialistguider
 • Exklusivt informationspaket med faktahäfte
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokalguider och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 2 500 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

Flyg från/till Köpenhamn kan ordnas mot ett tillägg på 700 kr per person.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 19 dagar är 782 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Ilha Grande sol och bad

Ilha Grande sol och bad

Avsluta rundresan med extradagar på bilfria paradisön Ilha Grande. På den gröna och ekovänliga ön kan ni koppla av på någon av stränderna, snorkla med sköldpaddor, skåda delfiner eller följa med på fantastiska vandringar i regnskogen som visar upp en mångfald av fjärilar, fåglar,...

Ilha Grande sol och bad

Avsluta rundresan med extradagar på bilfria paradisön Ilha Grande. På den gröna och ekovänliga ön kan ni koppla av på någon av stränderna, snorkla med sköldpaddor, skåda delfiner eller följa med på fantastiska vandringar i regnskogen som visar upp en mångfald av fjärilar, fåglar, apor, blommor och andra exotiska växter.

 • Ankomst Ilha Grande

  Ankomst Ilha Grande

  Tilläggsresan startar med transfer i gemensam buss från hotellet i Rio, 13 mil söderut, för att sedan med båt färdas till Ilha Grande där ni möts av boendets representant.

 • Njut av lugnet och naturen

  Njut av lugnet och naturen

  Bilfria ön Ilha Grande är en av de mest orörda av Brasiliens regnskogar. Med ett rikt ekosystem kan kapuciner, papegojor, kajmaner, fjärilar och fåglar skådas här. I det klara vattnet lockar snorkling och marint liv. Ön är perfekt för att ge sig ut på en vandringstur i den tropiska regnskogen. En längre vandring kan ta er till ruinerna av det fängelse som en gång i tiden hade Brasiliens farligaste fångar. På grund av fängelset så var ön stängd under en hundraårsperiod, vilket är en bidragande orsak till att ön behållit sina genuina och autentiska små samhällen. På resan ingår en utflykt till Blue Lagoon eller den världsomtalade stranden Lopez Mendez.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-11-01
plane-landing Hemkomst
2020-11-04
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 250 kr
price-kr Enkelrum
3 950 kr
plane-takeoff Avresa
2020-11-29
plane-landing Hemkomst
2020-12-02
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 250 kr
price-kr Enkelrum
3 950 kr
plane-takeoff Avresa
2021-02-05
plane-landing Hemkomst
2021-02-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 450 kr
price-kr Enkelrum
4 250 kr
plane-takeoff Avresa
2021-02-28
plane-landing Hemkomst
2021-03-03
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 450 kr
price-kr Enkelrum
4 450 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-11-01
plane-landing Hemkomst
2020-11-04
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 250 kr
price-kr Enkelrum
3 950 kr
plane-takeoff Avresa
2020-11-29
plane-landing Hemkomst
2020-12-02
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 250 kr
price-kr Enkelrum
3 950 kr
plane-takeoff Avresa
2021-02-05
plane-landing Hemkomst
2021-02-08
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 450 kr
price-kr Enkelrum
4 250 kr
plane-takeoff Avresa
2021-02-28
plane-landing Hemkomst
2021-03-03
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 450 kr
price-kr Enkelrum
4 450 kr

*Priset för 2020/21 är preliminärt

I priset ingår:

 • Två nätter på Pousada Naturalia
 • Frukost samtliga dagar
 • Transfer till/från Ilha Grande
 • Utflykt till Blue Lagoon eller Lopes Mendes beach

I priset ingår ej:

 • Bagagehantering, dricks till lokala guider och chaufförer
 • Svensktalande guide

Vi reserverar oss för mindre flyg- eller hotelltillägg beroende på platstillgång. Minimum två resenärer.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Liknande resor