• plane-takeoff
  • 2024-11-14
  • 2025-02-08
 • Längd: 19 dagar
 • price-icon Pris från: 79 450 kr
 • compas-iconSvensk guide

Sydamerikas Guldkorn

Följ med på vår populära resa till Sydamerika med svensk guide. Vi reser genom Peru, Bolivia, Chile, Argentina och Brasilien. Alla länderna bjuder på fantastisk natur, kulinariska läckerheter och pulserande storstäder. Vi börjar vår resa med Machu Picchu i Peru som ligger inbäddat i regnskogen och är ett av världens sju underverk. Inte långt från Machu Picchu ligger Inkarikets huvudstad Cusco. Vi utforskar Amazonas rika djurliv, växter och floder. I Chile njuter vi av natursköna miljöer med vingårdar och gastronomi i världsklass. Buenos Aires i Argentina bjuder på passionerad tango och därifrån åker vi till storslagna Iguazúfallen, ett av världens största vattenfall. Vi avslutar med vackra Rio de Janeiro i Brasilien, som ligger mellan grönskande berg och fantastiska stränder. På den här resan får du uppleva det bästa som Sydamerika har att erbjuda!

Thabela Travels resor till Sydamerika leds av en guide med specialistkunskap.

OBS! På februari-avgången åker vi till Titicacasjön & La Paz dag 5-8 istället för Amazonas. Se PDF-program för båda varianter.

 

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Ankomst till Peru

Äntligen är det dags att börja vår resa till Sydamerika. Avresa sker från Skandinavien på morgonen mot Peru. Ankomst till Perus huvudstad Lima på kvällen.

Hotell: Costa del Sol Wyndham Lima Airport
Måltider: –

Lima - Cusco, Inkas heliga dalgång

På morgonen reser vi med flyg till Cusco som ligger på över 3 300 m höjd och en gång i tiden var Inkarikets huvudstad. Efter ankomst i Cusco åker vi mot Urubambadalen som även kallas Inkas heliga dal. På vår väg hit har vi magnifika vyer. Längst in i dalen ligger Ollantaytambo som är en av få platser där spanjorerna förlorade ett avgörande slag under erövringen. Pizarro kom hit 1536, men på inkräktarna regnade det pilar, spjut och stenar. Därefter överrumplade indianerna Pizarro med att översvämma terrasserna nedanför med hjälp av anlagda kanaler. Hästarna fick problem att röra sig i vattnet, så spanjorerna retirerade. Längs vägen besöker vi den färgstarka marknaden i Chinchero, som är känd för sin vävkonst. I en av byns vävstugor får vi träffa de duktiga hantverkarna. Vi besöker byns fantastiska Inkaruiner och dess vackra traditionella kyrka.

Hotell: Casa Andina Premium Valle Sagrado Hotel y Villas eller liknande
Måltider: Frukost, lunch

Machu Picchu

Idag är det dags att besöka en av höjdpunkterna på vår resa, Machu Picchu. På morgonen tar vi tåget från Ollantaytambo till byn Aguas Calientes. Sedan beger vi oss till Machu Picchu som är en av världens olösta gåtor. Vad var det för människor som byggde den här staden och varför valde de en så svårtillgänglig plats? Den amerikanska historikern Hiram Bingham upptäckte ruinområdet 1911 och det tog två år att återerövra inkastaden från djungelns grepp. Läget mellan två bergstoppar gör att dimman ofta lägger sig i dalgången och bidrar med mystiken. Forskarna tror templet byggdes på 1400-talet av Inka Pachacutec och övergavs 100 år senare. Osäkerheten om vad staden använts till är stor. Machu Picchu har en hög andel religiös arkitektur, så många menar att det var ett säte för andlig och ceremoniell verksamhet. Intressant är att områdets skörd från terrassodlingarna måste ha varit betydligt större än vad befolkningen förbrukade. Kanske var Machu Picchus funktion att förse prästerna och kungafamiljen i Cusco med cocablad.

Hotell: Costa del Sol Hotel Ramada Cusco eller liknande
Måltider: Frukost, lunch

Cusco

Vi befinner oss mitt i Anderna och i Amerikas äldsta stad. Enligt legenden grundades Cusco på 1100-talet av den förste inkan Manco Capac, (Solens son). Denna plats döptes till Qosqo, som betyder jordens navel. Inkarikets expansion inleddes på 1400-talet och kom så småningom att sträcka sig från Colombia i norr, till Chile i söder. På morgonen besöker vi bland annat Korikancha-templet och Sacsayhuamán. Massiva stenblock, de största väger 128 ton, bildar en sicksack linje. Cusco skapades med formen av en puma och linjen sägs symbolisera tänderna. Murarna byggdes utan fogmassa och med sådan precision att inte ens en knivsudd går att sticka in mellan blocken. Vid jordbävningar har kolonialbyggnaderna gett vika, men inkapalatsen har stått intakta. I katedralen på torget ser vi en målning som föreställer Kristi sista måltid, där lärjungarna äter inkadelikatessen marsvin. På eftermiddagen fri tid.

Hotell: Costa del Sol Hotel Ramada Cusco eller liknande
Måltider: Frukost

Cusco - Puerto Maldonado, Amazonas

Idag är det dags att bege oss vidare till Amazonas. Efter frukost och check-out får vi transfer till flygplatsen. Efter en kort flygtur landar vi i Puerto Maldonado som är porten till Amazonas regnskog i Peru. Lodgen där vi bor erbjuder ett brett utbud av olika expeditioner som leds av kunniga lokalguider. Vi åker en ca 40 min båttur till vår lodge. Vår guide tar med oss på en  introduktion till regnskogen, vi ser imponerande höga träd och här finns även möjlighet till fin fågelskådning. Vi gör ett besök på ett Shiringuero-läger som är en av de viktigaste ekonomiska aktiviteterna i regionen. Här kan vi få se hur de samlar gummi och hur det används. Senare på kvällen kan vi följa med på en kanottur där vi med vår kunniga lokalguides hjälp kan se in i kajmanernas lysande gula ögon i mörkret. Här får vi uppleva hur Amazonas värld ändrar sig från dag till natt. De djur som är aktiva på dagen ger plats åt djuren som är anpassade att leva under natten.

Hotell: Corto Maltes Amazonia Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Amazonas

I tidiga morgondiset glider vi tyst och sakta fram längs floden i våra kanoter. Har
vi tur får vi se vrålapor, papegojor, anakondor och den svarta kajmanen. Efter lunch tar vår guide med oss upp till ett av de höga utsiktstorn som finns på 20 respektive 42 meter över marken. Här har vi möjlighet att skåda många av de färgglada fågelarter som är typiska för Amazonas som tukaner och hackspettar. Kanske får vi även sällskap av sengångare och apor. För den som vill finns det möjlighet att se solen gå ner över Amazonas djungel från ett av utsiktstornen.
Vi kommer denna dagen även besöka ett Paranötsläger, där skördare vistas under hela säsongen.

Hotell: Corto Maltes Amazonia Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Amazonas

Med båt tar vi oss djupare in i Amazonas. Vi har möjlighet att se kajmaner, färgglada fåglar och en spännande flora. Vi gör ett besök hos en familj av Amazonas ursprungsbefolkning Machiguenga där vi har chans att lära känna dem och få en inblick i hur de lever av och med regnskogen. De kommer att visa oss sin kultur, språk och seder samt traditionella kläder, jaktutrustning, hantverk och musiken de spelar under Ayahuasca-ceremonier. Vidare ned längs floden beöker vi en gård som tillhör en annan lokal familj – här får vi smaka på lokala specialiteter som de säljer på marknaderna i Puerto Maldonado. På kvällen kan vi njuta av lugnet i hängmattan på terrassen och lyssna på regnskogens alla ljud.

Hotell: Corto Maltes Amazonia Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Puerto Maldonado - Santiago de Chile

Vi får njuta en sista morgon genom att vakna upp till regnskogens ljud av parakiter som småpratar i träden och apor svingar sig mellan trädtopparna. Vi äter frukost och checkar ut innan det bär vidare mot nya äventyr i Santiago de Chile. Ankomst till Santiago på kvällen.

Hotell: Plaza San Francisco Hotel
Måltider: Frukost

Valparaiso

Chile är känt för sina goda viner och i Casablanca Valley planterades de första vinplantorna i mitten av 1980-talet. Detta inledde ett nytt och mycket viktigt kapitel i Chiles vinhistoria. Med sina lägre temperaturer tack vare havsvindarna får man fram friska och fruktiga viner. Vi njuter av vyerna i den vackra dalgången. Lunch serveras på en trevlig vingård där vi också gör en vinprovning. Vi fortsätter ut till Stillahavskusten och besöker Chiles viktigaste hamnstad, Valparaiso, som också är landets näst största stad. Valparaiso är berömt för sina vackra trähus, som klättrar på de branta sluttningarna och är därför också uppsatt på Unescos lista över världsarv. Vi svenskar kanske mest känner igen Valparaiso från Evert Taubes ballader härifrån.

Hotell: Plaza San Francisco Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Santiago - Buenos Aires

Efter frukost är det dags för stadsrundtur Santiago. Vi kommer att besöka det centrala torget, Plaza de Armas, den vackra katedralen och naturligtvis Palacio Moneda, presidentpalatset där kuppen mot Allende ägde rum 1973. Vi kommer även att åka upp till Santa Lucia Hill för att njuta av den vackra utsikten över staden. Sen eftermiddag är det dags att ta flyget till Argentinas och tangons huvudstad Buenos Aires. Vid ankomst åker vi direkt till vårt hotell för incheckning och fri tid att installera sig.

Hotell: Savoy Hotel
Måltider: Frukost

Buenos Aires

ldag bär det av på en halvdags stadsrundtur i Sydamerikas mest europeiska stad.
I stadsdelen La Boca ljuder tangomusik alltsedan de första italienska immigranterna anlände. Vi besöker de galna mödrarnas torg, Plaza del Mayo med det rosa presidentpalatset och stadsdelen La Recoleta med kyrkogården, där Evita Peron ligger begravd. Vi åker vidare ner till Puerto Madero och stadens modernare delar. Vid en av kajerna ligger fartyget Uruguay förtöjt, som år 1903 undsatte Otto Nordenskjölds svenska Antarktisexpedition. Vi avslutar kvällen med en klassisk tangoafton och njuter av en smakfull middag. Den dramatiska och sensuella dansen återspeglar stadens historia och karaktäristiska drag.

Hotell: Savoy Hotel
Måltider: Frukost, middag

Buenos Aires

Ledig dag i Buenos Aires för att strosa runt i den vackra staden, njuta av folklivet och kanske shoppa lite. Ett besök på Reserva Ecologica Costanera Sur, Buenos Aires nationalpark, passar den som älskar djur och natur. Nationalparken har fler än 300 fågelarter, samt flodsköldpaddor och iguaner. För den konstintresserade rekommenderas muséet MALBA som bjuder på modern latinamerikansk konst.

Det finns möjlighet att boka en utflykt denna dag till Pampas och besöka en Estancia. Se bildspel med våra utflykter nedan.

Hotell: Savoy Hotel
Måltider: Frukost

Buenos Aires - Iguazú

Vi reser vidare till en av Sydamerikas stora naturupplevelser, Iguazu där vi landar på eftermiddagen. Iguazúfallen delas mellan Brasilien och Argentina och området runt fallen gör denna region till ett av de största naturskyddade områdena i Sydamerika. Iguazúfallen är nästan 3 km breda och består av 275 vattenfall. Vi bor naturskönt på en ekolodge i regnskogen.

Hotell: La Reserva Virgin Lodge
Måltider: Frukost

Iguazú

Denna dag ägnas åt strövtåg längs det välordnade system av stigar och observationsplatser som uppförts på den argentinska sidan. Här ligger större delen av vattenfallen och man kommer dem ännu närmare via de 3 långa gångbroar som finns. En höjdpunkt är den korta tågresan med påföljande vandring ut till djävulsgapet, ”Garganta del Diablo”. Här bjuds det på hisnande utsikt över naturens under! Utforska Iguazúfallen genom att följa lederna som vindlar sig genom den grönskande regnskogen och med lite tur observeras förutom otaliga färggranna fåglar, även näsbjörnar och kapucinapor.

Hotell: La Reserva Virgin Lodge
Måltider: Frukost

Iguazú - Rio de Janeiro i Brasilien

På morgonen utforskar vi fallen från den brasilianska sidan. De brasilianska fallen ligger på västra sidan av Paranástaten i Brasilien och förklarades som världsarv år 1986 av Unesco. De fyra största forsarna på den brasilianska sidan är: Floriano, Deodoro, Benjamín Constant och Salto Unión. De kraftfulla fallen skapar ett permanent dis där det ofta bildas regnbågar. Det är verkligen en gudomlig upplevelse att blicka ut över ett av världens vackraste naturliga skådespel, till ljudet av det forsande vattnet! På eftermiddagen lämnar vi Iguazú och flyger till Rio de Janeiro, där vi checkar in på vårt hotell som ligger mitt på Copacabana.

Hotell: Arena Copacabana Hotel
Måltider: Frukost

Kristusstatyn

Vi gör den hisnande färden med tåg upp till Corcovado och Kristusstatyn och njuter av den svindlande utsikten över Rio. Den 710 m höga kullen pryds av statyn kristusstatyn Cristo Redentor vars fundament är gjord i cement från stadsdelen Limhamn i Malmö. Därför blev den på 1930-talet känd bland svenska sjömän som ”Limhamns-Jesus”. Vi äter en god brasiliansk grillunch tillsammans. Granne med några av Rios finaste stadsdelar har stora slumkvarter, favelas, brett ut sig. Här bor över en miljon av Rios befolkning. Rio är kanske mest känt för sin färgglada och livfulla karneval. Vi besöker en av stadens fantastiska sambaskolor som deltar under den stora karnevalen.

Hotell: Arena Copacabana Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Sockertoppen

Med linbana tar vi oss upp till Sockertoppen. Härifrån har vi en strålande utsikt över Rio de Janeiro och Kristusstatyn, som med sina utsträckta armar ger staden sin välsignelse. Vi ser Copacabana dit Caricoas, lokalbefolkningen i Rio, kommer för att sola, surfa och bada. På vår andra sida har vi Guanabarabukten som bär på historien om hur Rio de Janeiros fått sitt namn. Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg. På kvällen äter vi en välsmakande brasiliansk avskedsmiddag tillsammans på en trevlig restaurang i närheten av vårt hotell.

Hotell: Arena Copacabana Hotel
Måltider: Frukost, middag

Avresa från Rio de Janeiro

Ledig dag. Transfer till flygplatsen för hemresa mot Skandinavien.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst Skandinavien

Flyget ankommer till Skandinavien på eftermiddagen. I bagaget har vi många oförglömliga minnen från vår underbara resa i Sydamerika.

Utflykter

 • Estancia på Pampas

  Estancia på Pampas

  Varför inte utforska hur det går till på det bördiga Pampas? Dagen avslutas med grillfest och till köttet serveras välsmakande argentinskt vin. Begär pris från Thabela Travel.

Hotell

 • Arena Copacabana Hotel

  Arena Copacabana Hotel

  Arena Copacabana Hotel är bekvämt beläget ett stenkast från den världskända stranden Copacabana. Koppla av på takterassen med ett dopp i poolen eller njut av en cocktail med fantastisk panoramautsikt.

 • Costa del Sol Hotel Ramada

  Costa del Sol Hotel Ramada

  Mitt i Cuscos historiska centrum ligger denna ombyggda herrgård från 1600-talet, med gångavstånd till Plaza Mayor, Inkamuséet och Mercado Central. På den avskilda innergården kan du slappna av från stadens brus.

 • Savoy Hotel

  Savoy Hotel

  På eleganta och karaktäristiska Savoy Hotel bor vi mitt i hjärtat av Buenos Aires, nära till sevärdheter och stadens puls.

 • Plaza San Francisco Hotel

  Plaza San Francisco Hotel

  Mitt i centrum ligger högklassiga och samtidigt hållbara Plaza San Francisco Hotel. Här bor vi bekvämt med närhet till både  sevärdheter, museum och restauranger.

 • Holiday Inn Miraflores

  Holiday Inn Miraflores

  Detta hotell beläget i hjärtat av distriktet Miraflores, en restaurang en bar-cafeteria, gym och pool tillsammans med en inomhusbar och en lounge. En modern arkitektur med tydliga referenser till inkakulturen, som bosatte sig i denna del av landet i åratal.

 • Casa Andina Premium Valle Sagrado Hotel y Villas

  Casa Andina Premium Valle Sagrado Hotel y Villas

  Denna lyxiga tillflyktsort i chaletstil med panoramautsikt över Anderna har ett spa med full service och ett planetarium, varifrån du kan observera himlen på södra halvklotet. Gratis WiFi finns tillgängligt i hela fastigheten och i alla rum.

 • La Reserva Virgin Lodge

  La Reserva Virgin Lodge

  La Reserva Virgin Lodge representerar ett innovativt och exklusivt förslag för att ge utmärkt service, perfekt för avkoppling och äventyr i Misiones regnskog.

 • Corto Maltes Amazonia Lodge

  Corto Maltes Amazonia Lodge

  Mitt i Amazonas djungel bor vi bekvämt på vår lodge med både fantastisk service och avkopplande miljöer. Efter dagens intryck kan det kanske locka med en tupplur i hängmattan eller ett dopp i den svalkande poolen.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-11-14
plane-landing Hemkomst
2024-12-02
calender Antal dagar
19 dagar
price-kr Del i dubbelrum
79 450 kr
price-kr Enkelrum
93 950 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-08
plane-landing Hemkomst
2025-02-26
calender Antal dagar
19 dagar
price-kr Del i dubbelrum
82 950 kr
price-kr Enkelrum
95 700 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-11-14
plane-landing Hemkomst
2024-12-02
calender Antal dagar
19 dagar
price-kr Del i dubbelrum
79 450 kr
price-kr Enkelrum
93 950 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-08
plane-landing Hemkomst
2025-02-26
calender Antal dagar
19 dagar
price-kr Del i dubbelrum
82 950 kr
price-kr Enkelrum
95 700 kr

I priset ingår:

 • Flygresor Stockholm Lima, med retur från Rio de Janeiro. Köpenhamn och Göteborg mot tillägg – se nedan.
 • Alla flyg under resan
 • 17 nätter på tre-femstjärniga hotell
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivningen
 • Svensktalande professionell reseledning
 • Engelsktalande lokala specialistguider
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Tillägg för flyg Köpenhamn och Göteborg i november: 1450 kr. I februari: endast tillägg från Köpenhamn 1750 kr
 • Dryck
 • Dricks till guider och chaufförer.

Valbara utflykter:

 • Heldagsutflykt till en Estancia på Pampas, Argentina 2250 kr per person

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 19 dagar är 935 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan – Sydamerikas Guldkorn.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Tilläggsresa Ilha Grande

Tilläggsresa Ilha Grande

Spendera några avslappnande dagar på bilfria paradisön Ilha Grande med sol och bad. På den gröna ön kan ni koppla av på någon av stränderna, snorkla med sköldpaddor, skåda delfiner eller följa med på vandringar i regnskogen som visar en mångfald av fjärilar, fåglar, blommor och...

Tilläggsresa Ilha Grande

Spendera några avslappnande dagar på bilfria paradisön Ilha Grande med sol och bad. På den gröna ön kan ni koppla av på någon av stränderna, snorkla med sköldpaddor, skåda delfiner eller följa med på vandringar i regnskogen som visar en mångfald av fjärilar, fåglar, blommor och exotiska växter.

 • Dag 1

  Dag 1

  Bilfria ön Ilha Grande är en av de mest orörda av Brasiliens regnskogar. Med ett rikt ekosystem kan kapuciner, papegojor, kajmaner, fjärilar och fåglar skådas här. I det klara vattnet lockar snorkling och marint liv.

  Hotell: Pousada Recreio da Praia
  Måltider: Frukost

 • Dag 2

  Dag 2

  Ön är perfekt för att ge sig ut på en vandringstur i den tropiska regnskogen. På resan ingår en utflykt till Blue Lagoon eller den världsomtalade stranden Lopez Mendez.

  Hotell: Pousada Recreio da Praia
  Måltider: Frukost

 • Dag 3

  Dag 3

  Efter en lugn förmiddag på ön åker ni tillbaka till fastlandet med båt. Därefter får ni transfer till flygplatsen för att påbörja er resa hem till Skandinavien.

  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-12-01
plane-landing Hemkomst
2024-12-03
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 350 kr
price-kr Enkelrum
11 100 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-25
plane-landing Hemkomst
2025-02-27
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8350* kr
price-kr Enkelrum
11100* kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-12-01
plane-landing Hemkomst
2024-12-03
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8 350 kr
price-kr Enkelrum
11 100 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-25
plane-landing Hemkomst
2025-02-27
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
8350* kr
price-kr Enkelrum
11100* kr

Avresa varje vecka beroende på tillgänglighet. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

* Preliminärt pris ännu på februari-avgången. Fråga oss för mer information!

I priset ingår:

 • Transporter, inträden, måltider enligt resebeskrivningen
 • 2 nätter på 4* hotell
 • Engelsktalande Guide
 • Utflykt till Blue Lagoon eller Lopes Mendes beach

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter
 • Utflykter bokade på plats
 • Dricks
 • Dryck

Vid tillägg av nätter (Hotell: Pousada Recreio da Praia):

Tillägg extra per natt/person i dubbelrum: 1150 kr

Tillägg extra per natt/person i enkelrum: 2050 kr

 

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer med en engelsktalande guide och kan komma att samköras med andra internationella resenärer.

Liknande resor