• plane-takeoff
  • 2022-01-23
 • Längd: 14 dagar
 • price-icon Pris från: 39 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Brasilien med Amazonas

Vi börjar vår resa i Brasilien i storstaden Rio de Janeiro, som med sitt natursköna läge mellan hav, milslånga sandstränder och grönskande berg, anses vara en av världens vackraste städer. Därefter tar vi vår resa till Amazonas regnskog, även känd som jordens lunga och här besöker vi de storslagna Iguazúfallen. Under vår resa i Amazonas regnskog får vi uppleva Brasiliens rika djurliv, ett riktigt paradis för djur och naturälskare! Vi besöker den moderna huvudstaden Brasilia och avslutar resan med att strosa runt i Salvadors historiska gränder. Salvador är känd för sin spännande afro-brasilianska kultur som man kan uppleva via maten och musiken.

Våra resor till Brasilien är anpassade efter regnsäsongerna. Därför ingår Pantanal i oktoberresan och Amazonas regnskog i januariresan. Programmet nedan är för januariresan med Amazonas regnskog. Se oktober med Pantanal här >>

Thabela Travels resor till Brasilien leds av en svensk specialistguide.

Välkommen till bildvisning om våra resor till Brasilien! »

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Brasilien

Nu börjar vår efterlängtade resa till Brasilien och Amazonas regnskog. Avresa sker från Skandinavien på morgonen. Första stoppet på vår resa är Rio de Janeiro dit vi landar på kvällen. På flygplatsen får vi ett varmt välkomnande och vi åker sedan till vårt bekväma och lyxiga hotell, som ligger precis vid den berömda stranden Copacabana. På takterrassen finns en pool och en loungebar, där de serverar eleganta cocktails med fantastisk panoramautsikt över havet!

Hotell: Arena Copacabana Hotel
Måltider: Välkomstdrink

Rio de Janeiro - Kristusstatyn

Idag gör vi den hisnande färden uppför Corcovado till Kristusstatyn och njuter av den sanslöst vackra utsikten över Rio de Janeiro. Vid stranden äter vi en god brasiliansk grill-lunch, som här är känd som churrasco. Rio är kanske mest känt för sin färgglada och livfulla karneval. Vi besöker en av stadens fantastiska sambaskolor som deltar under den stora karnevalen. Därefter får vi träffa lokalborna då vi besöker en skola och får lära känna deras vardag. Efter en färgsprakande dag med konst och kultur i alla dess former, avslutar vi denna härliga dag på egen hand, det finns gott om restauranger att rekommendera.

Hotell: Arena Copacabana Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Rio de Janeiro - Sockertoppen

Tredje dagen av vår resa i Brasilien är det dags att besöka Sockertoppen. Vi tar oss upp till Sockertoppen med linbana. Härifrån har vi en strålande utsikt över Rio de Janeiro och Kristusstatyn, som med sina utsträckta armar ger staden och oss sin välsignelse. Vi ser Copacabana, där Caricoas, lokalbefolkningen i Rio, går för att sola, surfa och bada. På vår andra sida har vi Guanabarabukten som bär på historien om hur Rio de Janeiros fått sitt namn. Eftermiddagen är tillägnad lite egen tid. Mot kvällen sammansluter vi igen för att äta en välsmakande middag på en trevlig restaurang i närheten av vårt hotell.

Hotell: Arena Copacabana Hotel
Måltider: Frukost, middag

Rio de Janeiro - Iguazúfallen

Dags att ta vår resa i Brasilien söderut till Iguazúfallen, ett av världens största vattenfall. De brasilianska fallen ligger på västra sidan av Paranástaten i Brasilien och förklarades som världsarv år 1986 av UNESCO. Den brasilianska parken gränsar till den argentinska nationalparken och är uppdelade av floden Iguazú. Båda parkerna gör denna region till ett av de största naturskyddade områdena i Sydamerika. Iguazúfallen är nästan 3 km breda och består av 275 vattenfall. De fyra största forsarna på den brasilianska sidan är: Floriano, Deodoro, Benjamín Constant och Salto Unión. De kraftfulla fallen skapar ett permanent dis där det ofta bildas regnbågar. Det är verkligen en gudomlig upplevelse att blicka ut över ett av världens vackraste naturliga skådespel, till ljudet av det forsande vattnet! Vi bor naturskönt på vårt hotell mitt i regnskogen.

Hotell: San Martin Hotel and Resort
Måltider: Frukost

Iguazúfallen - argentinska sidan

Denna dag ägnas åt strövtåg längs det välordnade system av stigar och observationsplatser, som har uppförts på den argentinska sidan. Här ligger större delen av vattenfallen och man kommer dem nära via de 3 långa gångbroarna. En höjdpunkt är den korta tågresan med påföljande vandring ut till djävulsgapet, ”Garganta del Diablo”. Här bjuds det på en hisnande utsikt över naturens under! Utforska Iguazúfallen genom att följa lederna som vindlar sig genom den grönskande regnskogen. Med lite tur ser du otaliga färggranna fåglar, näsbjörnar och kapucinapor. Eftermiddagen och kvällen spenderas på egen hand.

Hotell: San Martin Hotel and Resort
Måltider: Frukost

Iguazúfallen - Manaus

Ledig dag där man kan slappna av vid poolen eller passa på att besöka den exotiska fågelparken, Parque das Aves som ligger precis intill hotellet. Parque das Aves är latinamerikas största fågelpark och här finns både fågelarter från Brasilien, stora delar av Sydamerika och Afrika. På kvällen flyger vi från Iguazú till Manaus, där vi checkar in på hotellet för en god natts sömn.

Hotell: Go Inn Manaus
Måltider: Frukost

Amazonas regnskog

På morgonen lämnar vi Manaus och påbörjar vår resa till Amazonas regnskog. Innan vi sätter oss i båten som ska ta oss ut till vår djungellodge, åker vi först bil eller minibuss. Vi tar sedan båt från hamnen i Ceasa till den lilla byn Careiro. Under vår färd stannar vi till där floderna Rio Negro och Rio Solimoes möts. Från Careiro åker vi sedan bil och ser ut över det fantastiskt grönskande landskapet i regnskogen. Vi stannar även vid en sjö och beundrar de vackra näckrosorna. Slutligen är det dags att åka båt igen och vi reser den sista biten på floden Macarico till vår djungellodge. Lodgen ligger i ett område som blev nationalpark 1984 och är en flytande lodge där man verkligen får uppleva Amazonas regnskog på nära håll.

Hotell: Eco Lodge Amazon
Måltider: Frukost, middag

Amazonas regnskog

Vi stiger upp tidigt för att åka kanot och uppleva soluppgången. Det är en ovanlig och spännande upplevelse att höra alla ljud på morgonen när djungeln vaknar upp. Vi ser tusentals fåglar flyga över trädkronorna i det varma ljuset av den stigande solen. Sedan återvänder vi för att äta frukost på vår lodge. Efter frukost är det dags att utforska Amazonas regnskog till fots. Vi åker kanot tills vi hittar en lämplig plats där vi kan landstiga. Vår kunniga lokalguide förklarar så mycket som möjligt om djur och natur och Amazonas ekosystem. På eftermiddagen åker vi på en tur för att fiska piraya. Det är gott om fiskar i Jumafloden som har fem olika typer av pirayor, påfågelsaborre och världens största sötvattensfisk, piraruru som kan bli upp till 3 meter. Den fisk ni fångar kan vi sedan smaka grillad till kvällen.

Hotell: Eco Lodge Amazon
Måltider: Frukost, lunch, middag

Amazonas regnskog

Efter frukost åker vi med kanot tillsammans med vår guide för att se mer av de olika geografiska områdena i Amazonas regnskog. Runt vår djungellodge finns 793 hektar orörd tät primär regnskog. Vi kommer att åka båt genom regnskogen på Jumafloden, där det finns stor chans att se exempelvis apor, delfiner, sengångare, papegojor, röd ara, häger och kungsfiskare. Vi stänger av motorn och paddlar oss fram i de mest trånga passagerna, innan vi återvänder till vår lodge för lunch. På eftermiddagen åker vi för att träffa lokalbefolkningen som kallas Caboclo och härstammar från den ursprungsbefolkning som bott i området i decennier. Vi träffar en familj och får lära oss om hur och vad de lever av. Vi får också se hur de gör sin traditionella maträtt maniok. På vår väg tillbaka beundrar vi den vackra Amazonska solnedgången medan hundratals fåglar flyger tillbaka till sina bon för en natts vila. Efter middagen är det dags att åka ut på floden igen för att leta efter de lokala alligatorerna, kajmanerna. Kajmanerna som då de får ficklampan rakt i ansiktet blir paralyserade är lätt infångade i guidens händer. Guiden berättar om djuret och ni kan beundra det på nära håll innan han försiktigt släpper tillbaka det i vattnet igen. Det är mäktig känsla att vara i regnskogen och höra alla ljud i den mörka natten och en härlig avslutning på vår resa i Amazonas regnskog.

Hotell: Eco Lodge Amazon
Måltider: Frukost, lunch, middag

Amazonas regnskog - Brasilia

Denna morgon njuter vi av en sista soluppgång i Amazonas regnskog. Det är en gudomlig upplevelse att höra hur naturen och dess invånare vaknar till liv medan solen går upp. Vi återvänder sedan till vår lodge för att njuta av den sista frukosten i detta naturparadis. Därefter avslutar vi vår resa i Amazonas regnskog för att uppleva mer pulserande storstadsliv. Utcheckning och flyg vidare till Brasiliens huvudstad Brasilia.

Hotell: Windsor Plaza Brasilia
Måltider: Frukost

Brasilia - Salvador

Välkomna till Brasiliens ibland lite bortglömda huvudstad Brasilia, som kanske är den märkligaste av alla huvudstäder. På 1950-talet så beslutades det att Brasilien behövde en ny huvudstad och en arkitekttävling utlystes. Det vinnande bidraget ritades och byggdes färdigt på endast 4 år. Staden är utformad som ett flygplan och idag är Brasilia både ett lyckat och ett av­skräckande exempel på stadsplanering, ­beroende på vem man frågar. Halvdagstur i staden där vi besöker de mest kända byggnadsverken. Tidig eftermiddag flyger vi vidare till Salvador de Bahia och gör en panoramiskt vacker färd, medan solen går ned i denna pittoreska stad full av liv och kultur. Staden är den 3:e största staden i Brasilien efter Sao Paulo och Rio de Janeiro. Salvador ligger på en liten halvö med Gulf Bahia Todos os Santos på ena sidan och Atlanten på den andra. På stadsturen besöker vi bland annat områden som Ribeira och Barra, där vi kan se den första fyren i hela den Amerikanska kontinenten, belägen vid fortet Saint Antonio. Vi märker skillnader i tempo mellan de övre och nedre stadsdelarna, samt hur havet har påverkat stadens uppbyggnad och befolkning. Vi provsmakar ett klassiskt friterat bakverk vid namn Acarajé, som har afrobrasilianska rötter. Sedan checkar vi in på vårt bekväma hotell med utsikt över en av de vackraste stränderna i Salvador, Praia do Farol da Barra.

Hotell: Monte Pascoal Praia Hotel
Måltider: Frukost

Salvador

Den kanske mest imponerande delen av Salvador är den historiska stadsdelen Pelourinho som på portugisiska betyder skampåle. Stadsdelen är känd för sin portugisiska koloniala arkitektur, med massor av historiska monument från perioden mellan 1700-1900 talet. Hela stan är med goda skäl skyddad av Unescos världsarvslista och kännetecknas av vackra, färgglada gamla hus och trånga kullerstensgränder. En gång i tiden var platsen centrum för slavhandeln och det var här slavarna kedjades och såldes. I Salvador finns även över 300 kyrkor och vi gör ett besök i Convento Sao Fransisco med sina guldsmyckade väggar och tak. Salvador är bland annat födelsestad till den världsberömde musikern Gilberto Gil och är idag centrum för den återuppståndna, afrikanska kulturen i Brasilien. Vid sidan om yoruba, candomblé, capoeira etc, gör sig det afrikanska arvet påmint även i matlagning och musikformer som axé, afoxé, samban och den för Salvador karakteristiska sambareggaen. Vi avslutar denna underbara tid tillsammans med en trerätters middag på en lokal restaurang. Under middagen tittar vi tillbaka på våra finaste minnen av vår resa i Brasilien.

Hotell: Monte Pascoal Praia Hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Avresa Salvador

Ledig förmiddag där vi kan koppla av vid poolen, en närliggande sandstrand, eller insupa atmosfären i denna lyckans stad som vibrerar av livsglädje. Sedan transfer till flygplatsen för flyg till Rio, för att sedan ansluta till vårt internationella flyg hemåt. För de som önskar finns möjlighet att stanna kvar några dagar i Salvador, eller resa med till Rio och stanna kvar några dagar där. Se våra tilläggsresor som vi erbjuder på denna resa, eller kontakta oss för mer information.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst Skandinavien

Ankomst till Skandinavien på eftermiddagen. Med oss i bagaget har vi många fantastiska minnen från vår tid i Brasilien och vår resa till Amazonas regnskog.

 

Hotell

 • San Martin Resort & Spa

  San Martin Resort & Spa

  Hotellet är utformat för att smälta in i naturen och efterlämna så liten påverkan på naturen som möjligt. Mysiga byggnader i kolonialstil och en stor innergård. Hotellet ligger vid ingången till Iguazúfallen.

 • Arena Copacabana Hotel

  Arena Copacabana Hotel

  Arena Copacabana Hotel är bekvämt beläget ett stenkast från den världskända stranden Copacabana. Koppla av på takterassen med ett dopp i poolen eller njut av en cocktail med fantastisk panoramautsikt.

 • Amazon Eco Lodge

  Amazon Eco Lodge

  Mitt i Amazonas ligger denna flytande lodge med restaurang och bar. Alla rum har balkong med utsikt över floden. Här kan du vandra, fiska, paddla kanot och uppleva djungelns alla mysterier på nära håll.

 • Monte Pascoal Praia Hotel

  Monte Pascoal Praia Hotel

  Njut av Bahias mjuka vågor som rullar in mot sandstranden. Du bor i direkt anslutning till bad, shopping, nöjen och sevärdheter. Här finns både gym och sauna och poolen har utsikt över havet.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-01-23
plane-landing Hemkomst
2022-02-05
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
39 950 kr
price-kr Enkelrum
44 450 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-01-23
plane-landing Hemkomst
2022-02-05
calender Antal dagar
14 dagar
price-kr Del i dubbelrum
39 950 kr
price-kr Enkelrum
44 450 kr

Vi har även en resa till Brasilien med Pantanal i oktober 2021. Se program här eller kontakta Thabela Travel för program.

*Preliminärt pris, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Rio de Janeiro tur & retur samt inrikesflyg
 • 12 nätter på tre-fyrstjärniga hotell
 • Transporter, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivningen
 • Svensktalande professionell reseledning
 • Engelsktalande lokala specialistguider
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokala guider och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 2 500 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, cirka 30 dagar innan avresa

I priset ingår ej:

 • Dryck
 • Utflykter bokade på plats

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6,25 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 14 dagar är 604 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar vår resa till Amazonas regnskog i Brasilien.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Tilläggsresa Ilha Grande

Tilläggsresa Ilha Grande

Spendera några avslappnande dagar på bilfria paradisön Ilha Grande. På den gröna ön kan ni koppla av på någon av stränderna, snorkla med sköldpaddor, skåda delfiner eller följa med på vandringar i regnskogen som visar en mångfald av fjärilar, fåglar, blommor och exotiska växter.

Tilläggsresa Ilha Grande

Spendera några avslappnande dagar på bilfria paradisön Ilha Grande. På den gröna ön kan ni koppla av på någon av stränderna, snorkla med sköldpaddor, skåda delfiner eller följa med på vandringar i regnskogen som visar en mångfald av fjärilar, fåglar, blommor och exotiska växter.

 • Dag 1

  Dag 1

  Bilfria ön Ilha Grande är en av de mest orörda av Brasiliens regnskogar. Med ett rikt ekosystem kan kapuciner, papegojor, kajmaner, fjärilar och fåglar skådas här. I det klara vattnet lockar snorkling och marint liv.

  Hotell: Pousada Naturalia eller Pousada Caicara
  Måltider: Frukost

 • Dag 2

  Dag 2

  Ön är perfekt för att ge sig ut på en vandringstur i den tropiska regnskogen. På resan ingår en utflykt till Blue Lagoon eller den världsomtalade stranden Lopez Mendez.

  Hotell: Pousada Naturalia eller Pousada Caicara
  Måltider: Frukost

 • Dag 3

  Dag 3

  Efter en lugn förmiddag på ön åker ni tillbaka till fastlandet med båt. Därefter får ni transfer till flygplatsen för att påbörja er resa hem till Skandinavien.

  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 650 kr
price-kr Enkelrum
4 550 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 650 kr
price-kr Enkelrum
4 550 kr

Avresa varje vecka beroende på tillgänglighet. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Transporter, inträden, måltider enligt resebeskrivningen
 • 2 nätter på 4* hotell
 • Engelsktalande Guide
 • Utflykt till Blue Lagoon eller Lopes Mendes beach

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter
 • Utflykter bokade på plats
 • Dricks
 • Dryck

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer med en engelsktalande guide och kan komma att samköras med andra internationella resenärer.

Tilläggsresa Praia do Forte

Tilläggsresa Praia do Forte

Vi reser 80 km norrut från Salvador och anländer till den idylliska orten Praia do Forte. Vi bor på hotellet Porto da Lua, vars namn betyder ”Månens hamn” och är det enda hotellet i Praia do Forte som ligger direkt på stranden.

Tilläggsresa Praia do Forte

Vi reser 80 km norrut från Salvador och anländer till den idylliska orten Praia do Forte. Vi bor på hotellet Porto da Lua, vars namn betyder ”Månens hamn” och är det enda hotellet i Praia do Forte som ligger direkt på stranden.

 • Dag 1

  Dag 1

  Den lilla fiskebyn Praia do Forte ligger bara några minuter till fots från hotellet och där kan man njuta av shopping och nattliv, men det är fortfarande avlägset nog för att inte störas.

  Hotell: Porto da Lua Pousada
  Måltider: Frukost

 • Dag 2

  Dag 2

  Här finns flera naturliga ”pooler” som på portugisiska kallas ”piscinas naturais” och är perfekta för snorkling.

  Hotell: Porto da Lua Pousada
  Måltider: Frukost

 • Dag 3

  Dag 3

  Praia do Forte är en destination för ekoturism, bland annat tack vare TAMAR-projektet som arbetar för bevarande och undersökning av havssköldpaddor.

  Hotell: Porto da Lua Pousada
  Måltider: Frukost

 • Dag 4

  Dag 4

  Det har blivit dgs att ta farväl av Brasilien för den här gången. Efter en sista välsmakande frukost blir ni upphämtade på hotellet och får skjuts till Flygplatsen.

  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 900 kr
price-kr Enkelrum
6 200 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
3 900 kr
price-kr Enkelrum
6 200 kr

Avresa varje vecka beroende på tillgänglighet. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Transporter, inträden, måltider enligt resebeskrivningen
 • 3 nätter på 3* hotell
 • Engelsktalande Guide

I priset ingår ej:

 • Flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter
 • Utflykter bokade på plats
 • Dricks
 • Dryck

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer med en engelsktalande guide och kan komma att samköras med andra internationella resenärer.

 

Liknande resor