• plane-takeoff
  • 2022-01-21
  • 2022-01-28
  • 2022-02-04
  • 2022-02-18
  • 2022-02-25
  • 2022-03-04
  • 2022-12-30
  • 2023-01-13
 • Längd: 9 dagar
 • price-icon Pris från: 26 950 kr
 • compas-iconEngelsk guide

Costa Rica och Panama seglats

Följ med på vår Costa Rica och Panama seglats. Följ med på en lyxig sjunätters seglats som går från Costa Rica till Panama. Längs kusten finns fullt med paradisöar som bjuder på härliga bad. I nationalparkerna med regnskog vimlar det av spännande djurliv. En av resans höjdpunkter är att segla genom den berömda Panamakanalen som fortfarande anses vara världens svåraste byggnadsprojekt. Resan bjuder på en behaglig kombination av härliga bad på exotiska öar och tropisk regnskog full av djur.

Avresorna 21 januari, 4 och 18 februari samt 4 mars går i motsatt riktning och börjar alltså i Panama.

Förutom nedan tilläggsresor med sol och bad så går denna resa utmärkt att kombinera med vår Costa Rica resa. Vi erbjuder alternativt även en Costa Rica och Panama seglats med svensk guide och i kombination med Guatemala.

Se bildvisning om vår resa till Costa Rica och Panama! »

pic1

Engelsk Guide

Läs mer
San José

Du anländer på kvällen till San José som är huvudstad i Costa Rica sedan 1823. Du checkar in på ditt centralt belägna hotell och njuter av en kväll på egen hand.

Avresorna 22 januari, 5 februari och 5 mars går i motsatt riktning och börjar alltså i Panama. Då ingår istället första natten på hotell i Panama City.

Hotell: Hotel Sleep In
Måltider:

Seglatsen börjar

På eftermiddagen når vi Puerto Caldera där det är dags att stiga ombord på motorseglaren M/S Panorama som kommer vara vårt hem de närmaste dagarna. Seglatsen tar oss djupt in i landets nationalparker och erbjuder härliga bad i kristallklart vatten på tropiska öar. På eftermiddagen seglar vi till Quepos där vi under natten ligger för ankare.

Hotell: M/S Panorama
Måltider: Frukost, middag

Manuel Antonio Nationalpark

Frivillig utflykt till nationalparken Manuel Antonio, som kallas juvelen bland Costa Ricas många nationalparker och finns med på Unescos världsarvslista. Regnskogens ömtåliga ekosystem skyddar ett rikt djurliv och nationalparken är framförallt känd för sin apor. Den mest kända är dödskalleapan, som är unik för detta område. Kapucinapa, spindelapa och vrålapa är andra små akrobater som vi kan hitta bland trädkronorna. I regnskogens grönska gömmer sig även sengångare, myrslok och ett stort antal tropiska fåglar. Vi färdas med buss till parkens entré och gör därifrån en 1,5 timmes guidad promenad i den täta regnskogen. Naturguiderna berättar om några av de tusentals olika växtarterna.

Efter lunch erbjuds en frivillig zipline-utflykt.

Gruppen återförenas i Playa Biesanz där dagen avslutas med en simtur vid en av de vackra stränderna. Vi sammansluter för en tropisk kväll med middag och feststämning. Nattsegling mot Drake Bay.

Hotell: M/S Panorama
Måltider: Frukost, lunch, middag

Corcovado Nationalpark

Osahalvön erbjuder en av världens rikaste biologiska mångfalder och är hem för minst hälften av alla arter som lever i Costa Rica. Ofta beskrivs området som platsen där regnskogen möter havet.

Frivillig utflykt till Corcovado National Park som omfattar en tredjedel av halvön. Dagen inleds med en båttur. Kustlinjen utgör häckningsplats för fyra utrotningshotade arter av havssköldpadda. Man kan se knölval och delfiner på nära håll. Djupt inne i regnskogen spanar vi sedan efter spindelapor som smidigt svingar sig mellan träden, röda aror som flyger ovanför topparna och den mäktigaste av dem alla – nämligen jaguaren som dock är svår att hitta. Här finns även näsbjörnar, rödögd bladgroda, papegojor och andra fågelarter. Ta gärna en simtur tillsammans med svärdfiskar, delfiner och valar.

På eftermiddagen seglar vi vidare till Golfito, där vi passerar gränsen till Panama.

Hotell: M/S Panorama
Måltider: Frukost, lunch, middag

Granito de Oro Öarna - Panama

Ankomst till Granito de Oro mitt på dagen där det finns möjlighet att ta en simtur eller snorkeltur i det kristallklara vattnet. Vi seglar vidare mot närliggande Coiba Island som är den största ön i Centralamerika och finns med på Unesco’s världsarvslista. Vi vandrar tillsammans med vår naturguide genom skogen och och får lära oss mer om naturen och djurlivet på ön. Slappna av vid stranden innan avfärd mot Iguana Island. Övernattning till sjöss.

Hotell: M/S Panorama
Måltider: Frukost, lunch, middag

Isla Iguana

Ön Iguana är känd för sin fantastiska snorkling och är en fågelskådares paradis då det är ett reservat för bland annat fregattfåglar. Reservatet grundades 1981 och är över 50 hektar stort. Runt ön finns Panamagulfens största och mest välbevarade korallrev med över 350 arter av tropiska fiskar. Längs med stranden kan man snorkla vid grunda korallrev och spana efter muränor, rockor och till och med sköldpaddor som simmar i det varma Stilla havet. På land kan man se krabbor och leguaner.

Hotell: M/S Panorama
Måltider: Frukost, lunch, middag

Möt emberafolket

Darien Nationalpark är ett världsarvsområde vid Stillahavskusten som anses vara landbryggan mellan Nord- och Sydamerika. Området består av tropisk regnskog, mangroveträsk och klippiga kuster. Floran, liksom faunan är mycket varierad.

Frivillig utflykt som inleds med en promenad längs stranden till emberafolkets by. Den har en befolkning på cirka 300 indianer som stolt värnar om sin kultur. Vi kommer att bekanta oss med deras traditioner, med dans och musik samt äta lunch i deras hyddor med halmtak. Emberafolket är känt för sitt vackra hantverk och här är ett utmärkt tillfälle att handla för dem som vill ta med en fin suvenir hem. Du får möjlighet att göra en tillfällig tatuering med ett naturligt färgämne som emberafolket använder för att pryda sina kroppar. I Panama lever 7 olika indiangrupper som bidrar till att landet är så spännande att besöka. Emberafolket som har sitt ursprung och sin naturliga hemmiljö i Darien som ligger i ett avlägset område. Indianerna får inte längre jaga och odla i nationalparken. Därför så får de en välkommen extrainkomst när de får besök i byn.

Vi passar även på att ta ett härligt dopp i ett vackert vattenfall som ligger i närheten. Vill ni ta en längre promenad så finns en dunge med mycket fåglar en bit längre bort. Vi lättar ankare och seglar vidare mot Panama City.

Hotell: M/S Panorama
Måltider: Frukost, lunch, middag

 

Segla genom Panamakanalen

Frivillig stadsrundtur i Panama City som börjar med att besöka Miraflores Locks Visitors Center. Här lär vi oss om betydelsen av Panamakanalen, som ett sekel gammal fortfarande fungerar med samma hydraulsystem. Det erbjuds en kort bildpresentation och andra utställningar på besökscentret. Det blir också tid för shopping.  Turen fortsätter genom en naturskön och modern del av Panama City till “Casco Antiguo”, som byggdes 1673 efter att “Old Panama” brunnit ned. Den dominerande arkitekturen i “Casco Antiguo” är franska och spanska kolonialstilar. På Självständighetstorget finns de vackraste husen som till exempel det moderna muséet för den interoceaniska kanalen, Presidentpalatset, Nationalteatern och Bóvedas (fängelset). Franska torget har skriftlig dokumentation av kanalbyggnationen på väggmålningana, och erbjuder en vacker utsikt över Panamá City.

M/S Panorama väntar på oss vid Panamakanalens öppning för inseglingen som påbörjas klockan 17. Resans höjdpunkt är för många att få segla in i denna historiska kanal vilket inkluderar att passera flera slussar. Kanalen byggdes av ingenjörstrupper från USA:s armé mellan 1904 och 1914. Projektet kantades av många problem, inklusive sjukdomar och massiva jordskred. Det uppskattas att så många som 27 500 arbetare dog under konstruktionen. Den förbinder Atlanten i öster med Stilla havet i väster. Genom kanalen förkortas fartygsrutten från New York till San Francisco till 9 500 kilometer, vilket är mindre än hälften av den tidigare rutten runt Kap Horn som är 22 500 kilometer lång. Avresorna 22 och 29 januari går inte genom Panamakanalen utan avslutas i Panama City.

Efter ett magnifikt avslut på resan avnjuter vi en sista avskedsmiddag på kvällen.

Hotell: M/S Panorama
Måltider: Frukost, middag

 

Avresa mot Skandinavien

I Colon (eller Panama City) är det dags att lämna vår segelbåt för denna gång och ta avsked av besättningen som hunnit bli våra vänner. På eftermiddagen får vi transfer till flygplatsen och påbörjar vår resa hemåt.

Hotell:-
Måltider: Frukost

 

 

Hotell

 • M/S Panorama

  M/S Panorama

  Panorama är en tremastad motorseglare som erbjuder högsta komfort. Ombord finns 24 hytter fördelade på alla tre däck. Hyttkategori A är på de båda översta däcken och kategori B och C på det understa. Observera att alla hytter har olika form i en segelbåt.

 • M/S Panorama hytter

  M/S Panorama hytter

  Alla hytter försedda med privat badrum inklusive dusch, luftkonditionering, TV, kassaskåp, kylskåp och hårtork. Alla hytter har fönster, men kategori A har större fönster. Hytten på bilden är kategori B.

 • M/s Panorama soldäck

  M/s Panorama soldäck

  En populär plats ombord är soldäck med bekväma solstolar. Men det finns även gott om utrymme inomhus med en reception, bar, lounge och restaurang.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-01-21
plane-landing Hemkomst
2022-01-29
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr
price-kr Enkelrum
33 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-01-28
plane-landing Hemkomst
2022-02-05
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr
price-kr Enkelrum
33 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-02-04
plane-landing Hemkomst
2022-02-12
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr
price-kr Enkelrum
33 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-02-18
plane-landing Hemkomst
2022-02-26
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr
price-kr Enkelrum
33 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-02-25
plane-landing Hemkomst
2022-03-05
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr
price-kr Enkelrum
33 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-03-04
plane-landing Hemkomst
2022-03-12
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr *
price-kr Enkelrum
33 950 kr *
plane-takeoff Avresa
2022-12-30
plane-landing Hemkomst
2023-01-07
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr *
price-kr Enkelrum
33 950 kr *
plane-takeoff Avresa
2023-01-13
plane-landing Hemkomst
2023-01-21
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr *
price-kr Enkelrum
33 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-01-21
plane-landing Hemkomst
2022-01-29
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr
price-kr Enkelrum
33 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-01-28
plane-landing Hemkomst
2022-02-05
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr
price-kr Enkelrum
33 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-02-04
plane-landing Hemkomst
2022-02-12
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr
price-kr Enkelrum
33 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-02-18
plane-landing Hemkomst
2022-02-26
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr
price-kr Enkelrum
33 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-02-25
plane-landing Hemkomst
2022-03-05
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr
price-kr Enkelrum
33 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-03-04
plane-landing Hemkomst
2022-03-12
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr
price-kr Enkelrum
33 950 kr
plane-takeoff Avresa
2022-12-30
plane-landing Hemkomst
2023-01-07
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr
price-kr Enkelrum
33 950 kr
plane-takeoff Avresa
2023-01-13
plane-landing Hemkomst
2023-01-21
calender Antal dagar
9 dagar
price-kr Del i dubbelrum
26 950 kr
price-kr Enkelrum
33 950 kr

*Preliminärt pris. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Avresorna 21 januari, 4 och 18 februari samt 4 mars går i motsatt riktning och börjar alltså i Panama.

I priset ingår:

 • Boende 7 nätter i kategori C-hytt på motorseglaren M/S Panorama.
 • Boende 1 natt i San José eller Panama på fyrstjärnigt hotell (beroende på var seglatsen startar).
 • Transfers till/från flygplatser samt från hotell till hamn där seglatsen inleds. Pris är beräknat på minst 2 personer.
 • Hamnavgifter.
 • Snorkling- och fiskeutrustning.
 • Måltider, transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Engelsktalande lokal specialistguide på kryssningen. Ingen guide på transfers.

I priset ingår ej:

 • Flyg
 • Utflykter. Se program och pris här
 • Dryck. Vatten, kaffe och te ingår dock på kryssningen.
 • Dricks till lokala guider, chaufförer och kryssningspersonal. Beräkna EUR 13-15/dag.

Uppgradering av hytt
Observera att det finns ett begränsat antal hytter i varje kategori. C-hytt ingår i denna resa, vilket är den lägsta kategorin. Uppgradera hytten på kryssningen till B-hytt för 2 590 kr och A-hytt för 9 390 kr per person. Kategori avgörs av hyttens placering och storlek samt fönstrens storlek. Samtliga hytter har wc, dusch, luftkonditionering och fönster. Klicka här för att se hytternas placering.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 9 dagar är 430 kr per person.

Vi reserverar oss för eventuella hotellbyten, till hotell med lika standard.

Vänligen, ta del av  Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan. Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Bocas del Toro sol och bad

Bocas del Toro sol och bad

Belägen på en privat strand på ön Bastimentos bor vi bekvämt på Al Natural Eco lodge. Det är en prisbelönad eco lodge som värnar om miljö, samhälle och lokalbefolkning. och ligger vackert inklämd mellan en korallvit sandstrand och tropisk djungel. 

Bocas del Toro sol och bad

Belägen på en privat strand på ön Bastimentos bor vi bekvämt på Al Natural Eco lodge. Det är en prisbelönad eco lodge som värnar om miljö, samhälle och lokalbefolkning. och ligger vackert inklämd mellan en korallvit sandstrand och tropisk djungel. 

 • Lata dagar på stranden

  Lata dagar på stranden

  Du bor i en charmig bungalow med utsikt över det turkosa vattnet. Snorkla i de närliggande korallreven, njut av vällagad mat eller koppla bara av i hängmattan på din privata veranda.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-02-01
plane-landing Hemkomst
2020-02-05
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
11 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-02-01
plane-landing Hemkomst
2020-02-05
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
11 950 kr

I priset ingår:

 • Tre nätter på eco lodgen Al Natural Resort
 • Flyg till/från Bocas Del Toro
 • Frukost samtliga dagar och 6 måltider
 • Alla flygplats och lodgetransfers i bil och båt med engelsktalande lokalguider

I priset ingår ej:

 • Bagagehantering, dricks till lokala guider och chaufförer.
 • Utflykter bokade på plats.
 • Eventuell bagageövervikt (maxvikt 17kg, kostnad är cirka 2USD/kg)

Vi reserverar oss för mindre flyg- eller hotelltillägg beroende på platstillgång. Minimum två resenärer

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

San Blas sol och bad

San Blas sol och bad

I San Blas skärgården finns hundratals tropiska öar. Här finns allt som hör paradiset till som korallvit sandstrand, turkost vatten och vajande palmer. Kanske mest känt är ändå San Blas för att marken ägs enbart av Kuna indianerna. Inga andra tillåts äga mark i San Blas arkipelagen....

San Blas sol och bad

I San Blas skärgården finns hundratals tropiska öar. Här finns allt som hör paradiset till som korallvit sandstrand, turkost vatten och vajande palmer. Kanske mest känt är ändå San Blas för att marken ägs enbart av Kuna indianerna. Inga andra tillåts äga mark i San Blas arkipelagen. Det innebär att de boenden som finns här drivs och ägs av Kuna indianerna. Här känner du dig som hemma. Lodgerna är små och vi bor i traditionella hyddor med enklare standard. Lodgerna drivs ur ett eko perspektiv. På dagarna kan ni välj att åka på olika aktiviteter på denna privata ö. Det marina livet är fantastiskt så passa gärna på att ta en snorkeltur.

 • San Blas skärgård

  San Blas skärgård

  I San Blas skärgården ligger på den karibiska kusten och består av 350-400 tropiska öar. Här finns allt som hör paradiset till som korallvit sandstrand, turkost vatten och vajande palmer.

 • Kunaindianerna

  Kunaindianerna

  Kunaindianerna är en av Panamas sju olika indianstammar och de äger marken i San Blas skärgård. De har fiske och kokosnötsplockning som sin huvudsakliga försörjning. De är också kända för sina färgstarka vackra textilier.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 500 kr
price-kr Enkelrum
9 500 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 500 kr
price-kr Enkelrum
9 500 kr

I priset ingår:

 • Fyra nätters boende i rustika strandhyddor
 • Flyg till/från San Blas
 • Frukost samtliga dagar och 8 måltider
 • Alla flygplats och lodgetransfers i bil och båt med engelsktalande lokalguider

 

I priset ingår ej:

 • Bagagehantering, dricks till lokala guider och chaufförer.
 • Utflykter bokade på plats.
 • Eventuell bagageövervikt, (maxvikt 14kg, kostnad cirka 2USD/kg)

Vi reserverar oss för mindre flyg- eller hotelltillägg beroende på platstillgång. Minimum två resenärer

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Tilläggsresa Manuel Antonio

Tilläggsresa Manuel Antonio

Koppla av och känn dig som ett med naturen i detta lilla paradis. Den mysiga byn Manuel Antonio ligger belägen i en grön och lummig dal som avslutas på den vackra stranden strax intill Manuel Antonios Nationalpark.

Tilläggsresa Manuel Antonio

Koppla av och känn dig som ett med naturen i detta lilla paradis. Den mysiga byn Manuel Antonio ligger belägen i en grön och lummig dal som avslutas på den vackra stranden strax intill Manuel Antonios Nationalpark.

 • Dag 1

  Dag 1

  Vi bor på Karahe beach hotel som ligger alldeles intill stranden i Manuel Antonio. Nationalparken ligger vid Costa Ricas stillahavs kust. Här kommer vi nära inpå naturen och njuter av den vackra stranden.

  Hotell: Karahe Beach Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 2

  Dag 2

  Vi utforskar nationalparken där vi upplever flera olika arter av tropiska blommor, växter och ett härligt djurliv fyllt av hundratals färgglada fåglar, apor, sengångare och chapuchin apor med sina vita ansikten.

  Hotell: Karahe Beach Hotel
  Måltider: Frukost

   

 • Dag 3

  Dag 3

  Njut av det fina vattnet, snorkla och ta en titt på havets underverk, havssköldpaddorna. Segla med en katamaran i solnedgången, se delfiner och upptäck kustlinjen. Du har även chansen att upleva valar under valsäsongen.

  Hotell: Karahe Beach Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 4

  Dag 4

  Transfer till Liberia för hemresa. Hej då Costa Rica!

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
4 650 kr
price-kr Enkelrum
6 850 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
4 650 kr
price-kr Enkelrum
6 850 kr

Avresa varje vecka beroende på tillgänglighet. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:
• Transporter, inträden, måltider enligt resebeskrivningen
• 3 nätter på 3* hotell

I priset ingår ej:
• Flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter
• Utflykter bokade på plats
• Dricks
• Dryck

Utflykten “Segla med en katamaran i solnedgången” kostar 1 050 kr per person.
Utflykten “Flodbåtstur med djur och natur” kostar 1 050 kr per person.
Utflykten “Inomskärsfiske halvdagstur” kostar 4 450 kr per person.
Utflykten “Äventyrsdag i Costa Rica” kostar 1 550 kr per person.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer med en engelsktalande guide och kan komma att samköras med andra internationella resenärer.

Liknande resor