• plane-takeoff
  • 2024-07-06
  • 2024-07-20
  • 2024-08-03
  • 2024-08-24
  • 2024-09-07
  • 2024-09-28
  • 2024-10-19
  • 2024-11-09
  • 2024-11-23
  • 2024-12-07
  • 2024-12-21
  • 2025-01-04
  • 2025-01-18
  • 2025-02-01
  • 2025-02-15
  • 2025-03-01
  • 2025-03-15
  • 2025-04-05
  • 2025-04-19
  • 2025-05-03
  • 2025-05-17
 • Längd: 8 dagar
 • price-icon Pris från: 18 900 kr
 • compas-iconEngelsk guide

Costa Rica

Följ med till den underbara lilla pärlan Costa Rica som bjuder på upplevelser utöver det vanliga! Landet är relativt litet men oj så mycket det har att bjuda på! Naturen är storslagen och varierad med bland annat lummiga regnskogar, vulkaner med varma källor och inbjudande paradisstränder. Vi kommer att få uppleva många av de olika naturtyper som finns i landet som djungeln vid Karibiska havet, vulkanen Arenal samt Monteverdes molnregnskog. Trots sin litenhet, i storlek ungefär som Svealand, så finns här världens största ekologiska mångfald. Räkna med att få se massor av djur under resans gång. Vi spanar efter sengångare, vrålapor, kajmaner, pilgiftsgrodor och mängder av färgglada fåglar. Här samsas över en halv miljon olika arter i djur och växtriket, och hela 25 % av ytan är naturskyddsområde.

Det finns ett stort urval av spännande utflykter på de olika platserna. Vad sägs till exempel om att besöka ett vulkaniskt spa där vi kan njuta i de mineralrika källorna som är uppvärmda av vulkanens inre? Eller kanske lockar det att åka linbana uppe i regnskogens trädkronor?
Förläng gärna resan med sol och bad i Tamarindo eller Manuel Antonio. Eller varför inte åka vidare till det kulturrika Guatemala?

Thabela Travels Costa Rica resa sker i internationell grupp och utflykter leds av engelsktalande guider. Det går mot tillägg att boka privat bil.

Resan går utmärkt att kombinera med vår Costa Rica och Panama seglats >>

pic1

Engelsk Guide

Läs mer

Dagsprogram

Ankomst San José

Vid ankomst till flygplatsen i San José möter vår representant och vi har sedan transfer till vårt hotell för övernattning.

Hotell: Crown Plaza Corobicí
Måltider: –

Tortuguero nationalpark

Nu börjar äventyret! Vi avreser tidigt för att ta oss till Tortuguero, en av Centralamerikas mest berömda nationalparker. Även bussresorna genom Costa Rica är en upplevelse i sig och vi kommer att få se massor av olika naturtyper och fantastiska vyer när vi åker mellan de olika destinationerna under vår resa. Vi passerar den centrala vulkaniska bergskedjan där vi ser vackra vattenfall och gröna skogar. När vi når de karibiska slätterna märks förändring i klimatet och det blir lite varmare och fuktigare. Vi passerar bananodlingar på väg mot bryggan där båtarna väntar på att ta oss till Tortuguero. En cirka en och en halv timmas båttur väntar genom kanaler som ligger inbäddade i den grönskande regnskogen. Från båten kommer vi att kunna beundra den unika floran och faunan i detta område och stöter nu på resans första djur och fåglar. På eftermiddagen åker vi på den första utflykten och besöker den lilla byn Tortuguero som satsar på turism med naturvårdsinriktning, vilket präglar hela Costa Rica. Av landets yta är en fjärdedel naturreservat. I Tortuguero upptäcker vi djungeln både till fots och med båt för att se fåglar, sköldpaddor och krokodiler. I naturreservatet finns en anläggning för att värna om de sköldpaddor som en gång per år kommer hit för att lägga sina ägg.

Hotell: Pachira Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Tortuguero nationalpark

Idag fortsätter vi att utforska området. Vi kommer att spendera förmiddagen i båt på de naturliga kanaler och laguner som utgör infrastrukturen i Tortuguero. Vi åker djupare in i regnskogen och letar efter några av alla de djur, fåglar, reptiler, sköldpaddor och insekter som har sina hem här. Vi letar lite extra efter sengångare, apor av lika slag, kajmaner, grodor och många färgglada vackra fåglar. Efter lunch har vi eftermiddagen på egen hand och varför då inte passa på att gå på de stigar som finns i djungeln runt hotellet .

Om vår resa går mellan juli och september rekommenderas att idag göra ett tillägg och ta en kvällstur för att se när de gröna havssköldpaddorna kommer upp och lägger sina ägg.  Det är en upp till en meter lång havssköldpadda som tidigare var utrotningshotad på grund av att den användes till soppa. Idag är den fredad och har ökat kraftigt i antal.

Hotell: Pachira Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Vulkanen Arenal

Efter frukost blir det båtresa tillbaka till hamnen och sedan vidare med buss genom ett underbart landskap till La Fortuna. Vi njuter av vyer över vackra berg och kommer också att åka igenom stora jordbruksområden. Där ser vi odlingar av apelsiner, ananas, sockerrör och kassava. Sen eftermiddag anländer vi till La Fortuna och får njuta av vulkanen Arenal med sin perfekta konform. Arenal är välkänd eftersom den alltsedan 1968 och fram till 2010 har haft kontinuerliga utbrott. Nu sover den dock igen. Väl framme vid lodgen så har vi kvällen fri för att ströva omkring i omgivningarna eller utforska den lilla byn La Fortuna.

Hotell: Arenal Springs
Måltider: Frukost, lunch

Arenal med utflykter

Förmiddagen har vi till eget förfogande. På eftermiddagen blir det en 2,5 timmes lång vandring i vulkanen Arenals omgivningar. På en närliggande utsiktsplats ser vi uråldriga lavaflöden som har förvandlats till sten under århundradena som gått. Vi spanar framförallt efter apor och fåglar och njuter av de vackra omgivningarna. Efter vår vandring är vi väl värda ett besöka på ett vulkaniskt spa där vi kan koppla av i de naturliga heta källorna. Störst avslappning får vi om vi alternerar mellan de olika poolerna som alla har olika temperatur. Vattnet i de olika bassängerna värms upp av vulkanens inre. Middagen serveras vid de heta källorna.

Hotell: Arenal Springs
Måltider: Frukost, middag

Monteverdes molnregnskog

Efter frukost lämnar vi vulkanen Arenal och åker till molnregnskogen i Monteverde. Vi åker båt över Arenal-sjön, som är den största och viktigaste sjön i Costa Rica. Passa på att njut av de vackra vyerna! Sedan börjar stigningen över Tilaran Mountain Range då vi åker bil. Sista sträckan till Monteverde är på grusvägar. Vi kommer att känna en temperaturförändring då vi nu befinner oss 1300 meter över havet. Väl framme njuter vi av en otroligt vacker natur, Monteverde har över 2500 olika arter av växter varav 490 är orkidéer. Här är det inte ovanligt att få se mängder med fåglar, bland annat de oerhört charmiga kolibrierna och de ståtliga tukanerna. Har vi tur kan vi skåda quetzalen, en mycket vacker fågel som spelade stor roll i den precolumbianska kulturen. Från Monteverde har vi utsikt över molnregnskogen och vänder vi oss om ser vi ända ner till Stilla havet och Nicoyabukten. Solnedgångarna här är magiska när man blickar ut över dalgångarna ner mot havet. Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg. Det finns ett stort urval av utflykter att välja mellan.

Hotell: El Establo
Måltider: Frukost

Utflykter i Monteverde

Denna morgon ingår en tur till Monteverde Cloud Forest Private Reserve. Belägen på en höjd mellan 1 200 och 1 600 m, erbjuder molnregnskogen en helt annan typ av vegetation än den vi upplevde i Tortugueros regnskog. En molnregnskog täcks oftast av moln i höjd med trädtopparna. Det leder till mindre solljus och avdunstning samt lägre temperaturer. Vi får uppleva dess täta växtlighet och majestätiska träd som är överväxta av olika växter som lianer, bromelior, mossor och orkidéer. Vi vandrar på stigar bland hundratals arter av flora och även faunan är mycket rik. Här har till exempel fler än 450 fågelarter setts.  Tid till egen förfogande på eftermiddagen.

Hotell: El Establo
Måltider: Frukost

Hemresa eller tilläggsresa

Transfer från Monteverde till antingen flygplatsen i Liberia eller den i San Jose. Liberia ligger bäst till för resa tillbaka till Skandinavien. För fortsatt resa till andra platser i Costa Rica eller till grannländerna passar San Jose bättre.
Välj gärna till någon av våra tilläggsresor för ett än större äventyr i denna vackra del av världen. Det finns flera fina badorter i Costa Rica där det passar bra att smälta alla intryck på en varm och solig strand . En fin kombination är också att besöka Guatemala med sin fantastiska mayakultur. Se förslag på tilläggsresor längre ned på sidan.

Det går även att kombinera med vår Costa Rica och Panama seglats >>

Hotell: –
Måltider: Frukost

Utflykter

 • Flodbåtstur med rikt djurliv

  Flodbåtstur med rikt djurliv

  I Tortuguero glider vi bekvämt fram på floden och njuter av den vackra naturen samt alla fantastiska djurmöten. Vi letar efter apor, kajmaner och krokodiler, sengångare, sköldpaddor och ödlor bland mycket annat.

 • Monteverdes regnskog

  Monteverdes regnskog

  Under vår vistelse i Monteverde så kan vi förutom vandring i molnregnskogen också göra andra utflykter. Varför inte njuta av de charmiga kolibrierna, besöka en fjärilsträdgård eller åka linbana bland trädtopparna!?

 • Ridtur på stranden

  Ridtur på stranden

  Tänk att få galoppera fram på en paradisstrand med Stilla Havet på ena sidan och lummig skog och palmer på den andra. Vi njuter samtidigt av tropiska fåglar och kanske en vacker solnedgång!

 • Solnedgångstur i Stilla Havet

  Solnedgångstur i Stilla Havet

  Vi spenderar en härlig eftermiddag på en katamaran i Stilla Havet. Sol, bad, snorkling och lite god mat och dryck ingår. Kanske får vi sällskap av delfiner. På tillbakavägen njuter vi av den vackra solnedgången.

 • Spana efter sköldpaddor

  Spana efter sköldpaddor

  Havssköldpaddor kan ses året runt i Costa Rica men när det är dags för dem att lägga sina ägg är det extra spännande. Detta kan ses både på väst- och ostkusten under olika tider på året och är ett fantastiskt skådespel.

 • Valskådning

  Valskådning

  Valar ses ofta på Stillahavssidan. Utanför Manuel Antonio samlas knölvalar i juli till oktober för att para sig och föda sina ungar. Även vattnen utanför Corcovado är rika på både knölval och delfiner. Spännande möten väntar!

 • Vulkanen Arenal

  Vulkanen Arenal

  Vi utforskar området runt foten av vulkanen Arenal med vacker natur och exotiska fåglar runt oss. Efter vandringen blir det spabesök och bad i varma källor, uppvärmda av vulkanens inre. Ett härligt sätt att avsluta dagen på!

 • Whitewater rafting

  Whitewater rafting

  Forsränning i vacker natur finns i flera floder runtom i Costa Rica och erbjuds i olika svårighetsgrad. Bara man är simkunnig så kan alla vara med, allt från barnfamiljen till den adrenalinstinne äventyraren.

 • Ziplinetur mellan trädkronorna

  Ziplinetur mellan trädkronorna

  Vilket äventyr!! Att susa fram genom trädkronorna och titta ut över regnskogen är en fantastisk upplevelse. Ofta får man sällskap av apor och fåglar vilket gör att man känner sig än närmre naturen.

Hotell

 • Pachira Lodge

  Pachira Lodge

  Lodgen ligger inbäddad i vildmarken mitt i Costa Ricas djungel. Lodgen är väldigt miljömedveten och engagerad i hållbar utveckling och är strategiskt belägen 5 minuter från nationalparken Tortuguero.

 • Arenal Springs Resort

  Arenal Springs Resort

  Arenal Springs resort erbjuder fantastisk utsikt över vulkanen och dalen Arenal. Här finns även 28 bassänger med varmt källvatten, ett spa och ett gym. Alla rum erbjuder panoramautsikt över dalen.

 • El Establo Mountain Hotel

  El Establo Mountain Hotel

  Slappna av och njut av den bästa utsikten över Nicoyabukten. Hotellet erbjuder rum med balkonger och utsikt över Monteverde molnskogsreservat och har även 2 restauranger, ett spa och en utomhuspool.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-07-06
plane-landing Hemkomst
2024-07-13
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-07-20
plane-landing Hemkomst
2024-07-27
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-08-03
plane-landing Hemkomst
2024-08-10
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-08-24
plane-landing Hemkomst
2024-08-31
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-09-07
plane-landing Hemkomst
2024-09-14
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-09-28
plane-landing Hemkomst
2024-10-05
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-10-19
plane-landing Hemkomst
2024-10-26
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-11-09
plane-landing Hemkomst
2024-11-16
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-11-23
plane-landing Hemkomst
2024-12-01
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-12-07
plane-landing Hemkomst
2024-12-15
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-12-21
plane-landing Hemkomst
2024-12-29
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-01-04
plane-landing Hemkomst
2025-01-11
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-01-18
plane-landing Hemkomst
2025-01-25
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-01
plane-landing Hemkomst
2025-02-08
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-15
plane-landing Hemkomst
2025-02-22
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-03-01
plane-landing Hemkomst
2025-03-08
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-03-15
plane-landing Hemkomst
2025-03-22
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-04-05
plane-landing Hemkomst
2025-04-12
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-04-19
plane-landing Hemkomst
2025-04-26
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-05-03
plane-landing Hemkomst
2025-05-10
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-05-17
plane-landing Hemkomst
2025-05-24
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-07-06
plane-landing Hemkomst
2024-07-13
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-07-20
plane-landing Hemkomst
2024-07-27
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-08-03
plane-landing Hemkomst
2024-08-10
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-08-24
plane-landing Hemkomst
2024-08-31
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-09-07
plane-landing Hemkomst
2024-09-14
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-09-28
plane-landing Hemkomst
2024-10-05
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-10-19
plane-landing Hemkomst
2024-10-26
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-11-09
plane-landing Hemkomst
2024-11-16
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-11-23
plane-landing Hemkomst
2024-12-01
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-12-07
plane-landing Hemkomst
2024-12-15
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2024-12-21
plane-landing Hemkomst
2024-12-29
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-01-04
plane-landing Hemkomst
2025-01-11
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-01-18
plane-landing Hemkomst
2025-01-25
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-01
plane-landing Hemkomst
2025-02-08
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-02-15
plane-landing Hemkomst
2025-02-22
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-03-01
plane-landing Hemkomst
2025-03-08
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-03-15
plane-landing Hemkomst
2025-03-22
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-04-05
plane-landing Hemkomst
2025-04-12
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-04-19
plane-landing Hemkomst
2025-04-26
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-05-03
plane-landing Hemkomst
2025-05-10
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr
plane-takeoff Avresa
2025-05-17
plane-landing Hemkomst
2025-05-24
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
18 900 kr
price-kr Enkelrum
25 650 kr

Avresa från San José dagligen. Det finns alltså fler avresor än de som angivits i prislistan. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Transport i buss med internationell grupp, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen
 • 7 nätter på 3-5* hotell
 • Engelsktalande guider på utflykter, men ej på transfers.

I priset ingår ej:

 • Flyg och flygskatter.
 • Privat bil går att boka mot tillägg.
 • Dryck
 • Dricks

Tillägg

 • Dagsutflykten Monteverdes regnskog kostar 1 200 kr per person exklusive linbana. Inklusive linbana 1 700 kr per person.
 • Dagsutflykten Vulkanen Arenal kostar 1 200 kr per person exklusive vattenfallet La Fortuna. Inklusive vattenfallet 2000 kr per person.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 8 dagar är 465 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Tilläggsresa Guatemala

Tilläggsresa Guatemala

Upplev färgrika, härliga Guatemala med sin spännande Mayakultur och indianbyar. Guatemala har ett unikt ekosystem, och det är verkligen en av de bästa platserna för att uppleva biologisk mångfald.

Tilläggsresa Guatemala

Upplev färgrika, härliga Guatemala med sin spännande Mayakultur och indianbyar. Guatemala har ett unikt ekosystem, och det är verkligen en av de bästa platserna för att uppleva biologisk mångfald.

 • Ankomst Guatemala

  Ankomst Guatemala

  Vi anländer till Guatemala City på kvällen och åker direkt till vårt hotell för incheckning.

  Hotell: Barcelo Guatemala City
  Måltider: –

 • Chichicastenango

  Chichicastenango

  Vi spenderar denna dag i härliga och charmiga staden Antigua. Vi gör en stadsrundtur i den mest betydelsefulla staden i landet. Vi börjar i stadens historiska centrum vid torget och besöker sedan stadens viktigaste monument.

  Hotell: Camino Real Antigua
  Måltider: Frukost

   

 • Chichicastenango-Atitlán

  Chichicastenango-Atitlán

  Efter frukost beger vi oss vidare till Sololá, där vi besöker dess färgstarka marknad. Männen och kvinnorna bär sina traditionella  dräkter, typiska från respektive by runtomkring. Solalá är en av få byar där folket fortfarande bär sina traditionella kläder. Valet av tyg, tråd och antal broderier på kläderna visar personens sociala och ekonomiska status. Vi åker på eftermiddagen vidare till Lago Atitlán och vårt hotell.

  Hotell: Porta Del Lago
  Måltider: Frukost

   

 • Atitlán-Antigua

  Atitlán-Antigua

  Efter frukost gör vi en båttur på en av de vackraste sjöarna i världen, Lago Atitlán. Den djupa sjön ligger vid foten av de tre vulkanerna Atitlan, Tolimán och San Pedro och är en helig plats för Mayaättlingarna. Vi besöker byn Maya-Tzutuhil vid Santiago Atitlán – en av de tolv byarna som omger sjön. Santiago erbjuder en mängd olika hantverk, färgglada textilier, träsniderier och målningar. På eftermiddagen får vi transfer till Chichicastenango.

  Hotell: Mayan Inn
  Måltider: Frukost

 • Antigua-Guatemala City

  Antigua-Guatemala City

  Vi befinner oss i den lilla byn Chichicastenango, där vi besöker den mest färgglada och pittoreska indianmarknaden i Guatemala. Här samlas hundratals indianer från regionen för att köpa och sälja varor. På eftermiddagen beger vi oss åter mot Guatemala City.

  Hotell: Barcelo Guatemala City
  Måltider: Frukost

 • Hemresa

  Hemresa

  Transfer från Guatemala City till flygplatsen för resa tillbaka till Skandinavien.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

 • Hemresa

  Hemresa

  Ankomst till Skandinavien på eftermiddagen.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-23
plane-landing Hemkomst
2025-03-01
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 250 kr
price-kr Enkelrum
20 300 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-23
plane-landing Hemkomst
2025-03-01
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 250 kr
price-kr Enkelrum
20 300 kr

I priset ingår:

 • Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen i privat service
 • 6 nätter på 3-5* hotell
 • Engelsktalande guider

I priset ingår ej:

 • Ev. flygtillägg, flygskatter och eventuella visumavgifter
 • Utflykter bokade på plats
 • Dricks

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer www.thabelatravel.com/klimatkompensation

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 7 dagar är 422 kr per person.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresa Manuel Antonio

Tilläggsresa Manuel Antonio

Koppla av och känn dig som ett med naturen i detta lilla paradis. Den mysiga byn Manuel Antonio ligger belägen i en grön och lummig dal som avslutas på den vackra stranden strax intill Manuel Antonios Nationalpark.

Tilläggsresa Manuel Antonio

Koppla av och känn dig som ett med naturen i detta lilla paradis. Den mysiga byn Manuel Antonio ligger belägen i en grön och lummig dal som avslutas på den vackra stranden strax intill Manuel Antonios Nationalpark.

 • Dag 1

  Dag 1

  Vi bor på Parador Resort som ligger alldeles intill stranden i Manuel Antonio. Nationalparken ligger vid Costa Ricas Stilla Havs kust. Här kommer vi nära inpå naturen och njuter av den vackra stranden.

  Hotell: Parador Resort & Spa – Garden Room
  Måltider:

 • Dag 2

  Dag 2

  Utforska den nationalparken som bjuder på flera olika arter av tropiska blommor och växter samt ett härligt djurliv med bland annat färgglada fåglar, apor och sengångare. Stränderna är ljuvliga så glöm inte badkläder.

  Hotell: Parador Resort & Spa – Garden Room
  Måltider: Frukost

   

 • Dag 3

  Dag 3

  Njut av det härliga vattnet, snorkla och hoppas på att en havssköldpadda simmar förbi eller segla med katamaran i solnedgången. Se delfiner och du har även chansen att se valar under valsäsongen.

  Hotell: Parador Resort & Spa – Garden Room
  Måltider: Frukost

 • Dag 4

  Dag 4

  Transfer till San José för hemresa. Hej då Costa Rica!

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-05-25
plane-landing Hemkomst
2024-05-28
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
15 400 kr
plane-takeoff Avresa
2024-06-08
plane-landing Hemkomst
2024-06-11
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
15 400 kr
plane-takeoff Avresa
2024-06-22
plane-landing Hemkomst
2024-06-25
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
15 400 kr
plane-takeoff Avresa
2024-07-13
plane-landing Hemkomst
2024-07-16
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 200 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr
plane-takeoff Avresa
2024-07-27
plane-landing Hemkomst
2024-07-30
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 200 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr
plane-takeoff Avresa
2024-08-10
plane-landing Hemkomst
2024-08-13
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 200 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr
plane-takeoff Avresa
2024-08-17
plane-landing Hemkomst
2024-08-20
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 200 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr
plane-takeoff Avresa
2024-09-14
plane-landing Hemkomst
2024-09-17
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
15 400 kr
plane-takeoff Avresa
2024-09-21
plane-landing Hemkomst
2024-09-24
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
15 400 kr
plane-takeoff Avresa
2024-10-12
plane-landing Hemkomst
2024-10-15
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
15 400 kr
plane-takeoff Avresa
2024-10-26
plane-landing Hemkomst
2024-10-29
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
15 400 kr
plane-takeoff Avresa
2024-11-09
plane-landing Hemkomst
2024-11-12
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
15 400 kr
plane-takeoff Avresa
2024-11-23
plane-landing Hemkomst
2024-11-26
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
15 400 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-05-25
plane-landing Hemkomst
2024-05-28
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
15 400 kr
plane-takeoff Avresa
2024-06-08
plane-landing Hemkomst
2024-06-11
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
15 400 kr
plane-takeoff Avresa
2024-06-22
plane-landing Hemkomst
2024-06-25
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
15 400 kr
plane-takeoff Avresa
2024-07-13
plane-landing Hemkomst
2024-07-16
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 200 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr
plane-takeoff Avresa
2024-07-27
plane-landing Hemkomst
2024-07-30
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 200 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr
plane-takeoff Avresa
2024-08-10
plane-landing Hemkomst
2024-08-13
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 200 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr
plane-takeoff Avresa
2024-08-17
plane-landing Hemkomst
2024-08-20
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
10 200 kr
price-kr Enkelrum
16 900 kr
plane-takeoff Avresa
2024-09-14
plane-landing Hemkomst
2024-09-17
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
15 400 kr
plane-takeoff Avresa
2024-09-21
plane-landing Hemkomst
2024-09-24
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
15 400 kr
plane-takeoff Avresa
2024-10-12
plane-landing Hemkomst
2024-10-15
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
15 400 kr
plane-takeoff Avresa
2024-10-26
plane-landing Hemkomst
2024-10-29
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
15 400 kr
plane-takeoff Avresa
2024-11-09
plane-landing Hemkomst
2024-11-12
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
15 400 kr
plane-takeoff Avresa
2024-11-23
plane-landing Hemkomst
2024-11-26
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
9 450 kr
price-kr Enkelrum
15 400 kr

I priset ingår:

 • Transporter, inträden, måltider enligt resebeskrivningen
 • 3 nätter på Parador Resort & Spa – Garden Room med frukost****

I priset ingår ej:

 • I augusti 750 kr per person högsäsongstillägg.
 • Ytterligare natt på Parador Resort & Spa – Garden Room med frukost: 1 800 kr (enkelrum 3 550 kr).

Boendet går att uppgradera om så önskas.

Utflykter
Segla med en katamaran i solnedgången 1 050 kr per person.
Flodbåtstur med djur och natur 1 050 kr per person.
Inomskärsfiske halvdagstur 4 450 kr per person.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var originalresan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer och kan komma att samköras med andra internationella resenärer.
Alla utflykter är med engelsktalande guider.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 4 dagar är 294 kr per person.

Tilläggsresa Tamarindo

Tilläggsresa Tamarindo

Smält alla intryck på en tilläggsresa till en av Tamarindos inbjudande stränder. Njut av stranden eller hotellets poolområde. Eller varför inte testa på aktiviteter som sköldpaddsspårning, regnskogstur eller en ziplinetur mellan trädkronorna.  

Tilläggsresa Tamarindo

Smält alla intryck på en tilläggsresa till en av Tamarindos inbjudande stränder. Njut av stranden eller hotellets poolområde. Eller varför inte testa på aktiviteter som sköldpaddsspårning, regnskogstur eller en ziplinetur mellan trädkronorna.  

 • Dag 1

  Dag 1

  Vi bor på populära Tamarindo Diria som ligger direkt på stranden och mitt i byn. Boendet erbjuder 4 pooler, 6 restauranger, 5 barer och mängder med aktiviteter!

  Hotell: Hotel Tamarindo Diria
  Måltider:

 • Dag 2

  Dag 2

  Vi rekommenderar  en Sunset Cruise, en halvdags katamaransegling på Stilla Havet där ni kan snorkla och med lite tur se både delfiner och knölval. Ni kan även sportfiska och surfa.

  Hotell: Hotel Tamarindo Diria
  Måltider: Frukost

   

 • Dag 3

  Dag 3

  Vi njuter av ännu en härlig dag vid poolen eller i havet. Vill ni vara aktiva så erbjuds flodtur, ridtur eller zipline mellan trädtopparna i regnskogen.

  Hotell: Hotel Tamarindo Diria
  Måltider: Frukost

 • Dag 4

  Dag 4

  Transfer till Liberia för hemresa. Hej då Costa Rica!

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-06-15
plane-landing Hemkomst
2024-06-18
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 600 kr
price-kr Enkelrum
10 950 kr
plane-takeoff Avresa
2024-07-13
plane-landing Hemkomst
2024-07-16
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 600 kr
price-kr Enkelrum
10 950 kr
plane-takeoff Avresa
2024-08-17
plane-landing Hemkomst
2024-08-20
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 600 kr
price-kr Enkelrum
10 950 kr
plane-takeoff Avresa
2024-09-14
plane-landing Hemkomst
2024-09-17
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 600 kr
price-kr Enkelrum
10 950 kr
plane-takeoff Avresa
2024-10-19
plane-landing Hemkomst
2024-10-22
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 600 kr
price-kr Enkelrum
10 950 kr
plane-takeoff Avresa
2024-11-16
plane-landing Hemkomst
2024-11-19
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 600 kr
price-kr Enkelrum
10 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2024-06-15
plane-landing Hemkomst
2024-06-18
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 600 kr
price-kr Enkelrum
10 950 kr
plane-takeoff Avresa
2024-07-13
plane-landing Hemkomst
2024-07-16
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 600 kr
price-kr Enkelrum
10 950 kr
plane-takeoff Avresa
2024-08-17
plane-landing Hemkomst
2024-08-20
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 600 kr
price-kr Enkelrum
10 950 kr
plane-takeoff Avresa
2024-09-14
plane-landing Hemkomst
2024-09-17
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 600 kr
price-kr Enkelrum
10 950 kr
plane-takeoff Avresa
2024-10-19
plane-landing Hemkomst
2024-10-22
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 600 kr
price-kr Enkelrum
10 950 kr
plane-takeoff Avresa
2024-11-16
plane-landing Hemkomst
2024-11-19
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
6 600 kr
price-kr Enkelrum
10 950 kr

I priset ingår:
• Transfer från Monteverde till Tamarindo.
• Tamarindo Diria**** – Poolview room inklusive frukost 3 nätter.
• Transfer från Tamarindo till flygplatsen i Liberia (tillägg för transfer till San Jose).

Tillägg:
Ytterligare natt kostar från  1 200 kr (enkelrum 2 400 kr).
Priset är beroende på säsong. Kontakta Thabela Travel för mer information.

Boendet går att uppgradera om så önskas.

Kostnad för ombokning av flyg kan tillkomma. Flyg från Liberia-Skandinavien (flygplats som ligger 1,5 tim från Tamarindo) avgår varje tisdag, torsdag och lördag. Övriga dagar avgår flyg från San José som ligger 4,5 tim körtid från Tamarindo. Välj själv hur många dagar du vill förlänga i Tamarindo.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället. Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 4 dagar är 294 kr per person.

Liknande resor