• plane-takeoff
  • 2021-11-22
 • Längd: 13 dagar
 • price-icon Pris från: 42 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Panama och Costa Rica

Följ med på en fantastisk resa i Panama och Costa Rica med svensk guide. Två intressanta länder som båda erbjuder storslagna upplevelser. Lär dig mer om Panamas rika indiankultur och utforska Costa Ricas unika regnskog. Panamakanalen är ett av världens största och svåraste ingenjörsprojekt, samt även världens mest berömda genväg. Vi åker med kanoter ut till Chagres nationalpark för att möta ett av Panamas sju indianfolkslag. Emberáfolket tar emot oss med musik och berättar stolt om sina traditioner. De är mästare på att skapa handgjorda kanoter, korgar och blåsrör. I Costa Rica inleder vi med Tortuguero nationalpark som fått sitt namn från alla sköldpaddor som lägger sina ägg på stranden. Vi bor mitt i regnskogen som är full av apor, sengångare och krokodiler. På våra båtturer spanar vi efter allt från de små pilgiftsgrodorna, till de stora jaguarerna. I vackra Arenal Park i Costa Rica finns längs vulkanens sluttning, heta källor där vi får ett helande bad. Dimregnskogen utforskar vi på en promenad längs hängbroar byggda högt upp i trädkronorna för att komma djur- och fågelliv så nära som möjligt. Vi avslutar på Tamarindos stränder för sol, bad eller mer aktiviteter om ni så önskar. Resan sker i samarbete med SvD Accent.

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Panama

Idag är det äntligen dags att börja vår resa till Panama och Costa Rica. Avresa sker från Skandinavien – såsom Arlanda, Göteborg eller Kastrup. Vid ankomst till Panama möts vi av vår svensktalande guide och tillsammans tar vi oss till hotellet för en gemensam välkomstmiddag.

Hotell: Global  Hotel Panamá
Måltider: Välkomstmiddag

Stadsrundtur i Panama

Panamas huvudstad är kontrasternas stad då moderna skyskrapor av blänkande glas och betong, står sida vid sida med gamla kolonialbyggnader. Det ursprungliga Panama Viejo som påbörjats 1519 brann ner drygt ett sekel senare och fick byggas upp på nytt. Ruinerna från detta är numera ett Unescoskyddat världsarv. Vi besöker bland annat Casco Viejo (gamla stan) som kännetecknas av de vackra koloniala husfasaderna, trånga gränder och charmiga torg. Vi fortsätter till Panamakanalens muséum, här får vi bakgrunden till ett av världens största och svåraste ingenjörsprojekt som stod klart 1914. Skatteregler och kanalen har bidragit till Panamas position, som ett av Latinamerikas absolut viktigaste handelsländer.

Hotell: Global  Hotel Panamá
Måltider: Frukost, lunch

Indianfolk i Chagres nationalpark

Förutom sitt spanska arv från kolonialtiden, kännetecknas Panama av de olika etniska grupper som tillsammans med den fantastiska naturen, gör landet så spännande att besöka. Här finns sju olika indianstammar och denna dag besöker vi en av dem, Embrastammen. Vi åker till sjön Alajuela där vi stiger ombord på små båtar, för att åka in i Chagres nationalpark där vi besöker indianfolkets by. Där bjuds vi på lunch som främst består av fisk i bananblad, sedan får vi veta mer om deras traditioner och livsstil. Under eftermiddagen återvänder vi till Panama City.

Hotell: Global  Hotel Panamá
Måltider: Frukost, lunch

Regnskog i Gamboa nationalpark

Vi gör en utflykt till regnskogen i Gamboa nationalpark som ligger strax utanför Panama City. Här finns det stora möjligheter att observera ett mycket spännande djurliv och exotiska fåglar. Vi åker linbana i höjd med trädtopparna och spanar efter sengångare, apor och färggranna tukaner. Vid ändstationen ligger ett utsiktstorn där vi får panoramavy över regnskogsområdet med flera indianbyar. Vi gör också en båttur på Gatun Lake som är en av världens största konstgjorda sjöar. Vi spanar efter mer djurliv och tar promenader på några av öarna. Vi följer en naturstig känd för att erbjuda bra möjligheter till fågelskådning och med lite tur ser vi även tvättbjörnar, samt besöker Gamboa nationalparks vackra fjärilshus.

Hotell: Global  Hotel Panamá
Måltider: Frukost, lunch

Till San José

Det är dags att vinka adjö till vår resa i Panama och fortsätta resan mot Costa Rica. Efter en lugn och härlig frukost är det dags att åka vidare med flyg. Vi landar i San José, Costa Ricas huvudstad strax efter lunch. Resten av dagen finns det gott om ledig tid till att promenera runt och kika i affärerna på gågatan, eller bara vila upp sig inför kommande dagar i Costa Rica.

Hotell: Hotel Balmoral
Måltider: Frukost

Tortuguero nationalpark

Efter frukost beger vi oss mot karibiska kusten och en av Centralamerikas mest berömda nationalparker, Tortuguero nationalpark. Längs med vägen passerar vi bananodlingar och tropisk grönska. Därefter fortsätter färden via båt som för oss genom de slingrande kanalerna fram till vår lodge. Håll ögonen öppna efter sengångare! Efter lunch utforskar vi Tortuguero, som är en liten by som lägger fokus på ekoturism, vilket präglar hela Costa Rica. Av landets yta är en fjärdedel skyddad mark. Begreppet ”La Pura Vida”, det vill säga ”det rena livet”, ser man överallt. I Tortuguero nationalpark kan vi åka på båttur, eller gå på djungelvandring för att se fåglar, sköldpaddor och krokodiler. Tortuguero betyder, fritt översatt, sköldpaddslandet och på stranden i Tortuguero lägger varje år mängder av sköldpaddor sina ägg. Vi bor mitt i regnskogen omgivna av ett floddelta som har ett mycket rikt djurliv.

Hotell: Pachira Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Tortuguero nationalpark

På morgonen vandrar vi i Tortuguero nationalpark som kallas Lilla Amazonas, tillsammans med våra kunniga guider. Håll ögonen öppna efter den lilla röda pilgiftsgrodan. Efter lunch beger vi oss ut med båt på en safari längs med kanalerna. Vi spanar efter tre olika sorters apor som lever i djungeln, färggranna fjärilar, samt några av de drygt 500 fågelarter som existerar här. Här finns dessutom över 2 000 arter av flora.

Hotell: Pachira Lodge
Måltider: Frukost, lunch, middag

Arenal park

Idag åker vi vidare mot Arenal – en känd vulkan i nordvästra Costa Rica. Redan på långt avstånd ser vi den 7 000 år gamla vulkanen Arenal torna upp sig framför oss. Vi äter gemensam lunch samt övernattar i den närliggande, charmiga, lilla byn La Fortuna. Kvällen är öppen för egna strövtåg.

Hotell: Hotel La Fortuna
Måltider: Frukost, lunch

Arenal park

Idag väntar en dag full med äventyr. Arenal var fram till 2011 en av världens mest aktiva vulkaner med regelbundna utbrott. Vulkanen har de senaste åren lugnat ner sig men är fortfarande aktiv. Toppen är ofta täckt av moln, men ibland ser man lava tränga över kanten. Vi vandrar tillsammans längs ett nätverk av hängbroar i trädtopparna, där vi spanar efter apor och fåglar. Därefter åker vi tillbaka till hotellet medan vi tittar upp på vulkanen som tornar över oss. Efter två timmars vila och lunch på egen hand, är det dags att besöka ett vulkaniskt spa där ni kan koppla av i de naturliga heta källorna. Här kan ni antingen bada i floden, eller i konstgjorda bassänger med heta pooler och porlande vattenfall. Vattnet leds till de olika bassängerna från den kokande vulkanen.

Hotell: Hotel La Fortuna
Måltider: Frukost, middag

Tamarindos stränder

Det är dags att säga farväl till regnskog och vulkanisk aktivitet, idag fortsätter färden till Tamarindos vita stränder. Här kan ni njuta av solen på den långa vita stranden, eller ligga vid hotellets poolområde. Gör er redo för ett par avkopplande dagar i solen som avslutning på vår resa i Panama och Costa Rica! Här finns även ett stort utbud av både inhemska och internationella restauranger och stranden kantas av olika strandbarer. Vill man vara uppe lite längre så har Tamarindo även det bästa nattlivet bland Costa Ricas turistorter.

Hotell: Tamarindo Diria
Måltider: Frukost, lunch

Tamarindos stränder

Vi solar, badar, och slappnar av riktigt ordentligt. Den som har mer äventyrslust kan åka på en Sunset Cruise, en halvdags katamaransegling på Stilla havet, där man kan snorkla och med lite tur se både delfiner och knölval. Man kan även sportfiska och surfa. Varje dag avslutas på stranden eller på någon av de mysiga barerna med en drink i handen, för att titta på solen när den går ner i Stilla havet.

Hotell: Tamarindo Diria
Måltider: Frukost, middag

Hemresa från Costa Rica

Ledig förmiddag i Tamarindo. På eftermiddagen beger vi oss till flygplatsen i Liberia för hemresa till Skandinavien. Tack för denna gång La Pura Vida!

Hotell: –
Måltider: Frukost

Hemkomst till Skandinavien

Ankomst till Skandinavien på kvällen med många fina minnen i bagaget från vår resa i Panama och Costa Rica.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-11-22
plane-landing Hemkomst
2021-12-04
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
42 950 kr
price-kr Enkelrum
49 250 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-11-22
plane-landing Hemkomst
2021-12-04
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
42 950 kr
price-kr Enkelrum
49 250 kr

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn-Panama City- San José. Liberia – Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
 • Boende på tre till fyrstjärniga hotell
 • Måltider enligt resebeskrivning ovan
 • Svensktalande professionell guide
 • Engelsktalande lokala specialistguider
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokala guider och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen ca 30 dagar innan avresa.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6,25 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 13 dagar är 568 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan i Panama och Costa Rica.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Tilläggsresa Tamarindo

Tilläggsresa Tamarindo

För er som önskar så är inte äventyret slut än! Från Monteverde har ni möjlighet att åka till Tamarindos vita Stillahavsstränder för sol, bad och mer aktiviteter om ni önskar. Här kan ni njuta av solen på antingen den långa stranden eller ligga vid hotellets poolområde. 

Tilläggsresa Tamarindo

För er som önskar så är inte äventyret slut än! Från Monteverde har ni möjlighet att åka till Tamarindos vita Stillahavsstränder för sol, bad och mer aktiviteter om ni önskar. Här kan ni njuta av solen på antingen den långa stranden eller ligga vid hotellets poolområde. 

 • Dag 1

  Dag 1

  Vi bor på Tamarindo Diria, ett av de största hotellen i Tamarindo och läget är oslagbart då det ligger direkt på stranden och mitt i byn. Boendet erbjuder 4 pooler, 6 restauranger, 5 barer och mängder med aktiviteter!

  Hotell: Hotel Tamarindo Diria
  Måltider: Frukost

 • Dag 2

  Dag 2

  Om ni har mer äventyrslust i er så kan ni åka på en Sunset Cruise, en halvdags katamaransegling på Stilla havet där ni kan snorkla och med lite tur se både delfiner och knölval. Ni kan även sportfiska och surfa.

  Hotell: Hotel Tamarindo Diria
  Måltider: Frukost

   

 • Dag 3

  Dag 3

  Vi njuter av ännu en dag vid poolen eller i havet. Om ni har mer äventyrslust i er så kan ni åka på en Sunset Cruise, eller en halvdags katamaransegling på Stilla havet där ni kan snorkla och med lite tur se både delfiner.

  Hotell: Hotel Tamarindo Diria
  Måltider: Frukost

 • Dag 4

  Dag 4

  Transfer till Liberia för hemresa. Hej då Costa Rica!

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
4 500 kr
price-kr Enkelrum
7 250 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
-
plane-landing Hemkomst
-
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
4 500 kr
price-kr Enkelrum
7 250 kr

Avresa varje vecka beroende på tillgänglighet. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

*Priset gäller lågsäsong, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:
• Transporter, inträden, måltider enligt resebeskrivningen
• 3 nätter på 4* hotell

I priset ingår ej:
• Flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter
• Utflykter bokade på plats
• Dricks
• Dryck

Utflykten “Segla med en katamaran i solnedgången” kostar 1 050 kr per person.
Utflykten “Flodbåtstur med djur och natur” kostar 1 050 kr per person.
Utflykten “Inomskärsfiske halvdagstur” kostar 4 450 kr per person.
Utflykten “Äventyrsdag i Costa Rica” kostar 1 550 kr per person.

Ett flygtillägg kan tillkomma beroende på var original-resan slutar/ börjar, vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Priset är baserat på minst två betalande resenärer med en engelsktalande guide och kan komma att samköras med andra internationella resenärer.

Liknande resor