Panama och Costa Rica seglats

 • plane-takeoff
  • 2025-02-13
 • Längd: 12 dagar
 • price-icon Pris från: 57 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Panama och Costa Rica seglats

Följ med till en del av världen där variationsrik kultur och frodig regnskog möts i en perfekt symbios! Vi inleder resan i Panama City med sin rika historia och den storslagna Panamakanalen. Vår lyxiga sjunätters seglats tar oss sedan från Panama till Costa Rica och bjuder på paradisöar med härliga bad, tropisk regnskog full av djur och spännande utflykter. Den vackra naturen visar sig i ett drömlikt landskap samt sagolika stränder. Resan kan förlängas med några kulturrika och intressanta dagar i Guatemala, eller sol och bad.

Vi arbetar med små grupper, denna resa körs med max 20 deltagare.

 

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Panama

Idag är det äntligen dags att börja vår resa till Panama och Costa Rica. Avresa sker från Arlanda, Göteborg eller Köpenhamn. Vid ankomst till Panama möts vi av vår svensktalande guide och tillsammans tar vi oss till hotellet för en gemensam välkomstmiddag. Vi bor bekvämt mitt i Gamla stan “Casco viejo” med närhet till butiker och restauranger och sevärdheter.

Hotell: Central Panama Hotel
Måltider: Välkomstmiddag

Stadsrundtur i Panama City

Förutom sitt spanska arv från kolonialtiden kännetecknas Panama av de olika etniska grupper som tillsammans med den fantastiska naturen gör landet så spännande att besöka. Här finns sju olika indianstammar och denna dag besöker vi en av dem, Embrastammen. Vi åker till sjön Alajuela där vi stiger ombord på små båtar för att åka in i nationalparken Chagres och besöka indianfolkets by. Under båtturen åker vi genom den fantastiska djungeln och har vi tur får vi se både apor, fjärilar, hägrar och sköldpaddor. Väl framme blir vi välkomnade och får höra mer om deras ytraditioner, historia och dess rika kultur. Vi bjuds på lunch följt av folklore show med traditionell dans och musik. Under eftermiddagen återvänder vi till Panama City.

Hotell: Central Panama Hotel
Måltider: Frukost, lunch

Stadsrundtur Panama - Kryssning

Panamas huvudstad är kontrasternas stad då moderna skyskrapor av blänkande glas och betong står sida vid sida med gamla kolonialbyggnader. Det ursprungliga Panama Viejo som påbörjats 1519 brann ner drygt ett sekel senare och fick byggas upp på nytt. Ruinerna från detta är numera ett Unescoskyddat världsarv. Vi besöker bland annat Casco Viejo (gamla stan) som kännetecknas av de vackra koloniala husfasaderna, trånga gränder och charmiga torg. Vi fortsätter till Panama-kanalen och en av dess slussar; Miraflores locks. Panamakanalen som är en av världens svåraste ingenjörsprojekt som stod klart 1914. Skatteregler och kanalen har bidragit till Panamas position som ett av Latinamerikas absolut viktigaste handelsländer. På eftermiddagen får vi transfer till Balboa, Isla Flamenco där vi går ombord på vår kryssning med Star Clipper som ska ta oss på en magnifik resa från Panama till Costa Rica.

Hotell: Star Clipper
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning - San José Island

Vårt första stopp är San José Island som är den nästa största av Pearl Islands i Panamabukten. San Josés vatten har ett överflöd av tropiska viltfiskar och anses vara bland de bästa djuphavsfiskeområdena i världen. Kokospalmer och vackra stränder i alla dess färger välkomnar oss.

Hotell: M/S Star Clipper
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning - Iguana Island

Ön Iguana Island är känd för sin fantastiska snorkling och är en fågelskådares paradis, då det är ett reservat för bland annat fregattfåglar. Reservatet grundades 1981 och är över 50 hektar stort. Runt ön finns Panamagulfens största och mest välbevarade korallrev, med över 350 arter av tropiska fiskar. Längs med stranden kan man snorkla vid grunda korallrev och spana efter muränor, rockor och till och med sköldpaddor, som simmar i det varma Stilla havet. På land kan man se krabbor och leguaner.

Hotell: M/S Star Clipper
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning - Coiba Island

Coiba Island ligger cirka 50 kilometer från Panamas sydkust. Det är den största av de 38 öar som utgör Coiba National Park, som är med på UNESCO världsarvlista. Den har 1 450 växtarter och dess regnskogar är hem för hundratals olika djur. Det omgivande vattnet är del av det östra Stilla havets näst största korallrev som är populärt bland dykare. Du kan se val- och tigerhajar, mantor, rockor och fiskstim. Ön har en fascinerande historia. Den var en gång i tiden var en straffkoloni och var till stor del isolerad under det senaste århundradet.

Hotell: M/S Star Clipper
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning - Golfito

Idag har vi kommjit fram till Golfito som är Costa Ricas sydligaste hamnstad, som bokstavligen byggdes av bananer. United Fruit Company flyttade hit sitt regionala huvudkontor på 30-talet och det låg här tills det stängdes på 1980-talet. Idag kommer besökare hit för att surfa eller sportfiska. Det finns massor av aktiviteter som erbjuds inklusive ridning, kajakpaddling och utflykter till närliggande mangroveskogar.

Hotell: M/S Star Clipper
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning - Quepos

Den lilla staden Quepos som vi kommer fram till idag är porten till nationalparken Manuel Antonio. Manuel Antonio nationalpark finns med på Unescos världsarvslista och är känd för sina apor. Den mest kända är dödskalleapan, som är unik för detta område. I regnskogens ömtåliga ekosystem finns även kapucinapa, spindelapa, vrålapa och även sengångare, myrslok och ett stort antal tropiska fåglar. Vill du strosa runt i Quepos bjuder staden på små mysiga restauranger och butiker väl värda ett besök.

Hotell: M/S Star Clipper
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning - Isla Tortuga

Ön Isla Tortuga anses vara den vackraste ön i Costa Rica. Med sina pudermjuka vita sandstränder omgivna av gigantiska kokospalmer och med sitt kristallklara turkosa vatten är denna ö sannerligen ett tropiskt paradis. Passa på att ta ett härligt dopp, ta en tur med en glasbottenbåt, eller för den äventyrlige kanske en zipline-åktur mellan trädkronorna.

Hotell: M/S Star Clipper
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning Puerto Caldera - San José

Vår kryssning närmar sig nu mot sitt slut. Vi lägger till vid Puerto Caldera, där vi checkar av båten och får transfer till San José, som även bjuder på Krokodilsafari på vägen. En spännande upplevelse att avsluta vår härliga kryssning med. Vi avnjuter lunch under dagen och ankommer vårt hotell i San José på eftermiddagen.

Hotell: Holiday Inn San José Downtown Aurola
Måltider: Frukost, lunch

San José - Skandinavien

Efter en härlig frukost och utcheckning från vårt hotell är det dags för att ta farväl av Costa Rica med en stadsrundtur i dess huvudstad San José. Vi får se bland annat Metropolitan-katedralen, den vackra Nationalteatern och marknaden “Mercado Central”.

Efter turen får vi transfer till flygplatsen för vårt flyg hem till Skandinavien. Det går också att förlänga resan med några dagar i Guatemala, eller ytterligare dagar i Costa Rica med sol och bad. Fråga oss för mer information!

Hotell: –
Måltider: Frukost

 

Hemkomst Skandinavien

Hemma i Skandinavien på eftermiddagen, berikade med minnen från en fantastisk kryssningsresa från Panama till Costa Rica.

Hotell

 • M/S Star Clipper

  M/S Star Clipper

  Star Clipper är en segelbåt med 4 master och 13 segel. Max 170 passagerare. I resans pris ingår utsides hytt som är 11 kvm. Det går att uppgradera till till större hytt högre upp med större fönster. Badrum finns i alla hytter.

 • M/S Star Clipper hytter

  M/S Star Clipper hytter

  Alla hytter har privat badrum inklusive dusch, luftkonditionering, kassaskåp och hårtork. Hytten på bilden är kategori 1. Gratis utlåning av kajaker, vindsurfingbrädor, stand up paddle boards, laserbåtar och snorkelutrustning ingår.

 • M/S Star Clipper soldäck

  M/S Star Clipper soldäck

  En populär plats ombord är soldäck med bekväma solstolar. Men det finns även gott om utrymme inomhus med en reception, bar, lounge och restaurang.

 • Central Hotel Panama

  Central Hotel Panama

  Femstjärniga Central Hotel Panama är centralt beläget i den historiska stadsdelen Casco Viejo. Hotellet ligger inom UNESCO: s världsarvslista. Här finns flera kända museum och otaliga arkitektoniska landmärken.

 • Holiday Inn Downtown Aurola

  Holiday Inn Downtown Aurola

  Holiday Inn Downtown Aurola är ett bekvämt och mycket centralt beläget hotell i San José. Med sin närhet till museum och sevärdheter, restauranger och shopping är det en perfekt oas vid besök i staden.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-13
plane-landing Hemkomst
2025-02-24
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 950 kr
price-kr Enkelrum
71 650 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-13
plane-landing Hemkomst
2025-02-24
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
57 950 kr
price-kr Enkelrum
71 650 kr

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Göteborg – Panama City,  San José – Stockholm/Göteborg. Köpenhamn mot tillägg
 • Boende 7 nätter på kryssning (del i dubbel utsideshytt på kaptensdäck)
 • 3 nätter på fyrstjärniga hotell
 • Måltider enligt resebeskrivning ovan
 • Svensktalande professionell guide
 • Engelsktalande lokala specialistguider
 • Hamnavgifter
 • Bagageservice och dricks till bärare
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen ca 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Dricks till guider och chaufförer.
 • Tillägg för flyg från Köpenhamn: 1700 kr p.p

Uppgradering av hytt:

Större utsideshytt på mellandäck:

Del i dubbel: 2800 kr per person

Enkelhytt: 3750 kr per person

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan i Panama och Costa Rica.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Tilläggsresa Guatemala

Tilläggsresa Guatemala

Upplev färgrika, härliga Guatemala med sin spännande Mayakultur och indianbyar. Guatemala har ett unikt ekosystem, och det är verkligen en av de bästa platserna för att uppleva biologisk mångfald.

Tilläggsresa Guatemala

Upplev färgrika, härliga Guatemala med sin spännande Mayakultur och indianbyar. Guatemala har ett unikt ekosystem, och det är verkligen en av de bästa platserna för att uppleva biologisk mångfald.

 • Ankomst Guatemala

  Ankomst Guatemala

  Vi anländer till Guatemala City på kvällen och åker direkt till vårt hotell för incheckning.

  Hotell: Barcelo Guatemala City
  Måltider: –

 • Chichicastenango

  Chichicastenango

  Vi spenderar denna dag i härliga och charmiga staden Antigua. Vi gör en stadsrundtur i den mest betydelsefulla staden i landet. Vi börjar i stadens historiska centrum vid torget och besöker sedan stadens viktigaste monument.

  Hotell: Camino Real Antigua
  Måltider: Frukost

   

 • Chichicastenango-Atitlán

  Chichicastenango-Atitlán

  Efter frukost beger vi oss vidare till Sololá, där vi besöker dess färgstarka marknad. Männen och kvinnorna bär sina traditionella  dräkter, typiska från respektive by runtomkring. Solalá är en av få byar där folket fortfarande bär sina traditionella kläder. Valet av tyg, tråd och antal broderier på kläderna visar personens sociala och ekonomiska status. Vi åker på eftermiddagen vidare till Lago Atitlán och vårt hotell.

  Hotell: Porta Del Lago
  Måltider: Frukost

   

 • Atitlán-Antigua

  Atitlán-Antigua

  Efter frukost gör vi en båttur på en av de vackraste sjöarna i världen, Lago Atitlán. Den djupa sjön ligger vid foten av de tre vulkanerna Atitlan, Tolimán och San Pedro och är en helig plats för Mayaättlingarna. Vi besöker byn Maya-Tzutuhil vid Santiago Atitlán – en av de tolv byarna som omger sjön. Santiago erbjuder en mängd olika hantverk, färgglada textilier, träsniderier och målningar. På eftermiddagen får vi transfer till Chichicastenango.

  Hotell: Mayan Inn
  Måltider: Frukost

 • Antigua-Guatemala City

  Antigua-Guatemala City

  Vi befinner oss i den lilla byn Chichicastenango, där vi besöker den mest färgglada och pittoreska indianmarknaden i Guatemala. Här samlas hundratals indianer från regionen för att köpa och sälja varor. På eftermiddagen beger vi oss åter mot Guatemala City.

  Hotell: Barcelo Guatemala City
  Måltider: Frukost

 • Hemresa

  Hemresa

  Transfer från Guatemala City till flygplatsen för resa tillbaka till Skandinavien.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

 • Hemresa

  Hemresa

  Ankomst till Skandinavien på eftermiddagen.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-23
plane-landing Hemkomst
2025-03-01
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 250 kr
price-kr Enkelrum
20 300 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2025-02-23
plane-landing Hemkomst
2025-03-01
calender Antal dagar
7 dagar
price-kr Del i dubbelrum
16 250 kr
price-kr Enkelrum
20 300 kr

I priset ingår:

 • Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen i privat service
 • 6 nätter på 3-5* hotell
 • Engelsktalande guider

I priset ingår ej:

 • Ev. flygtillägg, flygskatter och eventuella visumavgifter
 • Utflykter bokade på plats
 • Dricks

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer www.thabelatravel.com/klimatkompensation

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 5 dagar är 337 kr per person.

Observera att inga bokningar är gjorda i nuläget, pris och tillgänglighet kan därför inte garanteras.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor