• plane-takeoff
  • 2021-01-21
 • Längd: 12 dagar
 • price-icon Pris från: 68 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Amazonas och Galapagos

Följ på vår resa till Amazonas och Galapagos i Ecuador. Vi inleder med några nätter på en kolonial hacienda i Anderna. I varje by har indianerna sin egen hantverksspecialitet och deras föremål säljs på marknaden. I Amazonas åker vi runt med kanot och spanar efter apor, sengångare och färgstarka papegojor i regnskogens toppar. Galapagos är som en sagovärld, med djur som är helt orädda och inte finns någon annanstans. Vi kryssar fyra nätter och besöker de finaste öarna. Max 20 deltagare.

Välkommen på bildvisning om våra resor till Sydamerika!

Se fler resor till Galapagos och Peru

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Ecuador

Avfärd från Skandinavien tidigt på morgonen med KLM via Amsterdam. Ankomst till Ecuadors huvudstad Quito på eftermiddagen. Vi följer sedan Pan American Highway norrut och är snart i provinsen Imbaburas vackra sjödistrikt omringat av vulkantoppar på upp till 5 800 m. Vi checkar in på en kolonial hacienda med en vacker trädgård och hästar i stallet. Ofta kommer en indianfamilj från andra sidan vägen över och spelar andisk flöjtmusik på kvällen.

Hotell: Hacienda Pinsaqui
Måltider: Välkomstdrink

Sjödistriktet Imbaburra med indianbyar och marknader

I höglandet bor Otavaloindianerna och varje by har sin egen hantverksspecialitet. I Otavalo säljs områdets produkter på marknaden. Otavaloindianerna bär alltid sina traditionella kläder. Männen har en mörk filthatt, poncho och en lång fläta. Kvinnorna bär broderad blus, mörk kjol och många halsband. Vi äter lunch i en by som heter Karanki Magdalena. Invånarna i byn har utbildats i service och matlagning. De driver nu en lodge och restaurant och besökare får gärna hjälpa till med deras dagliga sysslor. Vi besöker även en plats med utsikt över en vacker kratersjö som ligger omringad av berg som är 5 000 m höga.

Hotell: Hacienda Pinsaqui
Måltider: Frukost, lunch, middag

Amazonas

Vi flyger till Coca och åker därifrån båt till Yasuní National Park. Amzonas regnskog är världens största och omfattar drygt 12 gånger Sveriges yta och 9 länder i Sydamerika. Här finns världens rikaste biologiska mångfald och mer än en tredjedel av jordens djurarter. Vår vildmarkslodge drivs av kichwa Añangufolket och vi kommer de närmsta dagarna att lära oss om deras kultur och traditioner. De tar med oss på upptäcktsfärder i regnskogen och redan på eftermiddagen gör vi vår första vandring.

Hotell: Napo Cultural Centre
Måltider: Frukost, middag

Amazonas

På morgonen besöker vi en gyttjepool dit flera olika papegojarter kommer för att dricka och få viktiga mineraler. Även andra djur så som apor och tapirer samlas här. Vi besöker sedan Kichwafolkets kulturcenter där byns kvinnor lär oss om deras traditioner, hantverk och hur de använder växter från djungeln i det dagliga livet. På eftermiddagen klättrar vi upp i ett 35 m högt utsiktstorn med förhoppning om att se vrålapor, spindelapor, sengångare och tukaner. På kvällen gör vi en båttur med en tradtionell båt där kichwakvinnorna grillar smårätter samtidigt som vi får höra traditionella sägner och sånger.

Hotell: Napo Cultural Centre
Måltider: Frukost, lunch, middag

Amazonas

På morgonen besöker vi byns odlingar och får höra om erkända medicinalväxter som härstmmar härifrån. På morgonen gör vi en vandring och sedan också en kanottur i ett område där vi ser apor hoppa mellan träden, kajmaner och med lite tur jätteuttrar som fiskar. På kvällen tar vi med ficklamporna och ger oss ut för att spana efter regnskogens nattdjur så som reptiler och nattaktiva apor.

Hotell: Napo Cultural Centre
Måltider: Frukost, lunch, middag

Stadsrundtur i Quito

Flyg på morgonen från Coca till Quito som betyder folket i ravinen. Vi befinner oss på 2 850 m ö h och i en av världens högst belägna huvudstäder. Från El Panecillo, som betyder den lilla bullen, har vi vacker utsikt över staden och vulkanen Pichincha. När spanjorerna anlände till Ecuador 1526 var Quito ett viktigt inkasäte. Istället för att låta spanjorerna erövra staden raserades den, så det finns inga rester kvar från inkatiden. Den nuvarande staden grundades ovanpå ruinerna och anses vara Sydamerikas bäst bevarade spanska kolonialstad. Vi gör en stadsrundtur där vi promenerar i koloniala Quitos gränder som är skyddade av Unesco som världsarv. Efter en välsmakande lunch besöker vi ekvatorlinjen och här har vi möjlighet att stå med ett ben på var sida om ekvatorn.

Hotell: Patio Andaluz
Måltider: Frukost

Kryssning Galápagos

Flyg till Galápagos som betraktas som en av jordens yngsta landformationer, med världens äldsta djurliv. Charles Darwin kom till Galápagos på 1800-talet. När han senare kom ut med ”Om arternas uppkomst genom naturligt urval” gjorde han öarna världsberömda. Betydande delar tillskrevs iakttagelser av Galapagos växt- och djurliv. Inte minst bidrog de numer kallade Darwinfinkarna med viktiga belägg. På denna kryssning besöker vi öarna San Cristóbal, Española, Floreana och Santa Cruz. Vi börjar vår expedition på Galápagosön San Cristóbal. Det var här som Charles Darwin i september 1835 tog sina första steg på Galápagos. Vi inleder på informationscentret där vi får en perfekt översikt över bildandet av Galápagos, dess betydelse i världen, dess hot samt bevarandet av öarna. Därefter gör vi en vandring till Frigatebird Hill (Cerro Tijeretas) under vilken vi kan beskåda de båda arterna av de vackra rödbröstade fregattfåglarna för att slutligen belönas med en fantastisk utsikt över bukten nedanför.

Hotell: M/Y Coral II
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning Galápagos

Denna dag besöker vi den västra och den norra sidan på ön San Cristóbal. På väg mot stranden förundras vi över de enorma klipporna på ”Sorcerer’s Hill”. Vi välkomnas sedan av alla de sjölejon som håller till här på stranden för att vila sig i solen. Vi kan snorkla från stranden eller ta en promenad till en lagun där vi kan observera det rika fågellivet som finns här. På eftermiddagen hälsar vi på sjölejonen igen när vi lägger till på stranden på den norra delen av ön och förbereder oss för vår vandring upp för ett berg. Detta är det enda stället på öarna där man kan se alla tre av boobyarterna på samma plats. Den rödfotade sulan trivs i små träd och på den gult blommande växten Cordia Lutea, Nazcasulan på marken nära klippkanterna medan den blåfotade sulan trivs lite längre inåt landet. Fregattfåglarna ser vi överallt och utsikten uppifrån toppen på ön är hisnande vacker.

Hotell: M/Y Coral II
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning Galápagos

Denna dag ägnas åt ön Española, en av höjdpunkterna på denna resa. Ön är en av de äldsta i Galápagos och har en hög andel av endemiska arter på grund av dess isolering från resten av öarna, ett paradis för naturälskare. Marina iguanor och sjölejon möter oss vid ankomst och vår promenad fortsätter med nära möten med boobies, endemiska ödlor, måsar och Españolas härmtrast. På eftermiddagen besöker vi en av de mest fantastiska stränderna i hela Galápagos. Den långa vita sandstranden, med sitt klara turkosa vatten är hemort för en koloni av sjölejon, totalt orädda och oberörda av de människor som går bland dem. Españolahärmtrastar, endemiska till denna ö, är angelägna att inspektera oss besökare och tillfredsställa sin medfödda nyfikenhet. Även Darwinfinkar och till och med de tillbakadragna drillfinkarna kan tänkas ansluta sig till sällskapet. På denna plats ges också möjlighet att snorkla från stranden i det grunda klara vattnet.

Hotell: M/Y Coral II
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning Galápagos

Vi landstiger på en av ön Floreanas stränder där en vulkanisk kristall färgat sanden i en olivgrön nyans. Vi vandrar från de svarta mangrovebäddarna till en lagun som vanligtvis rymmer en av de största flamingopopulationerna i Galápagos. Vi fortsätter genom en skog av palosantoträd för att komma fram till en kritvit sandstrand där gröna havssköldpaddor lägger sina ägg. Från stranden kan vi beskåda havssköldpaddor, blåfotade sulor som dyker upp och ner i vattnet och små revhajar som rör sig längs kustlinjen i sökandet efter mat. Tillbaka på den första stranden ges möjlighet att simma eller snorkla bland havssköldpaddor, revfiskar, rockor, lekfulla sjölejon och på en bra dag även ofarliga vitfenade revhajar samt hammarhajar. Detta är en magisk plats att snorkla på! Med lite tur så kan vi även få syn på medlemmar ur den lilla pingvinkoloni som finns här på Floreana.

Hotell: M/Y Coral II
Måltider: Frukost, lunch, middag

Galápagos - Guayaquil

På ön Santa Cruz högland kan vi se en frodig grönska olik de andra öarna. Här har vi möjlighet att se jättesköldpaddor i sin naturliga miljö. De isolerades på flera av öarna, vilket resulterade i att olika populationer utvecklades i olika riktningar. I torra områden blev sköldpaddorna mindre, fick långa ben, lång hals och ett sadelformat skal som tillåter dem att sträcka ut halsen. De kan därför nå högt upp bland buskar och kaktusar för att hitta föda. I fuktiga områden med mycket gräs utvecklades större sköldpaddor med rundat skal. Denna plats är också ett paradis för alla fågelskådare då höglandet är rikt på fågelliv och vi kan beundra olika slags fåglar som exempelvis Galápagosskarven, Galapagoshägern och många olika arter av finkar. Efter besöket får vi transfer till Baltras flygplats för flyg via Guayaquil och Amsterdam tillbaka till Skandinavien.

Måltider: Frukost

Hemkomst från Ecuador

Vi ankommer Skandinavien sen kväll med många fina minnen i bagaget.

Hotell

 • Hacienda Pinsaqui

  Hacienda Pinsaqui

  Charmig kolonial hacienda som är 300 år gammal. Känd för att frihetshjälten Simon Bolivar flera gånger övernattade här. Vacker trädgård och häststall. Ligger 5 km från Otavalo. På kvällen kommer ofta familjen från grannbyn och spelar andisk musik.

 • Coral II

  Coral II

  Expeditionsyacht med plats för 20 passagerare. Hytter med hög komfort och jacuzzi på akterdäck. M/Y Coral II har alltid följe av sitt systerfartyg M/Y Coral I.

 • M/Y Coral II

  M/Y Coral II

  I hytten finns wc, dusch, luftkonditionering, tv, kassaskåp och hårtork. Kabinen på bilden är standard plus, som ingår i resans pris. Vill ni ha större fönster och placering högre upp rekommenderar vi uppgradering till junior cabin.

 • Hotel Patio Andaluz

  Hotel Patio Andaluz

  I Quito bor vi i hjärtat av gamla stan med gångavstånd till stadens sevärdheter och historiska byggnader. Hotellet är kulturminnesmärkt och har en kolonial innergård där det ibland bjuds på ecuadoriansk musik. Rummen är elegant inredda med alla bekvämligheter.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-01-21
plane-landing Hemkomst
2021-02-01
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
68 950 kr *
price-kr Enkelrum
73 450 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2021-01-21
plane-landing Hemkomst
2021-02-01
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
68 950 kr
price-kr Enkelrum
73 450 kr

*Priset är preliminärt.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Göteborg-Quito//Guayaquil-Stockholm/Göteborg.
 • Inrikesflyg i Ecuador.
 • Pris för enkelrum gäller endast på hotellen. På kryssningen erbjuds enkelhytt mot ytterligare tillägg.
 • Boende på tre till fyrstjärniga hotell.
 • Boende 4 nätter i standardhytt plus på kryssningsfartyget M/Y Coral II.
 • Måltider, transporter, flygresor, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
 • Nationalparksavgift till Galapagos om 100 USD Lokal skatt för Galapagos om 20 USD (Migration Control Card).
 • Svensktalande guide och engelsktalande lokala specialistguider.
 • Exklusivt informationspaket med faktahäfte och fälthandbok.
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokala guider och chaufförer.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 2 500 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, ca 30 dagar innan avresa.

Uppgradera hytten på Galapagoskryssningen till en Junior Cabin, pris från 3 500 kr per person. Kontakta oss för mer information och platstillgång.

Flyg från/till Köpenhamn kan ordnas mot ett tillägg på 1 450 kr per person.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 12 dagar är 533 kr per person.

M/Y Coral II justerar ibland kryssningsrutten på Galapagos enligt nationalparkstyrelsens direktiv.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Galapagos extradagar

Galapagos extradagar

Förläng tre nätter i byn Puerto Ayora på ön Santa Cruz. Hotellet ligger centralt på huvudgatan längs viken. Det är gångavstånd till flera fina stränder och härifrån finns dykturer. Dessutom avgår dagsutflykter till alla närliggande öar om ni vill uppleva ännu mer av Galapagos...

Galapagos extradagar

Förläng tre nätter i byn Puerto Ayora på ön Santa Cruz. Hotellet ligger centralt på huvudgatan längs viken. Det är gångavstånd till flera fina stränder och härifrån finns dykturer. Dessutom avgår dagsutflykter till alla närliggande öar om ni vill uppleva ännu mer av Galapagos underbara djurvärld.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-02-02
plane-landing Hemkomst
2020-02-05
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 750 kr
price-kr Enkelrum
9 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-02-02
plane-landing Hemkomst
2020-02-05
calender Antal dagar
3 dagar
price-kr Del i dubbelrum
7 750 kr
price-kr Enkelrum
9 950 kr

*Observera att priset är preliminärt. Kontakta Thabela Travel för mer information.

Priset inkluderar:

 • Hotel Torre Isla Sol by Solymar i standardrum inklusive frukost.
 • Transfer från och till Baltra (där kryssningen avslutas och flygplatsen ligger).

Flyg är bokat med retur enligt standardresan. Det kan medföra ett tillägg att ändra returdatum.

Be Thabela Travel om pris om ni vill förlänga fler dagar.

Liknande resor