• plane-takeoff
  • 2023-01-22
 • Längd: 12 dagar
 • price-icon Pris från: 64 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Amazonas och Galapagos

Följ med till Amazonas regnskog och Galapagos, på en resa där du utforskar Ecuadors pristina natur och fascinerande kultur. Vi inleder resan med några nätter på en kolonial hacienda i Anderna. I varje by har indianerna sin egen hantverksspecialitet och deras föremål säljs på marknaden. I Amazonas åker vi runt med kanoter och spanar i regnskogens toppar efter apor, sengångare och färgglada papegojor. Vi åker på kryssning i Galapagos under fyra nätter, där vi besöker de vackraste öarna med mest djurliv. Galapagos är som en sagovärld, med djur som är helt orädda och inte finns någon annanstans.

Se video med Charlotte Permell om resan till Ecuador! >>

Se fler resor till Ecuador och Peru

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Ecuador

Äntligen är det dags att börja vår resa till Amazonas regnskog och Galapagos. Avfärd från Skandinavien sker tidigt på morgonen med KLM via Amsterdam. Ankomst till Ecuadors huvudstad Quito på eftermiddagen. Vi följer sedan Pan American Highway norrut och är snart i provinsen Imbaburas vackra sjödistrikt, omringat av vulkantoppar på upp till 5 800 m. Vi checkar in på en kolonial hacienda med en vacker trädgård och hästar i stallet. Ofta kommer en indianfamilj från andra sidan vägen över och spelar andisk flöjtmusik på kvällen.

Hotell: Hacienda Pinsaqui
Måltider: Välkomstdrink

Imbaburra med indianbyar och marknader

I höglandet bor Otavaloindianerna och varje by har sin egen hantverksspecialitet. I Otavalo säljs områdets produkter på marknaden. Otavaloindianerna bär alltid sina traditionella kläder. Männen har en mörk filthatt, poncho och en lång fläta. Kvinnorna bär broderad blus, mörk kjol och många halsband. Vi äter lunch i en by som heter Karanki Magdalena. Invånarna i byn har utbildats i service och matlagning. De driver nu en lodge och en restaurang där besökare även gärna får hjälpa till med deras dagliga sysslor. Vi besöker även en plats med utsikt över en vacker kratersjö som ligger omringad av berg som är 5 000 m höga.

Hotell: Hacienda Pinsaqui
Måltider: Frukost, lunch, middag

Amazonas regnskog

Idag är det dags att påbörja nästa steg på vår resa i Ecuador. Vi flyger till Coca och åker därifrån båt till Yasuní National Park. Amazonas regnskog är världens största och omfattar drygt 12 gånger Sveriges yta och 9 länder i Sydamerika. Här finns världens rikaste biologiska mångfald och mer än en tredjedel av jordens djurarter. Vår vildmarkslodge drivs av kichwa Añangufolket och vi kommer de närmsta dagarna att lära oss mer om deras kultur och traditioner. De tar med oss på upptäcktsfärder i regnskogen och redan på eftermiddagen gör vi vår första vandring i Amazonas regnskog.

Hotell: Napo Cultural Centre
Måltider: Frukost, lunch, middag

Amazonas regnskog

På morgonen besöker vi en plats dit flera olika papegojarter kommer för att dricka och få viktiga mineraler. Även andra djur såsom apor och tapirer samlas här. Vi besöker sedan Kichwafolkets kulturcenter där byns kvinnor lär oss om deras traditioner, hantverk och hur de använder växter från djungeln i det dagliga livet. På eftermiddagen klättrar vi upp i ett 35 m högt utsiktstorn med förhoppning om att se vrålapor, spindelapor, sengångare och tukaner. På kvällen gör vi en båttur med en traditionell båt där kichwakvinnorna grillar smårätter, samtidigt som vi får höra traditionella sägner och sånger.

Hotell: Napo Cultural Centre
Måltider: Frukost, lunch, middag

Amazonas regnskog

På morgonen besöker vi byns odlingar och får höra om erkända medicinalväxter som härstammar härifrån. Vi gör sedan en vandring och också en kanottur i ett område där vi ser apor hoppa mellan träden, kajmaner och med lite tur, fiskande jätteuttrar. På kvällen tar vi med ficklamporna och ger oss ut för att spana efter regnskogens nattdjur, såsom reptiler och nattaktiva apor.

Hotell: Napo Cultural Centre
Måltider: Frukost, lunch, middag

Amazonas regnskog - Quito

Efter tre fantastiska dagar i Amazonas regnskog är det dags att resa vidare. Vi äter vår sista frukost och ser ett par kolibris flyga förbi utanför fönstret. Runt lunchtid flyger vi från Coca till Quito som betyder folket i ravinen. Vi befinner oss på 2 850 meter över havet, i en av världens högst belägna huvudstäder. Från El Panecillo, som betyder den lilla bullen, har vi vacker utsikt över staden och vulkanen Pichincha. Eftermiddag och kväll finns öppen för egna strövtåg.

Hotell: Patio Andaluz
Måltider: Frukost

Stadsrundtur i Quito

Sjunde dagen på vår resa i Ecuador är det dags att lära känna Ecuadors huvudstad lite bättre! Under denna halvdagstur upplever vi det bästa Quito har att erbjuda. När spanjorerna anlände till Ecuador år 1526 var Quito ett viktigt inkarike. Istället för att låta spanjorerna erövra staden lades den i ruiner, därför går det inte att finna några fornlämningar från inkatiden i Quito. Den nuvarande staden grundades ovanpå ruinerna och anses vara Sydamerikas bäst bevarade spanska kolonialstad. Vi gör en stadsrundtur där vi promenerar längs med Quitos gränder som är skyddade som ett Unescos världsarv. Vi besöker även ekvatorlinjen och här har vi möjlighet att stå med ett ben på var sida om ekvatorn.

Hotell: Patio Andaluz
Måltider: Frukost

Kryssning Galápagos

På morgonen flyg till Galápagos för att påbörja nästa etapp på vår resa. Galápagosöarna betraktas som en av jordens yngsta landformationer, med världens äldsta djurliv. Charles Darwin kom till Galápagos på 1800-talet. När han senare lanserade boken ”Om arternas uppkomst genom naturligt urval”, blev öarna världsberömda. Betydande delar tillskrevs iakttagelser av Galapagosöarnas flora och fauna. Vår expedition inleds på ön Santa Cruz. På höglandet kan vi se en frodig grönska olik de andra öarna. Vår guide tar med oss till Charles Darwins forskningsstation. Galapagos betyder sadel och namnet kommer från landsköldpaddorna som blivit en symbol för övärlden. De isolerades på öarna, vilket resulterade i att olika populationer utvecklades vulkankratrarna. I torra områden blev sköldpaddorna mindre, fick långa ben, lång hals och ett sadelformat skal som tillåter dem att sträcka ut halsen. De kan därför nå högt upp bland buskar och kaktusar för att hitta föda. I fuktiga områden med mycket gräs utvecklades större sköldpaddor med rundat skal. Av Galapagos tidigare femton arter jättesköldpaddor är fyra helt utrotade av människan och introducerade däggdjur. Mest känd blev Lonesame George som var den enda kvarlevande av arten Pinta. Tyvärr så var han inte intresserad av honor, så när han dog 100 år gammal dog även arten ut. På stationen föder man upp sköldpaddor och landleguaner, som planteras ut på de olika öarna för att hjälpa arterna att överleva. Forskningsstationen brann ner på 80-talet och återuppbyggdes med hjälp av svenska bidrag. Ni får tid att promenera runt i byn Puerto Ayora.

Hotell: Coral Yacht I
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning Galápagos

På morgonen landstiger vi ön Genovesa som är en av Galápagos öar med intressantast djurliv och den mest isolerade. Det är den enda ön där vi ser rödfotade sulan och här finns inte mindre än 200 000 av dem. Vi startar med de branta trapporna uppför Prince Philips Steps till en bergig platå med fantastisk utsikt. Vill du inte följa med på vandringen finns möjlighet att åka jolle runt kustremsan och sedan göra en lättare promenad. Genovesa är formad som en hästsko och kallas även för fågellön, efter dess rika fågelliv. På vår expedition möter vi stora kolonier av fregattfåglar, storm­svalor och bland annat två olika arter av sulor, den rödfotade och Nazcasulan. På eftermiddagen har vi tagit oss till Darwinbukten, där vi kliver iland på den vackra sandstranden som omges av berg. Utanför sandstranden finns ett spän­nande marint djurliv att upptäcka. Här kan vi njuta av en simtur och ytterligare snorkling med havsleguaner och sjölejon. Fåglar som vi kan bekanta oss med här är fregatt­fågel, härmtrast, hägrar, darwinfink, trut, rödfotad sula och nazcasulan.

Hotell: Coral Yacht I
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning Galápagos

På morgonen har vi kommit fram till den lilla ön Rabida där vi kliver iland på en mörkröd sandstrand och på ön finns en torr kustvegetation. Stranden har färgats från höga halter av järn från vulkaner­nas massa. Vi gör en jolletur för att spana efter en koloni med sjölejon och vi ser även havsleguan, härmtrast, brun pelikan, Galápagosduva och darwinfinkar. Ön har perfekt snorklingsmöjlighet med utgångspunkt från stranden. Vår kryssning fortsätter till Bartolome Island med vackert lavalandskap, som troligen är den mest fotograferade platsen på Galápagos! På vägen dit har vi chans att se delfin. Vi gör en landstigning på en gyllene sandstrand och åker jolle runt Pinnacle Rock. Har vi tur kan vi snorkla bland revhajar och galápagospingviner. En vandring uppför en trätrappa tar oss till toppen av ön där vi belönas med en magnifik utsikt över arkipelagen.

Hotell: Coral Yacht I
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning Galápagos

På norra sidan av ön Santa Cruz finns en lagun omgiven av fyra arter av mangrove. Havssköldpaddor är frekventa besökare här och vi kan ibland bredvid båten se vitfenad revhaj samt pelikaner och hägrar. Vi gör en jolletur här och fortsätter sedan till flygplatsen för att påbörja hemresan. Det finns också möjlighet att förlänga med extra dagar på Galapagos med sol och bad (se under rubriken tilläggsresa nedan).

Hotell:
Måltider: Frukost

Hemkomst

Vi ankommer till Skandinavien på eftermiddagen med många fina minnen i bagaget.

Hotell

 • Hacienda Pinsaqui

  Hacienda Pinsaqui

  Charmig kolonial hacienda som är 300 år gammal, känd för att frihetshjälten Simon Bolivar flera gånger övernattade här. På kvällen kommer ofta familjen från grannbyn och spelar andisk musik.

 • Hotel Patio Andaluz

  Hotel Patio Andaluz

  I Quito bor vi i hjärtat av gamla stan med gångavstånd till stadens sevärdheter och historiska byggnader. Hotellet är kulturminnesmärkt och har en kolonial innergård där det ibland bjuds på ecuadoriansk musik.

 • M/Y Coral II

  M/Y Coral II

  Alla hytter har wc, dusch, luftkonditionering, tv, kassaskåp, hårtork och fönster. Hytten på bilden är standard plus. Juniorhytten har större fönster och och placering högre upp.

 • Coral Yacht I

  Coral Yacht I

  Lyxyacht med plats för 36 passagerare. Hytter med hög komfort, privat badrum och jacuzzi på akterdäck. M/Y Coral I har följe av sitt systerfartyg M/Y Coral II.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2023-01-22
plane-landing Hemkomst
2023-02-02
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
64 950 kr
price-kr Enkelrum
69 450 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2023-01-22
plane-landing Hemkomst
2023-02-02
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
64 950 kr
price-kr Enkelrum
69 450 kr

*  Enkelrum på hotell men delad hytt på kryssningen. Begär pris om du önskar enkelhytt.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Göteborg – Ecuador tur och retur. Köpenhamn mot tillägg.
 • Samtliga inrikesflyg
 • 10 nätter på 3-4* hotell samt standardhytt på kryssningen.
 • Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen.
 • Nationalparksavgift till Galapagos om 100 USD
 • Lokal skatt för Galapagos om 20 USD (Migration Control Card)
 • Svensktalande guide.
 • Engelsktalande lokala specialistguider
 • Bagageservice och dricks till bärare.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, ca 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Flyg t/r Köpenhamn 1 800 kr i flygtillägg.
 • Dricks till guider, chaufförer och kryssningspersonal. Beräkna per dag USD 25 på kryssningen och USD 10 övriga dagar.
 • Dryck

Uppgradering av hytt
Standard plus hytt: 3 950 kr
Juniorhytt: 6 950 kr kr.
Alla hytter har privat badrum med dusch, kassaskåp, TV och luftkonditionering. Samtliga hytter har fönster. Yachten har totalt 19 hytter. Observera att det finns ett begränsat antal hytter i varje kategori. Yachten har fyra våningar och den översta består enbart av sociala utrymmen. Kategori avgörs av hyttens placering och storlek samt fönstrens storlek.  Standard och Standard plus hytterna är på nedersta däck. Juniorhytterna är på de två mittersta våningarna. Det finns ombord restaurang, affär, bar, bibliotek, lounge och utomhus jacuzzi med fin utsikt. Snorklingsutrustning ingår men wetsuit kostar extra.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 7 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 13 dagar är 613 kr per person.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan till Amazonas och Galapagos.

Tilläggsresor

Galapagos på hotell

Galapagos på hotell

Förläng tre nätter i byn Puerto Ayora på ön Santa Cruz. Hotellet ligger centralt och det är gångavstånd till flera fina stränder. Härifrån går dykturer till några av världens finaste dykområden. Dessutom avgår dagsutflykter till de närliggande öarna om ni vill uppleva ännu mer...

Galapagos på hotell

Förläng tre nätter i byn Puerto Ayora på ön Santa Cruz. Hotellet ligger centralt och det är gångavstånd till flera fina stränder. Härifrån går dykturer till några av världens finaste dykområden. Dessutom avgår dagsutflykter till de närliggande öarna om ni vill uppleva ännu mer av Galapagos underbara djurvärld på egen hand.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2023-02-01
plane-landing Hemkomst
2023-02-04
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 950 kr
price-kr Enkelrum
9 950 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2023-02-01
plane-landing Hemkomst
2023-02-04
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
5 950 kr
price-kr Enkelrum
9 950 kr

I priset ingår:

 • Ikala Hotel i Suite Room inklusive frukost, 3 nätter.
 • Transfer från och till Baltra (där kryssningen avslutas och flygplatsen ligger).

I priset ingår ej:

 • Dricks till chauffören, ca 5 USD per person rekommenderas.
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Aktiviteter.

Detta är ett förslag på tre nätter, men det går att välja fritt hur många nätter du vill förlänga i Puerto Ayora. Kontakta Thabela Travel för pris.

Behöver returdatum på en rundresa ändras så kan det medföra ett tillägg (beroende på platstillgång på flyg).

Peru med Machu Picchu

Peru med Machu Picchu

Fortsätt resan till Peru - ett paradis för både natur-, kultur- och matälskare. Fynda keramik och färggranna textilier vid foten av Anderna och sup in den förtrollande utsikten över inkaruinerna i Machu Picchu – ett av världens sju nya underverk.

Peru med Machu Picchu

Fortsätt resan till Peru - ett paradis för både natur-, kultur- och matälskare. Fynda keramik och färggranna textilier vid foten av Anderna och sup in den förtrollande utsikten över inkaruinerna i Machu Picchu – ett av världens sju nya underverk.

 • Ankomst till Lima

  Ankomst till Lima

  Vi anländer till Perus vackra, levande huvudstad Lima, känd för sin rika historia, sitt trendiga nattliv och kanske framför allt som Sydamerikas gastronomiska metropol.

  Hotell: Arawi Express
  Måltider: –

 • Lima

  Lima

  Idag utforskar vi både de moderna och de koloniala delarna av ”Kungarnas stad”, ett smeknamn som först myntades på 1500-talet av den spanske conquistadoren Francisco Pizarro.

  Hotell: Arawi Express
  Måltider: Frukost

 • Inkariket

  Inkariket

  Efter frukost åker vi till flygplatsen för att gå ombord vårt flyg till Cusco, det gamla inkarikets huvudstad samt kulturella och religiösa centrum. Vi tar oss till Urubambadalen, inkafolkets heliga dal.

  Hotell: Hotel Hacienda del Valle
  Måltider: Frukost

 • Urumbadalen

  Urumbadalen

  Vi beundrar färggranna, traditionella textilier, den anrika kyrkan och de gamla inkaruinerna i byn Chinchero med dess terrasser och akvedukter. Vi äter lunch på en traditionell liten restaurang.

  Hotell: Hotel Hacienda del Valle
  Måltider: Frukost, lunch

 • Machu Picchu

  Machu Picchu

  Vi färdas med tåg uppför bergssluttningarna till inkastaden Machu Picchu, vackert beläget bland molnen på den andinska högplatån.  Machu Picchu är en av de mest välbevarade förhistoriska platserna i världen.

  Hotell: El Mapi by Inkaterra
  Måltider: Frukost, lunch

 • Cusco

  Cusco

  Idag har en ledig dag i Cusco, det forna inkarikets huvudstad som i dag är en livlig bas för turister på väg till och från inkaleden och Machu Picchu. Mysiga kaféer och restauranger kantar de smala kullerstensgatorna.

  Hotell: Royal Inka II Hotel
  Måltider: Frukost

 • Hemresa

  Hemresa

  Efter en sista delikat frukost har det blivit dags att ta farväl av Cusco och återvända till Lima. Väl tillbaka i Perus huvudstad igen är vi redo för hemfärd till Sverige efter en vecka fylld av intryck oförglömliga upplevelser.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

Avresa från Lima varje lördag. Dagsprogram klicka här >>

Del i dubbel: 7 600 kr
Enkel: 9 950 kr

I priset ingår:
Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen
6 nätter på 3-5* hotell
Engelsktalande guide

I priset ingår ej:
Flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter
Dryck
Dricks
Utflykter bokade på plats

Liknande resor