• plane-takeoff
  • 2022-01-20
  • 2023-01-19
 • Längd: 13 dagar
 • price-icon Pris från: 69 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Amazonas och Galapagos

Följ med till Amazonas regnskog och Galapagos, på en resa där du utforskar Ecuadors pristina natur och fascinerande kultur. Vi inleder resan med några nätter på en kolonial hacienda i Anderna. I varje by har indianerna sin egen hantverksspecialitet och deras föremål säljs på marknaden. I Amazonas åker vi runt med kanoter och spanar i regnskogens toppar efter apor, sengångare och färgglada papegojor. Vi åker på kryssning i Galapagos under fyra nätter, där vi besöker de vackraste öarna med mest djurliv. Galapagos är som en sagovärld, med djur som är helt orädda och inte finns någon annanstans.

Charlotte Permell var tidigare uppskattad programledare i Mitt i naturen. Nu blir hon vår kunniga ciceron på denna resa.

Resan till Amazonas regnskog och Galapagos sker i samarbete med SvD accent.

Se video med Charlotte Permell om resan till Ecuador! >>

Se fler resor till Ecuador och Peru

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Ecuador

Äntligen är det dags att börja vår resa till Amazonas regnskog och Galapagos. Avfärd från Skandinavien sker tidigt på morgonen med KLM via Amsterdam. Ankomst till Ecuadors huvudstad Quito på eftermiddagen. Vi följer sedan Pan American Highway norrut och är snart i provinsen Imbaburas vackra sjödistrikt, omringat av vulkantoppar på upp till 5 800 m. Vi checkar in på en kolonial hacienda med en vacker trädgård och hästar i stallet. Ofta kommer en indianfamilj från andra sidan vägen över och spelar andisk flöjtmusik på kvällen.

Hotell: Hacienda Pinsaqui
Måltider: Välkomstdrink

Imbaburra med indianbyar och marknader

I höglandet bor Otavaloindianerna och varje by har sin egen hantverksspecialitet. I Otavalo säljs områdets produkter på marknaden. Otavaloindianerna bär alltid sina traditionella kläder. Männen har en mörk filthatt, poncho och en lång fläta. Kvinnorna bär broderad blus, mörk kjol och många halsband. Vi äter lunch i en by som heter Karanki Magdalena. Invånarna i byn har utbildats i service och matlagning. De driver nu en lodge och en restaurang där besökare även gärna får hjälpa till med deras dagliga sysslor. Vi besöker även en plats med utsikt över en vacker kratersjö som ligger omringad av berg som är 5 000 m höga.

Hotell: Hacienda Pinsaqui
Måltider: Frukost, lunch, middag

Amazonas regnskog

Idag är det dags att påbörja nästa steg på vår resa i Ecuador. Vi flyger till Coca och åker därifrån båt till Yasuní National Park. Amazonas regnskog är världens största och omfattar drygt 12 gånger Sveriges yta och 9 länder i Sydamerika. Här finns världens rikaste biologiska mångfald och mer än en tredjedel av jordens djurarter. Vår vildmarkslodge drivs av kichwa Añangufolket och vi kommer de närmsta dagarna att lära oss mer om deras kultur och traditioner. De tar med oss på upptäcktsfärder i regnskogen och redan på eftermiddagen gör vi vår första vandring i Amazonas regnskog.

Hotell: Napo Cultural Centre
Måltider: Frukost, lunch, middag

Amazonas regnskog

På morgonen besöker vi en plats dit flera olika papegojarter kommer för att dricka och få viktiga mineraler. Även andra djur såsom apor och tapirer samlas här. Vi besöker sedan Kichwafolkets kulturcenter där byns kvinnor lär oss om deras traditioner, hantverk och hur de använder växter från djungeln i det dagliga livet. På eftermiddagen klättrar vi upp i ett 35 m högt utsiktstorn med förhoppning om att se vrålapor, spindelapor, sengångare och tukaner. På kvällen gör vi en båttur med en traditionell båt där kichwakvinnorna grillar smårätter, samtidigt som vi får höra traditionella sägner och sånger.

Hotell: Napo Cultural Centre
Måltider: Frukost, lunch, middag

Amazonas regnskog

På morgonen besöker vi byns odlingar och får höra om erkända medicinalväxter som härstammar härifrån. Vi gör sedan en vandring och också en kanottur i ett område där vi ser apor hoppa mellan träden, kajmaner och med lite tur, fiskande jätteuttrar. På kvällen tar vi med ficklamporna och ger oss ut för att spana efter regnskogens nattdjur, såsom reptiler och nattaktiva apor.

Hotell: Napo Cultural Centre
Måltider: Frukost, lunch, middag

Amazonas regnskog - Quito

Efter tre fantastiska dagar i Amazonas regnskog är det dags att resa vidare. Vi äter vår sista frukost och ser ett par kolibris flyga förbi utanför fönstret. Runt lunchtid flyger vi från Coca till Quito som betyder folket i ravinen. Vi befinner oss på 2 850 meter över havet, i en av världens högst belägna huvudstäder. Från El Panecillo, som betyder den lilla bullen, har vi vacker utsikt över staden och vulkanen Pichincha. Eftermiddag och kväll finns öppen för egna strövtåg.

Hotell: Patio Andaluz
Måltider: Frukost

Stadsrundtur i Quito

Sjunde dagen på vår resa i Ecuador är det dags att lära känna Ecuadors huvudstad lite bättre! Under denna halvdagstur upplever vi det bästa Quito har att erbjuda. När spanjorerna anlände till Ecuador år 1526 var Quito ett viktigt inkarike. Istället för att låta spanjorerna erövra staden lades den i ruiner, därför går det inte att finna några fornlämningar från inkatiden i Quito. Den nuvarande staden grundades ovanpå ruinerna och anses vara Sydamerikas bäst bevarade spanska kolonialstad. Vi gör en stadsrundtur där vi promenerar längs med Quitos gränder som är skyddade som ett Unescos världsarv. Vi besöker även ekvatorlinjen och här har vi möjlighet att stå med ett ben på var sida om ekvatorn.

Hotell: Patio Andaluz
Måltider: Frukost

Kryssning Galápagos

Flyg till Galápagos som betraktas som en av jordens yngsta landformationer, med världens äldsta djurliv. Charles Darwin kom till Galápagos på 1800-talet. När han senare kom ut med ”Om arternas uppkomst genom naturligt urval” gjorde han öarna världsberömda. Betydande delar tillskrevs iakttagelser av Galapagos växt- och djurliv. Kryssningens rutt kan variera men vi brjar vår expedition på Galápagosön San Cristóbal. Det var här som Charles Darwin i september 1835 tog sina första steg på Galápagos. Vi inleder på informationscentret där vi får en översikt över bildandet av Galápagos, dess betydelse i världen, dess hot samt bevarandet av öarna. Därefter gör vi en vandring till Frigatebird Hill för att belönas med en fantastisk utsikt över bukten nedanför.

Hotell: M/V Galapagos Legend
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning Galápagos

Vi vaknar upp till en ny och härlig dag på Galapagos. Denna dag besöker vi den västra och den norra sidan på ön San Cristóbal. På vägen mot stranden förundras vi över de enorma klipporna på ”Sorcerer’s Hill”. Vi välkomnas sedan av alla de sjölejon som håller till här på stranden för att vila sig i solen. Vi kan snorkla från stranden eller ta en promenad till en lagun, där vi kan observera det rika fågellivet som finns här. På eftermiddagen hälsar vi på sjölejonen igen när vi lägger till på stranden på den norra delen av ön och förbereder oss för vår vandring uppför ett berg. Detta är det enda stället på öarna där man har chans att se alla tre av boobyarterna på samma plats. Den rödfotade sulan trivs i små träd, nazca-sulan på marken nära klippkanterna, medan den blåfotade sulan trivs lite längre inåt landet. Utsikten från toppen är hisnande vacker.

Hotell: M/V Galapagos Legend
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning Galápagos

Denna dag ägnas åt ön Española, en av höjdpunkterna på denna resa. Ön är en av de äldsta i Galápagos och har en hög andel av endemiska arter på grund av dess isolering från resten av öarna, ett paradis för naturälskare. Marina iguanor och sjölejon möter oss vid ankomst och vår promenad fortsätter med nära möten med boobies, endemiska ödlor, måsar och Españolas härmtrast. På eftermiddagen besöker vi en av de mest fantastiska stränderna i hela Galápagos. Den långa vita sandstranden, med sitt klara turkosa vatten är hemort för en koloni av sjölejon, totalt orädda och oberörda av de människor som går bland dem. Españolahärmtrastar, endemiska till denna ö, är angelägna att inspektera oss besökare och tillfredsställa sin medfödda nyfikenhet. Även Darwinfinkar och till och med de tillbakadragna drillfinkarna kan tänkas ansluta sig till sällskapet. På denna plats ges också möjlighet att snorkla från stranden i det grunda, klara vattnet.

Hotell: M/V Galapagos Legend
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning Galápagos

Vi landstiger på en av ön Floreanas stränder där en vulkanisk kristall färgat sanden i en olivgrön nyans. Vi vandrar från de svarta mangrovebäddarna till en lagun som vanligtvis rymmer en av de största flamingopopulationerna i Galápagos. Vi fortsätter genom en skog av palosantoträd för att komma fram till en kritvit sandstrand där gröna havssköldpaddor lägger sina ägg. Från stranden kan vi beskåda havssköldpaddor, blåfotade sulor som dyker upp och ner i vattnet och små revhajar som rör sig längs kustlinjen i sökandet efter mat. Tillbaka på den första stranden ges möjlighet att simma eller snorkla bland havssköldpaddor, revfiskar, rockor, lekfulla sjölejon och på en bra dag även ofarliga vitfenade revhajar, samt hammarhajar. Detta är en magisk plats att snorkla på! Med lite tur så kan vi även få syn på medlemmar ur den lilla pingvinkoloni som finns här på Floreana.

Hotell: M/V Galapagos Legend
Måltider: Frukost, lunch, middag

Avresa från Ecuador

På ön Santa Cruz högland kan vi se en frodig grönska olik de andra öarna. Här har vi möjlighet att se jättesköldpaddor i sin naturliga miljö. De isolerades på flera av öarna, vilket resulterade i att olika populationer utvecklades i olika riktningar. I torra områden blev sköldpaddorna mindre, fick långa ben, lång hals och ett sadelformat skal som tillåter dem att sträcka ut halsen. De kan därför nå högt upp bland buskar och kaktusar för att hitta föda. I fuktiga områden med mycket gräs utvecklades större sköldpaddor med rundat skal. Denna plats är också ett paradis för alla fågelskådare då höglandet är rikt på fågelliv och vi kan beundra olika slags fåglar som exempelvis galápagosskarven, galapagoshägern och många olika arter av finkar. Efter besöket är det dags att avluta vår fantastiska resa i Ecudor och vi får vi transfer till Baltras flygplats, för flyg via Guayaquil och Amsterdam tillbaka till Skandinavien. Det finns också möjlighet att förlänga resan och stanna kvar i Puerto Ayora. Se förslag på program och pris nedan.

Måltider: Frukost

Hemkomst

Vi ankommer till Skandinavien på eftermiddagen med många fina minnen i bagaget.

Hotell

 • Hacienda Pinsaqui

  Hacienda Pinsaqui

  Charmig kolonial hacienda som är 300 år gammal, känd för att frihetshjälten Simon Bolivar flera gånger övernattade här. På kvällen kommer ofta familjen från grannbyn och spelar andisk musik.

 • Hotel Patio Andaluz

  Hotel Patio Andaluz

  I Quito bor vi i hjärtat av gamla stan med gångavstånd till stadens sevärdheter och historiska byggnader. Hotellet är kulturminnesmärkt och har en kolonial innergård där det ibland bjuds på ecuadoriansk musik.

 • M/V Galapagos Legend

  M/V Galapagos Legend

  Fartyget har hytter med havsutsikt och luftkonditonering, alla med låga bäddar, privat badrum, sängkläder, hårtork och modern inredning. Finns möjlighet till uppgradering till balkongsvit med panoramautsikt.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-01-20
plane-landing Hemkomst
2022-02-01
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
69 950 kr
price-kr Enkelrum
83 950 kr
plane-takeoff Avresa
2023-01-19
plane-landing Hemkomst
2023-01-31
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
69 950 kr *
price-kr Enkelrum
83 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-01-20
plane-landing Hemkomst
2022-02-01
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
69 950 kr
price-kr Enkelrum
83 950 kr
plane-takeoff Avresa
2023-01-19
plane-landing Hemkomst
2023-01-31
calender Antal dagar
13 dagar
price-kr Del i dubbelrum
69 950 kr
price-kr Enkelrum
83 950 kr

* Preliminärt pris, kontakta Thabela Travel för mer information.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Göteborg – Ecuador tur och retur. Köpenhamn mot tillägg.
 • Samtliga inrikesflyg
 • 11 nätter på 3-4* hotell/ kryssning inklusive frukost
 • Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen
 • Nationalparksavgift till Galapagos om 100 USD
 • Lokal skatt för Galapagos om 20 USD (Migration Control Card)
 • Svensktalande ciceron
 • Engelsktalande lokala specialistguider
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokala guider och chaufförer.
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen, ca 30 dagar innan avresa.

I priset ingår ej:

 • Dricks till guider och kryssningspersonal. Beräkna per dag USD 25 på kryssningen och USD 10 övriga dagar.
 • Dryck
 • Flyg t/r Köpenhamn 1 400 kr i flygtillägg per person.
 • Uppgradering av hytt på Galapagoskryssningen

Hyttkategorier uppgradering per person
Junior-hytt: 2 700 kr. Belägna på huvud däck med stora fönster.
Balkong-hytt:  7 250 kr. Belägna på övre däck med stora fönster och balkong.
Observera att det finns ett begränsat antal hytter i varje kategori. Kategori avgörs av hyttens placering och storlek samt fönstrens storlek. Samtliga hytter har fönster.

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6,25 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 13 dagar är 568 kr per person.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan till Amazonas och Galapagos.

Tilläggsresor

Galapagos på hotell

Galapagos på hotell

Förläng tre nätter i byn Puerto Ayora på ön Santa Cruz. Hotellet ligger centralt och det är gångavstånd till flera fina stränder. Härifrån går dykturer till några av världens finaste dykområden. Dessutom avgår dagsutflykter till de närliggande öarna om ni vill uppleva ännu mer...

Galapagos på hotell

Förläng tre nätter i byn Puerto Ayora på ön Santa Cruz. Hotellet ligger centralt och det är gångavstånd till flera fina stränder. Härifrån går dykturer till några av världens finaste dykområden. Dessutom avgår dagsutflykter till de närliggande öarna om ni vill uppleva ännu mer av Galapagos underbara djurvärld på egen hand.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-01-31
plane-landing Hemkomst
2022-02-02
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
4 980 kr
price-kr Enkelrum
8 750 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2022-01-31
plane-landing Hemkomst
2022-02-02
calender Antal dagar
4 dagar
price-kr Del i dubbelrum
4 980 kr
price-kr Enkelrum
8 750 kr

I priset ingår:

 • Ikala Hotel i Suite Room inklusive frukost, 3 nätter.
 • Transfer från och till Baltra (där kryssningen avslutas och flygplatsen ligger).

I priset ingår ej:

 • Dricks till chauffören, ca 5 USD per person rekommenderas.
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Aktiviteter.

Detta är ett förslag på tre nätter, men det går att välja fritt hur många nätter du vill förlänga i Puerto Ayora. Kontakta Thabela Travel för pris.

Behöver returdatum på en rundresa ändras så kan det medföra ett tillägg (beroende på platstillgång på flyg).

Peru med Machu Picchu

Peru med Machu Picchu

Fortsätt resan till Peru - ett paradis för både natur-, kultur- och matälskare. Fynda keramik och färggranna textilier vid foten av Anderna och sup in den förtrollande utsikten över inkaruinerna i Machu Picchu – ett av världens sju nya underverk.

Peru med Machu Picchu

Fortsätt resan till Peru - ett paradis för både natur-, kultur- och matälskare. Fynda keramik och färggranna textilier vid foten av Anderna och sup in den förtrollande utsikten över inkaruinerna i Machu Picchu – ett av världens sju nya underverk.

 • Ankomst till Lima

  Ankomst till Lima

  Vi anländer till Perus vackra, levande huvudstad Lima, känd för sin rika historia, sitt trendiga nattliv och kanske framför allt som Sydamerikas gastronomiska metropol.

  Hotell: Arawi Express
  Måltider: –

 • Lima

  Lima

  Idag utforskar vi både de moderna och de koloniala delarna av ”Kungarnas stad”, ett smeknamn som först myntades på 1500-talet av den spanske conquistadoren Francisco Pizarro.

  Hotell: Arawi Express
  Måltider: Frukost

 • Inkariket

  Inkariket

  Efter frukost åker vi till flygplatsen för att gå ombord vårt flyg till Cusco, det gamla inkarikets huvudstad samt kulturella och religiösa centrum. Vi tar oss till Urubambadalen, inkafolkets heliga dal.

  Hotell: Hotel Hacienda del Valle
  Måltider: Frukost

 • Urumbadalen

  Urumbadalen

  Vi beundrar färggranna, traditionella textilier, den anrika kyrkan och de gamla inkaruinerna i byn Chinchero med dess terrasser och akvedukter. Vi äter lunch på en traditionell liten restaurang.

  Hotell: Hotel Hacienda del Valle
  Måltider: Frukost, lunch

 • Machu Picchu

  Machu Picchu

  Vi färdas med tåg uppför bergssluttningarna till inkastaden Machu Picchu, vackert beläget bland molnen på den andinska högplatån.  Machu Picchu är en av de mest välbevarade förhistoriska platserna i världen.

  Hotell: El Mapi by Inkaterra
  Måltider: Frukost, lunch

 • Cusco

  Cusco

  Idag har en ledig dag i Cusco, det forna inkarikets huvudstad som i dag är en livlig bas för turister på väg till och från inkaleden och Machu Picchu. Mysiga kaféer och restauranger kantar de smala kullerstensgatorna.

  Hotell: Royal Inka II Hotel
  Måltider: Frukost

 • Hemresa

  Hemresa

  Efter en sista delikat frukost har det blivit dags att ta farväl av Cusco och återvända till Lima. Väl tillbaka i Perus huvudstad igen är vi redo för hemfärd till Sverige efter en vecka fylld av intryck oförglömliga upplevelser.

  Hotell: –
  Måltider: Frukost

Avresa från Lima varje lördag. Det finns alltså fler avresor än de som angivits i prislistan. Vänligen kontakta Thabela Travel för mer information.

Klicka på Öppna PDF ovan för att se detaljerat program.

Del i dubbel: 7 550 kr
Enkel: 10 350 kr

I priset ingår:
Transporter, inträden, måltider och utflykter enligt resebeskrivningen
6 nätter på 3-5* hotell
Engelsktalande guide

I priset ingår ej:
Flyg, flygskatter och eventuella visumavgifter
Dryck
Dricks
Utflykter bokade på plats

Liknande resor