• plane-takeoff
  • 2020-11-07
  • 2021-01-30
 • Längd: 16 dagar
 • price-icon Pris från: 74 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Inkariket med Galapagos

Resa till Ecuador Galapagos Peru med svensk guide. Besök tre av vår jords finaste platser på en och samma resa. Galapagos är som en sagovärld på riktigt där alla djuren är totalt orädda. Vi kryssar bekvämt mellan de finaste öarna. Machu Picchu är det mytomspunna Inkatemplet. Det ligger inbäddat i regnskogen och är ett av världens sju underverk. Titicacasjön bjuder på oförglömliga vyer över Anderna. Här har indianerna stolt bevarat sina traditioner. Välj förlängning till Amazonas regnskog eller Nazcalinjerna. De har förbryllat forskarna eftersom de bara går att se från ovan.

Vår resa till Ecuador Galapagos Peru leds av en svensk specialistguide.

Välkommen till bildvisning om våra resor till Ecuador, Galapagos och Peru!

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Ecuador

Avfärd från Skandinavien på morgonen med KLM via Amsterdam. Ankomst till Ecuadors huvudstad Quito på eftermiddagen och transfer till vårt hotell.

Hotell: Patio Andaluz eller liknande
Måltider: Välkomstdrink

Quito stadsrundtur

Quito betyder folket i ravinen och vi befinner oss på 2 850 m ö h och i en av världens högst belägna huvudstäder. Från El Panecillo, som betyder den lilla bullen, har vi vacker utsikt över staden och vulkanen Pichincha. När spanjorerna anlände till Ecuador 1526 var Quito ett viktigt inkasäte. Istället för att låta spanjorerna erövra staden raserades den, så det finns inga rester kvar från inkatiden. Den nuvarande staden grundades ovanpå ruinerna och anses vara Sydamerikas bäst bevarade spanska kolonialstad. Vi gör en stadsrundtur där vi promenerar i koloniala Quitos gränder som är skyddade av Unesco som världsarv. Efter en välsmakande lunch besöker vi ekvatorlinjen och här har vi möjlighet att stå med ett ben på var sida om ekvatorn. Vi äter en gemensam middag på kvällen på en restaurang i den gamla delen av staden.

Hotell: Patio Andaluz eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning på Galapagos

Flyg till Galapagos som betraktas som en av jordens yngsta landformationer, med världens äldsta djurliv. Charles Darwin kom till Galapagos på 1800-talet. När han senare kom ut med ”Om arternas uppkomst genom naturligt urval” gjorde han öarna världsberömda. Betydande delar tillskrevs iakttagelser av Galapagos växt- och djurliv. Inte minst bidrog de numer kallade Darwinfinkarna med viktiga belägg. Vi landar på Baltra och börjar vår expedition på Galapagos-ön Santa Cruz. På öns högland kan vi se en frodig grönska olik de andra öarna. Här har vi möjlighet att se jättesköldpaddor i sin naturliga miljö. De isolerades på flera av öarna, vilket resulterade i att olika populationer utvecklades i olika riktningar. I torra områden blev sköldpaddorna mindre, fick långa ben, lång hals och ett sadelformat skal som tillåter dem att sträcka ut halsen. De kan därför nå högt upp bland buskar och kaktusar för att hitta föda. I fuktiga områden med mycket gräs utvecklades större sköldpaddor med rundat skal. Denna plats är också ett paradis för alla fågelskådare då höglandet är rikt på fågelliv och vi kan beundra olika slags fåglar som exempelvis Galapagosskarven, Galapagoshägern, Nazca-sulor, fregatter och många olika arter av finkar.

Hotell: M/Y Coral I & II
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning på Galapagos

På förmiddagen landstiger vi på en kustremsa fylld av svart lava, för vårt första möte med vattenleguaner. Vid första anblick ser de mörka ryggarna ut att ha smält in i den svarta och taggiga marken, där de solar för att samla värme för natten. Vi urskiljer dock snabbt dessa söta varelser genom de gula benen och huvudet. Vi vandrar genom kaktusskogen som utgör boplats för den utrotningshotade landleguanen som bara finns på ön Santa Fe, och är den största på Galapagos. Vi befinner oss nu på Dragon Hill, som bjuder på spektakulär utsikt över de närliggande öarna. Skogen är även hem till härmtrastar, Darwinfinkar och mangroveskogssångare. På eftermiddagen går vi iland på ön Bartolomé, med tydlig vulkankaraktär som för tankarna till månlandskap. Här får vi ikoniska vyer över Galapagosskärgåden, chans att se blåfotade sulor. Vi tar oss även ner i vattnet för att förhoppningsvis snorkla bland pingviner, korallhajar och sjölejon.

Hotell: M/Y Coral I & II
Måltider: Frukost, lunch, middag

Kryssning på Galapagos

Vid morgonutflyktens landstigning hälsas vi välkomna av en sjölejonkoloni som ligger och solar på den speciella rödaktiga sandstranden. I buskagen finns också Galapagosskarv, härmtrast och flugsnappare. Vi går en lätt promenad på den lilla ön Rabida, med vackra utsikter över bukten. Snorklingen här brukar vara fantastisk, med sjölejon, sköldpaddor och stim av mindre fiskar. Erosionen har på Santiago Islands norrsida skapat vackra urgröpningar både ur de gröna kullarna och de kargare klipporna. Vi stannar vid en stor grotta, men tillbringar också tid vid den närliggande sandstranden full av strandfåglar. Genom mangroveväxtlighet tar vi oss till en saltlagun med chans att fota flamingo och andra vadare. Högre upp på ön finns sanddynor där havssköldpaddor gärna häckar.

Hotell: M/Y Coral I & II
Måltider: Frukost, lunch, middag

Galapagos – Lima

Efter frukost får vi transfer till flygplatsen för flyg via Guayaquil till Lima där vi övernattar på ett hotell nära flygplatsen

Hotell: Costa del Sol Hotel Wyndham – Lima Airport
Måltider: Frukost

Inkas heliga dalgång – Pisac

På morgonen går flyget till Cusco som ligger på över 3 300 m och var Inkarikets huvudstad. Vi reser till Urubambadalen, som även kallas Inkas heliga dal. Längst in i dalen ligger Ollantaytambo som är en av få platser där spanjorerna förlorade ett avgörande slag under erövringen. Pizarro kom hit 1536, men på inkräktarna regnade det pilar, spjut och stenar. Därefter överrumplade indianerna Pizarro med att översvämma terrasserna nedanför med hjälp av anlagda kanaler. Hästarna fick problem att röra sig i vattnet, så spanjorerna retirerade. På vägen besöker vi den färgstarka marknaden i Pisac där vi även avnjuter en härlig lunch. Här går ursprungsbefolkningen klädda i sina traditionella dräkter. Passa på att handla stickade kläder, vävnader och smycken som säljs på den lokala marknaden. Middag på vårt hotell.

Hotell: Casa Andina Premium Valle Sagrado Hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

Machu Picchu

På morgonen beger vi oss med tåg till Machu Picchu som är en av världens olösta gåtor. Vad var det för människor som byggde den här staden och varför valde de en så svårtillgänglig plats? Den amerikanska historikern Hiram Bingham upptäckte ruinområdet 1911 och det tog två år att återerövra inka-staden från djungelns grepp. Läget mellan två bergstoppar gör att dimman ofta lägger sig i dalgången och bidrar med mystiken. Forskarna tror templet byggdes på 1400-talet av Inka Pachacutic och övergavs 100 år senare. Osäkerheten om vad staden använts till är stor. Machu Picchu har en hög andel religiös arkitektur, så många menar att det var ett säte för andlig och ceremoniell verksamhet. Intressant är att områdets skörd från terrassodlingarna måste ha varit betydligt större än vad befolkningen förbrukade. Kanske var Machu Picchus funktion att förse prästerna och kungafamiljen i Cusco med cocalöv. Gemensam middag på hotellet.

Hotell: Casa Andina Premium Valle Sagrado Hotel
Måltider: Frukost, lunch, middag

 

Maras, Moray och Chinchero

På vår väg mot Cusco gör vi ett besök i byn Maras varifrån ett av världens finaste salter extraheras. Därefter åker vi till byn Moray och beundrar de enorma cirkulära och halvcirkelformade jordbruksterrasserna som finns här. De är inbyggda på toppen av en kulle med en fantastisk utsikt över Urubamba-dalen och användes av Inkafolket som ett botaniskt laboratorium. Vi fortsätter till den pittoreska dalstaden Chinchero. Här ges en glimt av hur livet kan se ut i en by i Anderna och vi får se hur folket väver sina vackra färgstarka tyger med traditionella tekniker som de har bevarat. Lunch serveras på en lokal restaurang.

Hotell: Costa del Sol Hotel Ramada Cusco
Måltider: Frukost, lunch

Cusco

På morgonen gör vi en stadsrundtur i Cusco där vi besöker Sacsayhuaman. Massiva stenblock, de största väger 128 ton, bildar en sicksack linje. Cusco skapades med formen av en puma och linjen sägs symbolisera tänderna. Murarna byggdes utan fogmassa och med sådan precision att inte ens en knivsudd går att sticka in mellan blocken. Vid jordbävningar har kolonialbyggnaderna gett vika, men inkapalatsen har stått intakta. I katedralen på torget ser vi en målning som föreställer Kristi sista måltid där lärjungarna äter inkadelikatessen marsvin. I Soltemplet var både väggar och tak täckta av guld. Här fanns guldaltare och guldföremål förställande lamor, barn och majs. Mot slutet av 1500-talet var allt nedsmält och många inkatempel hade fått ge plats åt kolonialbyggnader. Fortfarande är kontrasten mellan ursprungsbefolkningen och de spanskbesläktade invånarna påtaglig. Resten av dagen är ledig för egna strövtåg i Cusco. På kvällen äter vi en gemensam middag med musik och folkdans.

Hotell: Costa del Sol Hotel Ramada Cusco
Måltider: Frukost, middag

Cusco – Titicacasjön

Vi åker buss från Cusco till Titicacasjön och ser längs vägen Andernas vackra bergslandskap passera utanför fönstret. Högslätten kallas Altiplano och är det jordbruksområde där bland annat potatisen hör hemma. Potatisen upptäcktes faktiskt i Peru år 1530 av spanjoren Gonzalo Jiminez de Quesada som år 1539 förde den till Spanien och här odlas idag  över 3 000 potatissorter. Stora lama- och alpackaflockar betar på sluttningarna. Första stoppet sker i den lilla byn Andahuaylillas som har en sagolikt vacker 1700-tals kyrka som vi besöker. Vi äter lunch på en lokal restaurang och på eftermiddagen når vi Titicacasjön som ligger på 3 850 meter över havet. Vårt hotell ligger strax utanför Puno, med en strålande vacker utsikt över sjöns klarblå vatten.

Hotell: Casa Andina Premium Puno
Måltider: Frukost, lunch

Titicacasjön – Lima

Vi gör en båttur på Titicacasjön till vassöarna. Här bor 300 uroindianer vars existens är beroende av totoravassen. Av den bygger de sina hus och båtar. En välbyggd båt kan frakta en hel familj och håller ett halvår innan den börjar ruttna. Även öarna är skapade av vass och vi besöker den vackra ön Taquile som är känd för sitt fantastiska hantverk. Här är det männen som stickar medan kvinnorna väver enligt gamla välbevarade tekniker som invånarna starkt och stolt håller fast vid. Här bor ca 2 000 Taquileños med mottot ”du skall icke stjäla, du skall icke ljuga och du skall icke vara lat”. Vi njuter av vacker natur och får komma nära de lokala traditionerna på ön. Flyg från Puno till Lima sen kväll. Vi bor i stadsdelen Miraflores som ligger vackert vid havet.

Hotell: Casa Andina Select Miraflores
Måltider: Frukost, lunch

Lima – stadsrundtur - avresa

Ledig förmiddag innan vi äter avskedslunch på en restaurang i närheten av hotellet. Efter lunchen gör vi en stadsrundtur i Lima som grundades av Pizarro 1535 och blev under tidig kolonialtid den mest betydelsefulla staden på kontinenten. Detta ändrades på mitten av 1700-talet efter en katastrofal jordbävning som förstörde de flesta byggnader. Det viktigaste torget i alla peruanska städer heter Plaza de Armas och Lima är inget undantag. Äldsta byggnaden på torget är katedralen som rymmer en träkista med Pizarros kvarlevor. Vi provar Perus nationaldryck Pisco Sour. Vår tur avslutas med ett besök till det berömda Larco-muséet där vi får kan beskåda en samling med mer än 5 000 år av peruansk historia. Transfer till flygplatsen på kvällen för avresa mot Skandinavien eller förläng resan med några dagar i det fantastiska Amazonas.

Hotell: –
Måltider: Frukost, lunch

Hemkomst från Peru

Vi ankommer Skandinavien sen kväll med många fina minnen i bagaget.

Hotell

 • Casa Andina

  Casa Andina

  Hotellet ligger i stadsdelen Miraflores som är ett område i Lima med blomfyllda parker, fina shoppingområden och vackra stränder. Hotellet ligger strategiskt med promenadavstånd till restauranger och butiker.

 • Hotel Patio Andaluz

  Hotel Patio Andaluz

  I Quito bor vi i hjärtat av gamla stan med gångavstånd till stadens sevärdheter och historiska byggnader. Hotellet är kulturminnesmärkt och har en kolonial innergård där det ibland bjuds på ecuadoriansk musik. Rummen är elegant inredda med alla bekvämligheter.

 • Coral II

  Coral II

  Expeditionsyacht med plats för 20 passagerare. Hytter med hög komfort och jacuzzi på akterdäck. M/Y Coral II har alltid följe av sitt systerfartyg M/Y Coral I.

 • M/Y Coral II

  M/Y Coral II

  I hytten finns wc, dusch, luftkonditionering, tv, kassaskåp och hårtork. Kabinen på bilden är standard plus, som ingår i resans pris. Vill ni ha större fönster och placering högre upp rekommenderar vi uppgradering till junior cabin.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-11-07
plane-landing Hemkomst
2020-11-22
calender Antal dagar
16 dagar
price-kr Del i dubbelrum
74 950 kr *
price-kr Enkelrum
89 950 kr *
plane-takeoff Avresa
2021-01-30
plane-landing Hemkomst
2021-02-14
calender Antal dagar
16 dagar
price-kr Del i dubbelrum
74 950 kr *
price-kr Enkelrum
89 950 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-11-07
plane-landing Hemkomst
2020-11-22
calender Antal dagar
16 dagar
price-kr Del i dubbelrum
74 950 kr
price-kr Enkelrum
89 950 kr
plane-takeoff Avresa
2021-01-30
plane-landing Hemkomst
2021-02-14
calender Antal dagar
16 dagar
price-kr Del i dubbelrum
74 950 kr
price-kr Enkelrum
89 950 kr

* Preliminärt pris.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Göteborg-Quito//Lima-Stockholm/Göteborg
 • Boende på tre till fyrstjärniga hotell
 • Boende i standardhytt plus på kryssningsfartyget M/Y Corals I & II
 • Transporter, flygresor, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Nationalparksavgift till Galapagos om 100 USD
 • Lokal skatt för Galapagos om 20 USD (Migration Control Card)
 • Svensktalande professionell reseledning
 • Engelsktalande lokala specialistguider
 • Exklusivt informationspaket med faktahäfte
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokala guider och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Dessa är för närvarande cirka 2 000 kr. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen ca 30 dagar innan avresa.

Flyg från/till Köpenhamn kan ordnas mot ett tillägg (1050 kr per person).

Klimatkompensera din resa. De flesta väljer 150 kr eller 250 kr. Det går även att välja ett högre belopp. Läs mer här

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 16 dagar är 675 kr per person.

Uppgradera hytten på Galapagos kryssningen till en Junior Cabin eller Balcony Suite Cabin. Kontakta oss för mer information om pris och platstillgänglighet.

M/Y Corals I & II justerar ibland kryssningsrutten på Galapagos enligt nationalparkstyrelsens direktiv.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Tilläggsresor

Amazonas

Amazonas

Amazonas regnskog omfattar nio länder i Sydamerika och har en yta som är tolv gånger så stor som Sverige. Regnskogen representerar över hälften av världens återstående regnskogar och är den mest artrika tropiska regnskog som existerar. I Peru breder sig Amazonas ut i den östra delen...

Amazonas

Amazonas regnskog omfattar nio länder i Sydamerika och har en yta som är tolv gånger så stor som Sverige. Regnskogen representerar över hälften av världens återstående regnskogar och är den mest artrika tropiska regnskog som existerar. I Peru breder sig Amazonas ut i den östra delen av landet. Vi flyger till Puerto Maldonado och åker därifrån båt till vår ekolodge. Längs floden ser vi ofta färgstarka papegojor, tukaner och stora flockar av aror. Djur som vi spanar efter är flera sorters apor och kattdjur, sengångare, tapirer och kajmaner. Indianerna som bor i reservatet lär oss hur man använder växter som läkemedel.

 • Lima

  Lima

  Vi lämnar övriga gruppen som reser hem till Skandinavien medan vi checkar in på vårt hotell för natten..
  Hotell: Costa Del Sol Hotel Wyndham
  Måltider: –

 • Flyg till Puerto Maldonado i Amazonas

  Flyg till Puerto Maldonado i Amazonas

  Flyg på morgonen till Puerto Maldonado i Peru. Vår lodge erbjuder ett brett utbud av olika expeditioner som leds av kunniga lokalguider. På eftermiddagen kan vi gå en guidad promenad som ger en introduktion till regnskogen. Vi ser imponerande höga träd och här finns fantastisk fågelskådning. Tidig kväll kan vi följa med på en båttur där vi får uppleva hur Amazonas värld ändrar sig från dag till natt.

 • Amazonas ursprungsbefolkning

  Amazonas ursprungsbefolkning

  Med båt tar vi oss djupare in i Amazonas för att utforska djungeln. Vi har möjlighet att se kajmaner, färgglada fåglar och en spännande flora. Vi gör ett studiebesök på farmen Gamitana där vi får möta lokala bönder som odlar frukt och grönsaker. Efter lunch besöker vi Amazonas ursprungsbefolkning och får en inblick i hur de lever av och med regnskogen. På kvällen kan du njuta av lugnet i din hängmatta på terrassen och lyssna på regnskogens alla ljud.

 • Canopy walk

  Canopy walk

  I det tidiga morgondiset glider vi tyst och sakta fram längs floden i våra kanoter. Har vi tur får vi se vrålapor, papegojor, anakondor och den svarta kajmanen. Efter lunch erbjuds en ”canopy walk” i ett hängbrosystem uppe i trädtopparna. Från tornen har vi möjlighet att skåda tukaner och hackspettar. Kanske får vi även sällskap av sengångare och apor. På kvällen kan vi följa med på en kanottur där vi ser in i kajmanernas lysande gula ögon i det becksvarta Amazonas.

 • Kanot i Amazonas våtmarker

  Kanot i Amazonas våtmarker

  Med våra kanoter tar vi oss djupare in i Amazonas regnskog. Vi lär om dem medicinalväxter som växer vilt i regnskogen och som de lokala stammarna har använt sig av i hundratals år. Vi upplever riktig urskog med träd som är hundra meter höga. Efter lunch gör vi en utflykt till våtmarkerna, där vi har möjlighet att stifta bekantskap med grodor, reptiler, ormar, fåglar och däggdjur.

 • Inkaterra Reserva Amazonica (eco lodge)

  Inkaterra Reserva Amazonica (eco lodge)

  En prisbelönt ecolodge som hyllats av så väl National Geographic som det exklusiva resemagasinet Condé Nast. Lodgen ligger i den peruanska delen av Amazonas och erbjuder förstaklassiska djungelexpeditioner med kunniga specialutbildade naturguider.

 • Flyg till Lima

  Flyg till Lima

  Idag lämnar vi Amazonas och flyger tillbaka till Lima. Transfer till ert hotell i centrala Lima.

 • Lima stadsrundtur

  Lima stadsrundtur

  Vi äter lunch med utsikt över Stilla Havet och fortsätter med en stadsrundtur i Lima, där nästan en tredjedel av landets invånare bor. Lima grundades av Pizarro 1535 och blev under kolonial tid den mest betydelsefulla staden på kontinenten. Detta ändrades på mitten av 1700-talet efter en jordbävning som förstörde de flesta byggnaderna. Äldsta byggnaden på torget är katedralen som rymmer Pizarros kvarlevor. Transfer till flygplatsen på eftermiddagen för återresa mot Skandinavien.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-11-21
plane-landing Hemkomst
2020-11-28
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
14 950 kr
price-kr Enkelrum
18 450 kr
plane-takeoff Avresa
2021-02-13
plane-landing Hemkomst
2021-02-20
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
15 450 kr
price-kr Enkelrum
18 450 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-11-21
plane-landing Hemkomst
2020-11-28
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
14 950 kr
price-kr Enkelrum
18 450 kr
plane-takeoff Avresa
2021-02-13
plane-landing Hemkomst
2021-02-20
calender Antal dagar
8 dagar
price-kr Del i dubbelrum
15 450 kr
price-kr Enkelrum
18 450 kr

Preliminära priser.

I priset ingår:

 • Flyg Lima – Puerto Maldonado
 • 2 nätter på hotell i Lima samt 4 nätter på ekolodge i Amazonas
 • Frukost samtliga dagar, en lunch i Lima samt helpension i Amazonas
 • Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Lokala engelsktalande specialistguider

I priset ingår ej:

 • Bagagehantering, dricks till lokala guider och chaufförer
 • Ändring av internationellt flyg
 • Utflykter bokade på plats
 • Uppgradering till rum med privat veranda och flodutsikt, pris från 1150 kr för del i dubbelrum

Observera att ett mindre flygtillägg kan tillkomma beroende på platstillgång. Minimum två resenärer. Vi reserverar oss för hotellbyten, till hotell med lika standard.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Nazcalinjerna och bad i Stilla Havet

Nazcalinjerna och bad i Stilla Havet

Nazcalinjerna söder om Perus huvudstad Lima är ett av världens mest kända fornminnen. Kilometer efter kilometer av urkarvade figurer föreställande en kolibri, en kondor, en spindel, en apa och människor breder ut sig under flygplanet. Det faktum att figurerna bara går att se från luften...

Nazcalinjerna och bad i Stilla Havet

Nazcalinjerna söder om Perus huvudstad Lima är ett av världens mest kända fornminnen. Kilometer efter kilometer av urkarvade figurer föreställande en kolibri, en kondor, en spindel, en apa och människor breder ut sig under flygplanet. Det faktum att figurerna bara går att se från luften har förbryllat forskare sedan de upptäcktes på 1930-talet. Skälet till att Nazcalinjerna skapades är fortfarande ett olöst mysterium. En kontroversiell teori går ut på att de utgör en landningsplats för rymdfarkoster. Dagens antropologer är överens om att Nazcalinjerna hade någon slags religiös betydelse. Paracas ligger cirka 4 timmar söder om Lima. En otroligt vacker sol- och baddestination som är mest känd för sina karaktäristiska röda sandstränder. Här kopplar vi av och njuter av lugnet och naturen. Välj mellan ett fyrstjärnigt eller femstjärnigt hotell och bestäm hur många nätter du vill stanna.

 • Sol och bad i Paracas

  Sol och bad i Paracas

  Paracashalvön är känd för sina röda sandstränder. Här bor vi bekvämt på ett hotell med närhet till Stilla Havet och tid för avkoppling. Passa på att koppla av på vackra stränder eller besök den närliggande ögruppen Ballestas som är känd som Perus Galapagos i miniatyr.

 • Flyg över Nazcalinjerna

  Flyg över Nazcalinjerna

  Figurerna har skapats genom att nazcafolket, som bodde på platsen från år 0 och några hundra år framåt, skrapade bort ett decimeterdjupt lager av den sten som täcker öknen. Eftersom det bara regnar några minuter varje år så har figurerna sparats in i vår tid. Hela området sträcker sig över 450 kvadratkilometer i den torra öknen och sammanlagt finns här omkring 700 så kallade geoglyfer. Nazcalinjerna utsågs till världsarv 1994.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-11-21
plane-landing Hemkomst
2020-11-25
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
fr 6950 kr
price-kr Enkelrum
fr 9650 kr
plane-takeoff Avresa
2021-02-13
plane-landing Hemkomst
2021-02-17
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
fr 6950 kr
price-kr Enkelrum
fr 9650 kr
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2020-11-21
plane-landing Hemkomst
2020-11-25
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
fr 6950 kr
price-kr Enkelrum
fr 9650 kr
plane-takeoff Avresa
2021-02-13
plane-landing Hemkomst
2021-02-17
calender Antal dagar
5 dagar
price-kr Del i dubbelrum
fr 6950 kr
price-kr Enkelrum
fr 9650 kr

I priset ingår:

 • En natt på hotell i Lima
 • Tre nätter på hotell i Paracas
 • Privat transfer till busstation i Lima
 • Delad turistbuss till Paracas
 • Privat transfer till flyplats i Lima
 • Frukost samtliga dagar

I priset ingår ej:

 • Bagagehantering, dricks till lokala guider och chaufförer
 • Utflykter bokade på plats
 • Flyg över Nazcalinjerna, pris från 2 950 kr per person

Vi reserverar oss för mindre flyg- eller hotelltillägg beroende på platstillgång. Minimum två resenärer.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Liknande resor