• plane-takeoff
  • 2019-11-13
 • Längd: 12 dagar
 • price-icon Pris från: 42 950 kr
 • compas-iconSvensk guide

Kryssning Kuba

Följ med på vår kryssning Kuba och upptäck dolda vikar med vita stränder. Karibiens kristallblå vatten bjuder in till härliga bad och ett fantastiskt marint liv. Motorseglaren M/S Panorama har 24 hytter där vi bor bekvämt. Denna vackra ö är känd för sina amerikanska 50-talsbilar, salsa och feta cigarrer. Vi reser till de koloniala städerna där vår kunniga guide tar med oss på stadspromenad. Havanna, Cienfuegos och Trinidad finns alla med på världsarvslistan. I gränderna bland de pastellfärgade husen berättar hon gripande om revolutionshjälten Che Guevara och hans allierade Fidel Castro. Landskapet domineras av böljan­de gröna kullar med tobak och sockerrörsodlingar. Seglatsen går vidare till vackra naturreservat längs kusten där vi spanar vi efter leguaner, havssköldpaddor och flera av Kubas färgstarka fåglar.

Kryssning Kuba görs i samarbete med SvD Accent.

Välkommen till bildvisning om våra rundresor till Kuba!

 

pic1

Svensk Guide

Läs mer
Avresa mot Kuba

Avresa på morgonen från Skandinavien. Vid ankomst till Havanna åker vi till vårt hotell och checkar in. På kvällen äter vi en trevlig välkomstmiddag.

Hotell: Hotel Nacional eller liknande
Måltider: Välkomstmiddag

 

Zapatahalvön

Vi lämnar Havanna och åker mot sydkusten. På Zapatahalvön har världens minsta fågel sin hemvist men platsen är mest känd från att det i april 1961 landsteg 1500 exilkubaner i Grisbukten för att störta Castroregimen. Stora skyltar minner om deras misslyckande. Vi åker till Cueva de los Peces, en naturlig bassäng full med tropisk fisk där vi stannar för lunch och en skön simtur. Staden Cienfuegos är den enda staden på Kuba som grundades av franska invandrare, de var före detta slavar som flydde från Haiti under tidigt 1800-tal. Övernattning i Cienfuegos.

Hotell: Casa Particular eller liknande
Måltider: Frukost, lunch

Santa Clara

Efter frukost besöker vi Santa Clara som är en av den kubanska revolutionens viktigaste städer. Här stod ett avgörande slag år 1958 vilket ledde till att diktatorn Batista flydde och Fidel Castro tågade in med sina trupper i Havanna. Den stora hjälten Che Guevaras staty reser sig på Plaza de la Revolución. Under statyn finns ett museum om denne mytomspunne revolutionshjälte samt hans mausoleum där det blir dags för lite revolutionshistoria. Övernattning Cienfuegos.

Hotell: Casa Particular eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

 

Santa Clara-Cienfuegos

Efter frukost är det dags att checka ut från hotellet innan vi reser till hamnen för incheckning på vår motorseglare. Därefter får vi möjlighet  att gå på en stadsrundtur i Cienfuegos, den enda staden på Kuba som grundades av franska bosättare. Staden är även känd som Pearl of the South och förklarades som världsarv av UNESCO år 2005. Vår vandring tar oss bland annat till Parque Marti i stadens centrum med sina enastående exempel på både modern och kolonial latinamerikansk arkitektur från 1800-talet.  Middag ombord och övernattning till havs medan vi kryssar mot Casilda för Trinidad.

Hotell: M/S Panorama
Måltider: Frukost, middag

Casilda, Trinidad

Trinidad kallas Kubas koloniala pärla. Med sina kullerstensgator, pastellfärgade palats och fönsterbalustrader tar Trinidad oss tillbaka till en förgången tidsepok. Denna indianernas boplats blev sockerbaronernas stad år 1514 med ett namn som hedrade den heliga treenigheten. Trinidad har sedan dess inte förändrats speciellt mycket och var den första platsen på Kuba att bli klassad som världsarv av Unesco. Via det centrala torget dekorerat med kungspalmer, bougainvillea och rosor strosar vi runt i gränderna. Vi besöker Plaza Mayor, historiska museet och träsnideriet Lazaro. Middag ombord och övernattning till havs medan vi kryssar mot Isla de la Juventud.

Hotell: M/S Panorama
Måltider: Frukost, lunch, middag

Bay Singuanea, Juventud Island

Idag finns det gott om tid att slappna av då större delen av dagen spenderas till havs. Vi får tid att njuta av alla bekvämligheter som fartyget har att erbjuda och lära känna varandra bättre. På eftermiddagen fäller vi ankaret i Bay of Singuanea där vi spenderar natten och förbereder oss inför morgondagens äventyr.

Hotell: M/S Panorama
Måltider: Frukost, lunch, middag

Juventud Island - Island of Youth

Fram till år 1977 kallades ön Isle of Pines. 1978 omvandlade Fidel Castro hela ön till en stor kommunistisk skola för studenter från hela världen och därmed namnet Ungdomens ö. Antingen kan ni njuta av en härlig dag vid stranden eller också kan ni boka en utflykt till Presidio Modelo. Övernattning till havs.

Hotell: M/S Panorama
Måltider: Frukost, lunch, middag

Extra tillval: Presidio Modelo

Maria La Gorda

Efter frukost stiger vi av fartyget i Maria La Gordas hamn för att besöka informationscentret för Guanahacabibes Nationalpark. Parken är en av landets största naturreservat på öns västra spets. Halvön var en av de sista tillflyktsorterna för ursprungsbefolkningen, Guanahatabeyes,  som flydde från de spanska conquistadorerna. Här finns ca 140 arkeologiska platser relaterade till deras boplatser. På kvällen finns det tid för härliga bad, snorkling och grillfest på stranden . Övernattning på hotell.

Hotell: Hotel Maria La Gorda eller liknande
Måltider: Frukost, lunch, middag

Vinales, Pinar del Rio - Havanna

Tidigt på morgonen sätter vi oss på bussen och kör mot Vinales-dalen, ännu ett världsarv på UNESCOs världsarvslista. Dalen ligger vackert inbäddad bland kullar och vida slätter. Traditionella tekniker används fortfarande för jordbruksproduktion, särskilt av tobak. Vi besöker en tobaksplantage där vi lär oss om hur de världsberömda kubanska cigarrerna produceras. Efter en välsmakande lunch hoppar vi på bussen igen för en 3 timmars tur till hotellet Nacional de Cuba för en förtrollande föreläsning medden välkända arkitekten Pedro Vasquez. Vi återvänder till M/S Panorama för middag. På kvällen finns möjlighet att se en föreställning med salsamusik. Övernattning vid kaj.

Hotell: M/S Panorama
Måltider: Frukost, lunch, middag

Extra tillval: Föreställning på Tropicana

 

Havanna

Stadsrundtur i Havanna där vi känner historiens vingslag bland storslagna palats och revolutionsslogans på husfasader. Revolutionstorget där Fidel Castro har hållit sina många tal, och även andra digniteter som påven och Olof Palme. Kubas huvudstad har trots de senaste årens restaurering fortfarande en alldeles egen, nästan magisk stämning. Habana Vieja återfinns på Unescos världsarvslista. Plaza de Armas är stadens äldsta torg och här besöker vi den före detta generalkaptenens palats. När det är dags att fortsätta till fots kan en uppfriskande mojito på Hemingways stammisställe “La Bodeguita del Medio” vara uppskattad. För den som vill finns möjlighet att åka amerikanska veteranbilar från 1950-talet. Utan reservdelar hålls de ihop av fantasi, uppfinningsrikedom och revolutionär glöd! Middag serveras på kryssningsfartyget lagom till vår återkomst.

Hotell: M/S Panorama
Måltider: Frukost, lunch, middag

Extra tillval: Amerikanska veteranbilar

Havanna på egen hand

Förmiddagen är fri för egna aktiviteter eller vila efter några intensiva dagar fulla med intryck. Tidig kväll flyger vi tillbaka till Skandinavien eller fortsätter med en avkopplande vistelse med sol och bad i Varadero.

Hotell: –
Måltider: Frukost

Ankomst till Skandinavien

Ankomst till Skandinavien på eftermiddagen med nya och oförglömliga minnen i bagaget.

Hotell

 • M/S Panorama

  M/S Panorama

  Panorama är en tremastad motorseglare som erbjuder högsta komfort. Ombord finns 24 hytter fördelade på alla tre däck. Hyttkategori A är på de båda översta däcken och kategori B och C på det understa. Observera att alla hytter har olika form i en segelbåt.

 • M/S Panorama hytter

  M/S Panorama hytter

  Alla hytter försedda med privat badrum inklusive dusch, luftkonditionering, TV, kassaskåp, kylskåp och hårtork. Alla hytter har fönster, men kategori A har större fönster. Hytten på bilden är kategori B.

 • M/s Panorama soldäck

  M/s Panorama soldäck

  En populär plats ombord är soldäck med bekväma solstolar. Men det finns även gott om utrymme inomhus med en reception, bar, lounge och restaurang.

plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-13
plane-landing Hemkomst
2019-11-24
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
42 950 kr
price-kr Enkelrum
44 450 kr *
plane-takeoff Avresa
plane-landing Hemkomst
calender Antal dagar
price-kr Del i dubbelrum
price-kr Enkelrum
plane-takeoff Avresa
2019-11-13
plane-landing Hemkomst
2019-11-24
calender Antal dagar
12 dagar
price-kr Del i dubbelrum
42 950 kr
price-kr Enkelrum
44 450 kr

* Enkelrumspriset gäller på hotellen. Kontakta Thabela Travel för pris i enkelrum även på kryssningen.

I priset ingår:

 • Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn-Havana-Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
 • Klimatkompensation för flyg
 • Pris för del i dubbelrum/hytt. Önskar ni eget rum/hytt tillkommer ytterligare en tilläggsavgift.
 • Boende 6 nätter i kategori C-hytt på motorseglaren M/S Panorama
 • Boende 4 nätter på tre till femstjärniga hotell
 • Transporter, flygresor, måltider, inträden och utflykter enligt resebeskrivning
 • Måltider enligt resebeskrivning ovan
 • Svensktalande professionell guide
 • Engelsktalande lokala specialistguider
 • Exklusivt informationspaket med faktahäfte
 • Bagageservice och dricks till bärare, lokala guider och chaufförer
 • Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg. Vi förbehåller oss rätten att justera priset om flygbolagen ändrar dessa avgifter. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen ca 30 dagar innan avresa.

Observera att det finns ett begränsat antal A, B-  och C-hytter. Uppgradera hytten på kryssningen till B-hytt från 2 950 kr per person, A-hytt från 9 950 kr per person. Kategori avgörs av hyttens placering och storlek samt fönstrens storlek. Samtliga hytter har fönster. Klicka här för att se hytternas placering.

Avbeställningsskydd måste tecknas vid bokningstillfället.  Vi erbjuder ERV avbeställningsskydd som kostar 6 procent av försäkrat belopp.

Reseförsäkring kan tecknas samtidigt som resan. Vi erbjuder ERV Reseförsäkring PLUS med tillval Bagageskydd som är ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Pris för 12 dagar är 533 kr per person.

Vänligen, ta del av Thabela Travels resevillkor innan du bokar resan.

Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Liknande resor