Har du alltid velat vandra djupt inne i Amazonas regnskog? Höra insekterna surra och se aporna ta sats och hoppa mellan trädkronorna. Då är vår resa till Amazonas och Galapagos något för dig. Resan leds av självaste Charlotte Permell som är vår ciceron på resan. Charlotte Permell som är chefredaktör på WWF Magasin, har varit […]

02 juli 2021
Sydamerika

Har du alltid velat vandra djupt inne i Amazonas regnskog? Höra insekterna surra och se aporna ta sats och hoppa mellan trädkronorna. Då är vår resa till Amazonas och Galapagos något för dig. Resan leds av självaste Charlotte Permell som är vår ciceron på resan. Charlotte Permell som är chefredaktör på WWF Magasin, har varit programledare för Mitt i Naturen och har djupgående kunskap om djur och natur. Hör henne berätta själv i videon om vår spännande resa till Amazonas och Galapagos:

Här är några av höjdpunkter på resan:

Otavaloindianernas gästfrihet

Vi börjar vår resa till Amazonas regnskog med några dagar i de mäktiga Anderna. Där möter vi Otavaloindianerna som kommer lära oss mer om deras unika kultur. Otavaloindianerna är väldigt stolta över sitt kulturarv och delar gärna med sig av deras traditioner till besökare. Det är en underbar upplevelse att lära dessa vänliga människor och få möjlighet att uppleva deras kultur, musik och konsthantverk på nära håll.

Bo djupt inne i Amazonas regnskog

Från Anderna flyger vi rakt österut mot Amazonas regnskog. Tillsammans åker vi motorkanot på den väldiga floden Río Napo, tills vi når vår fina regnskogslodge djupt inne i regnskogen. Resan till vår lodge är verkligen ett äventyr i sig. Lodgen drivs av Kichwa Añangufolket och ligger precis bredvid deras by.

Utforska regnskogen med Kichwa Añangufolket som guide

Det är få förunnat att få utforska regnskogen med personer som i generationer levt i harmoni med regnskogen. Kichwa Añangufolket lär oss om hur man överlever i regnskogen och hur livet i regnskogen har influerat deras kultur. De är naturligtvis också de bästa guiderna när vi ska utforska regnskogen rika biologiska mångfald. Tillsammans med Charlotte Permell kommer du ha tillgång till en kunskapsbank om regnskogen som är få förunnad.

Vi kommer vandra och paddla genom riktig vildmark. Regnskogen i Ecuador är en av de artrikaste miljöerna på jorden och över 1000 fågelarter kallar Amazonas sitt hem. Förvänta dig att förtjusas över de långsamma sengångarna som mödosamt rör sig mellan grenarna, eller de många olika arterna av apor. Har du tur får du syn på den jättelika anakondan.

Papegojornas färgsprakande skådespel

En av regnskogens vackraste naturupplevelser är att se när hundratals papegojor, i alla regnbågens färger, samlas för att äta mineralrik lera längs strandkanten. En av de mest oslagbara och färggranna naturskådespel som går att uppleva.

Kryssa mellan Galapagos unika och vackra öar

Efter våra spännande dagar i Amazonas regnskog är de dags att styra resan mot Galapagosöarna. Dessa unika och vackra öar som inte liknar någonting annat här på jorden. På vårt bekväma kryssningsfartyg glider vi genom Galapagos örike, på jakt efter de mest spännande djur och naturupplevelserna. Tillsammans besöker vi fyra öar vilket ger oss möjligheten att se hur särpräglade öarna är från varandra. På varje ö finns ett unikt djurliv som har utvecklats under öarnas isolering. Något som även Darwin uppmärksammade och som inspirerade honom till teorin om arternas utveckling.

Möte med jättesköldpaddorna

Ingen resa till Galapagos är komplett utan att lära känna Charlottes Permells favoriter, de mäktiga och sällsamma elefantsköldpaddorna, som är världens största landsköldpaddor. Vi möter dessa urtida jättar på höglandet där de vandrar på grässlätterna som jättelika betande kor.

Efter många härliga dagar på Galapagos där vi vandrar i den fantastiska naturen, badar i det klara vattnet, åker på många snorkelturer och mycket annat, är det dags att styra kosan hemåt.

Låter det här som drömresan för dig? Då hittar du dagsprogrammet och mer information här – Resa till Amazonas och Galapagos.

Lämna en kommentar

Din epost kommer inte att vara synlig. Obligatoriska fält är markerade med *.

Liknande inlägg